Vlucht MH17 Amsterdam Kuala Lumpur deel 3

24-07-2014 21:04 3020 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hier komen wij vandaan,



Vlucht MH 17. Amsterdam Kuala Lumpur.





En hier praten wij verder over deze ramp.













Voor Star........















Vorige delen zijn hier te vinden;



Deel 1



Deel 2
Ontbijt: Een Smoothie banaan Lunch: Een cracker/avocado en guinoa salade Diner:57 pizza broodjes,13 donuts,2 bakken gefrituurde kipkluif, 9 Rosé
Is het echt te veel gevraagd dat al die mensen op toppositie gewoon de onderste steen boven halen? Radar beelden die weg zijn, dat is onacceptabel.
Alle reacties Link kopieren
De Telegraaf



vr 19 feb 2016, 10:25



Vervolging 'daders' MH17 kan nog lang duren

DEN HAAG -



De opsporing, arrestatie en berechting van de 'daders' van het neerschieten van vlucht MH17 kan nog lang duren. Dat schrijft hoofdofficier van justitie Fred Westerbeke van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie aan de nabestaanden. Hij coördineert het strafrechtelijk onderzoek naar de ramp.



Het onderzoeksteam heeft wel een ,,grote groep personen in beeld die op een of andere wijze betrokken lijken te zijn geweest bij het neerschieten van de MH17'', laat hij weten. Het ANP heeft de brief ingezien.



Westerbeke wijst de nabestaanden er op dat ervaringen in soortgelijke zaken leren dat ze veel tijd kunnen kosten. Als voorbeeld haalt hij de Lockerbie-zaak aan, het onderzoek naar de aanslag op Pan Am-vlucht 103 op 21 december 1988. Het duurde volgens hem bijna drie jaar voordat de arrestatiebevelen konden worden uitgevaardigd en nog eens zeven jaar voordat de verdachten konden worden uitgeleverd.



Het is een onderzoek van ,,de lange adem'' schrijft Westerbeke. ,,Ik begrijp dat het tijdsverloop u zwaar moet vallen, maar ik wil geen verkeerde verwachtingen wekken.'' Het is volgens hem een lange weg naar de berechting, maar de hoofdofficier benadrukt dat het onderzoeksteam het geduld en de volharding heeft ,,om de zaak tot een goed einde te brengen''.



Er komt 'voor de tweede helft' van dit jaar informatie over met welk type raket en vanaf welke locatie de MH17 is neergeschoten. Het OM zegt dat het onderzoeksteam denkt het bewijs daarover dan te kunnen leveren. In die periode verwacht het team ook meer zicht te krijgen op mogelijke daders.



Wanneer de precieze identiteit, betrokkenheid en verblijfplaats van de daders kunnen worden achterhaald, is nog niet duidelijk. Ook als dit eenmaal wel het geval is, is het mogelijk dat er nog redenen zijn om die informatie niet direct met de nabestaanden te delen. Dit om te voorkomen dat de verdachten of het bewijs verdwijnen, legt Westerbeke uit.



LOEP ME MAAR aub.
Alle reacties Link kopieren
NU.nl



Nederlandse delegatie bezoekt Rusland in onderzoek naar MH17

Foto: ANP

Gepubliceerd: 04 juli 2016 17:17 Laatste update: 04 juli 2016 17:46



Een delegatie van het Nederlandse Openbaar Ministerie en de Nederlandse politie brengt dinsdag en woensdag een werkbezoek aan Rusland voor het strafrechtelijk onderzoek naar het neerstorten van vlucht MH17.



Een woordvoerder van het OM zegt dit na een bericht hierover van de website over luchtvaartnieuws Up in the Sky.



De delegatie gaat met de autoriteiten in Moskou overleggen over de verdere uitvoering van het rechtshulpverzoek dat aan de Russen is gedaan voor het onderzoek naar de verantwoordelijken en daders. Onderzoeksleider, hoofdofficier van justitie Fred Westerbeke, maakt deel uit van de delegatie.



Na de zomer worden de eerste resultaten gepresenteerd van het strafrechtelijk onderzoek. Volgens het Openbaar Ministerie gaat het dan om het wapen waarmee het passagiersvliegtuig in Oekraïne is neergeschoten en de exacte locatie vanwaar het wapen is afgevuurd.



Video: de MH17-ramp

In zestig seconden: de MH17-ramp





Animatie: In60seconds

BUK-installaties



Het onderzoek naar het wapen en de locatie waar het is gebruikt, is volgens het OM in een vergevorderd stadium. Toch kosten enkele zaken meer tijd dan verwacht. Zo moet het onderzoeksteam onder meer nog informatie uit Rusland krijgen over BUK-installaties, het wapen waarmee MH17 zou zijn neergeschoten.



Bij de vliegramp op 17 juli 2014 kwamen alle inzittenden om het leven. Onder de 298 slachtoffers waren 196 Nederlanders. De vlucht van Malaysia Airlines vertrok vanaf Schiphol en werd neergehaald boven het oosten van Oekraïne.
LOEP ME MAAR aub.
Alle reacties Link kopieren
NOS



Nederlandse delegatie naar Moskou vanwege MH17

Gisteren, 17:21

Binnenland, Buitenland

Brokstukken van het toestel van Malaysia Airlines dat 17 juli 2014 neerstortte AFP



Een Nederlandse delegatie reist morgen naar Rusland om meer informatie te krijgen over de ramp met vlucht MH17. Hoofdofficier van justitie Fred Westerbeke en enkele leden van de politie hopen onder andere gegevens over Buk-raketinstallaties te krijgen van de Russen.



Nederland diende eerder een rechtshulpverzoek in bij Rusland. Zo wacht het internationale MH17-onderzoeksteam nog op informatie over Buk-raketinstallaties. “Rusland heeft een deel van deze informatie al gegeven”, zegt woordvoerder Wim de Bruin van het Openbaar Ministerie (OM). Maar een deel van de gegevens mist nog. "Westerbeke en de politie zullen in Moskou het verdere vervolg van dit rechtshulpverzoek bespreken", zegt De Bruin.

Wapen



Begin juni liet het OM weten dat het onderzoek naar het wapen waarmee vlucht MH17 is neergeschoten en de exacte afvuurlocatie van dit wapen "in een zeer vergevorderd stadium is". Het OM zei toen dat enkele zaken "iets meer tijd vergen dan verwacht".



"Het gaat om enkele punten in de analyse van het forensisch onderzoek en informatie waar om is verzocht in een aantal rechtshulpverzoeken. Zo verwacht het Joint Investigation Team nog informatie uit de Russische Federatie over BUK-installaties. Inmiddels heeft het OM de betrokken landen laten weten binnen twee maanden antwoord te verwachten, om de informatie nog tijdig te kunnen betrekken bij het forensisch onderzoek”, zo schreef het OM in juni op haar website.



Het is niet de eerste keer dat een Nederlandse delegatie naar Rusland afreist om te praten over het rechtshulpverzoek. "Dat is al eens eerder gebeurd", aldus De Bruin.

______________________________________________________________________



En het zal vast niet de laatste keer zijn dat een delegatie gaat 'praten'.
LOEP ME MAAR aub.
Alle reacties Link kopieren
Ik vind dat zowel Oekraïne als Rusland geheimzinnig doet over de radarbeelden.



Oekraïne beweerde eerst dat de radarinstallaties kapotgeschoten waren, dus vernield en onbruikbaar, tijdens deze vlucht, en later dat de radarinstallaties vanwege onderhoud buiten bedrijf waren.



Rusland heeft de radarbeelden niet opgeslagen en daarmee de regels overtreden.



Ze hebben beiden wat te verbergen m.i., maar ik zal voor altijd Rusland zien als de agressor in het conflict, vanwege de annexatie van de Krim door Rusland, dat het niet ongedaan wil maken. Dat neem ik zeer hoog op.
World of Warcraft: Legion
Alle reacties Link kopieren
Van het kastje naar de muur en terug.





NOS



MH17-nabestaanden teleurgesteld over brief Oekraïne

Dinsdag 12 juli 2016, 21:53

Binnenland



[foto:Deel van het neergestorte toestel in de buurt van Grabovo ANP ]



Oekraïne gaat niet in op het verzoek van nabestaanden van de ramp met vlucht MH17 om satelliet- en radarbeelden van de crash te verstrekken. De regering in Kiev heeft de nabestaanden in een brief terugverwezen naar het Openbaar Ministerie en de Onderzoeksraad voor Veiligheid in Nederland.



De nabestaanden reageren teleurgesteld op de brief van vice-premier Grubko. Ze vinden dat er totaal geen antwoorden in staan. Ook hebben ze kritiek op het feit dat Oekraïne er zes maanden over heeft gedaan om de brief te beantwoorden en dat dat pas is gebeurd na interventie door premier Rutte.



"Oekraïne geeft ons geen duidelijkheid en maakt zich daarmee niet minder verdacht. Wij vinden dit een gemiste kans."



Poetin



Overigens heeft de groep nabestaanden in januari ook een brief gestuurd naar de Russische regering. "Wij zijn nog steeds in afwachting van een fatsoenlijk antwoord van de heer Poetin."



Bij de vliegramp met vlucht MH17 op 17 juli 2014 kwamen alle 298 inzittenden van het toestel om het leven. Onder de slachtoffers waren 196 Nederlanders. De vlucht van Malaysia Airlines vertrok vanaf Schiphol en werd neergehaald boven het oosten van Oekraïne.



____________________________________________________________________________________________

AD.nl



Oekraïne: 'Geen extra radargegevens MH17'



Oekraïne kan de nabestaanden van rampvlucht MH17 niet verder helpen aan extra radargegevens. Alle beschikbare data zijn doorgegeven aan de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). Dat schrijft vice-premier Zubko aan Nederlandse nabestaanden.



Tonny van der Mee 12-07-16, 14:22 Laatste update: 13-07-16, 12:01



Die hadden president Porosjenko in een brief gevraagd om meer radargegevens. De Oekraïense regering bevestigt in de reactie dat alleen secundaire radarbeelden beschikbaar zijn van de vlucht.



Radar- en satellietgegevens kunnen meer duidelijkheid kunnen verschaffen over de toedracht van de ramp op 17 juli 2014, waarbij alle 298 inzittenden omkwamen, onder wie 196 Nederlanders.



Luchtverkeersleiders houden het verloop van de vlucht in de gaten aan de hand van twee radarsystemen. De primaire radar op de grond die de lucht afspeurt naar vliegtuigen, en de secundaire radar dat informatie oppikt van vliegtuigen, zoals de identiteit van een vliegtuig, snelheid, hoogte en locatie.



Onduidelijk

Rusland beweert dat primaire radarbeelden niet bewaard zijn. Ook Oekraïne zegt geen primaire datagegevens te hebben, omdat die grondstations op het moment van de ramp kapot of in onderhoud waren. Later beweerde het land dat enkele stations waren vernield. Het is nog steeds onduidelijk welke uitleg klopt.



,,Op het moment van het ongeluk werd de luchtverkeersdienst uitgevoerd met hulp van gegevens van secundaire radarstations, wat volledig in overeenstemming is met de richtlijnen van ICAO'', schrijft Zubko. ,,Alle beschikbare informatie over vlucht MH17 is aan de Onderzoeksraad voor Veiligheid verstrekt.''



Nederlandse instanties

Volgens Zubko vond de Onderzoeksraad dat Oekraïne daarmee alle benodigde informatie had verstrekt die nodig is voor haar onderzoek. De radargegevens zijn ook verstuurd naar het internationale team (JIT) dat onderzoek doet naar de daders. ,,Verzoeken voor aanvullende informatie moeten aan de Nederlandse instanties worden gericht'', aldus Zubko.



Voor zowel de Onderzoeksraad als justitie is het krijgen van radarbeelden en satellietgegevens geen halszaak. De raad acht het 'zeer onwaarschijnlijk' dat op de beelden de BUK-raket te zien is, waarmee het toestel van Malaysia Airlines is neergeschoten. Amerikaanse satellietbeelden zouden vanwege de 'bewolking' niet bruikbaar zijn. Justitie zegt dat er nog voldoende andere bewijs is die in de richting van de mogelijke daders wijzen.



Nederlandse deskundigen vinden het vreemd dat alle Oekraïense radarstations in onderhoud of defect waren. De onderzoekers hadden met primaire radargegevens kunnen controleren of er iets ontbrak op de computerschermen van de luchtverkeersleider. Met de primaire radar zijn alle voorwerpen in de lucht te zien, dus bijvoorbeeld ook mogelijk de raket, brokstukken of andere toestellen.



Doofpot

Nabestaanden zijn bang dat de toedracht van de ramp in de doofpot wordt gestopt. Ze vinden dat het Nederlandse kabinet veel meer druk moet zetten op Oekraïne, Rusland en de Verenigde Staten om met meer bewijs te komen.



Daarom hebben 20 families verenigd in de Werkgroep Waarheidsvinding politici in binnen- en buitenland brieven aangeschreven, onder wie Porosjenko, premier Rutte, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry, en president Vladimir Poetin van Rusland. Nederland moet desnoods via de Verenigide Naties of de internationale luchtvaartorganisatie ICAO alsnog de radar- en satellietbeelden opvragen. Maar het Nederlandse kabinet houdt zich steeds afzijdig om het strafrechtelijk onderzoek niet te dwarsbomen.



Gezamenlijke plicht

Wie de raket precies afschoot en vanaf welke plek is formeel nog niet vastgesteld. Het OM presenteert na de zomer de eerste resultaten van het strafrechtelijk onderzoek. ,,Het is onze gezamenlijke plicht aan de slachtoffers om uit te vinden wat de omstandigheden rond het ongeluk , de reden te achterhalen en de schuldigen daarvoor aansprakelijk te stellen'', schrijft de Oekraïense vice-premier Zubko aan de nabestaanden.



,,Ondanks de weerstand van de Russische Federatie, die vorig jaar juli in de VN Veiligheidsraad een veto uitsprak tegen een internationaal tribunaal voor de MH17-ramp, blijft Oekraïne actief met andere landen samenwerken om de schuldigen verantwoordelijk te houden voor deze verschrikkelijke tragedie.''
LOEP ME MAAR aub.
Alle reacties Link kopieren
Morgen al twee jaar geleden.



Saturday , 16 July 2016 up in the sky



Nabestaanden MH17 klagen Malaysia Airlines aan



Redactie 15/07/2016 Airlines, Incidenten, Nieuws, NL nieuws



De nabestaanden van zeven passagiers die omkwamen bij de aanslag op vlucht MH17 klagen Malaysia Airlines aan.



Volgens de Maleisische advocaat van de families eisen ze schadevergoedingen, onder andere om de kosten van uitvaarten te dekken.



De aanklacht komt op het allerlaatste moment. Volgens een internationaal luchtvaartverdrag kunnen nabestaanden van crashes de maatschappijen tot twee jaar na de crash aansprakelijk stellen. Zondag 17 juli is het twee jaar geleden dat het toestel van Malaysia Airlines boven Oekraïne uit de lucht geschoten werd. Alle 298 inzittenden kwamen om het leven.



“Deze aanklacht is eigenlijk het uitvloeisel van de conventie van Montreal, waar de nabestaanden recht op hebben”, stelt advocaat Arunan Selvaraj tegen de Maleisische krant Malay Online.



Vliegroute

Een andere Maleisische advocaat klaagt de maatschappij aan namens de nabestaanden van acht andere Maleisische slachtoffers. Hij stelt dat Malaysia de passagiers bewust in gevaar bracht. “De kern van deze aanklacht is dat Malaysia een route gebruikte die überhaupt nooit gebruikt moest worden”, stelt Shailender Bhar. “De maatschappij bracht het vliegtuig, de crew en de passagiers in gevaar.”
LOEP ME MAAR aub.
Alle reacties Link kopieren


De Volkskrant



[foto:Bloemen bij Schiphol na de ramp met vlucht MH17. © ANP]



Twee jaar na de ramp: nabestaanden herdenken slachtoffers MH17



In Vijfhuizen komen nabestaanden van de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 bijeen voor een herdenking. Het is vandaag precies twee jaar geleden dat vlucht MH17 uit de lucht werd geschoten boven Oost-Oekraïne. Alle 298 namen van de slachtoffers worden opgelezen en er zal een minuut stilte worden gehouden.

Bewerkt door: Redactie 17 juli 2016, 08:01 - Bron: ANP



De minuut stilte zal worden gehouden rond het tijdstip dat op 17 juli 2014 het radiocontact met de Boeing 777 van Malaysia Airlines verloren ging boven Oost-Oekraïne.



Premier Mark Rutte woont de herdenkingsceremonie bij, op uitnodiging van de nabestaanden. Hij zal niet spreken. Met zijn aanwezigheid wil Rutte de nabestaanden steunen.



Vorig jaar was de herdenking in Nieuwegein. Dit keer is de bijeenkomst in Vijfhuizen bij Schiphol, dichtbij de plek waar de nabestaanden in 2017 het monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers willen onthullen.



Precies twee jaar na de ramp is er voor de nabestaanden nog altijd veel onzekerheid. De Onderzoeksraad voor Veiligheid concludeerde vorig jaar dat het toestel is neergeschoten met een Buk-raket. Maar het strafrechtelijk onderzoek naar wie verantwoordelijk is, loopt nog altijd.



Pas na de zomer worden de eerste resultaten gepresenteerd. Het gaat dan onder meer over de exacte plek waar het wapen is afgevuurd. De weg naar een berechting van de verantwoordelijken is dan nog lang.

Elk jaar



Bestuurslid Evert van Zijtveld van de Stichting Vliegramp MH17 zei na de herdenking vorig jaar dat er elk jaar een herdenkingsplechtigheid voor nabestaanden van de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 komt.



'Het is goed om te herdenken', benadrukte Van Zijtveld. 'We vergeten onze dierbaren nooit en mogen deze ramp nooit vergeten.' Van Zijtveld verloor zijn zoon, dochter en schoonouders door de ramp.
LOEP ME MAAR aub.
Ik heb ook een aantal interviews gelezen met mensen die een dierbare verloren zijn 2 jaar geleden. Zo heftig. Zo verdrietig.



Alle reacties Link kopieren
Wat heeft Rutte nou eigenlijk gedaan om de waarheid boven tafel te krijgen?



Hij zou toch 'niet rusten tot de waarheid boven tafel was'?
quote:gedanst schreef op 17 juli 2016 @ 17:39:

Wat heeft Rutte nou eigenlijk gedaan om de waarheid boven tafel te krijgen?



Hij zou toch 'niet rusten tot de waarheid boven tafel was'?Onderzoek is nog steeds in volle gang. En het is inmiddels bekend dat er sprake moet zijn geweest van een BUK raket die het toestel uit de lucht heeft geschoten. Nu alleen nog uitzoeken wie de persoon was die dat ding heeft afgevuurd... Of wie daar in ieder geval aansprakelijk voor kan worden gesteld.
quote:hans66 schreef op 08 juli 2016 @ 09:10:

Ik vind dat zowel Oekraïne als Rusland geheimzinnig doet over de radarbeelden.



Oekraïne beweerde eerst dat de radarinstallaties kapotgeschoten waren, dus vernield en onbruikbaar, tijdens deze vlucht, en later dat de radarinstallaties vanwege onderhoud buiten bedrijf waren.



Rusland heeft de radarbeelden niet opgeslagen en daarmee de regels overtreden.



Ze hebben beiden wat te verbergen m.i., maar ik zal voor altijd Rusland zien als de agressor in het conflict, vanwege de annexatie van de Krim door Rusland, dat het niet ongedaan wil maken. Dat neem ik zeer hoog op.Klopt ze doen beiden geheimzinnig, ik denk ook dat het bij Oekraïne vooral is omdat ze aansprakelijkheid willen vermijden wegens het niet-gesloten verklaren van een onveilig luchtruim.
quote:hans66 schreef op 08 juli 2016 @ 09:10:

Ik vind dat zowel Oekraïne als Rusland geheimzinnig doet over de radarbeelden.



Oekraïne beweerde eerst dat de radarinstallaties kapotgeschoten waren, dus vernield en onbruikbaar, tijdens deze vlucht, en later dat de radarinstallaties vanwege onderhoud buiten bedrijf waren.



Rusland heeft de radarbeelden niet opgeslagen en daarmee de regels overtreden.



Ze hebben beiden wat te verbergen m.i., maar ik zal voor altijd Rusland zien als de agressor in het conflict, vanwege de annexatie van de Krim door Rusland, dat het niet ongedaan wil maken. Dat neem ik zeer hoog op.Klopt ze doen beiden geheimzinnig, ik denk ook dat het bij Oekraïne vooral is omdat ze aansprakelijkheid willen vermijden wegens het niet-gesloten verklaren van een onveilig luchtruim.
Alle reacties Link kopieren




AD

[foto:Oekraïense soldaten in de Donbass-regio © epa]



Troepen Oekraïne in hoogste staat paraatheid



Update De Oekraïense president Petro Porosjenko heeft alle militaire eenheden in de buurt van de Krim en de oostelijke Donbass-regio opgedragen in hoogste staat van paraatheid te zijn. De oproep komt na de Russische beschuldigingen van een Oekraïense inval in de Krim.

ANP 11-08-16, 15:48 Laatste update: 15:51



Tevens wil Porosjenko zo snel mogelijk telefonisch overleg met verschillende wereldleiders over de opgelopen spanning tussen Rusland en Oekraïne. Ook de Russische president Vladimir Poetin is uitgenodigd voor een gesprek. Verder wil Porosjenko spreken met de Duitse bondskanselier Angela Merkel, de Franse president François Hollande, de Amerikaanse vicepresident Joe Biden en EU-president Donald Tusk.



De Russische president Vladimir Poetin beschuldigde Kiev er gisteren van met terroristische tactieken een nieuw conflict uit te lokken en de Krim te destabiliseren. Moskou annexeerde het schiereiland van Oekraïne in 2014. Oekraïne deed de beschuldigingen af als een cynisch voorwendsel voor Rusland om de militaire dreiging tegen Oekraïne te vergroten.



Valselijk beschuldigd

Vanmiddag meldde de Amerikaanse ambassadeur in Oekraïne, Geoffrey Pyatt, op Twitter dat de Verenigde Staten niets hebben gezien dat bewijst dat Oekraïne heeft geprobeerd binnen te vallen op de Krim, zoals Rusland zegt.



,,Rusland heeft Oekraïne wel vaker valselijk beschuldigd om de aandacht af te leiden van zijn eigen illegale acties", aldus Pyatt. Wat de Verenigde Staten betreft is en blijft de Krim deel van Oekraïne, zegt hij. ,,We veroordelen de Russische bezetting van de Krim en roepen op die onmiddellijk te beëindigen. Totdat Rusland het schiereiland teruggeeft aan Oekraïne blijven de sancties tegen Moskou van kracht."
LOEP ME MAAR aub.
Alle reacties Link kopieren
Vanmorgen stond een foto van Porosjenko (met misselijke grijns op zijn gezicht) in onze krant met daar boven dikke letters: "Leger Oekraïne paraat". Bij het zien van die grijns was mijn eetlust verdwenen,Die man zit al sinds een paar dagen vóór de MH17-ramp in 2014 te roepen dat de EU Rusland moet aanpakken en toen was nog niks uit van de Krim. Toen ging zijn vinger richting de separatisten van Oekraïne en dat was Ruslands schuld. Het volk van de Krim wil ook heel duidelijk niet bij Porosjenko horen hoe zeer hij dit ook wil dwingen.



Toen vanmorgen minister van Defensie Jeanine in het nieuws kwam was mijn goeie zin ook verdwenen. Men wil niet weten wat ik toen tegen haar zei.



Dat Guy het volk in Oekraïne opstookte om te vechten voor de EU en er voor zorgde dat de huidige minister moest vluchten voor zijn eigen volk, hoor je haar niet over.



NRC.nl



Escalatie dreigt tussen Rusland en Oekraïne



Mobilisatie Oekraïens leger paraat aan grens Krim; Russische vloot oefent voor de kust.



Eva Cukier



11 augustus 2016

Russische militairen bij een demonstratie in de stad Sebastopol op de Krim, op 31 juli. Foto: Pavel Rebrov/Reuters



De Oekraïense president Porosjenko heeft donderdag het Oekraïense leger aan de grens met de Krim en in de Donbas in hoogste staat van paraatheid gebracht. Die beslissing volgde op de beschuldigingen van Rusland dat Oekraïne terroristische aanslagen zou willen plegen op de Krim. Het Oekraïense leger houdt sinds woensdag militaire oefeningen in de regio. Rusland kondigde oefeningen aan van de Zwarte Zeevloot voor de Oekraïense kust.



Porosjenko ging donderdag in overleg met zijn veiligheidsadviseurs en buitenlandse vertegenwoordigingen. De VN-Veiligheidsraad benadrukte gisteren na spoedberaad de territoriale integriteit van Oekraïne. Porosjenko wil verder telefonisch overleg met Rusland, Duitsland en Frankrijk,



De vier landen zouden begin september tijdens de G20-top in China bijeenkomen voor nieuw vredesoverleg, maar Poetin noemde dat woensdag „zinloos”.



Ook spreekt Porosjenko met de Amerikaanse vicepresident Biden en de voorzitter van de Europese Raad. Hij riep de OVSE op haar waarnemingsmissie aan de grens met de Krim uit te breiden en toegang te eisen tot het schiereiland.



Over de toedracht van de escalatie tussen Rusland en Oekraïne is nog altijd veel onduidelijk. De Russische FSB claimt „Oekraïense en Russische terroristen” te hebben aangehouden die de Krim wilden binnendringen, en een terreurcel te hebben opgerold.

Russen spreken zichzelf tegen



Volgens Olga Skripnik, directeur van de Crimea Human Rights Group, die sinds de annexatie door Rusland in 2014 rapporteert over de situatie op de Krim, spreekt Rusland zichzelf tegen. „Het ministerie van Defensie spreekt van zeven arrestanten, maar de FSB meldt er vijf”, aldus Skripnik per telefoon uit Kiev. Haar organisatie maakt zich grote zorgen over de situatie van de arrestanten.



Een van hen, Jevgeni Panov, verdween op 6 augustus uit zijn huis in de Oekraïense stad Energodar.



Volgens Skripnik betwijfelt de familie van Panov, die eerder zou hebben gevochten in de Donbas, dat hij vrijwillig die kant op is gegaan. Zijn vrouw heeft aangifte gedaan van „vermissing”. Skripnik en haar collega’s vrezen dat Panov in gevangschap is gemarteld. Een filmpje van de FSB toont Panov met bebloed gezicht. Hij zou inmiddels hebben bekend.



Rusland is al langer bezig met de militarisering van de Krim. Vorige week filmden omwonenden een militaire colonne die met nieuw materieel op weg was van Krasnodar naar Kertsj op de Krim. „Twee dagen later werd het konvooi opnieuw gespot, noordwaarts, richting de Oekraïense grens”, vertelt Skripnik.



De Amerikaanse ambassadeur Geoffrey Pyatt zei geen concrete aanwijzingen te hebben die de Russische claims bevestigen. „Rusland heeft de reputatie valse beschuldigingen te uiten aan het adres van Oekraïne om de aandacht van de eigen illegale daden af te leiden”, aldus Pyatt.



President Porosjenko riep Oekraïense burgers op voorlopig af te zien van bezoeken aan de Krim. De grensposten zijn inmiddels weer open, maar verscherpte Russische controles zorgen voor lange rijen die uren wachten.

Bewuste escalatie



Experts menen dat Poetin een uitstekend moment heeft gekozen om zijn positie te versterken. „De VS zijn bezig met de presidentscampagne, Europa worstelt met Brexit, vluchtelingen en Russische sancties”, zei defensie-expert Pavel Felgenhauer tegen persbureau Reuters. In Rusland zijn volgende maand parlementsverkiezingen. Ook is niet uit te sluiten dat Rusland Oekraïne op stang wil jagen aan de vooravond van de Oekraïense Onafhankelijkheidsdag, 24 augustus.
LOEP ME MAAR aub.
Alle reacties Link kopieren
quote:gedanst schreef op 17 juli 2016 @ 17:39:

Wat heeft Rutte nou eigenlijk gedaan om de waarheid boven tafel te krijgen?



Hij zou toch 'niet rusten tot de waarheid boven tafel was'?





NOS



Nabestaanden MH17: de beloofde onderste steen komt maar niet boven

13-01-2016, 18:53

Binnenland, Buitenland

ANP



Achttien families, allemaal nabestaanden van de ramp met de MH17, hebben premier Rutte een brief geschreven. Ze vragen hem ervoor te zorgen dat Amerika, Rusland en Oekraïne alsnog de bestaande radarbeelden beschikbaar stellen. Een van de ondertekenaars is Silene Frederiksz, die bij de ramp haar zoon en schoondochter heeft verloren. Ze vertelde in het NPO radio 1-programma Nieuws en Co dat de Nederlandse overheid niet genoeg heeft gedaan om de radarbeelden van alle betrokken partijen in handen te krijgen.



Frederiksz: "De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) had aangegeven die beelden niet echt nodig te hebben voor een onderzoek. Maar wij zijn van mening dat ze juist van groot belang zijn, zeker voor een strafrechtelijk onderzoek. Vooral uit die ruwe, primaire data kun je waarschijnlijk afleiden waar de raket is afgeschoten en of er eventueel nog, zoals zo links en rechts wel wordt beweerd, nog andere vliegtuigen - militaire - hebben gevlogen."



Dan verwacht ik wel dat we ons uiterste best doen om achter de waarheid te komen.

Silene Frederiksz, nabestaande MH17-ramp



Als duidelijk wordt waarvandaan de raket is gelanceerd, zal er ook meer duidelijk worden over de daders, denkt en hoopt Frederiksz. "En als het straks, hopelijk, nog eens tot vervolging komt, dan heb je gewoon keiharde bewijzen nodig. Als het strafrechtelijk onderzoek straks is afgerond, wordt alles teruggegeven aan Oekraïne en dan kunnen wij niets meer. We hebben, als Nederland, het onderzoek naar ons toe getrokken, want eigenlijk had Oekraïne het moeten doen, maar dan verwacht ik wel dat we ons uiterste best doen om achter de waarheid te komen."



Als het zo doorgaat komt er niet eens een eerste steen boven.

Silene Frederiksz



In Frederiksz' woorden, en ze spreekt voor alle families die de brief hebben ondertekend, klinkt grote teleurstelling door, zowel in premier Rutte als in minister Koenders. "Rutte had beloofd dat de onderste steen boven zou komen, maar die onderste steen komt maar niet en als het zo doorgaat komt er niet eens een eerste steen boven." Ook na ontvangst van de brief heeft premier Rutte geen contact opgenomen. "Ik weet dat hij hem heeft gekregen, maar daar is dan ook alles mee gezegd."



Ze is bang dat hoe langer het duurt, hoe minder er straks zal zijn om tot vervolging over te gaan. En over Koenders, die op 4 januari beloofde het liefst binnen een halfjaar een besluit te nemen over vervolging van de MH17-verdachten, zegt ze niet te begrijpen waarom het allemaal zo lang moet duren.



De overheid onderhoudt volgens Frederiksz weinig contact met de nabestaanden. "Het laatste contact was toen het eindrapport van de OVV op 13 oktober werd gepresenteerd. Daarna kwam er alleen af en toe een berichtje dat eraan wordt gewerkt en dat er voorlopig nog geen informatie bekend wordt gemaakt."
LOEP ME MAAR aub.
Alle reacties Link kopieren
https://youtu.be/JWZAZZTLx1g MH17. De Kiev-briefing: een diplomatieke doofpot



Leugens!!..leugens en nog eens leugens!! Inclusief leugens van Jeanine.
LOEP ME MAAR aub.
De Duitse privédetective Josef Resch hangt maandenlange gijzeling door de Duitse justitie boven het hoofd als hij blijft zwijgen over zijn MH17-onderzoek.





De rechter in Karlsruhe beslist binnenkort of hij een boete of enkele dagen cel krijgt opgelegd vanwege zijn stilzwijgen. De speurder verwacht dat de volgende stap een paar maanden cel is. „Ze voeren de druk steeds verder op. Kennelijk wil de Nederlandse justitie mij met alle geweld aan het praten krijgen.”



Het OM in Rotterdam liet onlangs beslag leggen op de inhoud van zijn Zwitserse bankkluis. Eerder al kreeg Resch met een huiszoeking en een politieverhoor te maken. Volgens de privédetective vroeg het OM hem tijdens het laatste verhoor, deze maand, om te verklaren „dat zijn verhaal in onder meer De Telegraaf een publiciteitsstunt was voor zijn boek.” Resch’ advocaat Dirk Meinicke bevestigt dat zijn cliënt werd voorgehouden niet strafbaar te zijn, als dat zo zou zijn.



De Duitser peinst er niet om zijn mond open te doen. „Dan komt mijn leven en dat van mijn gezin in groot gevaar.” Verklaren dat hij alleen zijn boek Gefahr ist mein Beruf wilde promoten, noemt hij ’de grootste waanzin’. Resch: „Ik ga beslist geen leugens ophangen, want daarmee zou ik ook mijn geloofwaardigheid verspelen.”



Resch startte zijn MH17-onderzoek twee maanden na de aanslag. Via zijn website loofde hij toen voor een volgens hem onbekende opdrachtgever tipgeld uit. Maar liefst dertig miljoen dollar voor informatie over de aanslagplegers en later nog eens 17 miljoen dollar voor ’informatie over de MH17-doofpot’.



De Duitser zegt overspoeld te zijn met informatie en geheimzinnige tipgevers. Hij regelde begin vorig jaar naar eigen zeggen een gesprek tussen een Duits sprekende tipgever en een mysterieuze contactpersoon van zijn opdrachtgever. Volgens Resch zagen en hoorden hij en zijn collega’s wat daar werd uitgewisseld. „Mijn opdrachtgever was tevreden, mijn onderzoek daarmee klaar.”
Een opdrachtgever looft 47 miljoen tipgeld in totaal uit voor informatie over de aanslagplegers en de MH17 doofpot. Uiteindelijk is de opdrachtgever tevreden. Ben zeer benieuwd wie deze persoon is en blijkbaar nu alles weet ........
Alle reacties Link kopieren
Hier verder
If you say one more time that islam is NOT a believe of peace..I will kill you!
Jeetje, kennen jullie allemaal mensen die aan boord van die vlucht zaten? Dat het je nog steeds zo bezig houdt?
Alle reacties Link kopieren
quote:froufrou80 schreef op 29 september 2016 @ 07:41:

Jeetje, kennen jullie allemaal mensen die aan boord van die vlucht zaten? Dat het je nog steeds zo bezig houdt?Kijk je geen nieuws? Lees je geen kranten? De kwestie is weer helemaal terug in het nieuws omdat Nederland meent bewijzen te hebben dat de russische rebellen het gedaan hebben!
If you say one more time that islam is NOT a believe of peace..I will kill you!
Alle reacties Link kopieren
Wie of wat het nu gedaan heeft, de nederlandse regering is toch nog steeds verantwoordelijk denk ik, omdat ze wisten dat het luchtruim boven Oekraine niet veilig was! AIrfrance en British Airways namen al dagenlang een andere route.

Op de een of andere manier is het niet doorgespeeld naar de vliegtuigmaatschappij.
If you say one more time that islam is NOT a believe of peace..I will kill you!
quote:mienietjefietje schreef op 29 september 2016 @ 07:49:

Wie of wat het nu gedaan heeft, de nederlandse regering is toch nog steeds verantwoordelijk denk ik, omdat ze wisten dat het luchtruim boven Oekraine niet veilig was! AIrfrance en British Airways namen al dagenlang een andere route.

Op de een of andere manier is het niet doorgespeeld naar de vliegtuigmaatschappij.En dat raakt jouw persoonlijke leven omdat...?
Alle reacties Link kopieren
quote:froufrou80 schreef op 29 september 2016 @ 09:05:

[...]





En dat raakt jouw persoonlijke leven omdat...?Huh? Wat heb jij er mee te maken of mij persoonlijk iets raakt?
If you say one more time that islam is NOT a believe of peace..I will kill you!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven