Het lief en leed dat 'weggeefhoek' heet...

16-10-2015 23:45 3006 berichten
Alle reacties Link kopieren
Enorm narcistisch heb ik mezelf zojuist geïnspireerd.



Het fenomeen 'weggeefhoek' op Facebook.

Prachtig concept, werkelijk waar. Ik maak er regelmatig gebruik van om dingen weg te geven, of om te reageren met 'belangstelling' of 'interesse' ( Geen andere mogelijkheid, daar staat - vaak - terecht de doodstraf ene ban op )



maar soms... soms zie ik dingen voorbij komen. Of krijg ik mailtjes in mijn inbox waar ik heul opstandig van kan worden.



Bijvoorbeeld:





Schoenen: Gebruikt maar goed voor ene tweede ronde ( met een foto van hele vieze afgetrapte schoenen, neuzen kaal, zolen weggesleten. )

Of: Zak kleding, zelf even wassen. En als je dan goed kijkt op de foto's zie je kleding met hele vieze gore vlekken.

Of: Doos met keuken spullen. ( En dan zie je aangekoekte meuk die 8x in de vaatwasser nog niet schoon gaan worden .. )



Maar ook ( en dat vind ik helemaal erg.. ) als er iets aangeboden wordt, dat iedereen over elkaar heen valt om maar zo zielig mogelijk over te komen om zo het enorm gewilde object te willen krijgen. En dan hebben we het over een knoflookpers ofzo.



Aangeboden : Knoflookpers.

Reacties: Oooooh, heel graag, hier ben ik al járen naar op zoek.

* Ik loot graag mee voor de moeder van mijn buurvrouw ze nicht, want ze moet naar de voedselbank

* Graag, want de mijnes is net kapot,en ik kan geen nieuwe kopen

* Ik wil graag meeloten,want die van mijn moedertje, die in de wia zit, is kapot gegaan en kan geen nieuwe kopen door die malle eppo van een Rutte. ( echt waar, ooit gelezen, in deze richting )





Kom maar op met jullie voorbeelden en ervaringen.
Dus.
Alle reacties Link kopieren
quote:Lovely1987 schreef op 25 april 2016 @ 19:38:

Tjsaaaaa, ben er echt niet op tegen dat mensen in de bewindvoering nog aan kinderen beginnen en vragen om spullen voor een baby shower vind ik ook niet zo raar. Zou zo spullen doneren.



Niet vergeten dat een zwangerschap bijzonder is, het een recht is OOK als je onder bewindvoering staat en een zwangerschap mag ook best leuk zijn zelfs als je geen cent te makken hebt. Ze vraagt ook niet om abnormaal dure dingen.

Het is geen recht.

Bovendien heeft ze al 7 kinderen. Wat je plicht is (zeker als je in de bewindvoering zit) is nadenken over consequenties. Maar dat schijnt heel moeilijk te zijn
Alle reacties Link kopieren
quote:Lovely1987 schreef op 25 april 2016 @ 19:38:

Tjsaaaaa, ben er echt niet op tegen dat mensen in de bewindvoering nog aan kinderen beginnen en vragen om spullen voor een baby shower vind ik ook niet zo raar. Zou zo spullen doneren.



Niet vergeten dat een zwangerschap bijzonder is, het een recht is OOK als je onder bewindvoering staat en een zwangerschap mag ook best leuk zijn zelfs als je geen cent te makken hebt. Ze vraagt ook niet om abnormaal dure dingen.kinderen krijgt is geen recht. kinderen krijgen is een zware verantwoordelijkheid die je aan moet kunnen en waarvoor je gezond verstand nodig hebt naast een gezonde leefsituatie zowel praktisch als financieel.
En doooooor!
Kinderen krijgen is een recht, niemand kan je dat verbieden. Alleen volgens de viva kan dat. Weinig geld hebben is geen reden om geen kinderen te mogen.
Begrijp alleen niet dat jr aan kinderen begint zonder ze fatsoenlijk te kunnen onderhouden.

Maargoed als ik het zou hebben en iemand vraagt erom dan zou ik het ook doneren. Dat kindje kan er niets aan doen
Alle reacties Link kopieren
Daarom zou anticonceptie ook gratis moeten zijn. Je kan mensen niet dwingen wel/geen kinderen te nemen, al zorgt dat soms voor schrijnende situaties. Wel kan je aanmoedigen verstandig om te gaan met eventuele gezinsuitbereiding. Maar dat is een beetje een off-topic discussie
Oh ik lees nu pas dat het voor d'r baby schouwer is

Sjaaa sommige mensen.

Je kunt iemand idd niet verplichten er niet aan te beginnen maar ken genoeg gezinnen die maar voort blijven planten. Nergens is geld voor. Ja voor moeders shag want dat heeft ze wel verdiend hoor! Schoolreisje kunnen de kinderen niet mee want er wordt niet betaald en moeder is te trots een regeling te treffen oid. Vuile en kapotte kleding, niet trakteren bij verjaardag. Waarom begin je dan aan 6 kinderen vraag ik me oprecht af. Oh en 3 honden en 4 katten
Dat is idd een hele andere discussie maar vind echt dat ook al heeft iemand geen cent te makken er toch wel een lichtpuntje in de zwangerschap mag zijn. Lijkt hier net alsof zwanger worden als je geld hebt geweldig is en als je geen geld hebt mag je er niet van genieten ofzo. Erg oneerlijk.
Alle reacties Link kopieren
quote:Lovely1987 schreef op 26 april 2016 @ 10:14:

Kinderen krijgen is een recht, niemand kan je dat verbieden. Alleen volgens de viva kan dat. Weinig geld hebben is geen reden om geen kinderen te mogen.



En het is ook het recht dat de maatschappij jou en je kind dan maar onderhoudt?



Ik snap denk ik wel wat je bedoelt, voortplanting verbieden schendt de integriteit van de persoon, maar tussen mooie theorieën en de werkelijkheid staan vaak een boel praktische bezwaren in de weg.

Een gezin met 10 kinders leek mij ook best gezellig, en ik hield ervan zwanger te zijn, maar helaas sch**t dat ezeltje in mijn tuin nog altijd geen geld, en willen we de kinders ook een fatsoenlijke thuis en opleiding geven.

Gek hé, dat mensen dat zomaar bedenken?
Hoe je het ook wendt of keert, het is niet verboden om kinderen te krijgen. En dat je best mag genieten van je zwangerschap al heb je geen geld en dat er best wel een lichtpuntje mag zijn.
Alle reacties Link kopieren
quote:Lovely1987 schreef op 26 april 2016 @ 10:29:

Hoe je het ook wendt of keert, het is niet verboden om kinderen te krijgen. En dat je best mag genieten van je zwangerschap al heb je geen geld en dat er best wel een lichtpuntje mag zijn.



En je mag ook best je eigen verantwoordelijkheid opnemen voor die zwangerschap en de tering naar de nering zetten.



Van al die dingen die die mevrouw vraagt zie ik niks levensnoodzakelijk, vind veel babyspullen trouwens zwaar overrated.



Als je 'hebben' niet omhoog kunt krijgen, kun je 'willen' wel omlaag halen, en dat hoeft niks aan het genieten af te doen.



als je geen of niet genoeg geld hebt, dan moet je er niet aan beginnen. Punt. Als je om slingers en ballonnen moet vragen, dan heb je gewoon veeeel te weinig geld, want de opvoeding is ook niet gratis. En een babyshower is niet verplicht, en als je het dan toch wilt organiseren, dan hoeft er toch ook niet verplicht versierd te worden? En dan ook nog even een gratis buikschildering ( , vreselijk in mijn ogen) dat is al helemaal niet nodig.
Een babyshower wordt toch juist als verrassing voor je georganiseerd in plaats van dat je het zelf organiseert?
Zonder baby schouwer kun je ook wel van je zwangerschap genieten toch?! Ja sorry hoor maar als je al niet eens ballonnen kunt of wilt veroorloven dan maar niet... Ik wil ook wel van alles maar als ik het niet kan betalen dan dus niet...

En uit financieel oogpunt houden wij het ook bij 2 kinderen als dat ons gegund is aangezien ik ze een jeugd zonder geldzorgen wil bieden.
ja, ik wil ook wel een heleboel, mss iemand nog een nieuwe dakkapel over, van ong 5 meter breed? Wel nieuw natuurlijk en graag thuisbezorgd.
Tja dat "ik wil/ heb recht op" is vaak de reden dat die mensen in de schuldsanering zitten of onder bewind staan.. Die houding verander je niet door een bewindvoerder aan te stellen dat moet uit mensen zelf komen. Een kind krijgen is een ding, dan ook nog vinden dat je recht hebt op allerlei onnodige extra's die je al helemaal niet kunt betalen vind ik wel wat anders. Ik heb nog nooit een babyshower gehad en niet het gevoel dat ik iets gemist heb en daarom minder van mijn zwangerschappen heb genoten en met mij het overgrote deel van de wereld. Alsof het genieten en het geluk rond een zwangerschap afhangt van dat ene feestje dat het grootste deel van de mensen niet viert. Ik vind het veel zeggen over de houding en de manier van denken van zulke mensen.



Het valt me op dat blijkbaar veel mensen volgens mij zelf geen vervoer of vrienden hebben om te helpen grote meubels buiten te zetten. Het aantal afgeleefde banken is echt bizar, van de week een designer bank (nooit van die man gehoord maar goed) waarvan het deel waar je op zit duidelijk vijf tinten donkerder was dan de rest van de bank. bbrrrrr
Alle reacties Link kopieren
quote:Lovely1987 schreef op 25 april 2016 @ 19:38:

Niet vergeten dat een zwangerschap bijzonder is, het een recht is OOK als je onder bewindvoering staat en een zwangerschap mag ook best leuk zijn zelfs als je geen cent te makken hebt. Zwanger zijn is geen recht. En als je al met zes kinderen in de schuldsanering zit gewoon is het gewoon oerstom om er nog een kind bij te fokken.
Alle reacties Link kopieren
Zelf net weer te maken gehad met een afhaker....



Maar ik zag laatst ook een supergrappige.



Op dag 1 bood een jongedame een grote voorraad condooms aan. Nog tot 2017 goed. Want, stond erbij, ze hadden al twee kinderen en bij vriendlief waren inmiddels 'drastischer maatregelen genomen'. (Knoop erin denk ik.)



Op dag 2 bood diezelfde dame, "voor wie gisteren niet op tijd reageerde," een boekje aan met jongens-namen.
You can never have too many hats, gloves and shoes
Alle reacties Link kopieren
quote:mwcactus schreef op 26 april 2016 @ 11:58:

Tja dat "ik wil/ heb recht op" is vaak de reden dat die mensen in de schuldsanering zitten of onder bewind staan.. Die houding verander je niet door een bewindvoerder aan te stellen dat moet uit mensen zelf komen. Een kind krijgen is een ding, dan ook nog vinden dat je recht hebt op allerlei onnodige extra's die je al helemaal niet kunt betalen vind ik wel wat anders.

Helemaal mee eens.

Dat soort mensen zijn ook vaak degene die de duurste dingen gratis durven te vragen.Echt de schaamte voorbij.



Babyshowers zijn gewoon weer het zoveelste commerciële dingetje dat overgewaaid is uit Amerika.
Alle reacties Link kopieren
quote:patsy--stone schreef op 26 april 2016 @ 12:22:

Zelf net weer te maken gehad met een afhaker....



Maar ik zag laatst ook een supergrappige.



Op dag 1 bood een jongedame een grote voorraad condooms aan. Nog tot 2017 goed. Want, stond erbij, ze hadden al twee kinderen en bij vriendlief waren inmiddels 'drastischer maatregelen genomen'. (Knoop erin denk ik.)



Op dag 2 bood diezelfde dame, "voor wie gisteren niet op tijd reageerde," een boekje aan met jongens-namen. Geweldig
Bedenk niet wat je wilt hebben, maar geniet van wat je hebt
Een zwangerschap is geen 'recht'.



Daarbij is het onzinning om compleet overbodige (gratis buikschilderingen???) en luxe dingen te vragen (babyshowers).
Alle reacties Link kopieren
quote:patsy--stone schreef op 26 april 2016 @ 12:22:

Zelf net weer te maken gehad met een afhaker....



Maar ik zag laatst ook een supergrappige.



Op dag 1 bood een jongedame een grote voorraad condooms aan. Nog tot 2017 goed. Want, stond erbij, ze hadden al twee kinderen en bij vriendlief waren inmiddels 'drastischer maatregelen genomen'. (Knoop erin denk ik.)



Op dag 2 bood diezelfde dame, "voor wie gisteren niet op tijd reageerde," een boekje aan met jongens-namen. fantastisch
All people have the right to stupidity. But some abuse the privilege.
Ha, nu ik hier toch even voorbij surf: ik heb hier een JVC-tv staan. Een groot beeldscherm, afstandsbediening erbij en hij werkt prima, niets op aan te merken. Het is alleen zo'n dikke he, met een flinke kont van achter. Gratis op te halen in Groningen. Als niemand 'm neemt gaat ie naar de kringloop en daar gaat ie zo'n 25 euri kosten schat ik.
quote:friezinnetje2014 schreef op 26 april 2016 @ 11:30:

ja, ik wil ook wel een heleboel, mss iemand nog een nieuwe dakkapel over, van ong 5 meter breed? Wel nieuw natuurlijk en graag thuisbezorgd.Zou vragen hem te plaatsen, gratis natuurlijk
Alle reacties Link kopieren
Hier vraagt iemand om zonnebloemolie en een kilo appels want ze wil morgen appelbollen bakken. Wel binnen fietsafstand.



Ongeveer iedereen reageert met supermarkt?
Ruil hem in voor een ED! Veilig en warm. Dat is wat je nodig hebt!
Alle reacties Link kopieren
Er wordt een tas levensmiddelen aangeboden, namens een buurvrouw. Bovenop ligt een zak verse (..?) spinazie, wat er verder in zit weet de plaatser niet. Iemand wil hem graag hebben. Later toch maar niet 'want het is baggerweer'.



Ik vraag me dan af wat iemand er toe brengt om te reageren, terwijl je geen idee hebt wat er in zit, en of de spinazie niet al een dag buiten de koeling ligt.

En dat je na een tijdje dan beslist dat je het toch niet hoeft te hebben, want het is baggerweer.



Misschien gaat hij ook nog wel reageren op een doosje euroshopper kroketten die er nu op staan. Wel uit de vriezer gehaald want ruimtegebrek.
Ik heb geen wespentaille, ik heb een bijenrompje

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven