Online geshopt, pakketje onderweg "kwijt" geraakt.

17-07-2007 20:03 5 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik woon sinds een tijdje in het buitenland. Net 3 maanden zwanger, met bijbehorende vreetbuien, en natuurlijk trek in dingen die hier niet voorhanden zijn.



Dus: na wat gezoek op het internet diverse bedrijven gevonden die wereldwijd nederlandse producten verschepen. Ik heb bij een en hetzelfde bedrijf een hele waslijst aan spullen besteld, en men beloofde dat deze binnen 6 a 10 dagen bezorgd zouden worden.



Dat was ruim 3 weken geleden.



Ze hadden me nog een trackingnummer gegeven, maar de status van mijn pakket is sinds 2 weken onveranderd gebleven. Het is aangekomen op het vliegveld in het land waar ik woon, en daar blijft het bij.



Dus ik heb contact opgenomen met de verzender, die vervolgens zeiden dat ik contact op moest nemen met de post hier. En die wisten mij weer te melden dat de verzender contact op moest nemen met het postkantoor waar het pakket verzonden is.



Maargoed, ik ben dus benieuwd wat voor rechten ik heb. Het bedrijf waar ik de spullen besteld heb zullen nu een onderzoek in stellen waar mijn pakket gebleven is. Maar dat zal een aantal weken/maanden duren, en ik heb niet zo gek veel zin om daar op te gaan zitten wachten.



Kan ik eventueel mijn geld terug eisen? Ook de verzendkosten of alleen de kosten van de producten? (Omdat dit nogal een dure grap is geweest, namelijk 60 E voor de producten en maar liefst 90 E verzendkosten).



Als ik nou op eigen houtje spullen was gaan verschepen kan ik me voorstellen dat het m`n eigen risico is als iets kwijtraakt. Maar als ik toch een gespecialiseerd bedrijf inhuur om dat voor mij te doen, mag ik toch verwachten dat het gewoon aankomt?



(Ik heb overigens ook geen bericht gehad dat het in beslag genomen is of iets dergelijks).



Dus wat nu te doen? Ben ik verplicht om te wachten tot dat zogenaamde onderzoek is afgerond? En wat als blijkt dat mijn spullen niet meer te traceren zijn, kunnen zij dan gewoon zeggen :"tja sorry mevrouw, maar wij kunnen er verder ook niks aan veranderen."?
Alle reacties Link kopieren
Ha heilige graal, toen ik nog in de logistieke business zat kreeg je in Nederland bij vermissing een bepaalde prijs per kilo vergoed van de vervoerder. Daar heb je dus inderdaad niks aan...
Alle reacties Link kopieren
een pakje wat uit Amerika naar mij toegestuurd werd, heeft eens 4 weken bij de douane gestaan, voor ik het thuis kreeg, al die tijd bleef de status dus ook onveranderd. Misschien is dit bij jou ook gebeurd (alleen dan van uit NL naar het buitenland)
Alle reacties Link kopieren
Ben benieuwd naar welk je land bent verhuisd. Heb zelf ook een tijdje in het buitenland gewoond en daar moest je zelf langs het postkantoor gaan en als je geluk had kreeg je het daar. Vaak moest je meerdere keren langsgaan en af en toe moest je zelfs nog invoerrechten of andere (verzonnen?) belastingen betalen.
What we\'re looking for... What\'s looking for us...
Alle reacties Link kopieren
Bedankt voor de reacties!



Ik woon in de VS, dus ik neem aan dat het hier vrij legitiem verloopt.



Ik hoop maar dat m`n pakket nog bij de douane staat, alhoewel ik dan meer dan de helft weg kan gooien, maarja.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven