Zaak Demmink

15-03-2014 20:52 365 berichten
Alle reacties Link kopieren
Volgen meer mensen deze zaak?

Lees net dat Fred de Brouwer, de journalist van de Panorama die samen met Henk Krol in 2003 de eerste onthullingen deed ( maar uiteindelijk is gerectificeerd) is verongelukt in Thailand vandaag.

De zoveelste dood onder bijzondere omstandigheden. Hij zou volgende week in P&W verschijnen om te praten over de zaak.



Het wordt nu wel eng, zeker gezien de getuigenis afgelopen vrijdag in het proces in de zaak Demmink, van voormalig gevangenisdirecteur van Huet en zijn reden om zijn bevindingen vast te leggen bij een notaris: er zijn er wel meer omgevallen in deze zaak, aldus van Huet.



De achtergrond:

http://www.vn.nl/Archief/ ... leving/Demminkcontrol.htm

Wat vinden jullie ervan?
Alle reacties Link kopieren
De getuigen kwamen niet na 20 jaar maar na 11 jaar met hun verhaal (in 2007). (Ook een lange tijd en daar kun je best kritisch over zijn, maar je moet het ook weer niet erger maken dan het is)
.
Alle reacties Link kopieren
quote:impala schreef op 31 mei 2015 @ 14:39:

De getuigen kwamen niet na 20 jaar maar na 11 jaar met hun verhaal (in 2007). (Ook een lange tijd en daar kun je best kritisch over zijn, maar je moet het ook weer niet erger maken dan het is)Mee eens en het zijn er twee maar ik weet niet waar ik het laatst tegen ben gekomen maar volgens mij weigeren die getuigen / slachtoffers naar Nederland te komen maar kan me ook vergissen hoor.
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
Alle reacties Link kopieren
quote:hollebollegijs schreef op 31 mei 2015 @ 14:56:

[...]





Mee eens en het zijn er twee maar ik weet niet waar ik het laatst tegen ben gekomen maar volgens mij weigeren die getuigen / slachtoffers naar Nederland te komen maar kan me ook vergissen hoor.Volgens advocaat Adele vd Plas zijn de 2 jongens na hun verklaring in Turkije mishandeld en bedreigd en onder druk gezet om hun verklaring in te trekken.

http://www.katholieknieuw ... demmink-te-vervolgen.html



Zij zegt ook dat een derde Turks slachtoffer zich heeft gemeld als getuige.

Ook de politieman die de jongens naar Demmink gebracht zou hebben, is bereid te getuigen.

http://www.katholieknieuw ... -demmink-te-getuigen.html



Dat zijn dus in totaal vier Turkse getuigen/verklaringen.



(edit: niet dat ik denk dat het allemaal wat uit gaat halen...)
.
Alle reacties Link kopieren
quote:impala schreef op 31 mei 2015 @ 15:46:

[...]





Volgens advocaat Adele vd Plas zijn de 2 jongens na hun verklaring in Turkije mishandeld en bedreigd en onder druk gezet om hun verklaring in te trekken.

http://www.katholieknieuw ... demmink-te-vervolgen.html



Zij zegt ook dat een derde Turks slachtoffer zich heeft gemeld als getuige.

Ook de politieman die de jongens naar Demmink gebracht zou hebben, is bereid te getuigen.

http://www.katholieknieuw ... -demmink-te-getuigen.html



Dat zijn dus in totaal vier Turkse getuigen/verklaringen.



Dat vind ik van die oncontroleerbare verhalen, daar kan ik niets mee.



Volgens het KN komt de verklaring van de advocaat van de 2 jongens maar verwijst naar een verklaring van de

Bakkerschutstichting die als hoofddoel heeft alles wat met Demmink te maken heeft online te zetten en die verwijzen weer naar een

Engelstalige brief waar gesproken wordt over een poging tot omkoping en bedreigen van familieleden en NIET van een mishandeling.



Het komt op mij over of Adele vd Plas het vermoeden heeft dat deze getuigenissen niet zo heel sterk zijn en zich middels deze verklaring indekt tegen een eventueel niet verschijnen van de jongens.
Voltaire: ik veracht u en uw mening, maar ik zal mijn leven geven om uw recht op die verachtelijke mening uit te mogen dragen.
Alle reacties Link kopieren
http://www.volkskrant.nl/ ... -om-te-getuigen~a4173862/





Opstelten, Teeven en Demmink opgeroepen om te getuigen



Joris Demmink, Fred Teeven en Ivo Opstelten moeten voor de rechter-commissaris verschijnen om te getuigen over een pedofilienetwerk in de jaren tachtig en negentig. De rechtbank in Amsterdam heeft donderdag een verzoek tot een voorlopig getuigenverhoor toegekend. Het verzoek werd ingediend door Bart van Well, een voormalige prostitué.



Door: Nadia Ezzeroili 29 oktober 2015, 18:41

Volgens Van Well heeft hij eind jaren tachtig op minderjarige leeftijd tweemaal betaalde seks gehad met Joris Demmink, oud-topambtenaar bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. Van Well zou hem in 2003 hebben herkend in een Panorama-artikel over het pedofilienetwerk. Demmink, inmiddels gepensioneerd, heeft de aantijgingen altijd stellig ontkend.



Demmink zou later in 1998 als verdachte in beeld zijn verschenen in het zogeheten Rolodex-onderzoek naar hoge justitiemedewerkers die zich in het pedofiele prostitutienetwerk zouden hebben begeven. Oud-minister Ivo Opstelten verklaarde echter in 2012 aan de Tweede Kamer dat Demmink nooit naar voren is gekomen in dat onderzoek.



Buiten schot

Martin de Witte, advocaat van Van Well, zegt nu duidelijkheid te willen. Volgens De Witte had oud-staatssecretaris Fred Teeven, destijds officier van Justitie, zes politie- en justitiemedewerkers in het vizier als verdachten in het onderzoek, waaronder Demmink. 'Mijn cliënt wil dat Demmink, Teeven en Opstelten verklaren wat ze weten over het pedofilienetwerk en het onderzoek.'



De Witte zegt met de getuigenverhoren feiten en bewijzen te willen verzamelen om te kijken of er eventueel een procedure gestart kan worden tegen de Staat. 'De grote vraag is waarom de genoemde verdachten buiten schot zijn gebleven en de overheid toen niet heeft ingegrepen.'



De landsadvocaat stelde donderdag in de rechtbank dat Van Well geen belang heeft bij zijn verzoek, omdat er al een strafzaak tegen Demmink loopt. 'Daarbij past geen voorlopig getuigenverhoor.' Dat verweer werd door de rechtbank afgewezen. Volgens de rechter richt het verzoek zich niet op deze strafvervolging, maar op de achtergronden van de aanvankelijke niet-vervolging van Demmink.



Onvoldoende geïnformeerd

De advocaat van Joris Demmink, die donderdagavond net in Nederland arriveerde, zegt niet te kunnen reageren op de uitspraak van de Amsterdamse rechtbank zolang hij nog onvoldoende geïnformeerd is over de laatste ontwikkelingen.



Wie wordt opgeroepen voor een voorlopig getuigenverhoor is verplicht te komen, op enkele uitzonderingen na. Zo kunnen familieleden van de eiser en personen met een beroepsgeheim zich beroepen op verschoningsrecht. De getuigenverhoren zijn openbaar en leiden niet tot een vonnis. Verzoeken tot voorlopige getuigenverhoor worden zelden afgewezen.



Behalve Teeven, Opstelten en Demmink, zijn ook acht andere personen opgeroepen om te getuigen in de zaak, waaronder een chauffeur en een arts. De verhoren zullen vermoedelijk tussen maart en juni 2016 plaatsvinden.
“Intelligentie zonder vriendelijkheid is een zeer gevaarlijk wapen”. (Francoise Sagan)

"De moord die niet mocht worden opgelost". (Maaike Vaatstra)
Alle reacties Link kopieren
Interessant. Snap alleen niet waarom deze getuige nu pas naar voren treedt
Alle reacties Link kopieren
Ik ben benieuwd...
Alle reacties Link kopieren
Demmink wordt ook gelinkt aan Baybasin. Hij bracht 'm al eens een bezoek in de cel.

Baybasin is deze week onaangenaam getroffen door een cel-inspectie.



http://www.ad.nl/ad/nl/10 ... angeniscel-gestolen.dhtml

De cel van de tot levenslang veroordeelde Hüseyin Baybasin is bij een inspectie overhoop gehaald. Daarbij zijn 'zeer vertrouwelijke stukken' en advocatenpost ontvreemd, stelt zijn advocaat. Het zou gaan om een politiek uiterst gevoelige zaak.



Het gaat om supervertrouwelijke stukken over de politieke achtergrond van zijn zaak. Het lijkt dat de celinspectie doelbewust was om ze te bemachtigen

Adèle van der Plas, advocaat

De stukken vormen volgens de advocaat bewijsmateriaal in een gevoelige herzieningsprocedure. De celinspectie vond dinsdag 17 november plaats in gevangenis Zuyderbos in Heerhugowaard, blijkt uit twee klachtbrieven die deze krant in bezit heeft. Na die inspectie zijn 'zeer geheime en vertrouwelijke processtukken van cliënts cel verwijderd,' schrijft advocaat Judith Serrarens.



Justitie bevestigt dat de cel is onderzocht en stelt 'de zaak tot op de bodem uit te zoeken'. De klacht is opmerkelijk, omdat de Koerdisch-Turkse zakenman Baybasin al jaren een herzieningszaak voert. Baybasin werd in 2002 tot levenslang veroordeeld voor moord, gijzeling en drugshandel, maar volgens hem is er gerommeld met bewijsmateriaal.



'Supervertrouwelijk'

De papieren lagen pas anderhalve week in de cel, zegt Baybasins andere advocaat Adèle van der Plas. ,,Het gaat om supervertrouwelijke stukken over de politieke achtergrond van zijn zaak. Het lijkt dat de celinspectie doelbewust was om ze te bemachtigen."



Volgens Baybasin gaat het om overheidscorrespondentie die onthult wat de relatie is geweest tussen Nederland, Turkije en Engeland in zijn zaak. Hij beweert te zijn geslachtofferd in een internationale chantagezaak. Als

invloedrijke Koerd zou de Turkse regering hem veroordeeld willen zien. Nederland zou daartoe zijn gedwongen, omdat de Turken zouden beschikken over bewijs dat oud-secretaris-generaal van Justitie Joris Demmink in de jaren '90 minderjarige jongens in Turkije heeft misbruikt.

Justitie: Het was reguliere controle

De ontvreemding van gevoelige informatie uit de cel van Baybasin kan gevolgen hebben voor de zaak-Dem- mink. Momenteel loopt er nog een strafrechtelijk onderzoek naar het vermeende seksueel misbruik door Demmink.



De voormalige Justitietopman ontkent de aantijgingen en zegt in de jaren '90 niet in Turkije te zijn geweest. Een brief van een Turkse officier van justitie wijst daar wel op. Het strafrechtelijk onderzoek tegen Demmink lijkt te zijn vastgelopen, omdat de Turken niet willen meewerken aan rechtshulpverzoeken vanuit Nederland.



Een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie bevestigde gisteravond dat er 'een spitactie' heeft plaatsgevonden in de Heerhugowaardse gevangenis. ,,Een reguliere controle, waarbij gezocht wordt naar bijvoorbeeld contrabande. Bij zo'n inspectie gaat de celdeur open en worden losse spullen naar buiten gehaald. Die worden vervolgens teruggelegd."



De woordvoerder bevestigt dat de klacht is ontvangen. ,,Het is goed dat deze is ingediend. We zullen tot op de bodem uitzoeken of iets is misgegaan."
“Intelligentie zonder vriendelijkheid is een zeer gevaarlijk wapen”. (Francoise Sagan)

"De moord die niet mocht worden opgelost". (Maaike Vaatstra)
Ah Simba heb je het artikel van Chris Klomp al gelezen? Was het wat voor je?

