Meisje 6 gebeten door pitbull

01-08-2016 18:33 2892 berichten
Dit is bij mij in de buurt vreselijk wanneer verbieden ze die honden nou een keer

Het is elke keer weer raak met staffords en pitbull. Laats was er een stafford aan een boom vastgemaakt en hebben de eigenaren hem achtergelaten.





Een pitbull heeft in Amsterdam een meisje van 6 een paar keer in haar gezicht gebeten. Dat gebeurde zondagavond in een tuin aan de Speelmanstraat in Amsterdam Nieuw-West.



Het meisje had zich volgens een woordvoerder van de politie tussen de spijlen van het tuinhek door gewurmd. De hond liep los in de tuin en viel het meisje onmiddellijk aan. De eigenaresse van de pitbull kwam ertussen, maar kon niet voorkomen dat het meisje werd gebeten.



Blijvende littekens



De politie zegt dat het meisje fors letsel heeft opgelopen. Door de hondenbeten kwamen spieren en weefsel van haar gezicht bloot te liggen. Ze is in het ziekenhuis geopereerd. Het staat vrijwel vast dat ze aan de aanval littekens zal overhouden.



De pitbull is door een hondenbegeleider van de politie in beslag genomen. Het Openbaar Ministerie moet besluiten of de hond terug naar huis mag, of dat hij wordt afgemaakt.
Alle reacties Link kopieren
quote:miekemv schreef op 22 april 2017 @ 20:16:

Maar ja het zijn niet alleen beesten van mensen waarbij het fout gaat net de honden, het gaat even goed fout bij mensen die menen dat ze hondsociaal zijn. Ik denk tweeledig hun bestaan is niet goed voor andere honden, of vul maar in en ze worden vaak om de verkeerde redenen gefokt. En ja dan mogen ze geschikt zijn en stabiel voor de eigen maar dat zijn ze niet voor de maatschappjj. Een fokverbod en/ of strenge maatregelen is in mijn optiek de enige en juiste beslissing. Ik denk dat als je van deze hondentypes houd je het hier alleen maar mee eens kunt zijn.

Het punt is dat er ook staffords zijn die geschikt zijn en stabiel voor de maatschappij, naast voor hun eigenaar. Maar dat kun je aan de buitenkant niet zien. Dus ga jij er met een boog omheen en ik kan niet ontkennen dat ik dat ook doe met mijn honden. Want ik wil niets met mijn honden riskeren. Maar er zijn te veel doorgefokte honden bij en die komen vaak terecht bij tuig van de richel.

Fokverbod gaat niet helpen, dan worden de honden de dupe. Strenge maatregelen ben ik een zeer groot voorstander van. Daar zal iedereen bij gebaat zijn, de staffords zelf echter nog het meest. Ik snap ook niet dat het allemaal maar zo door kan gaan en dat het kabinet nog altijd op z'n krent zit en niets doet.
Alle reacties Link kopieren
quote:miekemv schreef op 22 april 2017 @ 23:35:

O ja het is niet eentje maar soms wel vier die naar me grommen, ze jagen op mij en mijn hond zodra ik in mijn achtertuin kom. Grappig toch mag allemaal in Nederland.



Als ze een kind horen krijsen buiten op straat worden ze helemaal gek, dan pakken ze soms elkaar. De klanken die ze uitstoten beschouw ik al als abnormaal. Vind ik ook abnormaal. Ik zou er toch eens een filmpje van maken als ik jou was en dat naar de politie brengen. Dat dat klote volk niet eens één zo'n hond neemt maar VIER! Dat versterkt elkaar gigantisch. Dit is een tijdbom.
Alle reacties Link kopieren
quote:Falathiel schreef op 23 april 2017 @ 08:42:

[...]



Of maar allemaal op een rijtje zetten en doodschieten?
Alle reacties Link kopieren
quote:deb32 schreef op 22 april 2017 @ 23:37:

[...]





Ja wat moet je hier nou op zeggen. Beter maar niets denk ik...



En iones ik hou inderdaad niet van honden. Ik zeg altijd maar zo, de enige leuke hond is een dooie hond maargoed dat mag ik natuurlijk helemaal niet zeggen...



Ik vind ook niet dat alle honden wegmoeten. Wel altijd aan de riem trouwens.

En dit soort monsters (want dat zijn het en nee ik heb geen persoonlijke ervaringen met dit soort, maar ik lees weleens wat) moeten echt verboden worden als huisdier. En dan geef ik die honden niet eens de schuld, want dat zijn inderdaad domme beesten die niet beter weten, maar om het simpele feit dat zo een beest dermate veel vraagt aan opvoeding enzo dat ik betwijfel of er überhaupt iemand in staat is zo een beest te kunnen handelen.



Onschuldige wezens haten is toch wel heel erg en getuigt van kwade inborst. En er is sprake van haat als je ze dood wenst. Ik zou willen dat ik niet in een en dezelfde maatschappij hoefde te leven met dat soort mensen, want voor mij is dat een straf.

verder is een levend wezen zijn bewegingsvrijheid ontnemen ook slecht en egoistisch.

Mijn honden hoeven niet aan de lijn en ze gaan niet aan de lijn. Alleen als het nodig is. Maar mocht je ze tegen komen, ga niet met een boog om hen heen, maar beter om mij. Ik bijt namelijk veel venijniger.



Toen er oppassers in huis waren tijdens onze vakantie, hadden die ook kleine kinderen bij zich. Die wilden niets liever als met de honden aan de riem lopen. Vonden ze mooi. Ze begonnen te zeuren als de honden los mochten. Toen werd het kleine meisje zelf aangelijnd om te ervaren hoe dat was. Al snel begon het haar te irriteren om niet te kunnen staan waar ze even wilde blijven staan. Om even ergens anders te lopen als ze dat wilde. Om niet te kunnen rennen wanneer ze dat wilde. "en zo is dat ook voor een hond' werd haar uitgelegd. Hoewel ze het nog jammer vond, begreep ze het inmiddels wel. En als een klein meisje het kan begrijpen.....
Alle reacties Link kopieren
quote:Yongpeople schreef op 23 april 2017 @ 08:30:

Het klopt dat ik een stafford heb inderdaad. Ben het wel met deb32 eens dat ze eem fatsoenlijke opvoeding nodig hebben en altij aan de riem. Maar dat moet elke hond vind ik?!

Het blijven gewoon honden net als een jack russel. Mijne is niet qua karakter geselecteerd als moordenaar want sie houd bij wijze van de deur nog open voor een inbreker haha. Die van mij is heel lui en vind eigenlijk alles prima hHa.

Maar ik zou nooit een hond met een kind alleen laten welk ras het ook is...

Ik ook niet, maar meer omdat ik kinderen niet vertrouw dan dat ik honden niet vertrouw. Mijn honden zullen een kind niet opzoeken om het te bijten. Maar ik weet dat kinderen honden wel op zoeken om ze uit te proberen.



En inderdaad, alle honden zouden moeten worden opgevoed, en alle kinderen ook. Maar dat gebeurt alleen in een ideale wereld en daar leven wij niet in. En dan zijn de gevolgen bij een onopgevoede stafford gewoon te verstrekkend ivm een jack russel.



En nogmaals, honden zouden niet altijd aan de riem moeten. Een goed opgevoede hond zou los moeten kunnen daar waar het veilig is.



Maar we leven in een overvolle maatschappij waar intolerantie hoogtij viert. Rekening houden met elkaar is te veel gevraagd, en de ander ruimte gunnen ook. Ik merk dat niet alleen als hondeneigenaar.

Laatst een discussie met een trut n.a.v. een berichtje van een amazone die een boer voor het gerecht had gedaagd omdat hij op zijn trekker voorbij was gesjeest ondanks herhaaldelijke verzoeken van haar kant om dat rustig te doen. Zij viel daarmee in een sloot en haar paard ging er vandoor. Ze werd in het gelijk gesteld en de boer kreeg terecht en boete.

Zegt iemand daarop dat ruiters en paarden maar rekening moeten houden met ander verkeer!!!!!

Doen ze wel, maar ze zitten niet op een machine met rem en gaspedaal en stuur! Een paard is een levend wezen met vluchtinstinct! Die kun je nooit 100% controleren als een auto of bromfiets!!! Daar moet je gewoon geen geintjes bij uithalen en dat doen mensen wel volop. Vooral mannen.
Alle reacties Link kopieren
Ow maar k zou mijn kinderen ook nooit alleen met mijn Staffords laten. Maar dat doe ik met de rest van de dieren die ik heb ook niet. Het blijven dieren, hoe goed van karakter de Staffs ook zijn. Met het handtas hondje bedoel ik te zeggen, Staff eigenaars worden gelijk allemaal over 1 kam gescheerd als also volk met moordwapens aan hun riem. Daar word ik gewoon moe van. Wij hebben bewust voor 2 Staffs in huis gekozen omdat ze een fijne huisgenoten zijn en kalm naar de kinderen.

En ik prijs dit ras inderdaad de hemel in. Ik ben een redelijke hondenkenner met ervaring in grote rassen. Maar daarbij zeg ik wel dat een Staff een concequente ervaren opvoeder nodig heeft, die zich goed verdiept in dit ras. Dit ras heeft bijv op jonge leeftijd nodig om goed te socialiseren. Op late leeftijd is dit vaak lastig/onmogelijk met Staffs en kunnen ze niet meer met andere honden. Als mensen zich niet verdiepen in dit soort dingen, gaat de opvoeding verkeerd. Maar dat ligt dan altijd nog aan de baas.. Mijn Staff kan met elke hond, is daarom ook geliefd op straat in ons dorp. Maar wij doen daar een hoop voor, gaan meerdere keren per week naar een groot losloop terrein waar hij blij naar elke hond toegaat. Dit gaat uitstekend, maar wij werken daar ook aan.. De agressieve Staffs waar jullie het over hebben zullen waarschijnlijk baasjes hebben die hem gekocht hebben voor hun uiterlijk en zich weinig inleven in een opvoedproces. Daar komt vaak weinig van terecht. Maar moet het dan gelijk maar zo zijn dat elke Staff afgeschoten moet worden??
Ik vind het prijzenswaardig maar het advies over de Stafford is dat hij leert andere honden te negeren omdat het vroeg of laat misgaat alle socialisatie ten spijt dat is nu vaak het probleem. De knop gaat om op een gegeven moment naar andere honden. Soms blijkt dat al terwijl ze nog in het nest zitten en soms duurt het wat langer. Vooral rond de 3 jaar is een kritische leeftijd.



Daarom wil ik mijn honden daar absoluut niet aan blootstellen.
Alle reacties Link kopieren
quote:iones schreef op 23 april 2017 @ 10:03:

[...]



Het punt is dat er ook staffords zijn die geschikt zijn en stabiel voor de maatschappij, naast voor hun eigenaar. Maar dat kun je aan de buitenkant niet zien. Dus ga jij er met een boog omheen en ik kan niet ontkennen dat ik dat ook doe met mijn honden. Want ik wil niets met mijn honden riskeren. Maar er zijn te veel doorgefokte honden bij en die komen vaak terecht bij tuig van de richel.

Fokverbod gaat niet helpen, dan worden de honden de dupe. Strenge maatregelen ben ik een zeer groot voorstander van. Daar zal iedereen bij gebaat zijn, de staffords zelf echter nog het meest. Ik snap ook niet dat het allemaal maar zo door kan gaan en dat het kabinet nog altijd op z'n krent zit en niets doet.Welke hond wordt de dupe van een fokverbod? Niet geboren honden hebben daar volgens mij geen last van. Het lijkt mij de meest logische optie.
Alle reacties Link kopieren
quote:nimbus schreef op 23 april 2017 @ 12:16:

[...]



Welke hond wordt de dupe van een fokverbod? Niet geboren honden hebben daar volgens mij geen last van. Het lijkt mij de meest logische optie.

Dat is waar, en omwille van de stafford zelf zou het beter zijn als het ras niet meer gefokt zou worden. Immers, liever niet geboren, dan een naar leven leiden bij een stuk onbenul die alleen belang hecht aan zijn imago.



Maar..... ze zullen stiekem toch gefokt worden. En dan? Dan gaan ze het leven in als verboden hond. En dan moeten ze zeker worden afgemaakt bij voorbaat?



Dan is er nog iets. Als je menig hond kruist met een boxer, welke een heel lief en zachtmoedig ras is, krijg je snel het uiterlijk van een stafford. En die krijgt dan het uiterlijk van een verboden hond. Ook maar afmaken? Want hoe kun jij bewijzen als eigenaar dat de hond geen stafford is maar een kruising met een boxer?



Het ras verbieden is eigenlijk niet naleefbaar. Niet zonder dat er onschuldige honden massaal de dupe van worden. En een hond is onschuldig totdat hij iets verkeerds doet. Ook een stafford.
Zolang er geen fokverbod is zullen fokkers flink geld aan ze verdienen. Maatregelen gelden volgens mij ook voor look-alikes.
Mijn Amerikaanse stafford is ondertussen 5 jaar en nog nooit agressief geweest tegen honden of kinderen..

Ze is juist gek op kinderen maar dit heb ik al geschreven ergens hier.



Ik begrijp dat er een hoop vooroordelen zijn maar ik zou mijn hond echt niet laten inslapen omdat anderen angsten hebben ontwikkeld die niet redelijk zijn als het om mijn eigen hond gaat .

Een lief zachtaardig beest is het.

Zou eerder bang zijn voor mensen die veel ergere dingen doen met kinderen dan voor een hond mits deze een goede opvoeding heeft gehad.



Trouwens alle honden kunnen gaan bijten net als een kat in je ogen kunt krabben.. een kind moet je ook leren om te gaan met dieren
Alle reacties Link kopieren
quote:miekemv schreef op 23 april 2017 @ 12:45:

Zolang er geen fokverbod is zullen fokkers flink geld aan ze verdienen. Maatregelen gelden volgens mij ook voor look-alikes.Ten tijde van de RAD golden de regels inderdaad ook voor look-alikes. Overigens, de RAD lukte het niet de bijtincidenten terug te dringen, het was niet efficient. Omdat de mensen vrijuit gingen, en de honden niet. Daarom.
Ik doel nu op de nieuwe maatregelen en lookalikes. Een fokverbod zit daar niet bij, daar zal zeker over nagedacht zijn met de RAD in het achterhoofd. Ik denk dat het wel zal kunnen helpen als je ze niet meer te koop aan mag bieden of als dekreu etc. zoals op Marktplaats.
Ging het bij de RAD ook niet fout ivm een gebrekkige registratie?
Alle reacties Link kopieren
Hoe zou je dat willen doen, de registratie? Dan zou elke hond geregistreerd moeten worden en nagegaan moeten worden waar hij blijft. Dan zou je mensen moeten opdragen de hond op hun naam te zetten.



Dat krijg je nooit klaar.
Ik bedoel de registratie van hondenbeten.



Trouwens weer een hond aan flarden gescheurd, in Kampen. Naar het baasje van de Stafford wordt driftig gezocht.
Alle reacties Link kopieren
Oh oke, dat had ik niet begrepen.



Wat ik weet is dat in elke gemeente de politie de wet anders interpreteert. In de ene gemeente wordt een hond heel snel in beslag genomen, en in een andere gemeente niet, daar laten ze het erbij zitten.
http://www.destentor.nl/k ... -half-jaar-tijd~a1550e1c/



En nu dus weer.... "het baasje had het niet verwacht"
http://www.hartvannederla ... urd-door-agressieve-hond/



Volgens mij recent...
Alle reacties Link kopieren
En ga eens kijken op marktplaats bij huisdieren en vul daar "spoed" in. Wat je daar bij de honden voornamelijk tegen komt. Die dieren treffen nou toevallig iedere keer iemand met reuma of andere gebreken....
Alle reacties Link kopieren
https://ikzoekbaas.dieren ... /114900/wissel-leeuwarden



Deze Hond bijvoorbeeld. Dit wordt gewoon aangeboden door het asiel. Dit kan echt niet. Zo een hond is niet geschikt. Voor niets eigenlijk. Wat moet je ermee. En hij is nog lelijk ook, maar dat even terzijde.



Maargoed dit komt dus, met wat pech, gewoon weer terug op straat... Vind ik best bizar.



En ja ze brengen het allemaal leuk hoor in die advertentie. Ach hij heeft wat nare dingen meegemaakt en andere honden vind ie "nog" niet zo leuk. Jaagt wat op katten, maargoed verder zit er diep van binnen een geweldige schoothond ofzo



Dit gaat fout, dat weet je nu al.
Alle reacties Link kopieren
https://ikzoekbaas.dieren ... hond/104147/hofvanede-ede



Hier nog zo een leukerd!
Mieke hoe kan het dan dat 4 pitbulls je achterna jagen door je eigen achtertuin? Heb je dan geen schutting?
quote:deb32 schreef op 23 april 2017 @ 22:49:

https://ikzoekbaas.dieren ... /114900/wissel-leeuwarden



Deze Hond bijvoorbeeld. Dit wordt gewoon aangeboden door het asiel. Dit kan echt niet. Zo een hond is niet geschikt. Voor niets eigenlijk. Wat moet je ermee. En hij is nog lelijk ook, maar dat even terzijde.



Maargoed dit komt dus, met wat pech, gewoon weer terug op straat... Vind ik best bizar.



En ja ze brengen het allemaal leuk hoor in die advertentie. Ach hij heeft wat nare dingen meegemaakt en andere honden vind ie "nog" niet zo leuk. Jaagt wat op katten, maargoed verder zit er diep van binnen een geweldige schoothond ofzo



Dit gaat fout, dat weet je nu al.Ik ken die hond, heeft hier in het asiel gezeten onder de naam diesel. Ging met mijn broer mee honden kijken voor hem onder andere deze dus. En echt ik wierp 1 blik op de hond en zei al gelijk tegen de medewerkster dat ze die beter konden laten inslapen. Toen kwam de echte uitleg over hem ( en niet de semi grappige) dat de hond de baas aanviel, niemand binnen kon komen inclusief de eigenaar niet en ga zo maar door. Levensgevaarlijk dat zulke honden herplaatst worden. Er zat toen ook echt nog een lieve Stafford en zij kon ook met andere honden en wat een lieverd was dat, helaas beet ze gelijk van zich af zodra mijn broer voor haar kennel kwam staan. Enorme mannenangst en zulke honden horen ook niet in de maatschappij thuis waar nu eenmaal mannen rondlopen. Uiteindelijk is mijn broer voor een Stafford gegaan waar erg veel nare verhalen over werden verteld in het asiel maar mijn broer wilde die hond echt hebben, zo gezegd en zo gedaan en alle problemen die de hond had heeft mijn broer er binnen een week uitgetrainde en sindsdien perfect gedrag. Bij de ene hond doet het asiel teveel moeite om een baas te vinden terwijl het niks meer wordt en een andere hond die wel goed trainbaar is wordt afgekeurd. Betere hondenkennis is asiels zou ook niet weg zijn...
Alle reacties Link kopieren
Maar pieps, dat is toch erg. Jij ziet dat aan die hond , maar deze hond gaat verkeerde mensen aantrekken... Die geen idee hebben. En dan liegt het asiel ook nog in de advertentie.

En dit is waarschijnlijk niet de enige hond in deze situatie die aangeboden wordt.



Er is nog een lange weg te gaan wat dit betreft.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven