Log nu in om te reageren
 1. quote:
  GeorgieBrown schreef op 20 maart 2017 @ 11:28:
  [...]


  Haha Tonkje, ze bedoelen dan ws Colin Firth (in 1995...). Kwam toevallig dit artikel tegen. X-D  NEE! :'-(

  Colin Firth = Mr Darcy! Zo ziet ie eruit en niet anders!
 2. Haha Mr Darcy :-d
 3. quote:
  Moosey schreef op 18 maart 2017 @ 23:53:
  Nu begonnen in East of Eden van Steinbeck. Nog maar een klein stukje in gelezen dus nog geen idee waar het eigenlijk over gaat, maar ik geniet altijd enorm van zijn manier van schrijven.

  Ik hou heel erg van Steinbeck.
  Met name "Grapes of wrath", een van de beste boeken die ik ooit heb gelezen.
 4. Die heb ik ook nog niet gelezen. Nog iets om naar uit te kijken :-d Ben ondertussen wat verder in East of Eden en ik vind het práchtig.
 5. Helaas mijn ereader ergens laten slingeren. Heb ik pas het weekend weer. Dus nu toch in De Aanslag begonnen, want daarvan heb ik een paperback. En ben ook al op de helft. Komt allemaal toch wel weer terug, nu ik het lees. En ben ook over de helft met het audioboek van Persuasion.

  Yippee ki-yay, motherf*ckers!
 6. Misschien is de vraag hier al gesteld, maar heeft iemand toevallig al het nieuwe Kobo Plus abonnement geprobeerd? Voor 10 euro per maand kun je onbeperkt e-books lezen via je Kobo-account of Bol.com.
 7. Nee nog niet geprobeerd.
  In ben gisteren begonnen in Bewaring van Graham Norton, ja de Graham Norton. Ben benieuwd.
 8. Van deze heldere koffie krijg je geen aanslag op je tanden

  Zonder koffie zijn sommige dagen wel erg lang. Maar daarnaast zorgt ons bakkie wel voor aanslag en een gelige kleur op je tanden. Daar hebben twee Slowaakse broers iets op gevonden.

  Lees verder

 9. quote:
  dolfje schreef op 28 maart 2017 @ 08:38:
  Nee nog niet geprobeerd.
  In ben gisteren begonnen in Bewaring van Graham Norton, ja de Graham Norton. Ben benieuwd.


  Ik ga vrijdag naar Londen. Ik koop 'm daar.
  Heerlijk grasduinen bij Foyles en Waterstones!
 10. Pientje, als je een stukje terug leest kom je iemand tegen die zo'n abonnement heeft. Itsmylife geloof ik.

  Grappig, Dolfje. Wat voor soort boek is het? Ik las dat Hugh Laurie ook een (fictie) boek heeft geschreven. Een detective volgens mij. En het schijnt best aardig te zijn.

  Yippee ki-yay, motherf*ckers!
 11. Dit is een thriller denk ik. Ben nog niet zo ver.
 12. Ok, ben wel benieuwd. Maar hoor het dan wel als je het uit hebt. Ik vind hem wel grappig, Graham Norton.

  Ik heb net De Aanslag uitgelezen. Ik dacht dat ik er niets meer van wist. Maar toen ik het aan het lezen was kwam het toch weer terug en wist ik er best nog veel van. En ik vond het ook nog steeds wel een goed boek.

  Heb nog steeds mijn ereader niet, dus ik ga even kijken wat ik nu ga lezen. Nog iets in mijn NL klassiekers project. Er staat nog een boek van F.Springer. Of anders mss Een Vlucht Regenwulpen, dat heb ik nog nooit gelezen. En anders een boek herlezen. Spijkerschrift van Kader Abdollah.

  Yippee ki-yay, motherf*ckers!
 13. Ohhh, Spijkerschrift is zo mooi! Heb ik zeker drie keer gelezen.
 14. heb op aanraden van een van jullie the poisonwood bible besteld. Ben benieuwd!
 15. Pogingen iets van het leven te maken - Hendrik Groen

  Grappig, ontluisterend, ontroerend en echt.
 16. Ik heb One Hundred Years of Solitude uit. Heb uiteindelijk de 2e helft van het boek op Audible geluisterd omdat ik er niet doorheen kwam en omdat iemand zei dat het audioboek leuk was. Tot op heden was ik best enthousiast over alle (moderne) klassiekers die ik afgelopen tijd heb gelezen. Maar dit is de uitzondering op de regel. Wat een rotboek. Geen idee waarom dat zo geliefd is. Ik vond het langdradig en ongelooflijk saai. Geen plot, geen karakterontwikkeling, er gebeurde ontzettend veel, maar dat ging zo snel en er werd zo weinig aandacht aan besteed dat het meer een opsomming van gebeurtenissen is. En alle karakters hebben dezelfde 3 namen. Dus het is nauwelijks bij te houden over wie het gaat. De taal schijnt mooi te zijn, maar ik heb de Engelse vertaling gelezen en ik denk dat tussen de vertaling en het feit dat Engels ook niet mijn eerste taal is mss de nuances daarvan voor mij verloren gingen. Dus.... (valt het op dat ik het verschrikkelijk vond? X-D )

  Maar goed... moving on. Ik ga beginnen in Homegoing van Yaa Gyasi.

  Yippee ki-yay, motherf*ckers!
 17. Tonkje, dat as een vriendin van me ook aan het lezen en die was ook enthousiast. Ik zet 'm op mijn lijstje.

  Yippee ki-yay, motherf*ckers!
 18. Even denken wat ik allemaal heb uitgelezen.

  Persuasion van Jane Austen, als Audioboek. Kende het verhaal al, want ik had zo'n BBC miniserie gezien. Wel leuk, maar wel een stuk minder dan Pride en Prejudice.
  Great Expectations van Charles Dickens. Ook als audioboek. Verrassend leuk moet ik zeggen. Ik heb verder alleen a Christmas Carol gelezen en dat vond ik nogal 'muffig'. En wat ik ken aan verfilmingen vind ik ook vaak een beetje deprimerend. Ik denk dat ik dan vnl. Oliver Twist in mijn hoofd heb. Anyway, ik vond het verrassend leuk en goed te doen qua taal. Dus ik durf best een volgende Dickens aan.
  Homegoing van Yaa Gyasi. Geweldig. Heel bijzonder in opzet en erg meeslepend.
  En daarna om in de sfeer te blijven en in het kader van mijn herleesproject: The Color Purple. Nog net zo aangrijpend en goed als de eerste keer dat ik het las. En sluit heel goed aan op Homegoing.
  Oh en eindelijk Songbook van Nick Hornby uit. Leuk, maar ook wel lastig. Want gaat over veel nummers die ik niet kende, dus die moet ik dan erst gaan luisteren. En het is natuurlijk heel persoonlijk wat je goede muziek vind. Dus het kostte soms wat inlevingsvermogen. Maar wel bijzonder hoe hij zo goed zijn emoties kan verwoorden.

  Dat was 't geloof ik wel. Nu bezig in Anne of Green Gables. En ik ga weer verder in Een Vlucht Regenwulpen, want dat had ik even aan de kant geschoven.

  Yippee ki-yay, motherf*ckers!
 19. Ik heb East of Eden uit, schitterend natuurlijk. Nu begonnen aan A prayer for Owen Meany, die heb ik wel eerder gelezen maar lang geleden en in het Nederlands. Heb wel last van de heel slordige conversie naar Ebook, verkeerde letters, uitroeptekens die een hoofdletter i zijn geworden, weggevallen spaties.. Komt dat vaker voor? East of Eden had dat niet.
 20. De horlogemaker van Londen. Net begonnen, maar absoluut de moeite waard.
 21. Vervelend, Moos. Ja, heb ik ook weleens gehad met een boek. Owen Meany heb ik vnl geluisterd, dus het is mij niet opgevallen. Maar volgens mij gebeurt dat weleens als het wordt omgezet van mobi of pdf (mn. dat laatste geloof ik).

  Boek even opgezocht, Fiorah, klinkt leuk!

  Yippee ki-yay, motherf*ckers!
 22. Ik heb het ook wel eens gehad Moosey. Heel irritant!

  Ik lees op dit moment Het smelt van Lize Spit en De meisjes van Emma Cline.
 23. Leuk Raisin, ik vond De Meisjes echt heel goed. (en ik was meteen zo gefascineerd door de Charles Manson murders dat ik Helter Skelter erachteraan heb gelezen).

  Yippee ki-yay, motherf*ckers!
 24. Oh ik wilde de meisjes ook nog lezen maar was dat vergeten, goed punt..!
 25. Ik ben benieuwd Georgie! Ben net begonnen, maar de schrijfstijl is in ieder geval prettig.
 26. Een boekentopic! Hoe heb ik dat al die tijd kunnen missen? Ik lees al heel lang op viva forum en heb onlangs toch maar eens een account aangemaakt. En nu komt ik dit tegen , leuk ! Ik krijg via miss Raveleijn (dochter) vaak boeken. Zij verslindt boeken, en ik volg in een rustiger tempo. Nu bezig in Het Paulus Labyrint van Jeroen Windmeijer. Het is een thriller a la Da Vinci Code en dan in Leiden. Leest tot nu toe wel lekker weg, maar ik mis de noodzaak die ik bij Dan Brown voel om door te lezen. Daarna ligt Ik ben Pelgrim van Terry Hayes voor mij klaar. Nu al zin in, volgens miss Raveleijn een must read ...... Nog iemand dit al gelezen ?