Geld & Recht alle pijlers

Autoverzekering voor jongeren.. stervensduur!

24-07-2014 10:53 73 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik heb voor mijn kind (1 jaar het rijbewijs) een auto gekocht, een oude deukenbak. Er moet nu een verzekering worden afgesloten waarvan ik beloofd heb die het eerste jaar te betalen. Maar mijn God, wat is dat stervensduur. De premie is, op jaarbasis, 4x zo duur als de aanschafprijs van de auto zelf. Toegegeven, het risico onder jongeren is groter, maar om nou zoveel geld te vragen voor alleen WA is in mijn ogen ridicuul.



Zijn hier ouders van startende auto-verzekeringnemers die mij een tip kunnen geven over een verzekeringsmaatschappij met redelijke prijzen voor een autoverzekering?
Heb je de verzekeraar al gebeld waar je je eigen auto verzekerd hebt en gevraagd om een soort van pakketkorting of familiekorting? Veel verzekeraars hebben dat wel maar zullen er niet mee adverteren en al helemaal niet in de rekenmodules op hun site opnemen.



Wat ook werkt is bijv. Polis Direct bellen met de laagste premie die je kon vinden en vragen of zij een beter aanbod voor je hebben. Meestal is het antwoord ja
Alle reacties Link kopieren
quote:merano schreef op 24 juli 2014 @ 12:02:

Holy Mozes. Dat scheelt echt heel veel. Unive komt bijna 100 euro hoger uit voor mijn auto als ik mijn leeftijd verander in 18 jaar.Nou kijk, dat bedoel ik.
Alle reacties Link kopieren
Zojuist even zelf een berekening gedaan bij CB en ik zie nu dat leeftijd heel veel doet inderdaad. Ik was 23 met mijn eerste verzekering. Als ik dat invoer zou ik nu 44euro moeten betalen tegen over 90 euro voor een 18 jarige met dezelfde auto.



Succes met je keuze Bergje!
Sommige typen auto's zijn duurder te verzekeren , zoals auto's met turbo. Wegens een bepaald type jongeren dat met gti-ragbakken gaat scheuren.

Kan dus ook nog meespelen.
Alle reacties Link kopieren
quote:merano schreef op 24 juli 2014 @ 12:04:

Deze site zegt Aon direct





Jaaaa... dit is tot nu toe de goedkoopste!

bedankt!
www.zelf.nl



bekijk het daar eens
zet 't ding gewoon op jouw naam tot je kind 23 is of wanneer de premie lager wordt
quote:elninjoo schreef op 24 juli 2014 @ 12:21:

zet 't ding gewoon op jouw naam tot je kind 23 is of wanneer de premie lager wordtAfgezien van het feit dat dat in de meeste gevallen fraude is: als het kind dan schade maakt valt TO ook voor haar eigen auto terug. Zonde van haar no-claim!
Alle reacties Link kopieren
quote:Bergje65 schreef op 24 juli 2014 @ 12:10:

[...]





Jaaaa... dit is tot nu toe de goedkoopste!

bedankt!

Je kunt het beste je eigen verzekering bellen.



Het is namelijk mogelijk om als de auto op jouw naam staat, de verzekering ook op jouw naam af te sluiten, je zoon staat dan als hoofdbestuurder geregistreerd.
De zin van het leven, die schrijf je zelf.
quote:Bergje65 schreef op 24 juli 2014 @ 11:01:

[...]





Ja dat begrijp ik... maar dat is



1: verboden

2: je kind zal toch ooit moeten starten met opbouwen van no claim



Bovendien heb ik zelf 8 schadevrije jaren opgebouwd. Ik ga mijn no claim verliezen als kindlief schade veroorzaakt. Aangezien dat risico gewoon best groot is, sta ik daar niet om te springen.

De auto's staan ook op mijn man zijn naam, dus is niet verboden.

En tja, je geeft zelf aan dat het risico best groot is en daar betaal je dus voor. Er zijn genoeg sites waarop je de goedkoopste verzekering kan zoeken.
Alle reacties Link kopieren
quote:Trotter schreef op 24 juli 2014 @ 12:26:

[...]



Afgezien van het feit dat dat in de meeste gevallen fraude is: als het kind dan schade maakt valt TO ook voor haar eigen auto terug. Zonde van haar no-claim!Als zoon niet als hoofdbestuurder staat geregistreerd en er gebeurt wat, dan heb je inderdaad echt een groot probleem.
De zin van het leven, die schrijf je zelf.
Je hebt wel weinig vertrouwen in je kind trouwens dat je er al vanuit gaat dat ze die auto gaat crashen.
Alle reacties Link kopieren
quote:elninjoo schreef op 24 juli 2014 @ 12:44:

Je hebt wel weinig vertrouwen in je kind trouwens dat je er al vanuit gaat dat ze die auto gaat crashen.Daar gaat het niet om, als er iets gebeurt, dan gaat de verzekering zoeken, en als dan blijkt dat de auto eigenlijk van de zoon is, terwijl de verzekering op naam van de ouders staat, dan keert de verzekering niet uit. Ik zou dat risico als ouder zijnde, echt niet willen lopen.
De zin van het leven, die schrijf je zelf.
Alle reacties Link kopieren
quote:Trotter schreef op 24 juli 2014 @ 12:26:

[...]



Afgezien van het feit dat dat in de meeste gevallen fraude is: als het kind dan schade maakt valt TO ook voor haar eigen auto terug. Zonde van haar no-claim!



Dat laatste klopt niet helemaal. Man, dochter en ik hebben vorig jaar met z'n drieën een auto gekocht, De helft door dochter betaald, de andere helft door ons. (Wij hebben soms niet genoeg aan één auto, dochter wilde graag een auto toen ze haar rijbewijs had gehaald, win-win dus op die manier)

Verzekeren op dochters naam bleek all risk onbetaalbaar, op mijn naam staat ie nu geregistreerd en is ie nu verzekerd, waarmee de auto meteen de korting kreeg die ik op dat moment ook had op mijn eerste auto.



Inmiddels heeft dochter inderdaad een schade gehad met die auto, waardoor die auto nu op -4 schadevrije jaren zit. Maar wel blijft meeliften op de korting die ik heb voor mijn eerste auto. Eerste auto wordt dus niet meegezogen in de premieverhoging van de andere auto, maar juist andersom heeft tweede auto baat bij de korting op de eerste. Nota voor het komende jaar net weer binnen, een kleine 650 euro voor een all-risk dekking. Valt reuze mee dus. Op haar naam had ze rond de 145 per maand betaald



Naarmate ze de 24 nadert wordt de premie jaarlijks lager. Noclaim opbouwen kan ze dan beter vanaf haar 24e doen. Dat vanaf 18 proberen op te bouwen (wat in haar geval dus nu al een maluspremie had opgeleverd) weegt niet op tegen de gigantische premie die ze dan had moeten betalen.
Alle reacties Link kopieren
Uit de statistieken blijkt dat jongeren meer ongelukken veroorzaken dan andere automobilisten, die al wat langer een rijbewijs hebben. Dat weten autoverzekeraars ook.





Tsja..........
If you say one more time that islam is NOT a believe of peace..I will kill you!
Alle reacties Link kopieren
Ik ben bij klik en go verzekerd. Meestal zijn kleinere bedrijven goedkoper
Alle reacties Link kopieren
Ik heb vanaf t begin mijn auto via een intermediar verzekerd gehad ik betaalde op mijn 18de ¤35,- voor wa.. Tijdens zijn veranderd blijkbaar
Er wordt hier meer gezogen dan in de gemiddelde pornofilm.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb een oude Peugeot 205 uit '98 ofzo en ben nog geen 23 en betaal 54 nogwat euro aan WA verzekering + rechtsbijstand en inzittendenverzekering. Bij SNS Bank, vorig jaar uitgezocht via Independer.

Kreeg net bericht erover toevallig en ging eens vergelijken nu op Independer en zag dat ik nu zelfs met 1 schadevrij jaar voor 36 euro bij AllSecur zou kunnen verzekeren. (per maand)



Het maakt ook nog verschil waar je woont, misschien zit daarin een addertje onder het gras? oh nee, dan zou het bij jouw eigen verzekering ook meespelen... Dus behalve op Independer vergelijken, wat al genoemd is denk ik, heb ik niet veel tips.
Alle reacties Link kopieren
Kan makkelijk goedkoop



Witgeld.nl (online verzekeraar)

voor mijn 8,5 jaar oude auto WA+Beperk casco betaal ik 66,- per maand. 0 schadevrije jaren en sinds kort verzekerd.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb het voor de grap eens berekend via mijn eigen verzekering (Interpolis) op mijn eigen auto (2 jaar oud) maar dan met leeftijd van 18 jaar. Ik kwam op een WA maandbedrag uit van 51,34 Euro.
wij slapen nooit.
Alle reacties Link kopieren
Wat is het probleem? Je geeft kind een auto (cadeautje), maar de verdere lasten als verzekering e.d. moet hij zelf betalen. Neemt hij maar een bijbaantje. En lukt dat niet, dan rijden er ook nog bussen en treinen en bestaan er ook nog fietsen en benenwagens, toch?
Time for the real me to emerge, Possum! Get out the gladiolas!
Alle reacties Link kopieren
[...]
moderatorviva wijzigde dit bericht op 15-02-2017 14:57
Reden: spam
% gewijzigd
Dream big
quote:Rocket schreef op 15 februari 2017 @ 14:08:

[...]



Je moeder zal sowieso jou als regelmatige bestuurder op moeten geven bij haar verzekering en daardoor zal de premie hoger worden. Doet ze dat niet, dan kun je bij schade grote problemen verwachten.

Dus beter gewoon op je eigen naam zetten en zelf no-claim opbouwen.
moderatorviva wijzigde dit bericht op 15-02-2017 16:12
Reden: 'quote' verwijderd
% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Rockert is een spammert! Oud topic ook.
quote:Francelle schreef op 24 juli 2014 @ 12:48:

[...]



Daar gaat het niet om, als er iets gebeurt, dan gaat de verzekering zoeken, en als dan blijkt dat de auto eigenlijk van de zoon is, terwijl de verzekering op naam van de ouders staat, dan keert de verzekering niet uit. Ik zou dat risico als ouder zijnde, echt niet willen lopen.Auto's en bijbehorende verzekeringen staan beiden op mijn naam maar worden gebruikt door het hele gezin van 4 personen.Zoons betalen zelf hun eigen verreden benzine/diesel en de APK.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven