Geld & Recht alle pijlers

Eigen verklaring cbr

27-06-2016 17:57 289 berichten
Ruim zeven weken geleden heb ik een 'eigen verklaring' aangevraagd bij het CBR. Dat is bedoeld om examen te doen.



Ik heb bij alle vragen 'nee' in gevuld, dus in principe zou er niks aan de hand moeten zijn. Officieel zou ik bij 1 vraag ja moeten invullen, maar goed, dan werk je jezelf alleen maar in nesten.

Toch heb ik nog steeds geen reactie ontvangen, terwijl de termijn van vier weken al lang verstreken is.



Iemand hier ervaring mee? Mijn praktijkexamen komt snel dichterbij en voor die tijd moet ik hem wel binnen hebben..

De klantenservice wil daar ook geen uitspraken over doen.
Offtopic, maar als je ergens ja had moeten invullen en na een ongeluk komt de verzekeraar daarachter, dan kun je wel eens pech hebben...
Alle reacties Link kopieren
quote:Officieel zou ik bij 1 vraag ja moeten invullen, maar goed, dan werk je jezelf alleen maar in nesten.Je hebt dus valsheid in geschrifte gepleegd? Wat vreselijk asociaal zeg.
lekker slim om nee in te vullen terwijl het ja moet zijn :S
Alle reacties Link kopieren
Waarom zou je liegen?

En wat betreft verlopen termijn, kun je niet bellen?



kun je meteen je antwoord veranderen
overigens had ik ook een ja ivm oogbeperking. ik moest een aa examen doen en een rijtest ondergaan voor ik examen kon doen.

Dat kwam veel te vroeg waardoor ik niet goed reed. Bijna werd ik ongeschikt verklaard maar door mn instructeur kreeg ik nog een kans die veel beter ging. Uiteindelijk een gewoon rijbewijs gekregen.

Afgelopen week moest ik een nieuw rijbewijs aanvragen en de medische indicatie is er af gehaald door het cbr.

Ik hoefde dus niet opnieuw de eigen verklaring in te vullen en krijg weer een gewon rijbewijs zonder beperkingen.
Alle reacties Link kopieren
quote:mariposita schreef op 27 juni 2016 @ 18:00:

Offtopic, maar als je ergens ja had moeten invullen en na een ongeluk komt de verzekeraar daarachter, dan kun je wel eens pech hebben...



Dit.

Vul dat formulier gewoon naar waarheid in!

Man heeft behoorlijke ADHD en heeft dit ook in moeten vullen toen hij examen ging doen. Hij moest toen een gesprek aangaan met een psychiater. Die man wist na 1 gesprek dat het in orde was. Ja, die kosten heb je dan maar je bent wel eerlijk én je hebt geen probleem met de verzekering als er iets mis gaat.
Wat verstandig om te liegen op zo'n formulier. Wat zegt je instructeur?
quote:prik schreef op 27 juni 2016 @ 18:02:quote:Officieel zou ik bij 1 vraag ja moeten invullen, maar goed, dan werk je jezelf alleen maar in nesten.Je hebt dus valsheid in geschrifte gepleegd? Wat vreselijk asociaal zeg. Het is niet alleen asociaal, maar ook strafbaar. Bovendien kun je problemen krijgen met je verzekering als ze uit moeten keren en ze komen er achter dat je een valse verklaring hebt ingevuld.
Alle reacties Link kopieren
Als je nee invult, terwijl er ja kan staan, kan een verzekering hier een onderzoek naar starten als ze denken dat het ongeluk oid een andere oorzaak hebben. Als ze er dan achter komen dat je wél iets hebt, wordt dit niet vergoed. En dit kan oplopen tot aardig wat duizenden euro's wat je dan zelf moet betalen.

Ik heb zelf ADHD, en heb dit aangegeven. Ja, je moet dan 240 euro betalen voor een psychiatrische keuring. Maar ik ben nu wel altijd verzekerd.
Hmm apart.

Kreeg je dat formulier wel via je rijschool?

Toen ik net begonnen was met rijlessen, kreeg ik dat formulier al in mn handen gedrukt. Toen alles beantwoordt en weer aan mijn rijinstructeur gegeven, die had een map met de gegevens van zijn leerlingen en nam dat altijd mee naar CBR. met mijn examens zijn de lijsten wel even doorgenomen door examinator, maar verder is er niets mee gedaan.
Er is vanuit veel artsen/specialisten een heleboel weerstand tegen die eigen verklaringen omdat er op veel gebieden gewerkt wordt met achterhaalde informatie. Voortschrijdend inzicht loopt bij CBR c.q. degene die die regels opstelt rustig zo'n 20 tot 30 jaar achter op de medische wetenschap. En dan krijg je dat iemand volgens de nieuwste inzichten/onderzoeken zonder enig voorbehoud geschikt zou zijn om een auto te besturen maar als je dan aangeeft aandoening XYZ te hebben, wordt je meteen met allerlei onderzoeken en tests opgescheept die volgens de wetenschap nergens meer voor nodig zijn.

Gevolg is dat artsen vaker en vaker in alle geheim aan patiënten adviseren om dat dus maar niet zo in te vullen. Mag niet, en desgevraagd zal zo'n arts bij hoog en bij laag ontkennen dat geadviseerd te hebben, maar het gebeurt. Oorzaak: logge overheid voor wie dergelijke aanpassingen van voorschriften geen prioriteit heeft.
Man is ADHD gediagnosticeerd nadat hij al jaren zijn rijbewijs heeft.

Ben dan wel benieuwd of dat consequenties kan hebben. Hij rijdt al tig jaren en heeft nooit iets "by the way."
Alle reacties Link kopieren
Welke "nesten" heb jij het over in je OP? Ergens ja invullen betekent namelijk niet dat je niet meer mag afrijden, dus ik snap niet waarom je liegt. Die verklaring is er niet voor niets he. Dus ik zou maar actie ondernemen, voordat je in de problemen komt.
Alle reacties Link kopieren
quote:eu-sou-eu schreef op 27 juni 2016 @ 18:15:

Man is ADHD gediagnosticeerd nadat hij al jaren zijn rijbewijs heeft.

Ben dan wel benieuwd of dat consequenties kan hebben. Hij rijdt al tig jaren en heeft nooit iets "by the way."Zelf geen ervaring met adhd (of andere rijbeperkingen) maar is dat dan niet iets wat je zelf moet uitzoeken?
quote:eu-sou-eu schreef op 27 juni 2016 @ 18:15:

Man is ADHD gediagnosticeerd nadat hij al jaren zijn rijbewijs heeft.

Ben dan wel benieuwd of dat consequenties kan hebben. Hij rijdt al tig jaren en heeft nooit iets "by the way."Hij kan nog zo netjes rijden, als iemand hem aanrijdt en dan blijkt dat hij heeft gefraudeerd (want zo wordt dat wel gezien), kan het zijn dat de verzekeraar niet uitkeert. En dan heeft je man nog zo netjes gereden.
Alle reacties Link kopieren
quote:eu-sou-eu schreef op 27 juni 2016 @ 18:15:

Man is ADHD gediagnosticeerd nadat hij al jaren zijn rijbewijs heeft.

Ben dan wel benieuwd of dat consequenties kan hebben. Hij rijdt al tig jaren en heeft nooit iets "by the way."Dit zou je achteraf moeten aangeven bij het CBR. Dan kunnen zij dit opnemen. Eventueel moet je dan nog een rijtest afleggen, maar ik denk dat als je al aardig wat jaren schadevrij rijdt, dit niet nodig is. Je kan overigens wel in de problemen komen als je het niet aangeeft.
Waarom, waarom vertel jij niet eerlijk wat er aan de hand is? Lekker dan! Al jij mij aanrijdt, kan ik zeker fluiten naar een vergoeding, want jouw verzekeraar betaalt niet en dan moet ik naar de rechter om dat geld te krijgen. En dan zul je net zien dat jij dat bedrag niet hebt, dus kan ik fluiten naar mijn geld en zit wel met de schade!



Kan het zijn dat jouw instructeur weet waar de 'ja' moet staan en dat jouw verklaring naast de aanvraag hebben gelegd en nu verschil zien, waardoor het langer duurt? Of waardoor je hem gewoon niet krijgt?
Ik heb onder druk van mijn rijschool ja moeten invullen, vanwege een psychisch labeltje waar men inmiddels niet meer extra op gekeurd wordt. Heeft me wel bakken met geld aan rapporten van de psychiater en eigen verklaringen en extra rijbewijzen gekost, omdat ik toen vanwege die 'ja' geen onbeperkt geldig rijbewijs kon krijgen. Weet niet of ik daar uit eigen beweging ook eerlijk over zou zijn geweest.



Helaas ben ik mogelijk over een tijdje opnieuw de klos, mocht blijken dat ik epilepsie heb. Deze ga ik sowieso melden, en dat zou ik zelf ook adviseren voor alle andere stoornissen adviseren die een plotselinge bewustzijnsvermindering of onverwacht concentratieverlies tot gevolg kunnen hebben. Je bent zwaar de klos als je betrokken bent bij een ongeval, de aandoening een rol blijkt te spelen en in je medisch dossier staat dat je op de hoogte was dat je deze hebt.



Bij het CBR was toen ik de laatste keer een eigen verklaring had opgestuurd een flinke wachttijd, ik zou regelmatig bellen naar de actuele stand van zaken. Dit zorgt er sowieso voor dat jouw verklaring meer prio krijgt.
Nou ben ik trouwens wel benieuwd TO, wat heb je met Nee beantwoord wat eigenlijk Ja had moeten zijn dan?
Alle reacties Link kopieren
quote:Kwebbeltje91 schreef op 27 juni 2016 @ 18:35:

Nou ben ik trouwens wel benieuwd TO, wat heb je met Nee beantwoord wat eigenlijk Ja had moeten zijn dan?



Als ik TO's postgeschiedenis bekijk zou het best deze vraag kunnen zijn: Bent u onder behandeling of onder behandeling geweest voor een psychiatrische stoornis, een hersenziekte of een ziekte van het zenuwstelsel?



Maar het kan ook iets simpels zijn als het hebben van een bril. Ik zou iig niet liegen.
Alle reacties Link kopieren
Wat ongelofelijk kei dom ben jij TO.



Als je niet ja invult werk je je verschrikkelijk in de nesten, en ik hoop dat je dit onderstaande stukje wil lezen en je dondersgoed realiseert wat de concequenties zijn.



In de voorwaarde van elke autoverzekering staat dat als je niet aan de voorwaarde van een rijbewijs voldoet de verzekering niet uitkeert bij een ongeluk. Bij een beetje blikschade loopt dit al in de duizenden euros. Laat staan als je iemand dood rijdt. Dan betaal je ongeveer 1000 euro per maand de rest van je leven aan smartengeld. En als je iemand gehandicapt rijd is dat nog vele euro's meer. Nu kan je zeggen ik heb dat geld niet, maar ze plukken je dan helemaal kaal. Bel alsjeblieft het CBR op, en biecht je valsheid in geschriften op, want naast dat het emotioneel hele grote gevolgen heeft als je iemand dood rijd, heeft dat ook voor je financiele positie voor de rest van je leven.



En ja ze komen erachter. Want als je z'n heftig ongeluk maakt trekken ze je echt helemaal na, en reken maar dat het dan boven water komt dat je dan een diagnose hebt. En z'n grote resultaten zal het op het mogen hebben van je rijbewijs niet hebben, want zelfs mensen met syndroom van down hebben hun rijbewijs.



Dus tjop tjop, en biecht je fout op, want anders kan dit echt hele grote gevolgen hebben.
Sommige mensen dromen van grootse dingen, terwijl anderen wakker blijven en ze realiseren.
Alle reacties Link kopieren
quote:blueeyes*3 schreef op 27 juni 2016 @ 18:33:

Waarom, waarom vertel jij niet eerlijk wat er aan de hand is? Lekker dan! Al jij mij aanrijdt, kan ik zeker fluiten naar een vergoeding, want jouw verzekeraar betaalt niet en dan moet ik naar de rechter om dat geld te krijgen. En dan zul je net zien dat jij dat bedrag niet hebt, dus kan ik fluiten naar mijn geld en zit wel met de schade! Ik denk dat je als benadeelde dan wel gewoon je geld krijgt hoor, alleen zal de verzekeringsmaatschappij dat dan weer op TO verhalen.
Alle reacties Link kopieren
quote:prik schreef op 27 juni 2016 @ 18:02:quote:Officieel zou ik bij 1 vraag ja moeten invullen, maar goed, dan werk je jezelf alleen maar in nesten.Je hebt dus valsheid in geschrifte gepleegd? Wat vreselijk asociaal zeg.



En ook nog eens op een heel gevaarlijk punt waar de verzekeraar door eerdere medicatie echt wel van op de hoogte is:

1. Hebt u last van of last gehad van epileptische aanvallen, flauwvallen, aanvallen van abnormale slaperigheid overdag of andere bewustzijnsstoornissen?
Can you remember who you were, before the world told you who you should be?
Alle reacties Link kopieren
He, wat zijn jullie allemaal flauw zeg. Je weet toch dat ze dat soort vragen alleen maar stellen om te pesten. En regels zijn er voor anderen.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven