Leren groete en fruit eten

15-11-2014 14:56 20 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi,

Ik kan geen groente en fruit kauwen, klinkt misschien heel raar maar ik heb altijd dat als ik het ga kauwen ik ga kokhalzen en als ik het probeer door te slikken heb ik wel eens dat ik dan moet overgeven.



De vriend van mijn beste vriendin heeft dit ook maar die heeft het geaccepteerd, maar ik wil hier heel erg graag vanaf komen en gewoon gezond kunnen eten zonder gedoe.



Hebben jullie misschien tips hoe ik hier van af kan komen?
Professionele hulp zoeken. Kun je wel sapjes drinken?
Alle reacties Link kopieren
Verwerk ze in de saus. Of eet jij spaghetti zonder iets eroverheen?

En in soepen.
En als het vuur gedoofd is komen er wolven
Alle reacties Link kopieren
Alle groenten en fruit?
Er wordt hier meer gezogen dan in de gemiddelde pornofilm.
Er is toch zo'n nieuw programma bij rtl?
Tja, je kan mij uitlachen nu maar ik maak momenteel babyhapjes voor mijn dochter in een Babycook en daar eet ik ook wel eens van. Dan is het een pap, vindt je dat wel te eten? Pastinaak blijkt zich heel erg goed te lenen voor een puree, heb ik ontdekt!
Alle reacties Link kopieren
Wat maakt dat je gaat kokhalzen? De structuur? De smaak? Of is het het idee dat het groente of fruit is?



Ik zou ook professionele hulp aanraden. Dat begint bij de huisarts! Die kan je doorverwijzen
Alle reacties Link kopieren
Professionele hulp zoeken, want wanneer je echt helemaal geen groente of fruit eet is dit ontzettend slecht voor je gezondheid.



In de tussentijd groente en fruit verwerken in allerlei producten. In een soep of saus of zelfs in cake
I can't control the wind but I can adjust the sail
explore, dream & discover
Alle reacties Link kopieren
Ik heb dat vroeger gehad met bijna alle citrusvruchten. Het had te maken met de vezelige structuur en het vocht dat in je mond 'ontplofte', met dan allemaal vellen erin. Ik moest inderdaad vaak kokhalzen. Tegenwoordig eet ik graag citrusfruit maar ik moet daar altijd over nadenken terwijl ik eet. Kleine hapjes, en vooral de stukjes tegen mijn gehemelte pletten zodat ik eerst het sap eruit zuig. Daarna pas kauwen op de vellen. Zo gaat het goed.



Hoe werkt het bij jou, wat vind je vies?
Alle reacties Link kopieren
Mijn huisarts weet dat ik geen groente en fruit eet. Ik moest toen (ongeveer 2 maand geleden) bloedprikken om te kijken naar vitamine gebrek enz... En volgens de bloeduitslag was alles goed en hij heeft gezegd dat aangezien ik gezond was het niet nodig was om er wat aan te doen, al moest ik wel blijven proberen het te eten.
Alle reacties Link kopieren
Wat apart dat je het met alle groenten en fruit hebt. Ik Lust bijna geen fruit, de zoetigheid/zurigheid en het mondgevoel vind ik vervelend. Een appel gaat redelijk, citrus en banaan vind ik het meest vies. Ik ga er ook van kokhalzen.

Groenten vind ik dan weer wel lekker, dat kun je makkelijk wat hartiger maken. Vind het zelf wel jammer dat ik geen fruit Lust, want het ziet er zo lekker uit.
Alle reacties Link kopieren
quote:LiaLovely schreef op 15 november 2014 @ 16:31:

Mijn huisarts weet dat ik geen groente en fruit eet. Ik moest toen (ongeveer 2 maand geleden) bloedprikken om te kijken naar vitamine gebrek enz... En volgens de bloeduitslag was alles goed en hij heeft gezegd dat aangezien ik gezond was het niet nodig was om er wat aan te doen, al moest ik wel blijven proberen het te eten.Ga je nog antwoord geven op de vragen en reacties?
Een slowjuicer kopen.
Wat jij omschrijft klinkt niet zozeer als een probleem met groente en fruit, maar meer als een angst-probleem of iets dergelijks. Werkelijk, ga terug naar je huisarts en leg uit waaróm je het niet eet en wat er met je gebeurt als je dat wel probeert, en overleg met hem/haar voor therapiemogelijkheden en doorverwijzing. Er zal een wereld voor je opengaan als je van deze problematiek geen last meer hebt.
*foutje*
Alle reacties Link kopieren
Tis toch wel heul toevallig dat dit iets is waar je eigenlijk nooit van hoort, álle groente en fruit, en dat een kennis dat toevallig ook heeft. ....
Hoe veel Nederlanders groente klaarmaken kan ik snappen dat je het niet lust.



Probeer eens op een andere manier te koken en er gaat een wereld voor je open.
Alle reacties Link kopieren
quote:Teigera schreef op 15 november 2014 @ 20:50:

Wat jij omschrijft klinkt niet zozeer als een probleem met groente en fruit, maar meer als een angst-probleem of iets dergelijks. Werkelijk, ga terug naar je huisarts en leg uit waaróm je het niet eet en wat er met je gebeurt als je dat wel probeert, en overleg met hem/haar voor therapiemogelijkheden en doorverwijzing. Er zal een wereld voor je opengaan als je van deze problematiek geen last meer hebt.Eens. Het lijkt mij ook een angststoornis.
You know how I know? Because I reeaally think so!
Alle reacties Link kopieren
smoothies/groente of fruit shakes

nice cream ( gevroren fruit blenden, dan heb je ijs )

soep

Puree, bijvoorbeeld pompoenpuree



Experimenteren met bereiden op verschillende manieren en ook met de kooktijd. Stomen/koken/grillen/roosteren/roerbakken/wokken/rauw etc. kort bereiden is knapperiger lang bereiden word het heel zacht.



Geblindoekt eten ? zodat je niet kan zien wat het is, geeft ook al een andere beleving.



Kruiden gebruiken
Alle reacties Link kopieren
Blender kopen.



Ik lust fruit om zo te eten ook niet.

De structuur vind ik niet lekker.



Nu gooi ik vers fruit in de blender.

Scheutje melk of yoghurt erbij = dessert.

Gewoon sap om te drinken.

Heerlijk.



Groente vind ik dan weer wel lekker.
Trouwe onderdaan van Zijne Majesteiten Kater I en II

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven