Een eigen blog hebben

01-10-2014 16:19 1102 berichten
Alle reacties Link kopieren
Dag!



Ik vroeg me af of er hier meerdere mensen zijn die een eigen site bijhouden? Misschien leuk om ervaringen uit te wisselen, elkaar tips te geven en feedback te krijgen?



Je mag hier de link naar je eigen blog posten mits deze niet commercieel is. Geen links naar webshops, websites die veel inkomen genereren of andere commerciele sites dus! Mensen die dit toch doen zullen gestaft worden.
Mijn bezoekersaantallen groeien langzaam maar zeker en zit nu op de 100+ Nederlandse en Belgische unieke bezoekers per dag! Whoop, voelt toch als een soort overwinning.



@jessievbuzz geld verdienen kan op verschillende manieren. Je koppelt bijvoorbeeld een product aan je blog (als je blog over gezond eten gaat bv een kookboek met x aantal recepten), je plaatst van die irritante advertenties op je site die je overal achtervolgen of bedrijven betalen je zodat je een product aanprijst of reviewd op je blog.



@skaep die opdringerigheid had ik ook last van, maar als mensen je nieuws niet willen schrijven ze zich ook niet in.
@BZB, heb je hier nog wat aan? http://www.blogtrommel.co ... zorgen-zonder-seo-plugin/



Mensen kunnen zich via mijn blog inschrijven voor een melding in hun inbox als ik een nieuw artikel plaats. Dat hebben tot nu toe drie mensen gedaan... Dan voegt een nieuwsbrief toch niet zoveel meer toe? Of zie ik dat verkeerd?
quote:JessievBuzz schreef op 18 april 2016 @ 23:30:

Leuke post! Zelf blog ik (nog) niet, vraag me ook af in hoeverre iemand daar zijn geld mee verdiend, denk ook niet dat dat de intentie moet zijn. Wel volg ik al jaren trouw 3 blogs, heerlijk leesvoer soms dus lees hier graag mee voor tips. (qua nieuw leesvoer ;))Ik ken 1 blogger die zegt een echt salaris te verdienen met bloggen, maar die is er volgens mij ook echt de hele dag mee bezig en schrijft meerdere blogs...
Bumba; ik denk dat altijd aan die beautybloggers, die verdienen er volgens mij genoeg mee om van te leven.



Skaep; bedankt! Ik ga er eens naar kijken.
Alle reacties Link kopieren
Beautybloggers en lifestylebloggers. Maar mèn, die lijken op den duur toch allemaal op elkaar?
Later is nu
Alle reacties Link kopieren
Wat een leuk/intressant topic, ik lees graag mee! Speel zelf al een tijdje met het idee om nu dan toch echt te beginnen met bloggen (korte verhalen) maar durf de stap nog niet zo goed te zetten haha. Eerst maar eens zorgen voor een forse back-up aan posts zodat ik ook wanneer ik geen tijd heb om te schrijven met regelmaat kan blijven uploaden.

Heb hier al veel leuke tips gevonden, bedankt aan ieder die ze gedeeld heeft!
Alle reacties Link kopieren
De eerste tip die 'super'-bloggers geven, met veel volgers dus, is "gewoon beginnen" Niet nadenken, niet (te) kritisch op jezelf zijn, gewoon doen.
Later is nu
Dreamer, vind ik ook ja. Daarom volg ik er eigenlijk geen, boeit me niet zo.
Ik kom ook graag meeschrijven :-)

Ik blog ondertussen alweer een tijdje, en vind het ontzettend leuk om te doen! Mijn blog gaat echt over van alles, het ligt er maar net aan waar ik over wil schrijven. Ik heb een tijd geprobeerd de tip op te volgen dat je een niche moet hebben, maar dat is niets voor mij; ik ben mijn eigen niche!



@skaep, ik zag dat je je afvroeg of het niet opdringerig gevonden wordt, als je je blog-url achterlaat bij reacties. Bij de meeste reactieformulieren op blogs kan je naam, emailadres en url invoeren in aparte vakjes - die url komt dan als het ware achter je naam te staan. Bij blogger kan je reageren met naam/url in plaats van je google+-profiel. Dat is zeker niet opdringerig, en vaak wel leuk om te zien dat een reageerder ook blogt. Je url in het tekstvak zetten wordt inderdaad gezien als spamgedrag, en veel bloggers halen die uit de 'echte' reacties (viagra-achtige spamreacties worden er sowieso meestal uitgefilterd).
Alle reacties Link kopieren
Leuk Schattigmeisje, je eigen niche



BZB ik volg er wel een paar, omdat die met iets anders overlap met mijn blog hebben en een aantal dingen vind ik ook wel leuk om te zien. Alleen heb ik sowieso niets met beauty en voor de DIY en lifestyle geen tijd
Later is nu
Voor de WordPress bloggers; welke hosting provider gebruiken jullie? Ik kan niet echt kiezen; hoor veel goeds over XelMedia, maar vind ze best prijzig. Ik weet dat er goedkopere out there zijn (Strato, SiteGround?), maar hoe zijn die?



Ik ben overigens geen WP beginner; dus heb geen uitgebreide tutorials e.d. nodig.
Ik heb Go Daddy. Tot nu toe erg tevreden. Maar vind het lastig waar je op moet letten bij hosting.
Ah, daar had ik nog nooit van gehoord. Zit de WP installatie en zo daarbij in?
quote:BZB schreef op 24 april 2016 @ 18:36:

Ah, daar had ik nog nooit van gehoord. Zit de WP installatie en zo daarbij in?Ja. Ik weet niet meer precies hoe ik dat toen gedaan heb, maar volgens mij heb ik via Go Daddy de WP database gedownload.
Ik heb Strato, maar nu niet tevreden dus ik ben aan het kijken om over te stappen. Ben aan het denken aan SiteGround.



Strato voldoet niet meer omdat mijn website te langzaam wordt (meer bezoekverkeer). Als je wil beginnen is dat prima, maar verwacht geen klantenservice. Of überhaupt iets van service.



Heeft iemand anders nog tips? Mijn grootste vereiste is dat ze retesnel zijn en niet te veel (data)limieten hebben. Ben best bereid wat meer te betalen, als het maar allemaal klopt.



Oh, en iemand ervaring met iets anders dan shared hosting?
Ik zit bij Strato voor mijn url, en heb thuis een servertje draaien. Dat werkt prima, zolang er niets aan de hand is met mijn internetverbinding Toen die er een paar weken uitlag vorig jaar, kwam ik erachter dat je bij strato - in tegenstelling tot waar ik eerst zat - niet laat doorlinken naar een gratis blogspot-blog. Dat vond ik best jammer, dat mijn hele site op zwart stond was nou niet bepaald fijn, maar gelukkig gebeurt zoiets nou niet bepaald maandelijks of zo. Misschien dat ik weer verander als mijn blog veel groter wordt, maar dat zie ik dan wel weer - dit werkt voorlopig prima.
quote:Bumba1985 schreef op 19 april 2016 @ 08:10:

[...]





Ik ken 1 blogger die zegt een echt salaris te verdienen met bloggen, maar die is er volgens mij ook echt de hele dag mee bezig en schrijft meerdere blogs...Plus dat die misschien 'tijdig' is begonnen. Blogs en vlogs vermenigvuldigen zich nog sneller dan paardebloemen op je gazon. Als je nu achteraan in de rij sluit met een nieuw blog, dan is de kans dat het echt meer dan een dagboek wordt nihil. Dan moet je wel iets heel bijzonders te melden hebben. En 999 van de 1000 heeft dat niet.
Ik zit eraan te denken om volgend jaar zelf mijn site te gaan hosten via een NAS. Is een eenmalige uitgave, maar daarna hoef je er in principe niks meer aan te betalen. Maar ik moet nog wel goed uitzoeken aan welke specificaties hij dan moet voldoen als er veel mensen tegelijk op de site komen wil je natuurlijk niet dat het niet goed gaat.



@Docteur_Phile: ja, dat ook. Maar ze heeft ook een stuk of 7 blogs waar ze op schrijft. Dan gaat het qua inkomsten natuurlijk ook harder. Zelf heb ik daar geen zin in en geen tijd voor. Heb wel adsense advertenties op mijn blog staan. Maar als ik zelf advertentie-ruimte zou verkopen zou dat meer opleveren...
quote:Docteur_Phile schreef op 25 april 2016 @ 10:13:

[...]





Plus dat die misschien 'tijdig' is begonnen. Blogs en vlogs vermenigvuldigen zich nog sneller dan paardebloemen op je gazon. Als je nu achteraan in de rij sluit met een nieuw blog, dan is de kans dat het echt meer dan een dagboek wordt nihil. Dan moet je wel iets heel bijzonders te melden hebben. En 999 van de 1000 heeft dat niet.Natuurlijk is het veel moeilijker om nu nog een plekje te vinden tussen het woud aan blogs. Maar ik sta ervan te kijken hoeveel bezoekers een aantal blogs over consuminderen / besparen trekken, ook blogs die pas een jaar of twee à drie geleden gestart zijn.
Tja, als je in het algemeen over make-up, lifestyle, DIY en recepten gaat bloggen dan is het vechten voor een plekje ja. Als je in een niche gaat zitten dan heb je meer kans. Als je blog gaat over make-up voor mensen die last hebben van acne of eczeem, lifestyle met een beperking of alleen DIY voor je huisdieren etc dan maak je al meer kans.
Alle reacties Link kopieren
Ook ik wil graag een blog beginnen. Ik heb me ingeschreven voor een korte cursus Wordpress inclusief naam en hosting enz. Heb voorheen een simpelere blog gehad die is doodgelopen, maar heb toch weer zin om het op te pakken en zit vol ideetjes waar ik het over wil hebben.



Nu mijn dilemma: ik kom er niet uit in welke taal ik wil bloggen, Nederlands of Engels. Zelf blog ik het liefst in het Nederlands, dat voelt gewoon natuurlijker, maar het lijkt me dat de kans op meer volgers groter is met een Engelstalig blog. Iemand tips?



Of is het mogelijk om onder één domeinnaam twee blogs te maken, één in elke taal? Dan zou ik het gewoon kunnen uitproberen natuurlijk.
quote:sombrerito schreef op 25 april 2016 @ 22:59:

Ook ik wil graag een blog beginnen. Ik heb me ingeschreven voor een korte cursus Wordpress inclusief naam en hosting enz. Heb voorheen een simpelere blog gehad die is doodgelopen, maar heb toch weer zin om het op te pakken en zit vol ideetjes waar ik het over wil hebben.



Nu mijn dilemma: ik kom er niet uit in welke taal ik wil bloggen, Nederlands of Engels. Zelf blog ik het liefst in het Nederlands, dat voelt gewoon natuurlijker, maar het lijkt me dat de kans op meer volgers groter is met een Engelstalig blog. Iemand tips?



Of is het mogelijk om onder één domeinnaam twee blogs te maken, één in elke taal? Dan zou ik het gewoon kunnen uitproberen natuurlijk.Leuk dat je weer wilt beginnen! Ik zou het gewoon in het Nederlands doen, tenzij je een onderwerp hebt dat zo uniek is dat je er uit springt. Het is waar dat meer mensen Engels kunnen, maar er is ook veel, veel en veel meer Engels aanbod. Ik zou doen waar je je zelf het prettigst bij voelt. En ja, je kunt ook verschillende talen doen. Net zoals op veel websites krijg je dan bijvoorbeeld zo'n vlaggetje waar je op moet klikken.
Alle reacties Link kopieren
Het ligt ook een beetje aan je doelgroep en onderwerp? Ik kan heel goed Engels lezen, maar begin toch niet zo snel aan een Engelstalige blog. Zeker niet als het door een Nederlandse geschreven is. Wel op Amerikaanse sites, maar dan alleen over bepaalde onderwerpen.
Later is nu
Ik zou voor het Nederlands gaan, zeker omdat je schrijft dat dat natuurlijker voelt. Dat betekent dat je zinsbouw etc. ook natuurlijker zal lopen. Je kan beter een blog in een 'kleinere' taal hebben die lekker wegleest dan een blog in een 'grote' taal die voor de meeste lezers al wegvalt, omdat het houterig leest. Dat laatste gebeurt zelfs Nederlandse bloggers die op zich uit zichzelf redelijk foutloos Engels schrijven, maar de kans op fout gebruikte grammatica etc. is in het Engels gewoon een stuk groter ook nog. Uiteindelijk heb je dus best wel kans dat het juist averechts werkt op je bezoekersaantallen.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb trouwens wel bezoekers uit Amerika en andere continenten, volgens mijn paginaweergaven. Ben benieuwd wat die ervan vinden



Gisteren is mijn blog gepromoot op een redelijk druk bezochte site. Heb er ineens veel bezoekers bij! Eng! Maarja, dat kan heel goed eenmalig zijn, natuurlijk. (Ja, ik weet het, nu moet ik ze 'vasthouden' )



Ik heb trouwens geen wordpress en juist vanwege die hosting enzo. Daarin liep ik bij de beschrijving helemaal vast. Ben er ook een beetje klaar mee, dat je alleen een serieuze blog zou kunnen hebben op wordpress. Ik zie genoeg serieuze blogs op blogspot, die ook goed bezocht worden.
Later is nu

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven