Wat vinden jullie ervan dat steeds meer jonge meiden naar de plastisch chirurg gaan?

26-05-2007 18:57 24 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik las laatst dat steeds meer jonge meiden naar de plastisch chirurg stappen, meiden van 15, 16, 17!! Het moet toch niet veel gekker worden? Waar halen ze het geld vandaan? en net of je dan al uitgegroeid bent!! Als ouders zijnde moet je je kind zelfvertrouwen geven en niet naar de chirurg sturen.

Ik vind dat deze maatschappij de verkeerde kant opgaat. Er wordt zoveel nadruk gelegd op het uiterlijk van de vrouw!! En het is allemaal fake, nepschoonheid. Wat vinden jullie ervan?
Alle reacties Link kopieren
Ik vind het echt een zeer zorgwekkende ontwikkeling, alles wat onze grootmoeders en moeders hebben opgebouwd met de emancipatiegolven wordt de laatste jaren over de boeg gegooid. Het enige waar de meeste vrouwen zich 60% van de tijd/dag druk over maken is over hoe ze eruit zien, of ze vetrolletjes krijgen/ hebben (of anderen erom veroordelen), een rimpeltje hier of  daar en daar komt de acute depressie al aan. Het is allemaal zo vreselijk saai, leeg en oppervlakkig. De laatste tijd vind ik 'het zwakke geslacht' steeds meer op deze mode en uiterlijk verslaafden vrouwen slaan, alhoewel 'geestelijk zwak' ook mag van mij. Vooral vrouwen conformeren zich aan het heersende overigens idiote schoonheidsbeeld inplaats van zich af te vragen hoe gezond zowel geestelijk als lichamelijk dit voor ze is. En dat ze er steeds jonger mee beginnen is natuurlijk helemaal van de zotte, eerst gewoon uitgroeien, een therapietje en dan is kijken als ze 19 of 20 jaar zijn hoe ze erover denken. Ik vraag me af hoe betrouwbaar en hoevel ethisch besef een specialist heeft als hij in deze leeftijdscatagorie gaat snijden. Anno 2007 is onze 'vrijheid' dat we ons open laten snijden, masaal paaldansen, onze vagina's moeten gaan verbouwen, alle lichaamsbeharing weg moeten halen anders zijn we 'vies', vergif in onze rimpels laten spuiten, 'stout' moeten zijn en meisjes van 13 jaar wat hand en spandiensten verlenen voor een Breezertje. Wordt er diep treurig van, maar ja, ik ben dan ook al wel van een andere generatie dan deze meisjes :$
Alle reacties Link kopieren
De nepvrouw, met haar botox-hoofd, witgebleekte tandjes, hair-extensions,, siliconenborsten, geliposuckt ( :) ) op alle plaatsen waar vrouwelijk vet hoort te zitten, is helaas het ideaal beeld geworden.

Heel erg jammer !
Alle reacties Link kopieren
Een beetje overdreven is het wel maarre stonden er ook statistieken bij? Plastisch chirurgen zetten flaporen recht, doen wat aan een neus die te groot, te nauw of scheef is, zetten ogen recht of lappen je gezicht op na een ongeluk. Cosmetisch chirurgen doen weer wat anders ( denk aan Marijke (??)van Helwegen=bouwpakket van Nederland). Dit is -zonder argumentatie en cijfers- weer een opmerking in het wilde weg. En..als je 15 bent en nu al bent gezegend met een cubje F dan ben je dolblij dat daar wat aan gedaan kan worden...je doet nu net alsof ze allemaal van B naar DD gaan, nieuwe billen krijgen en hun kleine teentje laten afzetten om in nieuwe schoenen te kunnen ( overigens is dat weer zóó 2006 



Het is best logisch toch? Je hoeft tegenwoordig geen Quisimodo te zijn om wat schoonheidsfoutjes of ongelukjes te laten corrigeren.
Alle reacties Link kopieren
Ik vind het ook belachelijk dat ze in jonge meiden gaan snijden alleen

voor een schoonheidsideaal. Op die leeftijd ben je sowieso superonzeker

en neem je vaak impulsieve beslissingen of beslissingen om bij een

groep te horen of uit angst om afgewezen te worden door een eventueel

vriendje. Gelukkig heb ik dan een zoon en geen dochter, want als mijn

kind met zoiets aankomt zal hij echt geen toestemming van me krijgen

hoor (tenzij hij bv echt een heel scheve neus heeft ofzo)! Eerst maar

eens volwassen worden en sowieso wachten tot je lichaam is uitgegroeid

en dan kun je altijd nog een beslissing nemen.
Alle reacties Link kopieren
Onder de 18 is het toch verboden?



Ik heb een borstvergroting gehad, en ben er reuzeblij mee. Weloverwogen beslissing en geen seconde spijt van gehad.



Enne, een plastic vrouw is niet het ideaal hoor. Ik had liever van mezelf ook borsten gehad, uiteindelijk is dat toch mooier dan een setje silliconen.
Alle reacties Link kopieren
Ja, dat vind ik ook raar, dat dat blijkbaar onder de achttien kan. Wist ik ook niet.
Alle reacties Link kopieren
Ja ligt er aan wat je laat doen. doe je een facelift dan ben je niet erg goed in je bolletje op die leeftijd, maar laten we e erlijk zijn als iemand scheve of naar vorenstaande tanden heeft neemt ie toch ook een beugel ik bedoel als een kind last heeft van flaporen of zo dan is het toch geweldig dat iemand dat kan laten herstellen.......
Alle reacties Link kopieren
Toen ik dit topic las, was mijn eerste reactie er een van verontwaardiging. Daar zijn die meiden toch veel te jong voor!

Maar ik was voor het gemak even vergeten dat ik mijn flaporen heb laten rechtzetten toen ik 12 of 13 was. :):$ Mijn kinderen hebben ze ook en als zij zelf aangeven dat ze hun oren willen laten rechtzetten zal ik ze geen duimbreed in de weg leggen, ongeacht hun leeftijd.

Ik vind hun oren trouwens prachtig, het past helemaal bij ze. Ik hoop dat ze het nooit nodig zullen vinden en dat ze zich er nooit voor zullen schamen zoals ik deed.

Borstvergrotingen en liposuctie vind ik echt niet kunnen bij tieners. Maar ben ik zo wereldvreemd om te denken dat geen enkele arts daar aan mee zou werken?
Alle reacties Link kopieren
Ik denk inderdaad ook dat het er aan ligt waar het om gaat. Niet iedereen is even goed bedeeld door moeder natuur natuurlijk.



Maar deze topic gaat dus waarschijnlijk over verwende meisjes die graag een lief wipneusje willen of een paar stevige jetsers. En dat is natuurlijk belachelijk. Ik begrijp die ouders ook niet....... maar ja.
Het ligt er een beetje aan. Als het lelijke wijven zijn, heb ik er geen moeite mee als ze er wat aan willen doen.
Alle reacties Link kopieren
De naam van dit topic is ook al weer zo'n leuk discussiepunt: Gaat het om plastische chirurgie uberhaupt? Of om PC bij jonge meiden?

In dat laatste geval zou ik zeggen (zoals ook al wat voorgangers van mij): niet doen tot ze uitgegroeid zijn. In de groei kan een lichaamsdeel soms (behoorlijk) wat uit proportie lijken te zijn, maar na de groei valt 't mee.

PC uberhaupt: ligt eraan wat? Beugel tegen scheve tanden vind ik prima (je lijkt er ook jonger door heb ik ervaren ), borstvergroting zou ik zelf niet snel laten doen, ik los t wel op met een push-up-bra! Tegelijkertijd kan ik me voorstellen dat sommige mensen één deel van hun lichaam zo lelijk vinden dat ze er psychisch gestoord van raken. In dat geval: why not! Zolang we maar niet allemaal op barbie gaan lijken..............
Alle reacties Link kopieren
Het ligt er een beetje aan. Als het lelijke wijven zijn, heb ik er geen moeite mee als ze er wat aan willen doen.
:D
Ook blijven die afkortingen hier altijd leuk. Inmiddels ken ik er al drie voor PC bijvoorbeeld: uiteraard het ouderwetse personal computer, verder de altijd veelbesproken parenclub en tegenwoordig de plastische chirurgie. Het lijkt godverdomme het leger wel! Leuk detail is overigens dat FV bij het Mama-topic helemaal geen gekleurd vrouwtje met een grote mond is, maar gewoon flesvoeding!
Alle reacties Link kopieren
Oh jee, mijn jongste was nog geen jaar toen hij bij de PC kwam. Ik moet me schamen en had mijn kind moeten bijstaan en zelfvertrouwen moeten geven. Jammerdebammer, hij had een wijnvlek en die hebben we keurig laten verwijderen om hem een beter uiterlijk te geven. Daarmee was ook de kans dat hij zich nogmaals openkrabbelde afgenomen.

Mijn buurjongen, nu net 18, heeft zijn oren recht laten zetten, zijn borstbeen laten aanpassen (het stond behoorlijk naar voren), zijn onderkaak laten aanpassen en zijn wens is nog iets aan zijn kin. En ja, het jong is verdomde opgeknapt.  Ik kán zeggen dat zijn moeder dan maar meer zelfvertrouwen aan hem had moeten geven. Maar ja, dan had hij nog steeds al die dingen die echt in het oog sprongen.

Het zijn dus lang niet allemaal meisjes en niet alles is cosmetisch, vaak wel esthetisch.
Alle reacties Link kopieren
Jonge meiden onder de achttien zullen toch met een goed verhaal moeten komen om de boel te mogen verbouwen en meiden van 18 en ouder, tja die worden geacht volwassen te zijn.

Het is gewoon een modeverschijnsel net als oorpiercings en tatoeages.

En als die kids nou denken dat ze er gelukkig van worden, ze doen er toch niemand kwaad mee? Worden vanzelf wel wijzer naarmate ze ouder worden.
Alle reacties Link kopieren
Het valt mij ook op dat er veel nadruk gelegd word op het uiterlijk van de vrouw. Dat is jammer want daar worden die jongeren zo onzeker van, hoe groot hun zelfvertrouwen ook is.



Ik vind mezelf ook niet de knapste en voel me ook wel eens onzeker, maar om nou naar de chirug te gaan. Dat vind ik weer te ver gaan. Tenzij je er gepest mee word, dan kan ik het wel begrijpen dat ze het doen.
Ik vind dat er idd een onderscheid gemaakt moet worden tussen een operatie als flaporen rechtzetten etc. of op je 18e een paar siliconen in je borsten te laten planten. Nou zitten daartussen ook weer ingrepen waar waarschijnlijk flink over gediscusseerd kan worden, maar goed. Ik vind zelf dat als je in de tijdschriften en op televisie kijkt, je alleen maar perfectie ziet. Geen vlekje, bubbeltje of pukkeltje is zichtbaar. Dan de programma's als extreme make-over die er nog een schepje bovenop doen. Als je dan een meid van een jaar of 14 bent kan ik me indenken dat je daardoor wel heel kritisch naar jezelf gaat kijken. Maar ik vind een borstvergroting of een andere puur cosmetische ingreep echt niet kunnen voor een jonge meid. En je kunt je afvragen of dat ook niet vaak voor oudere personen geldt, maar dat is een andere discussie.

Even off topic, ik vind dat iedereen steeds meer op elkaar gaat lijken door al die hulpmiddelen en ingrepen.
Alle reacties Link kopieren
Met deze discussie bedoel ik natuurlijk idd gewoon de operaties om te 'perfectioneren', niet om iets afwijkends goed te maken. Ik vind het zelf jammer dat iedereen maar naar de chirurg gaat (zo lijkt het althans) als er iets niet helemaal volgens het plaatje is. En ik vind dat je daar wél andere mensen kwaad mee doet. Namelijk, je maakt anderen onzeker. HOe meer mensen borstvergroting gaan doen, hoe meer vrouwen met kleine borsten onzeker gaan worden, want kennerlijk is dat dus niet mooi! Kom op, maar een paar procent heeft het figuur wat volgens de media aan alle eisen voldoet. De meest vrouwen hebben een heel normaal figuur, bovendien zijn alle figuren is soorten en maten. Dus meiden, wees gewoon trots op wie je bent en hoe je eruit ziet!
Alle reacties Link kopieren
Mijn buurmeisje heeft opgeblazen lippen en liket fillerpagina’s op Facebook. Absurd!
Ik vind het jammer dat de meiden van deze generatie, steeds meer denken dat ze er uit horen te zien als een porno-actrice inclusief de geposeerde / gepolijste foto's. Haast elke profielfoto is tegenwoordig van opzij genomen met duckface.
Maar steeds meer beautybloggers zien er ook zo uit, en jonge meisjes zien hen als voorbeeld.
2007 we zijn inmiddels 2018, open dan een nieuw topic
Alle reacties Link kopieren
Wat er al door velen is gezegd sluit ik mij bij aan en wel dat het gewoon van de gekke is dat jonge meisjes zich aan de verkeerde wat heet 'idolen' (Kardashians/P.Hilton e.d.) spiegelen omdat ze zogenaamd een rol model zijn. En waarom doen ze dat? Omdat ze 'mooier' willen zijn dan dat andere meisjes die wel aandacht van die getatoeëerde petjes en stoer dragende pseudo-rapper types krijgen. Alsof je van dit soort types het moet hebben je aandacht, laat staan de ooit ermee trouwt. Het is tegenwoordig helemaal doorgeslagen en dat allemaal omdat men het in de USA doet en "dan moeten wij het ook doen." :hihi:
Over hoeveel meiden hebben we het, wat voor chirurgie en hoe recent was dat wat je gelezen hebt? Linkje?

Als een veertienjarige een borstvergroting wil, dan vind ik dat onwenselijk. Maar de voorbeelden van plastische chirurgie hierboven vind ik gewoon logisch. Ik vind het normaal als mensen er "normaal" willen uitzien en ik vind het jammer als normale mensen er sexier willen uitzien. Dat laatste is overigens een persoonlijke keuze, maar ik vind kinderen nog te jong om de gevolgen daarvan te kunnen overzien.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven