Let op de laatste reactie is ouder dan 14 dagen.
Snel reageren is daarom uitgeschakeld.
 1. quote:
  oudebaas schreef op 31 maart 2017 @ 09:40:
  [...]

  Meer angst voor FvD. De PVV is over zijn momentum heen. Ze hebben geen partijorganisatie en jongerenbeweging. Alles draait daar om één leider. FvD pakt het beter aan en bouwen een goede basis op. Ook programmatisch is FvD veel vileiner dan Wilders terwijl Baudet de fouten van Wilders, het vol op het orgel gaan, zal vermijden.
  De PVV heeft een harde kern die altijd wel een aantal zetels zal opleveren. De rest van ontevreden rechts zal overstappen naar FvD.
  Voor welke programma punten ben jij bang bij FVD?

  The essence of the independent mind lies not in what it thinks, but in how it thinks. - Christopher Hitchens
 2. quote:
  froufrou80 schreef op 31 maart 2017 @ 09:37:
  [...]


  Wat dat betreft kan je beter angst hebben voor PVV-ers.
  Ik vermoed dat dit wel meevalt. De meeste PVV-ers zijn niet op oorlogspad of gewelddadig, ze hebben vooral angst voor islamisering. Waar ik me iets bij kan voorstellen, al vraag ik me af of het allemaal zo'n vaart zal lopen.
 3. quote:
  adnama schreef op 31 maart 2017 @ 09:43:
  [...]

  Geen idee. Het is inderdaad geen eenvormige groep, maar juist de onderlinge verschillen en haat kan ervoor zorgen dat er een burgeroorlog ontstaat wat Nederland kwetsbaar maakt? Ik vind de islam een nogal overheersende religie/ideologie.
  Een burgeroorlog vind ik nog waarschijnlijker dan dat Nederland door een islamitisch land wordt ingelijfd. Maar ook zo'n burgeroorlog zie ik er niet snel van komen. Al was het maar omdat ook veel conservatievere moslims niet in een kalifaat willen leven.
 4. quote:
  oudebaas schreef op 31 maart 2017 @ 09:36:
  [...]

  DENK zal ook niet veel meer dan die drie zetels halen. Al is het alleen al omdat zeker de helft van de Turkse Nederlanders niets van Erdogan moet hebben. (Bij de Turkse verkiezingen kwam maar de helft op en van hen stemde 70% voor Erdogan. Dat maakt dus 35%.)
  Verder heeft DENK een behoorlijk socialistisch programma. Dat is niet in het belang van de vele Turkse middenstanders. Zij stemmen, net als de meeste andere ondernemers, meestal VVD.
  Tot slot heeft DENK geen islamiseringsprogramma. Ze hanteren een identity politics agenda.

  Zie DENK maar een beetje zoals de Boerenpartij vroeger. Een paar zeteltjes en geen enkele invloed op de besluitvorming. Wel zorgde Koekkoek voor veel lachsalvo's in de Kamer.
  Ik ben het hiermee eens. Maar misschien weet Azarkan Denk naar een wat hoger en breder niveau te tillen. Dan zullen ze Öztürk wel wat meer moeten wegmoffelen.
 5. quote:
  Hetvrijewoord schreef op 31 maart 2017 @ 09:46:
  [...]


  Voor welke programma punten ben jij bang bij FVD?
  Ze zijn identitair, net zoals bijvoorbeeld DENK. Bij hen gaat de groep boven het individu. Verder willen ze op een bonapartistische manier via referenda de checks en balances van de rechtsstaat ondermijnen. Wat zij willen is ongrondwettig. Enfin, ik zie ze ook geen 2/3 meerderheid halen om de Grondwet in die zin te wijzigen.

  “I’m the Dude, so that’s what you call me. That or, uh His Dudeness, or uh Duder, or El Duderino, if you’re not into the whole brevity thing.” — The Dude
 6. http://www.telegraaf.nl/b ... heft_PVV-boycot_op__.html

  PvdA heft PVV-boycot op
  31 min geleden Jorn Jonker

  Den Haag - De PvdA heeft haar PVV-boycot opgeheven. Sociaaldemocraten stemmen voortaan weer gewoon voor PVV-voorstellen als de inhoud ze bevalt. Geert Wilders zelf reageert tevreden.

  De PvdA besloot onder partijleider Samsom om voorstellen van de PVV per definitie niet meer te steunen. Dat was onder meer een reactie op het ’minder, minder’ van Wilders.

  PvdA-leider Asscher wil het nu echter anders gaan doen. Zijn fractie stemde vandaag al voor een PVV-motie. Hij vertelde dat hij vanochtend met zijn fractie heeft besloten dat PVV-moties gesteund kunnen worden als de inhoud goed is.

  Asscher wil niet ingaan op de vraag of het beleid van zijn voorganger dus fout was. „Ik kijk vooruit.” Onder Samsom werd er één keer wel voor een voorstel van de PVV gestemd, dat ging over verbetering van de verpleeghuiszorg. Het Kamerlid dat over dat onderwerp ging moest destijds wel met opstappen dreigen om haar fractie te overtuigen voor te stemmen.

  Wilders zelf is blij met het besluit. „Goed van Asscher deze nieuwe lijn en zoals het hoort: beoordelen op inhoud en niets anders.”
 7. Linkje naar youtube filmpje - Jan van de Beek (1968, wiskundige en cultureel antropoloog) over de kosten van immigratie.

  Interessant omdat hij ook uitlegt waarom al die (zichzelf zo graag 'hoogopgeleid' noemende) GL/D'66 stemmers zelf -vooralsnog- weinig nadelen van de immigrantenstroom ondervinden.
  En hoe onhoudbaar het systeem op langere termijn is. En waarom politici deze informatie eigenlijk niet willen weten/horen.

  Het bekijken waard: kosten van immigranten
  https://www.youtube.com/watch?v=XhJaZLXy9DI

  zie ook deze site (o.a. cijfers): http://www.demo-demo.nl/
 8. E-Kortingscodes

  Voor alle bezoekers van VIVA zijn er EXCLUSIEVE kortingscodes beschikbaar gesteld die gratis te gebruiken zijn bij de beste webshops van Nederland. Houd deze pagina in de gaten en bespaar nu met jouw kortingscode!

  Lees verder