trouwen in gemeenschap van goederen niet meer de standaard -

05-04-2017 20:03 328 berichten
Alle reacties Link kopieren
Vanochtend las ik dit artikel ik wil wel met jou trouwen, maar niet met jouw schulden in de Metro. Nu ben ik uitermate benieuwd wat jullie ervan vinden, aangezien ik er zelf nog niet helemaal uit ben wat ik ervan moet vinden.

Aan de ene kant, is het natuurlijk goed om mensen standaard te beschermen tegen schulden die hun partner voor het huwelijk, buiten hun medeweten om heeft gemaakt.

Aan de andere kant: we hebben tegenwoordig een leenstelsel voor studenten. Stel dat A (m/v) en B (m/v) besluiten te gaan trouwen. A heeft veel studieschuld, maar heeft door die studie wel een veel hoger salaris dan B (die minder opleiding gedaan heeft). Daardoor bouwt A meer vermogen op tijdens het huwelijk (want hoger salaris). Als dat huwelijk dan vervolgens, om wat voor reden dan ook, uit elkaar valt, is het dan rechtvaardig dat B de helft van het opgebouwde vermogen plus alimentatie krijgt, terwijl A alleen met de schuld (en de helft van het collectieve vermogen, natuurlijk) achterblijft?

Het zou nog gecompliceerder worden als er kinderen bij zouden komen.

Hoe zien jullie dit en wat zou volgens jullie een rechtvaardige oplossing zijn?
quote:JesyDoe schreef op 05 april 2017 @ 22:21:

Het is bewezenDat zijn weasel-words. Hier heb je uitleg over wat dat zijn: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Weasel_word
quote:JesyDoe schreef op 05 april 2017 @ 22:15:

@RMJ de meeste goede functies betreffen een volle werkweek en zeker als je carrière wil maken is parttime werk geen optie. Ik ken trouwens geen mannen die bereid zijn parttime te werken en het huishouden te doen.Dat ligt dan echt aan jouw omgeving hoor. Ik ken er zat, en die van mij is er ook zo een. En zelfs mijn leidinggevenden zijn (minimaal) 1 dag in de week thuis, ja ook de mannelijke versies. Mijn vorige baas (hoofd van een een onderdeel van de organisatie met zo een 250 medewerkers onder zich en een behoorlijk dik salaris) is elke woendag thuis met zijn kinderen. Een deel van de mannen die zeggen niet minder dan 5 dagen te kunnen werken, hebben er gewoon geen zin in om een dag thuis te zijn.
Alle reacties Link kopieren
@missesjn, precies dik salaris omdat die directeur zijn zaakjes heeft geregeld en anderen fulltime voor zich laat werken.
Alle reacties Link kopieren
quote:Amand_ schreef op 05 april 2017 @ 22:03:

[...]



Je bent vooral voor de financiering daarvan door de echtgenoot.Andersom kan ook he. Het komt niet zo vaak voor, maar ik ken een koppel waarbij zij degene is met de betere baan en hij parttime werkt en huishouden & kinderen voor zijn rekening neemt. Als zij uit elkaar gaan is het evengoed eerlijk als zij PA betaalt aan hem.
De tand des tijds kan een antieke kast nou juist nét dat karakter geven. Zonde om over te schilderen. Avena.
Het moet wel heerlijk warm zijn in je bad van slachtofferschap, JesyDoe. Je wentelt er zo lekker in.
Alle reacties Link kopieren
@Amand, ik vergelijk de kinderen van ouders die wel en nooit naar opvang zijn gegaan. Deze kinderen ken ik goed en het verschil in gedrag en hechting is duidelijk. Ook zijn er wetenschappelijke onderzoeken gedaan dat zal geen gelul zijn of ben jij toevallig een expert op dit gebied?
quote:Ceylon schreef op 05 april 2017 @ 22:29:

[...]





Andersom kan ook he. Het komt niet zo vaak voor, maar ik ken een koppel waarbij zij degene is met de betere baan en hij parttime werkt en huishouden & kinderen voor zijn rekening neemt. Als zij uit elkaar gaan is het evengoed eerlijk als zij PA betaalt aan hem.Jeetje!
quote:JesyDoe schreef op 05 april 2017 @ 22:27:

@missesjn, precies dik salaris omdat die directeur zijn zaakjes heeft geregeld en anderen fulltime voor zich laat werken.



Hij heeft altijd al een dag vrij gehad in de week, ook voordat hij hoofd werd.

Echt hoor, zo goed als iedereen die ik ken met kinderen werkt max 4 dagen. Bij ons waren er gewoon echt geen kinderen gekomen als man ook niet minder was gaan werken. Gelukkig was daar niet eens discussie voor nodig. Dat was een no brainer voor mijn man.
quote:JesyDoe schreef op 05 april 2017 @ 22:30:

@Amand, ik vergelijk de kinderen van ouders die wel en nooit naar opvang zijn gegaan. Deze kinderen ken ik goed en het verschil in gedrag en hechting is duidelijk. Ook zijn er wetenschappelijke onderzoeken gedaan dat zal geen gelul zijn of ben jij toevallig een expert op dit gebied?Welk deel van mijn uitleg over wat weasel words zijn heb je niet begrepen?
Alle reacties Link kopieren
@Amand, dus een andere en eigen mening geven is in een slachtofferrol zitten? Vreemde gesprekspartner ben je.
quote:missesjn schreef op 05 april 2017 @ 22:30:

[...]





Hij heeft altijd al een dag vrij gehad in de week, ook voordat hij hoofd werd.

Echt hoor, zo goed als iedereen die ik ken met kinderen werkt max 4 dagen. Bij ons waren er gewoon echt geen kinderen gekomen als man ook niet minder was gaan werken. Gelukkig was daar niet eens discussie voor nodig. Dat was een no brainer voor mijn man.Ik lees hier ook niets wat ik niet ook heel normaal vind.
Alle reacties Link kopieren
@Amand, ik hoef mij niet te verdiepen in allerlei terminologie die jij mij oplegt. Ik sta voor mijn mening en als jou die niet bevalt omdat je je aangevallen voelt dan soit.
quote:JesyDoe schreef op 05 april 2017 @ 22:21:

Het is bewezen is dat kinderen die gewoon thuis worden opgevoed in alle opzichten beter af zijn.Als dat al waar zou zijn ben je behoorlijk seksistisch als je impliceert dat alleen moeders dat zouden kunnen.
Ik vind het allemaal goed, JesyDoe.
Ha, eindelijk weer eens een alimentatietopic, heerlijk hè, Amand!
Het voelt als warm bad, Empress.
quote:Ceylon schreef op 05 april 2017 @ 22:29:

[...]





Andersom kan ook he. Het komt niet zo vaak voor, maar ik ken een koppel waarbij zij degene is met de betere baan en hij parttime werkt en huishouden & kinderen voor zijn rekening neemt. Als zij uit elkaar gaan is het evengoed eerlijk als zij PA betaalt aan hem.



Ja allicht! PA is niet voorbehouden aan de vrouw om die te ontvangen.



Ik ken ook zo'n koppel, zij specialist in het ziekenhuis, hij fulltime huisvader.



Het grappige is dat bij dit soort onderwerpen het alleen de mannetjes zijn die luid roepen dat het niet door de beugel kan, omdat zij zichzelf hebben laten ringeloren.
quote:Amand_ schreef op 05 april 2017 @ 22:41:

Het voelt als warm bad, Empress.Jij bent goeeehoeeddd!
En dan te bedenken dat ik geen PA betaal omdat ik uitsluitend kinderen krijg/trouw met vrouwen die meer verdienen dan ik.
quote:Perzina schreef op 05 april 2017 @ 22:44:

[...]





Jij bent goeeehoeeddd!Weet ik tog
quote:Perzina schreef op 05 april 2017 @ 22:43:

[...]





Ja allicht! PA is niet voorbehouden aan de vrouw om die te ontvangen.



Ik ken ook zo'n koppel, zij specialist in het ziekenhuis, hij fulltime huisvader.



Het grappige is dat bij dit soort onderwerpen het alleen de mannetjes zijn die luid roepen dat het niet door de beugel kan, omdat zij zichzelf hebben laten ringeloren.Ja domme mannetjes zonder eigen wil en die geen contractjes kunnen lezen voor ze het tekenen.
Alle reacties Link kopieren
@Tr0tter, dat is een aanname die jij doet. Ik zeg nergens dat alleen moeders dat kunnen. Feit blijft dat de vrouwen 9 van de 10 keer thuis blijven of weinig uren werken om op de kinderen te passen dus in deze context; ja maar niet omdat seksistisch ben maar omdat de feiten nou eenmaal zo liggen.
quote:Amand_ schreef op 05 april 2017 @ 22:44:

En dan te bedenken dat ik geen PA betaal omdat ik uitsluitend kinderen krijg/trouw met vrouwen die meer verdienen dan ik.



Dan is de grote vraag.....



Ontvang je PA??
Eg nie
quote:JesyDoe schreef op 05 april 2017 @ 22:48:

@Tr0tter, dat is een aanname die jij doet. Ik zeg nergens dat alleen moeders dat kunnen. Feit blijft dat de vrouwen 9 van de 10 keer thuis blijven of weinig uren werken om op de kinderen te passen dus in deze context; ja maar niet omdat seksistisch ben maar omdat de feiten nou eenmaal zo liggen.Weasel words.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven