Het grote kleine problemen topic van de nerds onder ons!

Log nu in om te reageren
 1. .... of er is een update nodig van de software die de videokaart aanstuurt. Waar dat deel dan ook ge´nstalleerd is. (Op de kaart zelf of op het gebruikende apparaat.)
  Pumps_italiaans wijzigde dit bericht op 05-04-2015 15:46 met 5%: http://nl.wikipedia.org/wiki/Versiebeheersysteem
  Internet brengt je overal, maar tegelijkertijd kom je toch nergens. Ach... het heeft ook voordelen. Fruitmasters spaar ik nog. :-) Taal blijft mooi, maar woordgrappen zijn moeilijk. Some get ...er nu erotisch van... Euh neurotisch ... :) kLEIN verschil.
 2. De software van de videokaart is de nieuwste versie. Heb online gezocht naar nieuwere versies maar die zijn er niet. Dan mag ik er denk ik wel van uitgaan dat het niet aan de kaart ligt.
 3. Nou ja niet helemaal. Je zou de drivers van de videokaart kunnen de´nstalleren en opnieuw kunnen installeren. Maar de videokaart kan het ook hardwarematig aan t begeven zijn. Dit soort artifacts hebben vaak met de videokaart te maken. Heb jij t ook als jij video kijkt afspeelt?
  Als jij nog garantie hebt zou ik er wel even naar laten kijken, voordat het nog erger wordt.
  Practice what you preach.
 4. Ik heb even een vraagje, mijn laptop is zo traag dat ik er bijna niets meer mee kan doen. Hij blijft overal, op Chrome of FF aangeven dat ik moet wachten of ik zie een ronddraaiend wieltje.

  Wat heb ik zelf gedaan om te kijken om het te verhelpen, alle cookies, tijdelijke bestanden, alles eraf gegooid, uiteraard opnieuw opgestart.
  CCleaner laten lopen en die vond nog wat dingen dus ook eraf laten gooien.

  Verder heb ik Avast beveiliging en ik dacht ook McFee ofzo. Die gaven geen problemen aan. Ja als je het vraagt kan alleen tegen betaling iets laten lopen, daar heb ik niet zoveel vertrouwen in. Die kunnen alleen maar overleven als ze je een programma `aanraden`.

  Zijn er nog meer dingen die ik kan doen om dit euvel te verhelpen?

  Alvast bedankt.
  Als je tot over je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven
 5. quote:
  Obscure_buur schreef op 06 april 2015 @ 12:59:
  Nou ja niet helemaal. Je zou de drivers van de videokaart kunnen de´nstalleren en opnieuw kunnen installeren. Maar de videokaart kan het ook hardwarematig aan t begeven zijn. Dit soort artifacts hebben vaak met de videokaart te maken. Heb jij t ook als jij video kijkt afspeelt?
  Als jij nog garantie hebt zou ik er wel even naar laten kijken, voordat het nog erger wordt.


  Dan laat ik onze ICT-afdeling er wel naar kijken, laptop is van het werk nl.
  Nogmaals, dank je wel. Heb overigens laatste driekwart dag er geen last van gehad. En nee, bij het afspelen van een film of YouTube ook geen last ervan.
 6. Goed bezig met je opschonen en CCleaner.
  Misschien een idee om die Avast en Mcafee eraf te gooien en Microsoft security essentials te gaan gebruiken (anti virus van microsoft en gratis voor windows gebruikers vanaf windows 7)
  Wil dit echt niet helpen allemaal kan je een herinstallatie van windows overwegen. Dan start je weer 'schoon'.
  Practice what you preach.
 7. quote:
  Obscure_buur schreef op 06 april 2015 @ 13:34:
  Goed bezig met je opschonen en CCleaner.
  Misschien een idee om die Avast en Mcafee eraf te gooien en Microsoft security essentials te gaan gebruiken (anti virus van microsoft en gratis voor windows gebruikers vanaf windows 7)
  Wil dit echt niet helpen allemaal kan je een herinstallatie van windows overwegen. Dan start je weer 'schoon'.


  Dat laatste kan helaas niet, ik heb deze laptop ooit eens bij de Mediamarkt gekocht en daar zat al Windows7 op. Ze gaven de cdrom ervan iig niet mee dus ik heb niets om het opnieuw te installeren. Verder moet ik bekennen dat ik dat ook niet durf, ik weet echt te weinig af om dat tot een goed einde te krijgen.

  Ik ga je eerste suggestie proberen, lijkt mij nog een goed plan!

  Alvast bedankt.
  Als je tot over je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven
 8. Hallo,

  Ik had ad block plus ge´nstalleerd op de laptop, maar die is dus vreemd genoeg vanzelf verwijderd. Nu krijg ik elke keer bij het opnieuw downloaden, dat de software niet geschikt is voor windows 8. Het is nu zo onrustig op het scherm met alle advertenties, die
  er doorheen vliegen. Op Youtube kan ik ook niet achter elkaar muziek luisteren, zonder de reclames er doorheen.
  Weet iemand een andere oplossing om de advertenties te blokkeren? of om adblock plus er weer op te krijgen. Ik was erg tevreden over dit product.
 9. Hier ook problemen. Ik krijg op heel veel plaatsen blokkade dat de meeste sites gegevens bevatten die geblokkeerd zijn.
  Je kan de instellingen wijzigen. Vraag me niet hoe ze in te stellen. De mogelijkheid zit er wel op.
  Ergens staat een pictogram met ABP en een pijltje naar beneden gericht. Daar kan je filters en zo op bekijken. Er zit ook de mogelijkheid op om de filter overal uit te schakelen. Inschakelen moet dus ook kunnen.
  Internet brengt je overal, maar tegelijkertijd kom je toch nergens. Ach... het heeft ook voordelen. Fruitmasters spaar ik nog. :-) Taal blijft mooi, maar woordgrappen zijn moeilijk. Some get ...er nu erotisch van... Euh neurotisch ... :) kLEIN verschil.
 10. Mylene, 'msconfig' opstarten (gewoon op start drukken en dan dat intypen) en dan onder de tab 'startup' alles uitzetten wat niet relevant is (wel alleen waarvan je weet wat het is). Mijn laptop had van alles in het automatische opstarten staan en die programmas draaien dan allemaal in de achtergrond mee.

  ====

  Ik heb ook een vraag: we hebben net een nieuw modem gekregen van KPN, geinstalleerd op dezelfde manier als de oude. Nu werkt internet wel (zowel kabel als draadloos). Maar de telefoon werkt niet.
  Als je probeert te bellen krijg je een soort piep te horen, er komt geen beltoon. Als ik naar ons eigen nummer bel krijg ik wel gewoon de beltoon, het klinkt alsof er niet wordt opgenomen. Maar de telefoon gaat niet over.
  Het lichtje van 'Voice' brand op het modem. Als ik inlog op het modem kan ik zien dat het nummer onder Voip status 'SIP1' klopt en er staat ook bij 'registered'.
  Deze vraag heb ik ook naar kpn gemaild, maar ik krijg net een mail terug dat ze binnen 2 werkdagen reageren.. dus ik hoop dat iemand hier al eerder mij op weg kan helpen :)
 11. Mijn vraag is opgelost. Stekker van de telefoon zat niet goed.
 12. Dat was ook wel de meest voor de hand liggende oorzaak.
  Of in de verkeerde geplugd, dat doe ik dus met regelmaat. :facepalm:
  Gelukkig zijn is het vermogen hebben tevreden te zijn.
 13. quote:
  paulaner schreef op 19 april 2015 @ 23:16:
  Dat was ook wel de meest voor de hand liggende oorzaak.
  Of in de verkeerde geplugd, dat doe ik dus met regelmaat. :facepalm:
  Ja, stom he? Had ik alle details nagekeken met hoe alle stekkertjes aan het modem moeten, goede volgorde de boel opgestart etc. Heeft het ding gewoon geen stroom :facepalm:
 14. Hee alwetende nerds X-D
  Ik hoop dat jullie raad weten met mijn probleem, want ik krijg onderhand zin om mijn pc het raam uit te gooien :-@

  Desk pc, Windows 7 en gebruik Mozilla als browser. Toen de pc net nieuw was, werkte alles naar behoren. Op een gegeven moment, merkt ik dat Youtube-filmpjes niet meer automatisch bleef afspelen. Dus ik klik op filmpje, hij speelt af en na een paar sec blijft beeld hangen. TOTDAT ik met mijn muis beweeg oid, dan gaat hij weer verder en vervolgens herhaalt het riedeltje weer.
  Dit is dus een ding.

  Maar vandaag weer "wat anders" (?)
  Ik ben aan het surfen, mails schrijven en forummen :-d Op een gegeven moment kan ik niks meer met de browser, kan wel muis bewegen, maar wat ik ook doe, er gebeurd niks. Ik kan wel naar mijn andere programma's (Word, Google Chrome) maar niks meer met Mozilla. Ik sluit Mozilla af via Taakbeheer en dat gaat normaal en start opnieuw Mozilla op. Ik ga weer aan de gang en na een verloop van tijd gebeurd het weer.
  Nu kan ik wel een andere browser gebruiken, maar kan het probleem aan mijn pc liggen?

  Alvast bedankt!! :-d
 15. Mozilla en Flash opnieuw installeren.
 16. Ga ik doen nadat ik boodschappen heb gedaan :)
  Bedankt voor het advies! Mocht het werken, dan is geen bericht goed bericht X-D
  Mocht het niet helemaal verholpen zijn, kom ik weer langs :rolling:

  Nickchange gehad?
 17. Nee, nieuw account aangemaakt :P.
 18. Flash (opnieuw) ge´nstalleerd.
  Niet helemaal gewenste effect...
  Mozilla herinitialiseerd (ipv opnieuw installeren)
  Als het goed is wel het gewenste effect :-d

  Bedankt!
 19. En, werkt het nog Lovestar? ;-)
  Xander68 wijzigde dit bericht op 22-04-2015 20:35 met 14%
  You cannot discover new oceans unless you have the courage to lose sight of the shore
 20. Als het goed is wel :)
 21. Kan iemand deze digibeet vertellen hoeveel foto´s er op een kaartje van 4G passen??
  Ik gun niemand iets mij word ook misgunt door misgunners
 22. Dat ligt aan de kwaliteit van de foto. Stel dat ze 10MB zijn, dan passen er 400 op. (4000GB/10MB)
 23. Hm. Ik zei al dat ik digibeet ben he.... (lees; ik snap de afkorting RTFM van het plaatje uit de OP niet eens).

  Het gaat om een fototoestelletje van sony en op de camera staat 14.1 mega pixels. Is overigens de camera van mijn dochter, die van mij bevat de tekst 14.2 mega pixels. En die maakt ook mega foto´s.

  (Mijn nichtje mag het een paar dagen lenen en zelf neem ik de laptop mee op vakantie en zet ze gewoon elke avond even om. Zij zijn echter niet in het bezit van een laptop.)

  *Gaat nu werken dus meldt zich pas weer na twee uur vanmiddag*
  Exces wijzigde dit bericht op 23-04-2015 08:15 met 38%
  Ik gun niemand iets mij word ook misgunt door misgunners
 24. Hoera een nerd topic!

  Ik ben geen echte nerd en dat is precies het probleem. Heb een HP probook en omdat die mij veel te traag is wilde ik een clean install doen van Windows 8.1. Dat is gelukt, alles is weg. Dus ook een paar essentiŰle dingen zoals internet drivers...

  Nu heb ik op de website van HP gekeken wat ik moet installeren maar zie een enorme waslijst.
  http://h20564.www2.hp.com ... swLangOid=8&swEnvOid=4158
  Moet ik dit echt allemaal installeren? Hoe weet ik nu wat ik wel of niet moet installeren? Probeer dit te controleren met de HP support assistant maar daar kom ik ook niet verder mee. Help!
 25. Inmiddels een toelichting van HP gevonden en die iets beter gelezen. Voor dit moment ervoor gekozen om alle drivers in de lijstjes die staan onder onderstaande te installeren:
  * Storage device drivers
  * Graphics or video adapter drivers
  * LAN or ethernet drivers