Verkrachtingscultuur

30-07-2013 21:30 292 berichten
Alle reacties Link kopieren
De topic titel klinkt een stuk harder dan 'rape culture', de in Amerika (en Engeland) veelgebruikte term om een cultuur aan te geven waarin verkrachting niet bestempeld wordt als de verschrikkelijke misdaad die het is. Maar dit is wat het is. Hierna volgt een heel verhaal om mijn betoog kracht bij te zetten. De gegeven links zijn voor degenen die meer over de achtergrond wil lezen, maar niet noodzakelijk om mijn post te begrijpen. Voor het doel van het topic, zie vetgedrukte tekst op het eind.



Als je het buitenlandse nieuws volgt, dan zijn er de laatste tijd een paar high profile zaken geweest. De zaak van het meisje dat door een groep klasgenoten werd aangerand en verkracht nadat ze buiten bewustzijn was geraakt door het drinken van alcohol (de Steubenville-zaak).

http://en.wikipedia.org/w ... lle_High_School_rape_case

Er zijn foto's van de gebeurtenissen gemaakt en verspreid onder vrienden en klasgenoten. Twee jongens werden uiteindelijk veroordeeld. Deze hebben gedurende de nacht van de verkrachting herhaaldelijk gepraat over wat ze gedaan hadden en noemden dit zelf 'rape'. Ze schepten erover op en toen ze bang waren dat het uit de hand zou gaan lopen, hebben ze hun football coach gevraagd wat ze moesten doen. Die verzekerde hen dat het wel goed zou komen, waarop de jongens zelfverzekerd pochten dat hen niks kon overkomen. Er waren vele getuigen van de misdaad, maar niemand greep in. Toen het meisje aangifte deed, kwamen er veel negatieve reacties uit de lokale gemeenschap: ze had er eigenlijk zelf om gevraagd door zo dronken te worden, etc... Mensen weigerden te getuigen toen de politie ze opriep en het meisje werd online voor van alles en nog wat uitgemaakt. Zelfs toen de jongens veroordeeld werden, waren er grote kranten die stukken publiceerden dat het toch allemaal wel heel zielig was voor de jongens, die een fantastische football carriere in het vooruitzicht hadden en nu voor altijd met een stigma rond zouden lopen.



Al snel verschenen er opiniestukken dat deze bagatelliserende houding veel voorkomt in de 'jock culture'. Sport is erg belangrijk in de Amerikaanse cultuur en als je er goed in bent, levert je dat aandacht, geld en roem op. Een goede athleet wordt voortdurend overladen met bewondering en kan op den duur gaan denken dat hij alles maar kan maken, omdat ie zo'n toffe peer is. En uit de Steubenville-zaak blijkt dat zijn omgeving, inclusief de coaches, dat ook vinden, kortom, er is in die kringen vaak sprake van een 'rape-culture'. Dit artikel zet het goed uiteen: http://www.thenation.com/ ... culture-and-rape-culture#



Maar niet alleen in de sport, ook op de universiteit in Amerika wordt lichtvoetig omgegaan met verkrachting. Op Amerikaanse universiteiten, waar studenten over het algemeen op de campus wonen, kunnen misdaden bij de universiteit aangegeven worden, die vervolgens maatregelen opleggen. Steeds meer studentes doen echter verslag dat toen zij 'aangifte' deden, ze het advies kregen er met niemand over te praten, of allerlei argwanende vragen kregen (hadden ze het zelf niet veroorzaakt?). Hier een overzicht van de lopende problemen op universiteiten: http://thinkprogress.org/ ... ty-sexual-assault-policy/



Gisteren ging het ook helemaal mis op Twitter. Caroline Criado-Perez is een journalist en activiste die succesvol actie voerde dat het 10 pound biljet de beeltenis krijgt van Jane Austen. Haar Twitter timeline stond binnen de kortste tijd vol met bedreigingen, waarvan veel seksueel van aard. Ze zouden haar anaal verkrachten, ze zouden haar hoofd afhakken en dan haar hoofd verkrachten, als ze haar tegenkwamen in een donker steegje..., etc... Op een gegeven moment kreeg Criado-Perez ruim 200 tweets per minuut (!) te verstouwen.

http://www.independent.co ... e-of-twitter-8735415.html

Criado-Perez ging op twitter in op de zogenaamde 'trolls' en deed aangifte. Dat leverde haar weer veel boze reacties op: ze lokte het op deze manier zelf uit volgens andere Twitteraars. Een 21-jarige man werd opgepakt ivm de bedreigingen (die echt niet mals waren), waarop Twitteraars zich weer boos afvroegen of het nou echt nodig was zo'n arme jonge knul een strafblad aan te doen en dat Criado-Perez eens bij zichzelf te rade moest gaan waar ze nu helemaal mee bezig was (wie herkent dezelfde sentimenten uit de Steubenville-zaak?).

Mensen die het opnamen voor Criado-Perez kregen zelf verwensingen naar hun hoofd geslingerd, waarbij ook andere vrouwen diverse verkrachtingsbedreigingen kregen.

Goed, voorzover Engeland en Amerika. Waar vrouwen als Björk, Lady Gaga en Taylor Swift zichzelf absoluut geen feminist vinden. Want als je in Amerika zegt dat je feminist bent, dan krijg je dit soort verbaal misbruik automatisch te verduren.



Gebeurt dit ook in Nederland? Ik denk van wel, maar er lijkt niet veel aandacht voor te zijn in de media (als iemand andere ervaringen heeft, hoor ik dat uiteraard graag). Als je als vrouw op geenstijl.nl terecht komt vanwege het één of andere nieuwtje waar je bij betrokken bent, zal een aanzienlijk deel van de lange lijst reacties gaan over hoe ‘neukbaar’ je bent. Ben je betrokken bij een onderwerp wat de reaguurder niet zint, dan komen de verkrachtingsbedreigingen al snel aan bod. Zo ondervond ook Asha ten Broeke (http://ashatenbroeke.nl/2 ... wenhaat-van-geenstijl-co/). En als ik op Twitter kijk zijn er zat Nederlands sprekende mannen die feministen ‘hoeren’ noemen die nodig eens ‘een beurt’ moeten krijgen.



Wat ik niet snap is: als ik iemand echt niet mag, heb ik er geen seks mee. Waarom willen deze mannen vrouwen die ze haten verkrachten? Al deze zaken hebben één gemene deler: het gaat uiteindelijk vooral om dat deze mannen vrouwen niet als hun gelijke willen zien. Vrouwen zijn volgens hen op aarde om hen te plezieren, of hun behoeften te bevredigen. Als een vrouw niet doet wat jij wilt, verkracht je haar, want daarmee verneder je haar en zet je haar op haar plaats. Dit komt nog steeds voort uit het idee dat een man niet vernederd kan worden door seks te hebben, maar een vrouw wel, want die moeten kuis zijn. Een vrouw moet bovendien vooral niet te lastig zijn en een eigen mening hebben. Als voorbeeld het blog van deze antifeminist: http://j4mb.wordpress.com ... ctory-lose-the-lads-mags/ Wat hij beweert is dat als een vrouw opkomt voor een zaak die haar aan het hart gaat, ze aan het ‘whinen’/zeuren is. Dat zijn hele site volstaat met zeurende stukjes is natuurlijk iets heel anders, dat is gewoon ‘vechten voor de zaak’. Over een bord voor je kop hebben gesproken…



Voor degenen die zich door mijn hele betoog heengeworsteld hebben: mijn dank is groot. Wat wil ik met dit topic? Ik lees steeds meer van deze verhalen en ik maak me zorgen. De verkrachtingscultuur lijkt voort te komen uit een ongeëmancipeerde samenleving. Natuurlijk zijn er mannen die deze houding sterk afkeuren. En er zijn vrouwen die zelf in deze culturele overtuigingen geloven. Ik wil gewoon graag van gedachten wisselen. Denk jij dat er sprake is van een verkrachtingscultuur waarin het slachtoffer (gedeeltelijk) de schuld krijgt? Wie zijn deze mensen die vinden dat je beter kunt zwijgen na een verkrachting? Zijn ze zwakbegaafd? Hebben ze geen opleiding genoten? Hebben ze persoonlijkheidsstoornissen? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat de samenleving verkrachting massaal afkeurt, zonder eerst te analyseren of het slachtoffer er zelf niet aan bijgedragen heeft? Hoe zorgen we ervoor dat mannen én vrouwen beseffen dat seks alleen plaats hoort te vinden als beide partijen daar mee instemmen? Ik hoor graag jullie ervaringen en meningen.
Occam's razor
Alle reacties Link kopieren
quote:blijfgewoonbianca schreef op 31 juli 2013 @ 10:28:

[...]





Aan de ongelijkheid dat het voor vrouwen bijna niet mogelijk is om een man tegen zijn wil in seks te laten hebben doe je niets.



Een man kan zich hooguit ongemakkelijk/ opgelaten/ geirriteerd voelen, als een vrouw zich opdringt. Hij is namelijk fysiek sterker en wordt zijn pik niet hard dan kan ze er op zitten wat ze wil; dan gaat het niets worden.



Maar er is nooit iets mis mee om je bewust te zijn van de - eventuele - motieven van een ander.



Nou, ik heb het als man eens meegemaakt dat een vrouw ging dreigen met het de wereld inslingeren van verhalen waarbij juist ik diegene was die te ver ging.

Inderdaad, de deur uitgezet omdat ik dat als man kan doen.



Maar ik vond het wel dood- en doodeng.
Ik ben er erg voor om vrouwen als lustsubjecten te zien.
Alle reacties Link kopieren
quote:medunkt, 2 minuten geleden

Ik ben er erg voor om vrouwen als lustsubjecten te zien.Yeah right. RellerT.
You know how I know? Because I reeaally think so!
Alle reacties Link kopieren
quote:medunkt schreef op 31 juli 2013 @ 11:30:

Ik ben er erg voor om vrouwen als lustsubjecten te zien.
I was born in the sign of water, and it's there that I feel my best
Ik meen het hoor. Geen objecten (dingen) waar je over kunt praten alsof het nieuwe auto is, maar subjecten (personen) die zélf lust voelen, en daar ook zélf vorm aan geven.

Lustsubjecten dus.
Alle reacties Link kopieren
quote:rosanna08 schreef op 31 juli 2013 @ 11:07:

de wettelijke omschrijving van verkrachting is het binnendringen van een lichaam tegen de zin in van betreffende persoon en dan maakt het niet uit in welke opening of met wat voor instrument Precies.
World of Warcraft: Legion
Alle reacties Link kopieren
quote:rosanna08 schreef op 31 juli 2013 @ 11:07:

de wettelijke omschrijving van verkrachting is het binnendringen van een lichaam tegen de zin in van betreffende persoon en dan maakt het niet uit in welke opening of met wat voor instrument



Nee, dat is niet meer zo.



http://www.nrc.nl/nieuws/ ... niet-langer-verkrachting/
Een tongzoen nee, maar om het dan maar te beschrijven, een vrouw kan een man natuurlijk wel met voorwerpen anaal verkrachten. Daarnaast probeert je lichaam zichzelf te beschermen waardoor vrouwen bij verkrachting wel degelijk vochtig kunnen worden en mannen een stijve penis kunnen krijgen. Dat heeft niets te maken met of ze wel of niet mee willen doen, maar met het feit dat je lichaam dit gewoonweg doet
Alle reacties Link kopieren
Bedoel je dat mannen (bijna) niet door vrouwen verkracht kunnen worden, BGB?
Ga in therapie!
Alle reacties Link kopieren
LustSUBject is geen probleem, toch?
Ga in therapie!
Alle reacties Link kopieren
Zat er in U-turn niet een verkrachtingsscene waarbij de vrouw juist macht uitoefende over de man?



En hoe kan een vrouw macht uitoefenen over een man? Valse aangifte, chantage, bedreiging, stalking, agressie uitlokken en daar aangifte van doen. Het gebeurt. Wij kunnen echter ons vaak niet fysiek inzetten om die macht te verkrijgen.
Alle reacties Link kopieren
quote:tillywowo schreef op 31 juli 2013 @ 09:16:

Beauke,

1 geloofde me meteen

De overigen 2 geloofden me nadat er een paar tranen over m'n wang liepen nadat ze me niet geloofden en de verkrachter zo ophemelden (hij is zooo aardig en grappig altijd). Ze gaven naderhand aan het raar en ongeloofwaardig te vinden dat ik het "zo emotieloos en met een lach op m'n gezicht het verhaal vertelde". Echter, ben ik gewoon een rustig persoon en "lachte" ik van de zenuwen en schaamte. Het echte verdriet/huilen bewaar(de) ik voor als ik alleen ben/was. En dat tillywowo, is precies wat er bij veel vrouwen gebeurt. En jouw reactie was niet raar of afwijkend, maar júist typisch voor een vrouw die verkracht is. Sterker nog, het is júist een teken dat je de waarheid vertelt. Het wordt uitgelegd in dit artikel:

http://www.slate.com/arti ... cience_can_solve_the.html
Occam's razor
Alle reacties Link kopieren
quote:Amand schreef op 31 juli 2013 @ 08:50:

Ik beweer dat mannen dat helemaal niet nodig hebben om vrouwen als lustobject te zien. Dat doen we toch wel.

Maar even eerder zeg je juist dat als vrouwen níet als lustobject gezien willen worden, ze zich niet schaars gekleed moeten laten fotograferen. Je spreekt jezelf dus tegen.

Het zal best dat je als heteroseksuele man van alles in je onderbroek voelt gebeuren bij het zien van een mooie vrouw. Maar vrouwen hebben dat ook. Het komt er uiteindelijk op neer dat het een kwestie van cognitie en conditionering is. Als jij van jongsafaan leert als jongetje dat je pas echt een man bent als je je maagdelijkheid kwijtraakt, dan ga je op een dwangmatige manier aan seks denken. En als het bij mannen onderling normaal is om op denigrerende wijze over vrouwen te praten, dan krijg je een onbewust gedachtenpatroon dat vrouwen er vooral zijn voor de seks. Het is gewoon een kwestie van niet meer toestaan dat er zo gesproken wordt over vrouwen. Maar ja, dan ben je geen echte vent hè...
Occam's razor
Alle reacties Link kopieren
quote:Debora schreef op 31 juli 2013 @ 20:14:

Het is gewoon een kwestie van niet meer toestaan dat er zo gesproken wordt over vrouwen. Echt? Denk je dat het zo simpel is?
Alle reacties Link kopieren
quote:Frizzy schreef op 31 juli 2013 @ 20:18:

[...]





Echt? Denk je dat het zo simpel is?Het is een omslag in cultuurdenken en dat begint er mee dat mensen elkaar op gaan aanspreken: 'Ik vind niet dat je zo kunt praten over vrouwen'.
Occam's razor
Alle reacties Link kopieren
quote:Beauke schreef op 30 juli 2013 @ 23:50:

[...]





Hoezo krijgen vrouwen die verkracht zijn massaal te horen dat ze overdrijven?

Ik heb het nogmaals meegemaakt en had niet zo de behoefte dat met iedereen te delen, alleen m'n naasten. Dat doe je sowieso meestal niet met ellende die je meemaakt, toch?Dat doe JIJ niet met de ellende die je meemaakt. Anderen hebben daar wél behoefte aan. Of vind jij dat vrouwen die wereldkundig maken dat ze verkracht zijn zich niet behoorlijk gedragen, want dat moeten ze binnenskamers houden?...quote:En zoiets heb ik dus nog nooit gehoord, dat ik deed overdrijven. Ik geloof best dat het gebeurd, maar het is geen standaard reactie op een vrouw die zoiets is overkomen.Ik ben blij dat jij dat niet hebt meegemaakt. Ik ook niet. Maar er zijn écht héél véél vrouwen bij wie het wel gebeurt. Ik kan het echt niet mooier maken dan het is...
Occam's razor
Alle reacties Link kopieren
quote:Beauke schreef op 30 juli 2013 @ 23:51:

[...]





Ik ken zulke mannen en heb ze zich toch nooit zo zien of horen gedragen.

Maar weet wel dat je als man met macht, geld en aanzien ook veel aandacht, vaak hopeloos zelfs, krijgt van vrouwen. Vrouwen die zich zelf zo'n beetje aanbieden. Waarom doen die vrouwen dat?

Ook cultuur natuurlijk. Ik heb nog te horen gekregen dat mijn hoge opleiding toch eigenlijk niet nodig was als ik later kinderen zou krijgen. En dat het toch handig was dat ik op de universiteit zat, want dan kon ik een man aan de haak slaan die later goed zou verdienen. Wordt er van jongsafaan al ingeprent.



Gelukkig niet door mijn ouders, die door mij te laten weten dat ik mijn eigen keuzes kon en mocht maken, ervoor gezorgd hebben dat ik het helemaal niet vanzelfsprekend vind dat ik een zo rijk mogelijke man aan de haak moet slaan.
Occam's razor
Alle reacties Link kopieren
Het is een interessante gedachte om de dominante cultuur te breken door deze te willen veranderen.

Maar tot op zekere hoogte bevat de huidige cultuur een hoop spelelementen. Als je deze beheerst en onderkent, kun je erg ver komen.

Het is dus niet per definitie in ieders direct belang om deze cultuur te veranderen. Dat geldt voor zowel vrouwen als mannen.

Het veranderen van spelregels levert bijna nooit winst op. Ja, op lange termijn. Maar de vraag is wie daar precies zin in heeft.
Alle reacties Link kopieren
quote:Debora schreef op 31 juli 2013 @ 20:19:

[...]



Het is een omslag in cultuurdenken en dat begint er mee dat mensen elkaar op gaan aanspreken: 'Ik vind niet dat je zo kunt praten over vrouwen'.



Nou ik hoor nooit mannen zo praten, en ik geloof ook dat maar weinig mannen dat doen. Volgens mij ligt het probleem er eerder in dat sommige mannen hun frustraties op deze (foute) manier uiten, of het gebruiken om macht over een vrouw te krijgen. Terwijl sommige vrouwen daar weer andere manieren voor hebben.



Verkrachtingen voorkomen door aardiger te praten over vrouwen nee, ik geloof er niet in. Mijn verkrachter kende ik heel goed en sprak respectvol over vrouwen. Hij behandelde ze doorgaans ook zo. Ik sprak eens met een verkrachter die (denk ik) oprecht dacht dat het meisje wel wilde. Hij had met zijn verstandelijke beperking een aantal dingen bij elkaar opgeteld (ze ging 's avonds zomaar mee naar mijn huis terwijl ik haar niet ken, ze was schaars gekleed, ze zei geen nee) en vroeg mij vervolgens hoe je nu kan weten dat een vrouw niet wil als ze dat niet zegt. Dat leidde tot een heel (bijna) kinderlijk gesprek over hoe hij zo'n situatie een volgende keer kan voorkomen. Had die verkrachting voorkomen als hij altijd respectvol over meisjes had gesproken?
Alle reacties Link kopieren
quote:Debora schreef op 31 juli 2013 @ 20:21:

[...]



Dat doe JIJ niet met de ellende die je meemaakt. Anderen hebben daar wél behoefte aan. Of vind jij dat vrouwen die wereldkundig maken dat ze verkracht zijn zich niet behoorlijk gedragen, want dat moeten ze binnenskamers houden?...



[...]



Ik ben blij dat jij dat niet hebt meegemaakt. Ik ook niet. Maar er zijn écht héél véél vrouwen bij wie het wel gebeurt. Ik kan het echt niet mooier maken dan het is...



Ik denk dat je me verkeerd begrijpt. Iedereen heeft zo wat meegemaakt in zijn of haar leven. Misschien ben je bedonderd door je partner, je moeder vroeg verloren, of je kind, je bent beroofd, of in elkaar geslagen enz enz.

Mensen hebben echt niet de behoefte dit steeds aan iedereen te vertellen. Het leven gaat door, je moet toch verder. Juist anoniem op een forum is het veel makkelijker er over te praten, maar dat doe je in het dagelijks leven meestal niet. Dan ga je niet al je collega's, de buurvrouw, en weet ik veel wie op de hoogte stellen. Goed, bij een overleden kind is dat natuurlijk anders maar het heeft echt niet specifiek met 'verkrachting' te maken dat je daar maar niet over praat. Er zijn veel meer zaken waar mensen niet de behoefte aan hebben zo maar over te praten.
Alle reacties Link kopieren
quote:MrsStanleyWalker schreef op 30 juli 2013 @ 21:49:

[...]





Ja





[...]





Hier op het forum vind je ze al met bosjes.





[...]





Tja...





[...]





Echt geen flauw idee. Het begint wel met opvoeding en socialisatie, maar als de moeders slachtoffers op forums al de schuld geven en kleine kinderen al sletjes noemen (ook bon ton hier op het forum), dan is het dweilen met de kraan open.



Nou dit dus. Ik ben hier een paar jaar geleden me kapot geschrokken van de wijze waarop er op dit forum wordt gesproken hierover. Ervan uitgaande dat hier nou niet bepaald uitzonderlijk volk komt, zal dit wel de heersende mening zijn.

Het zal wel in de mens zitten, mannen verkrachten en vrouwen leggen zich erbij neer (even gecharcheerd). Volgens mij gebeurt het zolang de mens bestaat, maar waarom dit stukje barbarisme nog niet is verdwenen in de huidige tijd, geen idee.
This is not kosher!
Alle reacties Link kopieren
quote:Debora schreef op 31 juli 2013 @ 20:14:

Het zal best dat je als heteroseksuele man van alles in je onderbroek voelt gebeuren bij het zien van een mooie vrouw. Maar vrouwen hebben dat ook. Het komt er uiteindelijk op neer dat het een kwestie van cognitie en conditionering is. Als jij van jongsafaan leert als jongetje dat je pas echt een man bent als je je maagdelijkheid kwijtraakt, dan ga je op een dwangmatige manier aan seks denken.Het wordt in geringe mate ook door vrouwen in de hand gewerkt. Er zijn vrouwen die mannen afwijzen omdat deze nooit seks hebben gehad. Indirect willen ze dus graag dat mannen hun maagdelijkheid kwijtraken. Zo niet, dan is dat voor hen een alarmbel. Ja, je leert dat als man zijnde, van anderen - inclusief vrouwen - en van de maatschappij en media.
World of Warcraft: Legion
Alle reacties Link kopieren
quote:Frizzy schreef op 31 juli 2013 @ 20:33:

Ik sprak eens met een verkrachter die (denk ik) oprecht dacht dat het meisje wel wilde. Hij had met zijn verstandelijke beperking een aantal dingen bij elkaar opgeteld (ze ging 's avonds zomaar mee naar mijn huis terwijl ik haar niet ken, ze was schaars gekleed, ze zei geen nee) en vroeg mij vervolgens hoe je nu kan weten dat een vrouw niet wil als ze dat niet zegt. Dat leidde tot een heel (bijna) kinderlijk gesprek over hoe hij zo'n situatie een volgende keer kan voorkomen. Had die verkrachting voorkomen als hij altijd respectvol over meisjes had gesproken?Niet alleen mensen met een verstandelijke beperking. Ook mensen met een vorm van autisme. Ik spreek bewust niet als eerste vrouwen aan, laat staan dat ik laat zien dat ik meer wil. Ik weet nooit hoe ze reageren. De kust is veilig als de vrouwen mij aanspreken, en dan ga ik niet verder dan een gesprek; althans niet als eerste. Als ik een vrouw leuk vind, en zij meer wil, laat ik haar gang gaan. Als dat niet zo is, houd ik haar tegen. Ik kan niet als andere mannen op eigen initiatief verder gaan, omdat ik anders ben. Dat is mijn verhaal in het kort, en voor andere soortgelijke mannen, en ook mannen met een verstandelijke beperking, zal dit verhaal ook opgaan, of zal dit gedrag zich ook voordoen.
World of Warcraft: Legion
Alle reacties Link kopieren
quote:Debora schreef op 31 juli 2013 @ 20:14:

[...]

Als jij van jongsafaan leert als jongetje dat je pas echt een man bent als je je maagdelijkheid kwijtraakt, dan ga je op een dwangmatige manier aan seks denken.



Ik pik dit er even uit. Maar wat je hier stelt is toch gewoon zo? En dan heb ik het niet over allerlei aangeleerde culturele toestanden maar gewoon over het mechanisme dat ons drijft: biologie.

Het feit dat we een levend wezen zijn maakt dat seks nu eenmaal een van de meest prominente krachten is in ons denken. Dus ook ons culturele denken.

In het hele dierenrijk geldt dat geslachtsrijpheid, voortplanting en paringsdrift de ultieme tekenen zijn van volwassenheid.

Maar jij ziet dat liever anders?



Het kan best dat ik nu jouw woorden uit een context trek, maar je kunt niet het fundamentele zijn van de mens, de man, de natuur etc veranderen.

Het lijkt me wel zo zinnig de wereld beter te maken met de middelen die voorhanden zijn, inplaats van als een bijna alchemist te werk gaan.



Punt is: het is gezond dat een jongetje op een gegeven moment in zijn leven dwangmatig aan seks denkt. Dat kun je leuk vinden, dat kun je niet leuk vinden, maar het is een vaststaand feit. Een 'jongetje' wordt op dit moment in zijn leven niet gedreven door culturele elementen, maar door hormonen.
Alle reacties Link kopieren
Eens met Strike, maar de maatschappij speelt hier ook een rol in. De maatschappij en de media zet vrouwen neer als lustobjecten, en sommige (weliswaar niet alle) vrouwen doen daar even zo vrolijk aan mee; zij hebben daar niet de minste moeite mee.



Ik ben wel voor meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen, en men kan daarmee dan ook ver komen op politiek en sociaal gebied (de SGP wil dat echter terugdraaien en/of ziet deze opvatting als ongewenst), maar op het gebied van daten en seksualiteit kan men de verschillen niet wegpoetsen. Mannen zijn nu eenmaal geen vrouwen. Ze zijn anders "bedraad".
World of Warcraft: Legion

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven