Log nu in om te reageren
 1. quote:
  Moonlight82 schreef op 01 augustus 2013 @ 09:58:
  [...]

  Haha ok :)

  Maar die hebben dan niet tot vandaag helemaal zonder gedaan ;-)
  1 gieg kost geloof ik een tientje. Ik weet niet hoeveel 500 MB kost. Als dat de helft is, dan zou ik dat doen. Scheelt het minder, dan zou ik gaan voor die gieg. Beter dan bijbetalen, want dan ben je schrikbarend duur uit.

  Wees vriendelijk voor de mensen die je ontmoet op je weg naar boven, je zou ze op je weg naar beneden ook nog weleens tegen kunnen komen.
 2. Ik verbruik gemiddeld tussen de 100 en 200 mb per maand.
  Net even gekeken en ik zit nu op 95 mb en moet nog een week voor mijn nieuwe periode begint.
  Ik gebruik best regelmatig internet op mijn mobiel (dingen opzoeken, mail checken, whatsapp, twitter) maar ben meestal op plekken waar ik gebruik kan maken van wifi.
  Mijn huidige abonnement heeft 500mb, maar als ik in oktober ga verlengen ga ik voor 200 mb.
  Wat bij mij heel veel scheelt is dat ik geen online radio of spotify gebruik via 3g, dan zou ik het bij lange na niet redden. Als ik namelijk ook mijn wifi gebruik meetel ga ik dik over de 1000mb heen.
  Als ik jou was zou ik ruimte inbouwen, want ook mijn ervaring is dat je uiteindelijk meer internet op je mobiel gebruikt dan je vooraf had gedacht.
 3. Wat kost het bij telfort als je over je bundel gaat?
  Met 500 kun je het wel redden. Mijn man heeft ook 500 en houd ongeveer 100 over, thuis schakelt hij wel automatisch over op wifi.
 4. Ik ben ook pas een halfjaartje aan de smartphone en zat met dezelfde vraag. Heb uiteindelijk gekozen voor 500mb, maar dat komt echt nooit op. Overal heb je wifi: thuis, bij anderen thuis, in de trein, in restaurant, hotel, mc donalds etc.
  En de dingen die ik het meest doe op mijn telefoon (mailen, nieuws lezen,dingen opzoeken op google, wordfeud, whatsapp etc) gebruiken ook niet zo extreem veel data. Grote bijlagen openen doe ik via wifi en ik kijk geen hele films op mijn telefoon. Hooguit af en toe een kort youtube filmpje, maar dan nog verbruik ik maar weinig.

  Maar ik weet natuurlijk niet hoe dat voor jou gaat zijn! Misschien ben je wel binnen notime verslaafd ;-). Dan is het nog een optie om te zoeken naar een abonnement waarbij je gemakkelijk kunt wisselen van bundel.
 5. Wees vriendelijk voor de mensen die je ontmoet op je weg naar boven, je zou ze op je weg naar beneden ook nog weleens tegen kunnen komen.
 6. Ik heb een abonnement met 500mb, maar ik maak gemiddeld 100mb op. Ik zit toch het meeste thuis te werken en dan zit ik op onze Wifi.

  Oh, dear, what an awkward situation
 7. Als je echt enkel soms je mail wil lezen, of even de trein opzoeken, zou je er kunnen komen met 100Mb, 1000 is echt veel te veel dan.

  Kan je bij je provider eventueel niet beginnen met 100Mb voor een paar maand, en daarna eventueel nog je limiet verhogen indien nodig?
 8. Dubbel genieten: 20x VIVA + Rituals-set

  En twintig keer VIVA op je deurmat en een uitgebreid Rituals-pakket om jezelf lekker mee te verwennen: klinkt goed, toch? Met deze VIVA-deal kost het je EUR 89,95 i.p.v. EUR 164!

  Lees verder

 9. Ik zit thuis en op mijn werk op wifi en ga niet met het OV. Ik zit nu bijna op de helft van de maand en ik heb 15 mb gebruikt. Ik heb geen Facebook en ik gebruik alleen internet om even wat op te zoeken (adres o.i.d.) of mail te checken.

  Je kan beginnen met 100 mb en de app My Datamanager downloaden. Daarmee kun je goed bijhouden hoeveel mb je verbruikt (en waarmee). Je kunt makkelijker van 100 naar 500 mb dan andersom.
 10. Als jij echt zo weinig denkt te gaan gebruiken als je zegt kun je makkelijk met 100 Mbps toe. Denk er dan wel om dat je geen video's gaat kijken, radio gaat streamen of e-mails met grote bestanden binnen halen. Dan ga je er namelijk gauw overheen.

  Een stevige gebruiker kan zelfs met 500 Mbps toe. Mensen gebruiken minder dan ze denken, over het algemeen.
 11. quote:
  Cateautje schreef op 01 augustus 2013 @ 10:03:
  [...]

  1 gieg kost geloof ik een tientje. Ik weet niet hoeveel 500 MB kost. Als dat de helft is, dan zou ik dat doen. Scheelt het minder, dan zou ik gaan voor die gieg. Beter dan bijbetalen, want dan ben je schrikbarend duur uit.
  Oei bij Telfort is 500 MB een tientje dus dan moet ik misschien toch even verder kijken.

  Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning how to dance in the rain
 12. Bedankt voor de antwoorden. Het zal idd deels te maken hebben met hoe bewust je je bent van je internetgedrag en dat je filmpjes thuis bekijkt etc.

  Het is nu zo dat ik veel op internet zit, maar als ik weg ben, dan ben ik ook echt weg. Ben ik niet bezig met mijn mailtjes of een forumrel of het nieuws.... en dat wil ik eigenlijk zo houden :)

  Moet over ong half uurtje weg maar ben blij met de antwoorden tot zo ver :-)

  Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning how to dance in the rain
 13. Ik zit net even mijn laatste facturen te bekijken en ik blijk elke maand rond de 100mb te zitten. Jammer dat je alleen kunt kiezen tussen 100 en 500mb..Ikzelf zou bijvoorbeeld als ik nu opnieuw moest kiezen liever voor 250 oid gaan. Maar dat hebben ze dus niet ;-)
 14. quote:
  Moonlight82 schreef op 01 augustus 2013 @ 10:25:
  Het is nu zo dat ik veel op internet zit, maar als ik weg ben, dan ben ik ook echt weg. Ben ik niet bezig met mijn mailtjes of een forumrel of het nieuws.... en dat wil ik eigenlijk zo houden :)


  Ik ook. Ik internet alleen als ik ergens moet wachten en dan hebben ze nog vaak wifi (ziekenhuis, autogarage, restaurant). Het forum heeft een mobiele website die weinig mb kost en meestal kun je je e-mail zo instellen dat hij eerst een gedeelte downloadt (ik heb hem ingesteld op 2 kb en dat is genoeg voor de meeste mailtjes). Je moet dan op een knop drukken om het hele mailtje met plaatjes en bijlagen te downloaden. Met iPhone kan dit trouwens niet.

  Filmpjes en radio via internet kost wel heel veel mb.
 15. Bij Telfort stopt je data als het op is. Ik heb het ook naar volle tevredenheid. Als het bijna op is krijg je een sms en als het helemaal op is ook weer en dan stopt het gewoon. Dan kun je wel kiezen om bij te kopen maar ook om alleen wifi te gebruiken de rest van de maand, maar ik heb dat pas 1 keer hoeven doen toen ik steeds uitzendinggemist aan het kijken was X-D

  Ik heb trouwens 1000 MB en dat is voor mij prima maar ik betaal ook ¤10 daarvoor geloof ik. Was misschien een aanbieding maar als ik jou was zou ik daar even naar kijken of het navragen bij de winkel of je extra korting krijgt als verlengende klant.

  27 mensen vinden dit leuk.
 16. quote:
  Ster__ schreef op 01 augustus 2013 @ 10:39:
  Ik heb trouwens 1000 MB en dat is voor mij prima maar ik betaal ook ¤10 daarvoor geloof ik. Was misschien een aanbieding maar als ik jou was zou ik daar even naar kijken of het navragen bij de winkel of je extra korting krijgt als verlengende klant.
  Volgens mij kun je dat zien bij Mijn Telfort op de website. Ik heb ook Telfort en ben er al jaren heel tevreden over.
 17. Ik heb 1000 en gebruik meestal zo'n 600/700 per maand. Mijn vriend zit veel op youtube en zit zelfs vaak over zijn 1000 heen.

  Ik zou 500 doen. Dan heb je ruim genoeg als je niet zoveel verbruikt.

  Facebook 'af en toe' checken tikt ook aan. Facebook is nl een grootverbruiker
 18. Let wel op dat als je van whatsapp gebruik gaat maken dat je dus vaak online bent. Opzich verbruikt whatsapp niet veel, maar veel mensen versturen er ook foto's en filmpjes mee en dan tikt het wat harder aan.

  Tot een paar weken geleden had ik 1000mb en dat was net of net niet genoeg, maar toen zat ik nooit op wifi en ik zat wel heel veel op internet, echt veel!

  Ik zou voor de zekerheid als ik jou was 500mb kiezen, je gaat waarschijnlijk toch meer internetten dan je denkt. Ff online krantje lezen als je ergens zit te wachten of wat info ergens over opzoeken....

  You can't fix yourself by breaking someone else
 19. Ik weet wel dat Telfort van die combi paketten heeft die goedkoper uitvallen. Bij mij was 300 minuten net zo duur als 150 bijvoorbeeld dus ik heb er 300 genomen ;-) en 500 en 1000 MB scheelde toen maar 2 euro bij mij dus ben ik voor 1000 gegaan.

  27 mensen vinden dit leuk.
 20. Ik heb 500 mb en kom daar ruim mee toe. Maar thuis en whereever available zit ik uiteraard op wifi.
 21. Ik heb een abb van 250 en kom daar makkelijk mee uit. Op veel plaatsen is wifi en als je geen filmpjes kijkt verbruik je niet zoveel data.

  Tip: begin met een kleine bundel, bij veel providers kun je makkelijker wijzigen naar een grotere bundel dan naar een kleinere. Installeer een app (bv Dataman) om in de gaten te houden hoeveel je verbruikt hebt. Dan weet je snel genoeg of je meer nodig hebt.
 22. Ik heb bij mijn abonnement ook 1 gb, maar dat is veel en veel te veel. Gelukkig loopt het bijna af :-)

  Ik zit vrijwel altijd op wifi (thuis/werk), maar onderweg zit ik nooit op wifi en op school ook niet en zelfs dan heb ik aan 100 of 200 mb meer dan voldoende.

  Ik zou doen wat Ginevra zegt; begin met een kleine bundel. Wisselen naar een hoger/duurder abonnement kan vaak wel (andersom niet).
 23. Je hebt idd overal Wifi tegenwoordig. Ik zit ook bij telfort nu nog zonder internet, straks met internet.

  Mij is vertelt door telfort, dat je niet over je interbetbundel kan gaan, als je limiet op is dan moet je bij kopen ....
  Dat scheelt weer vind ik
 24. Oja bij telfort is die van 300 belminuten , 100 Sms en 500 mb wel erg voordelig , scheelt amper wat met 100 mb
 25. Voor je beeldvorming: de gemiddelde gebruiker zit op 250mb per maand. Wellicht red jij het met 100mb :)
 26. Hi Moonlight 82,

  Een handige manier om uit te zoeken hoeveel MB je nodig hebt is om te kijken naar welke apps je gebruikt. Als je alleen Whatsapp gebruikt, is dat bijvoorbeeld minder dan 1 MB per uur.
  https://www.goedkoopstesimonly.net/hoeveel-mb-heb-ik-nodig/

  groetjes,
  KlaraS