http://www.ad.nl/ad/nl/10 ... hte-sekteleidertjes.dhtml



Helaas staat de zaak Marianne Vaatstra er ook in. Zo zie je maar de sekteleiders en hun trouwe volgelingen richten alleen maar ellende aan. Het doel heiligt niet altijd de middelen.
Alle reacties Link kopieren
Op diverse sites aandacht voor Baybasin; Louis Bontes stelt kamervragen.

https://twitter.com/Louis_Bontes
“Intelligentie zonder vriendelijkheid is een zeer gevaarlijk wapen”. (Francoise Sagan)

"De moord die niet mocht worden opgelost". (Maaike Vaatstra)
Wordt Louis tegenwoordig ook gefinancieerd? Het zou hem sieren als hij ook eens kamervragen stelde over de familie Poot.
Alle reacties Link kopieren
http://www.katholieknieuw ... op-turkije-inzake-demmink



“Gaat Turkije nu ook meewerken aan de Nederlandse verzoeken om rechtshulp in de affaire Demmink?” Dat twitterde Louis Bontes (groep Bontes/Van Klaveren) al op 20 november.



Aanleiding was de aankondiging van minister Ard van der Steur van Justitie en Veiligheid dat Nederland en Turkije de justitiële samenwerking gingen verbeteren. Hiertoe zal een ambtelijke werkgroep in het leven worden geroepen.



Gemanipuleerd bewijs



De relatie met Turkije is aan de orde vanwege de affaire rond Joris Demmink, de voormalige secretaris-generaal van het departement. Naar hem loopt een onderzoek naar pedofilie, in het bijzonder verkrachting van twee Turkse jongens waarvan hij wordt beschuldigd. Ook de affaire Baybasin, de in Nederland tot levenslang veroordeelde Koerdische activist, wordt hiermee in verband gebracht. De veroordeling van Baybasin is zo goed als zeker op gemanipuleerd bewijs tot stand gekomen



Motie



Bontes heeft een motie ingediend waarin hij de regering verzoekt bij Turkije de druk te verhogen om mee te werken aan de rechtshulpverzoeken inzake Demmink, die dat land nog altijd niet heeft uitgevoerd. Dat zou een belangrijke blijk van verbeterde justitiële samenwerking op voor de hand liggend terrein zijn. “VVD, CDA en PvdA hebben tegen mijn motie over meer druk op Turkije in kwestie Demmink gestemd”, laat Bontes vandaag echter per Twitter weten.
“Intelligentie zonder vriendelijkheid is een zeer gevaarlijk wapen”. (Francoise Sagan)

"De moord die niet mocht worden opgelost". (Maaike Vaatstra)
Ah de Demmink bode.
Alle reacties Link kopieren
https://www.youtube.com/watch?v=e-s9bGw6t84



Kamervragen deel 2 van Lange Frans
“Intelligentie zonder vriendelijkheid is een zeer gevaarlijk wapen”. (Francoise Sagan)

"De moord die niet mocht worden opgelost". (Maaike Vaatstra)
Wanneer gaan er nu eindelijk eens koppen rollen?



http://www.ad.nl/ad/nl/10 ... h-met-zaak-Baybasin.dhtml
Alle reacties Link kopieren
Ton Derksen ( oa bekend van Lucia de B.) heeft een nieuw boek over Baybasin en de beruchte tapes geschreven; geen idee of dit boek veel anders is dan "Verknipt Bewijs", daarin komt Demmink niet ter sprake.



Volgende maand zou het boek van Rein Gerritsen over de zaak Baybasin uit moeten komen. Over deze zaak heeft hij bij talk2myra radio een paar interviews gegeven.



https://twitter.com/talk2myra heeft vandaag verslag gedaan over het kort geding van vandaag.



Ook Het Haagse Complot bericht met enige regelmaat over deze (en andere duistere) zaken: http://www.hethaagsecompl ... -de-demmink-doofpot-2.htm
“Intelligentie zonder vriendelijkheid is een zeer gevaarlijk wapen”. (Francoise Sagan)

"De moord die niet mocht worden opgelost". (Maaike Vaatstra)
Alle reacties Link kopieren
quote:Pientjexxxx schreef op 25 januari 2016 @ 14:04:

Wanneer gaan er nu eindelijk eens koppen rollen?



http://www.ad.nl/ad/nl/10 ... h-met-zaak-Baybasin.dhtmlHet AD krabt wel gestaag door aan de zweer :-)
.
Alle reacties Link kopieren
Laat Koen Voskuil maar lekker blijven krabben.

Da's nog eens wat anders dan gasten ( bijv. Gerard Spong) in praatprogramma's die zo snel mogelijk zeggen "ik zeg niks hierover, want het is onder de rechter".

Alsof dat in andere zaken een belemmering is om een mening over te geven.....

Voor Demmink wel een uitkomst, zolang het 'onder de rechter is' en dat is het misschien wel heel z'n leven, heeft hij niet echt wat te vrezen.
“Intelligentie zonder vriendelijkheid is een zeer gevaarlijk wapen”. (Francoise Sagan)

"De moord die niet mocht worden opgelost". (Maaike Vaatstra)
Alle reacties Link kopieren
Mijn voorspelling is dat deze zaak in 2016 als een nachtkaars uitgaat. Bij gebrek aan goed en overtuigend bewijs. Als er uberhaupt al ooit een zaak is geweest.
Religion is an insult to human dignity. With or without it you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion. - Steven Weinberg
Alle reacties Link kopieren
quote:Pientjexxxx schreef op 25 januari 2016 @ 14:04:

Wanneer gaan er nu eindelijk eens koppen rollen?



http://www.ad.nl/ad/nl/10 ... h-met-zaak-Baybasin.dhtml



Hier nog een stukje vh document waarin staat dat de afdoening van het dossier Baybasin door Demmink gedaan wordt:



http://www.crimesite.nl/d ... persoonlijk-in-nederland/

Demmink keurt goed dat een terugkeervisum naar Engeland ( Baybsin had een Britse identiteitskaart) moet worden geweigerd.
“Intelligentie zonder vriendelijkheid is een zeer gevaarlijk wapen”. (Francoise Sagan)

"De moord die niet mocht worden opgelost". (Maaike Vaatstra)
Alle reacties Link kopieren
http://revu.nl/nu-in-revu ... mmink-niet-aan-te-pakken/

feb 5, 2016

Journalist Koen Voskuil durft als een van de weinigen te graven in de zaak-Joris Demmink. Zijn nieuwste onthulling legt nog meer mogelijk machtsmisbruik bloot. Is de waarheid al in zicht?



Volgens jouw laatste artikel bemoeide Joris Demmink zich actief met de zaak van de Koerdische Turk Hüseyin Baybasin. Hoe deed Demmink dat?



‘Baybasin is een invloedrijke Koerd die lang als staatsvijand van de Turkse regering werd beschouwd. Hij is in 2002 in Nederland tot levenslang veroordeeld voor moord, gijzeling en drugshandel. Zelf beweert hij dat hij om politieke redenen met vals bewijs erin is geluisd door zowel Turkije als Nederland. In 1997 zijn in Istanboel twee aangiftes gedaan van kindermisbruik tegen Joris Demmink. Volgens Baybasin heeft Turkije ons land lang met die zaak gechanteerd. Ze zouden het misbruik in Istanbul stilhouden in ruil voor een veroordeling van Baybasin. Documenten bewijzen nu voor het eerst dat er een link is tussen beide zaken. Joris Demmink heeft zich persoonlijk bemoeid met het asieldossier van Baybasin. Hij zorgde ervoor dat Baybasin Nederland niet kon verlaten, waarna hij in ons land is veroordeeld.’



U heeft kopieën van documenten ingezien, die eind vorig jaar uit de cel van Baybasin zijn gestolen. Hoe weet u zeker dat die documenten ook echt zijn?



‘De documenten gaan onder meer om processen-verbaal van de Rijksrecherche. Ik kon de echtheid checken aan de hand van namen die erop stonden.’



U werkt aan een zeer gevoelig dossier. Volgens uw laatste verhaal zou er op verschillende niveaus door verschillende mensen onethisch zijn gehandeld. Vindt u het vreemd dat veel traditionele media amper schrijven over deze zaak?



‘Het is van groot belang dat het ministerie van Veiligheid en Justitie geen zaken onder het tapijt veegt. Dat moet worden onderzocht, liefst door zoveel mogelijk media. Maar het Demmink-dossier is geen prettig dossier om in te graven. Je krijgt een hoop tegenwerking. Het ontbreekt veel media ook aan tijd, geld en misschien wel durf.’

Lees het complete interview voor 0,19 cent op Blendle
“Intelligentie zonder vriendelijkheid is een zeer gevaarlijk wapen”. (Francoise Sagan)

"De moord die niet mocht worden opgelost". (Maaike Vaatstra)
Alle reacties Link kopieren
Adèle vd Plas heeft een gesprek op niveau met Jan Roos van Geen Stijl. Demmink komt hierin ter sprake.



https://www.youtube.com/watch?v=nXYDrECscZc



O.a. vallen de woorden:

verneukt als klootjesvolk

Min. van justitie (van laag tot hoog) is een cultuur van liegen bedrien en wegkijken er wordt niet eerlijk onderzocht, niet eerlijk geantwoord.

(Jan Roos) : de media in Nederland is verre van onafhankelijk, loopt hand in hand met de overheid.

journalisten die wel iets willen wordt de mond gesnoerd
“Intelligentie zonder vriendelijkheid is een zeer gevaarlijk wapen”. (Francoise Sagan)

"De moord die niet mocht worden opgelost". (Maaike Vaatstra)
Alle reacties Link kopieren
https://www.rechtspraak.n ... zoek-zaak-Demmink-af.aspx





Den Haag, 25 mei 2016



De rechter-commissaris van de rechtbank Den Haag heeft het onderzoek in de zaak Demmink afgerond. Zij heeft de uitkomsten van het onderzoek overgedragen aan de officieren van justitie bij het Landelijk Parket die van het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch de opdracht kregen om dit strafrechtelijk onderzoek te starten.

Turkse getuigen



De rechter-commissaris heeft in Turkije geen getuigen kunnen horen. De Turkse autoriteiten hebben in april 2016 de rechter-commissaris na herhaalde verzoeken en bezoeken laten weten om juridische redenen het rechtshulpverzoek om getuigen in Turkije te horen niet te kunnen uitvoeren. Nu de rechter-commissaris voor het horen van getuigen in het buitenland afhankelijk is van de medewerking door de autoriteiten van het land in kwestie, ook als het gaat om het uitnodigen van getuigen om naar Nederland te komen, is dit deel van het onderzoek dus niet uitgevoerd.

Achtergrond onderzoek



Het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch bepaalde op 20 januari 2014 dat strafvervolging tegen de heer Demmink zal worden ingesteld ter zake van het misdrijf omschreven in artikel 242 van het Wetboek van Strafrecht
“Intelligentie zonder vriendelijkheid is een zeer gevaarlijk wapen”. (Francoise Sagan)

"De moord die niet mocht worden opgelost". (Maaike Vaatstra)
Alle reacties Link kopieren
quote:operator_7 schreef op 25 januari 2016 @ 15:04:

Mijn voorspelling is dat deze zaak in 2016 als een nachtkaars uitgaat. Bij gebrek aan goed en overtuigend bewijs. Als er uberhaupt al ooit een zaak is geweest.



Als mensen jaren later verklaren dat Bill Cosby ze verkracht en aangerand heeft, en dat wordt serieus genomen, waarom zouden dan de verklaringen van twee turkse mannen, die indertijd minderjarig waren en door Demmink misbruikt, ineens er niet meer toe doen?



Vreemd dat Turkije niet mee wil werken. En waarom zou dit nodig zijn, haal die kerels even naar Nederland, neem verklaring af en klaar is kees!
If you say one more time that islam is NOT a believe of peace..I will kill you!
Alle reacties Link kopieren
Vls talk@myra ( en vast ook wel anderen) https://twitter.com/talk2myra?lang=nl

: Dossier #Demmink is Staatsgeheim in Turkije en ligt op kantoor van OvJ Selim Berna Altay
“Intelligentie zonder vriendelijkheid is een zeer gevaarlijk wapen”. (Francoise Sagan)

"De moord die niet mocht worden opgelost". (Maaike Vaatstra)

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven