Ervaringen met het laten bouwen van een website?

10-08-2015 11:26 16 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik hoop dat ik mijn vraag op de juiste plek stel..



Ik ben op zoek naar een (online) bedrijf wat voor een leuke, vriendelijke prijs een professionele website voor mij kan bouwen.

Wie heeft er tips of ervaring? Zowel positief als negatief
Alle reacties Link kopieren
Onthoud: if you pay peanuts, you get monkeys, vooral als je een professionele website wil.
Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat
Alle reacties Link kopieren
quote:Monatala schreef op 10 augustus 2015 @ 11:40:

Onthoud: if you pay peanuts, you get monkeys, vooral als je een professionele website wil.Dat hoeft dus niet altijd zo te zijn. Er zijn zat bedrijven die voor een kleine prijs een website bouwen en het gewoon goed doen. Daarom bestaat er ook zoiets als een portfolio.
*prik*
Alle reacties Link kopieren
Wat voor website wil je eigenlijk? Een website met informatie over een (eigen) bedrijf is al een heel ander verhaal dan een website als een webshop of iets dergelijks. En in welke omgeving woon je?
*prik*
Ik ken mensen die er nog geen 1000 euro voor vragen (standaard lay-out, een paar statische pagina's) maar ik ken ook bedrijven die niet onder de 20.000 euro gaan. De laatste bouwt wel alles precies naar wens. Ligt er helemaal aan wat je wilt. Elke extra knop of handeling kost geld, zullen we maar zeggen.
Alle reacties Link kopieren
Idd wat voor website wil je. Ik heb mn eigen website zelf gebouwd via wordpress. Was eerst ff uitzoeken hoe het werkte maar nu ontzettend makkelijk. Scheelt ook dat de info op mn website niet vaak hoeft worden veranderd of ververst. Zelf doen is in sommige gevallen een goede ootie.
Alle reacties Link kopieren
quote:Boarn schreef op 10 augustus 2015 @ 12:30:

Idd wat voor website wil je. Ik heb mn eigen website zelf gebouwd via wordpress. Was eerst ff uitzoeken hoe het werkte maar nu ontzettend makkelijk. Scheelt ook dat de info op mn website niet vaak hoeft worden veranderd of ververst. Zelf doen is in sommige gevallen een goede ootie.WordPress is inderdaad ook een optie, en als je geen zin hebt om zelf uit te zoeken hoe het werkt zijn er zat bedrijven die met WordPress werken. Het prettige van WordPress is dat je een thema voor je site kan uitzoeken dus je van te voren al een beeld hebt van hoe de opbouw van je website eruit komt te zien. Je hebt bedrijven die een website met WordPress maken voor 400 euro, je hebt ook bedrijven die er 2000 of meer voor vragen.
*prik*
Alle reacties Link kopieren
quote:pangea schreef op 10 augustus 2015 @ 12:30:

Ik ken mensen die er nog geen 1000 euro voor vragen (standaard lay-out, een paar statische pagina's) maar ik ken ook bedrijven die niet onder de 20.000 euro gaan. De laatste bouwt wel alles precies naar wens. Ligt er helemaal aan wat je wilt. Elke extra knop of handeling kost geld, zullen we maar zeggen.De eerste werkt waarschijnlijk met WordPress of templates en de laatste codeert het waarschijnlijk helemaal zelf.
*prik*
Alle reacties Link kopieren
quote:Venstermug schreef op 10 augustus 2015 @ 12:18:

[...]





Dat hoeft dus niet altijd zo te zijn. Er zijn zat bedrijven die voor een kleine prijs een website bouwen en het gewoon goed doen. Daarom bestaat er ook zoiets als een portfolio.Dan is er waarschijnlijk iets mis met hun bedrijfsvoering. Zij moeten er toch ook van leven
Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat
Alle reacties Link kopieren
quote:Monatala schreef op 10 augustus 2015 @ 13:58:

[...]





Dan is er waarschijnlijk iets mis met hun bedrijfsvoering. Zij moeten er toch ook van levenEen WordPress website maken is echt niet zoveel werk. Er zijn mensen die er 2000 euro voor vragen terwijl je, als je een beetje doorwerkt, zo'n website in 4 dagen af kan hebben. Na de belastingen blijft er dan nog zo'n 1000 euro over. Dat is 1000 euro verdient in 4 dagen aan iets waar je totaal geen opleiding voor nodig hebt. Het wordt een ander verhaal als ze de websites zelf coderen.
*prik*
Alle reacties Link kopieren
Oké bedankt voor de reacties. Het gaat om een 'gewone' website, niet een webshop o.i.d.



Is dat zelf bouwen met Wordpress een beetje te doen? Moet ik daarvoor een programma aanschaffen?
Alle reacties Link kopieren
Het ligt er helemaal aan wat je wil en wat je verwachtingen zijn.

Een simpele site kost niet zo veel. Maar een goede doet ook wat met je tekst, kijkt naar de foto's /plaatjes die je er op wilt, ontwerpt eventueel een logo/uiterlijk.

En houd het voor je bij kwa updates ed.

Ik vind persoonlijk zo'n wordpress of joomla oid erg onprofessioneel staan. Voor een simpele site die bedoelt is voor het verstrekken van wat info en dat je gevonden kan worden bij google hoef je ook helemaal niet zo'n dynamische hippe site te hebben. Ik ben zelf voor simpele sites nog steeds voorstander van hele gewone html. Makkelijk bij de houden voor de beheerder en laad lekker snel.

En je kan maken wat je wil kwa uiterlijk, je zit niet aan die standaard menuutjes en knoppen vast. Vind het nogal simpel dat je overal het zelfde ziet.
Alle reacties Link kopieren
Als je een blogachtige website wil, kun je dat prima zelf doen, na wat uitvogelen. Er zijn voor wordpress heel veel how to's en fora waar je vragen kan stellen.
Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat
Alle reacties Link kopieren
quote:Mango007 schreef op 10 augustus 2015 @ 14:23:

Oké bedankt voor de reacties. Het gaat om een 'gewone' website, niet een webshop o.i.d.



Is dat zelf bouwen met Wordpress een beetje te doen? Moet ik daarvoor een programma aanschaffen?Je koopt een thema, koopt een domein bij een web-hostingbedrijf en je kan aan de slag. Het is wel even oefenen, als je helemaal geen ervaring hebt met vormgeven/webdesign/ict is het misschien handig om het door iemand anders te laten doen. Je moet er alleen goed op letten dat je geen 2000 euro betaalt voor iets dat geen 2000 euro waard is.
*prik*
Alle reacties Link kopieren
Wat ik je wil meegeven wanneer je je website door iemand anders laat bouwen (al dan niet met ontwerp logo en de hele mikmak): zorg dat je zelf al wel in grote lijnen weet wat je wil (en wat je niet wil natuurlijk)! En wat ik zelf altijd heel prettig vind, is dat de website (vormgeving/stijl/teksten) overeenkomen met je doelgroep, samenhang.



Zelf heb ik ervaring met o.a. Wordpress en dat is inderdaad goed zelf te doen als je je een beetje inleest. Maar zoals eerder aangegeven je zit snel aan een bepaald thema vast. Als je iets van codes weet, is dat alsnog snel aan te passen en gebruik je het thema als geraamte.
Alle reacties Link kopieren
quote:Venstermug schreef op 10 augustus 2015 @ 14:09:

[...]





Een WordPress website maken is echt niet zoveel werk. Er zijn mensen die er 2000 euro voor vragen terwijl je, als je een beetje doorwerkt, zo'n website in 4 dagen af kan hebben. Na de belastingen blijft er dan nog zo'n 1000 euro over. Dat is 1000 euro verdient in 4 dagen aan iets waar je totaal geen opleiding voor nodig hebt. Het wordt een ander verhaal als ze de websites zelf coderen.

4 dagen werk. Plus 1 dag administratie. En soms ben je ziek. Of heb je geen opdrachten. Of ben je bezig om opdrachten binnen te halen. Of moet je support leveren. Ik vind 1000 euro voor 4 dagen werk (waar je trouwens behoorlijk wat ervaring voor moet hebben om dat in 4 dagen te kunnen, zeker als je ook nog wat fotobewerking moet doen, teksten moet bijschaven, enzovoorts) echt niet veel. Maar als je het goedkoper kunt zou ik je aanraden om een concurrrend bedrijf op te zetten.



Verder is 'zelf coderen' echt niet beter. Slechter zelfs, in de meeste gevallen. Dat het daardoor duurder wordt is logisch, maar je wil toch ook geen aannemer die zijn eigen bakstenen gaat bakken, of fietsenmaker die zijn eigen frames last? Tenzij je iets heel specialistisch wilt, is de keus voor het aanpassen van een standaard-product bijna altijd beter, ook omdat onderhoud veel eenvoudiger is. Anders zit je over een paar jaar met een site die niet werkt in de nieuwste browsers en mag je opnieuw betalen.



En zelf doen kan, maar dan ben je echt wel even tijd kwijt. Zo'n websitebouwbedrijfje (een goede) is echt tien keer zo snel als jij, want die doen het hele dagen. Zelf is alleen goedkoper als je vrije tijd gratis is. (Vergelijkbaar met aannemers en fietsenmakers trouwens, je kunt ook best zelf leren hoe je een wandje uitbreekt en opnieuw plaatst met gispplaten, maar zo'n aannemer is duur maar heeft 't in 2 dagen gedaan. En je kunt ook best zelf leren om je trapas te vervangen, maar dan ontdek je halverwege dat 't toch wat meer tijd en gevloek kost dan je vooraf dacht)
Anarchie is leuk, maar je blijft van mijn kaas af

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven