Stemmen op de PvdD

31-01-2017 15:14 289 berichten
Alle reacties Link kopieren
Vraag aan degenen die op de Partij voor de Dieren gaan stemmen en/of in het verleden hebben gestemd: waarom?

Let op, ik bedoel dit niet als anti-PvdD-topic! Het is een serieuze vraag, ik snap het namelijk oprecht niet en ben heel benieuwd wat voor motieven mensen hebben om de PvdD te stemmen.



Ik ben een groot dierenliefhebber en vind ook echt dat we in Nederland fatsoenlijker met dieren moeten omgaan. Maar er zijn toch veel meer, (in mijn ogen) belangrijkere issues waar we in Nederland mee bezig moeten zijn? Economie, veiligheid & justitie, buitenlands beleid, defensie....noem maar op.



Dus waarom stem jij desondanks op de PvdD?
Oh dear, how sad, never mind.
Alle reacties Link kopieren
Ik zal deze er even bijzetten; partijprogramma



Ik overweeg op ze te stemmen, kom straks vertellen waarom huishoudelijke plicht roept haha.
Alle reacties Link kopieren
Oh hemel, ik wist helemaal niet dat de PvdD ook denkt dat het basisinkomen een goed idee is.
Oh dear, how sad, never mind.
Alle reacties Link kopieren
Of ik het dit jaar weer ga doen weet ik niet (er is al zoveel versnippering) maar heb een aantal keren op ze gestemd omdat ik hun grondbeginselen heel erg goed vind. Eigenlijk vind ik de naam Partij voor de Dieren ook n naam die niet hun volledig lading dekt. Partij voor de aarde had het beter kunnen heten wat mij betreft. En dan staat bij mij het besef van de kwetsbaarheid van de aarde, de waarde van ál het leven op aarde voorop en niet alleen maar kiezen voor economische groei en eigen soort (de mens) eerst.
denkmetjehart
Moest hier aan denken, niet per se meteen gerelateerd:



Alle reacties Link kopieren
Tegenstem, daarom.
It's nice to be important, but it's more important to be nice.
Alle reacties Link kopieren
quote:Nicegirlmirrie schreef op 31 januari 2017 @ 15:24:

Tegenstem, daarom.Waar stem je dan tegen?
Oh dear, how sad, never mind.
Alle reacties Link kopieren
Waarom de PvdD haar naam moet veranderen



Dit is wel een leuk stukje wat hier mee te maken heeft.



En toen dacht ik: Gut, zal ik deze verkiezing eens overstappen?
Omdat andere punten in hun programma mij ook aanspreken en twee: ik vind die andere zaken die je noemt niet perse belangrijker dan hoe dieren in Nederland - en andere landen - structureel slecht worden behandeld. Net zo belangrijk, ja, maar niet belangrijker.
PvdD staat niet alleen voor dieren, ze hebben over elk thema een mening.



Net even zo een stemtest gemaakt. De partij die het meest overeenkomt met mijn mening op de besproken thema's is de PvdD en de 50plus Had ik niet verwacht..
Ze zijn wel tegen TTIP en bindende referenda over handelsverdragen. Ik vind Thieme ook wel een goede debater.



Bijna elke partij heeft overigens wel standpunten waar ik achter sta overigens, dus dit is geen argument voor stem op PvdD verder.
Alle reacties Link kopieren
quote:Mevrouw75 schreef op 31 januari 2017 @ 15:26:

Waarom de PvdD haar naam moet veranderen



Dit is wel een leuk stukje wat hier mee te maken heeft.



En toen dacht ik: Gut, zal ik deze verkiezing eens overstappen?Oh ja, dat is wel een aardig stuk ja. Ik blijf die naam inderdaad vreemd vinden.
Oh dear, how sad, never mind.
Alle reacties Link kopieren
quote:M_W schreef op 31 januari 2017 @ 15:27:

Net even zo een stemtest gemaakt. Welke? Stemwijzer is nog niet online.
Oh dear, how sad, never mind.
Oh, man! Ik weet echt niet waar ik op moet gaan stemmen. Ik heb de stemwijzer ingevuld daar kwam SP en GL uit.



Ik ben helemaal niet zo links of socialistisch. Ik ben midden en een sociale kapitalist. Of een Kapitalisch sociaal persoon.
quote:Hayek schreef op 31 januari 2017 @ 15:29:

[...]



Welke? Stemwijzer is nog niet online. Op stemmentracker
Alle reacties Link kopieren
quote:Pruttie schreef op 31 januari 2017 @ 15:33:

Ik heb de stemwijzer ingevuld Hoe doe je dat? Bij mij staat er De nieuwe StemWijzer is vanaf maandag 6 februari online.
Oh dear, how sad, never mind.
Alle reacties Link kopieren
quote:Hayek schreef op 31 januari 2017 @ 15:29:

[...]



Welke? Stemwijzer is nog niet online.



Je hebt al wel de stemmentracker. Met kwesties waar de 2e kamer de laatste jaren over heeft gestemd. Dan krijg je na een 30-tal stellingen te zien met welke partij jouw stemgedrag het meest overeenkomt,



Bij mij met stip de PvdD.
Morrigan Crow, net zo leuk als Harry Potter.
quote:Hayek schreef op 31 januari 2017 @ 15:35:

[...]



Hoe doe je dat? Bij mij staat er De nieuwe StemWijzer is vanaf maandag 6 februari online. Oh ja, sorry. Het was inderdaad de stemmentracker.
Alle reacties Link kopieren
quote:M_W schreef op 31 januari 2017 @ 15:34:

[...]





Op stemmentracker Oh, die vind ik minder interessant. PvdA en VVD hebben de afgelopen vier jaar regelmatig voor en tegen dingen gestemd omdat dat nou eenmaal de afspraken uit het regeerakkoord waren.......
Oh dear, how sad, never mind.
Ik ben niet zo'n fan van die stemmen programma's. Het is ongenuanceerd en niet duidelijk hoe vragen worden gewogen. Bovendien zijn de vragen onvolledig, bij voorbeeld een vraag omtrent belastingen verlagen voor eenouder gezinnen. Ik ben voor algemene belasting verlaging, niet voor specifieke. Ik antwoord met ja, maar dat wordt dan gezien als een punt voor een bepaalde partij.



Ik kom op 2 partijen uit waar ik toch niet op zou stemmen (PVV en VVD).
Alle reacties Link kopieren
In de stemmentracker zit trouwens volgens mij een fout, ik ga vanavond even kijken, maar volgens mij is er een vraag negatief geformuleerd en als je het daarmee eens bent, krijg je een match met de partijen die juist het omgekeerde vonden.

Dus iets in de trant van "het is niet goed dat A gebeurt" en als je dan oneens kiest, krijg je een match met partijen die het niet goed vinden dat A gebeurt. Dat idee.
Oh dear, how sad, never mind.
Alle reacties Link kopieren
Omdat het een uitstekende linkse partij is.

Ik heb altijd al links gestemd en ik ga waarschijnlijk in maart op de PvdD stemmen.

SP is me iets te 'fel': ANTI-europa, ANTI-koningshuis, etc.

PvdA gaat 'm ook niet worden nadat ze de basisbeurs voor studenten hebben afgeschaft.



Ik ben het met het gros van de ideeën van de PvdD eens, op bijna alle vlakken.

Laten we vooral niet vergeten dat de PvdD niet alleen maar voor de dieren opkomt, maar ook voor beter onderwijs, zorg, vluchtelingen en het klimaat.



En onze planeet vind ik een zeer belangrijk thema. Misschien wel het allerbelangrijkste thema tijdens deze verkiezingen. Ik snap niet dat we zo roekeloos omgaan met onze aarde.

Neem nou die film van Leonardo DiCaprio van een paar maanden terug. Voor heel even zette hij ons weer met beide voeten op de aarde ( ) en liet ons beseffen dat het zo niet anders kan. En inderdaad politici riepen het hardst dat het 'nu toch echt anders moest!' Maar na twee dagen was de aandacht alweer weg en wordt er gewoon niks gedaan. Het is echt tijd voor actie, en m.i. is de PvdD de enige partij die die urgentie inziet en daarnaar wil handelen.
Vivo per lei
Alle reacties Link kopieren
Maar Hayek, nu ik je OP iets beter lees: jouw bericht komt echt heel laatdunkend over. Alsof de PvdD maar een one-issue partij is en ze alleen maar om dierenrechtjes geven.

Nou, wake-up call, ook op alle andere thema's heeft de PvdD standpunten.



De PVV is toch ook niet enkel en alleen een 'anti-islam' partij?
Vivo per lei
Ik stem ook niet perse op de partij die als hoogste uitkomt uit stemmentracker of stemwijzer. Ik lees hoe de partijen waar ik al een goed gevoel bij hebben aankijken tegen de thema's die voorbij komen die ik belangrijk vind. Stem dan uiteindelijk toch misschien op die wie op de 4de of 5de plek uit de test komt.
Ik heb in het verleden wel eens op PvdD gestemd.



Voornamelijk vanwege duurzaamheid en dat gaat breder dan dierenleed bestrijden. We vernietigen de aarde en ik vind niet dat de economie belangrijker is dan dat. Sterker nog, als we alle hulpbronnen uitgeput hebben en de natuurgebieden gekapt of vergiftigd hebben doet economie er helemaal niet zoveel meer toe. Gechargeerd: honderdduizend banen extra in de Randstad hebben weinig nut meer als de Randstad ondergelopen is (vul zelf aanvullende argumenten in over 'goedkope' kleren en mobieltjes).



De meeste partijen beschouwen duurzaamheid als een luxe extraatje dat komt ná economische groei. In mijn ogen is dat de verkeerde volgorde.

Overigens vind ik de bio-industrie ook al een belangrijk argument. Wat mij betreft eten we maar wat minder vlees maar dan biologisch. Ik hoor immers ook weinig mensen zeggen dat hun recht op goedkope kleding belangrijker is dan een verbod op slavernij.

Dieren zijn geen mensen, maar wel levende wezens en wmb mogen we die opeten maar dan wel op een fatsoenlijke manier.



Op GroenLinks ben ik om andere redenen al lang geleden afgeknapt. En dan blijven er niet gek veel keuzes over. Wil niet zeggen dat ik PvdD ideaal vind. En wat ik nu ga stemmen weet ik nog niet.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven