Mogelijke bommelding Zaventem

10-08-2016 19:44 22 berichten
Alle reacties Link kopieren
http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160810_02419776:



Er zijn bommeldingen op twee vluchten die binnenkort landen op de luchthaven van Zaventem. Dat is bevestigd door Belgocontrol. Het medisch rampenplan is van kracht.



Op Brussels Airport zijn woensdagavond "enkele maatregelen" genomen nadat bij de bevoegde diensten een dreiging kwam "die we ernstig genoeg nemen". Dat zegt Eric Van der Sypt, woordvoerder van het federaal parket. Die dreiging komt er op basis van "wat we een bommelding zouden kunnen noemen". Voor meer info over welke maatregelen op de luchthaven genomen worden, verwijst Van der Sypt door naar het crisiscentrum, maar daar is woensdagavond niet meteen iemand bereikbaar voor verdere uitleg. Een aantal vluchten zijn inmiddels omgeleid, meldt VTM.



Waaruit de dreiging bestaat, is woensdagavond omstreeks 19.30 evenmin duidelijk. Bij de brandweer op de luchthaven van Zaventem is wel te horen dat er een "interventie" aan de gang is.





Alle reacties Link kopieren
Sow blij dat mijn vader vandaag voor de verandering keer via Eindhoven vliegt! Maar jeetje wat zou dit betekenen?
Alle reacties Link kopieren
Hopelijk vals alarm, je zou maar geliefden hebben in een vliegtuig op weg naar Zaventem
Alle reacties Link kopieren
Hopelijk vals alarm.
Misschien klopt het niet allemaal, maar het is wel waar
Alle reacties Link kopieren
Zouden terroristen wel een bommelding doen? Die "waarschuwen" toch niet van te voren? Hopelijk een zieke "grap" van iemand die niet goed bij z'n hoofd is
ah neeee, niet weer!
Alle reacties Link kopieren
Tja, eerst maar eens afwachten. Er waren de afgelopen tijd meer bommeldingen in Belgie, allemaal vals.
quote:maylo schreef op 10 augustus 2016 @ 19:51:

ah neeee, niet weer!Wat? Een bommelding?
quote:minnimouse schreef op 10 augustus 2016 @ 19:51:

Tja, eerst maar eens afwachten. Er waren de afgelopen tijd meer bommeldingen in Belgie, allemaal vals.En in Geneva een paar weken terug. Boze echtgenote
Alle reacties Link kopieren
Ik sprak vanmiddag telefonisch een collega en vroeg of hij de BOM (bill of material) al gereed had. Goed dat ik op kantoor zat en niet op straat/trein/vliegveld.....
Alle reacties Link kopieren
Maar het federaal parket neemt het duidelijk wel ernstig, dus ze denken dat het reëel is
Regeringsbronnen spreken van "een wereldwijde dreiging" waarbij ook Brussel genoemd wordt. "Maar onze diensten maken zich op dit moment geen zorgen. Er zijn geen concrete aanwijzingen dat Zaventem in het vizier komt."



De Morgen.
Alle reacties Link kopieren
Niks aan de hand, allemaal doorlopen. En rustig slapen.
Alle reacties Link kopieren
quote:viva1966 schreef op 10 augustus 2016 @ 19:56:

Ik sprak vanmiddag telefonisch een collega en vroeg of hij de BOM (bill of material) al gereed had. Goed dat ik op kantoor zat en niet op straat/trein/vliegveld.....Inderdaad! Had anders een heel eh- intressante dag voor je kunnen worden. Best erg eigenlijk, dat je wanneer je je in het openbaar begeeft je op zulke dingen moet gaan letten terwijl het een normale afkorting is welke je waarschijnlijk al jaren gebruikt.
Alle reacties Link kopieren
quote:Love-Bird1990 schreef op 10 augustus 2016 @ 19:57:

Maar het federaal parket neemt het duidelijk wel ernstig, dus ze denken dat het reëel isTuurlijk nemen ze het serieus, ze gaan niet even aan de koffie omdat het (valse) melding nr 37 is
cookie84 wijzigde dit bericht op 10-08-2016 20:06
Reden: Te snel
% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Bommeldingen op vluchten op weg naar Belgische luchthaven Zaventem



Voor twee verschillende vluchten die op weg zijn naar de Belgische luchthaven Zaventem, zijn woensdag bommeldingen gedaan. Ze zijn inmiddels veilig geland

Dat melden Belgische media.



Het federaal parket noemt de dreiging "ernstig genoeg om maatregelen te nemen", aldus VTM Nieuws.



Het parket zegt dat de inschatting is gemaakt op basis van ''wat we een bommelding zouden kunnen noemen''. Wat daarmee precies wordt bedoeld en wat voor maatregelen er zijn getroffen, liet een woordvoerder van het parket in het midden. De regering zei tegen VTM Nieuws dat er ''geen concrete aanleiding tot paniek'' is.



Het is niet duidelijk om welke vluchten het gaat en van welke maatschappij de vliegtuigen zijn. Een aantal vluchten is inmiddels omgeleid.



Aanslagen

Op 22 maart vielen bij aanslagen op Zaventem en in metrostations in Brussel 32 doden en 270 gewonden. Op de luchthaven vielen veertien doden.



Bron: nu.nl
Als je voor elke bommelding in België een topic zou aanmaken, kan je er elke dag wel eentje openen. Het is al tijden niveau drie en ze moeten elke melding natuurlijk serieus nemen, maar ik vermoed (hoop) dat er in deze situatie niet veel aan de hand is.
Vals alarm.
Alle reacties Link kopieren
Excuus bij deze voor een vals-alarm topic, nouja gelukkig maar .
Alle reacties Link kopieren
De bekende voetbalcommentator Bart Raes zat op de SAS-vlucht van Oslo naar Brussel. "Pas bij het landen, lichtte de piloot ons in over een bommelding. Iedereen schrok. Maar we zagen niets. Geen brandweer of politie. Na een tijdje te wachten, mochten we uitstappen. Het was dus een valse melding, neem ik aan. Alle passagiers zijn al onderweg naar huis nu of wachten op een aansluitende vlucht."



Beiden veilig geland!
Alle reacties Link kopieren
quote:Star schreef op 10 augustus 2016 @ 20:16:

Vals alarm.De schoolvakanties zijn al te lang bezig. De pubers beginnen zich te vervelen....
Alle reacties Link kopieren
RTL Nieuws

1 uur geleden



Doodgeschoten geradicaliseerde moslim Orly schoot eerder al op agenten



© AFP Franse antiterreurtroepen bij de zuidelijke terminal van luchthaven Orly



De man die vanmorgen werd doodgeschoten op vliegveld Orly bij Parijs, stond bij de Franse inlichtingendiensten bekend als geradicaliseerde moslim. Hij had eerder op de dag op agenten geschoten.



Militairen schoten de man op Orly dood nadat die een automatisch wapen van een van hen had afgepakt. De man droeg geen explosieven bij zich en er is verder niemand gewond geraakt.



Agent raakte licht gewond



Het hele vliegveld is ontruimd en alle vluchten zijn opgeschort.



© Aangeboden door RTL Nederland



Gestrande reizigers verzamelen zich bij vliegveld Orly (foto: AFP)



De man had eerder op de dag in een voorstad van Parijs op agenten geschoten toen hij werd aangehouden voor een controle, meldt de minister van Binnenlandse Zaken Bruno Le Roux. Daarna vluchtte hij. Een agent raakte lichtgewond. De schietincidenten worden onderzocht door terrorismebestrijders van het Openbaar Ministerie.



© Aangeboden door RTL Nederland



De ministers Le Roux (links) en Le Drian geven een update over incident op Orly (foto: AFP)



Het incident op Orly vond plaats in de zuidelijke terminal en die blijft waarschijnlijk tot in de avond dicht. De westelijke terminal gaat snel weer open. De luchthaven van Orly, ten zuiden van Parijs, is met circa 30 miljoen reizigers per jaar de tweede luchthaven van Frankrijk.
LOEP ME MAAR aub.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven