Geld & Recht alle pijlers

Even zeuren...marktplaats-ergernissen!

21-07-2015 09:00 3014 berichten
En we gaan hier weer verder



Laatste reactie uit het vorige topic :



quote:sinnombre schreef op 21 juli 2015 @ 08:58:

Ik erger me aan verkopers die alleen foto's laten zien van van internet geplukte foto's van het product.

Ik wil zelf gemaakte eigen foto's. Als mensen dat niet laten zien, dan heb ik geen interesse meer.
Sinnombre : vind ik ook heel irritant! Ik koop dat ook al niet dan. Zowat iedereen heeft tegenwoordig wel een telefoon waar je een foto mee kan maken. Dan kan je dus ook het product zelf wel even fotograferen en erop zetten. Ik denk dan altijd dat ze wat te verbergen hebben



Ik heb weer een fijne ervaring! Heb wat dingen verkocht en opgestuurd, allemaal netjes ontvangen en mail terug dat ze het hadden gehad. En gisteren kreeg ik een mail voor wat spullen, wil het hebben voor de vraagprijs en komt het straks al ophalen. Altijd fijn als er geen gedoe is over de prijs en het snel opgehaald wordt
Alle reacties Link kopieren
Ben ik ook met je eens, meestal klik ik dan automatisch weg. Je weet immers niet wat zo goed als nieuw dan exact inhoudt. Tegenwoordig heb je ook de Marktplaats app, waarmee je heel eenvoudig na het maken van een foto 'm gelijk upload naar Marktplaats.
Alle reacties Link kopieren
Zo ben ik eens belazerd. Degene had een foto van het boek, maar het boek zelf niet. Weg ¤ 20,00. later kreeg ik een melding dat degene aangegeven was voor diefstal/fraude. Ik koop iig niets meer zonder eigen foto's.



Mijn grootste ergernis zijn onrealistische biedingen van ¤ 4,00 voor een zgan winterjas (nieuwprijs ¤ 50,00) of ¤ 5,00 voor een gloednieuwe jurk (nieuwprijs ¤ 60,00).
Wij hebben nu nogal veel spullen op marktplaats staan vanwege het overlijden van mijn schoonvader. We hebben het al een aantal keren mee gemaakt dat we een afspraak maakten met mensen en dan rijd je naar het huis van schoonvader en komen ze niet opdagen. Ze bellen niet eens af. Maar ja, gelukkig zijn we toch dankzij marktplaats al van veel spullen af.
Ik koop ook nooit zonder eigen foto's inderdaad...

Hier jurkje verkocht het geld zou zijn overgemaakt. Inmiddels 3 dagen geleden en nog niets dus ik gemaild, nou ze had het echt gestort en ik zorgde maar dat het op de post ging?! Raar hoe sommige mensen reageren, heb gewoon een heel vriendelijk mailtje gestuurd en misschien is t geld inderdaad nog onderweg maar gelijk op zo'n agressieve toon, begrijp ik niet...



Ook een keer leren laarzen verkocht kreeg ik een mail dat ze niet van leer waren en dat ik een kutwijf en oplichtster was... Toevallig waren die schoenen nog te koop dus een link naar de site gegeven en dat ze anders even in de schoen naar de tekens moest kijken.... Kreeg ik een mail terug dat ik idd gelijk had, heel zielig verhaal over hoe moeilijk ze het had enzo...



En als laatst iemand die de schutting wilde hebben, kwam m netjes ophalen, afspraak was wel alles meenemen of niets (anders zit ik nog met de helft, vrij grote schutting). Komt met 1 of ander klein aanhangertje aan gaat nooit passen. En idd, een aantal delen (minst mooie) laat hij staan en komt hij de volgende dag halen. Nooit meer gezien natuurlijk.

Echt, marktplaats kan heel leuk zijn maar ben er voorlopig wel weer ff klaar mee!
Alle reacties Link kopieren
Gister ook zoiets... ben al dagen met iemand aan het mailen over een tas die ik te koop heb.

Eerste mail met de vraag wat de afmetingen zijn... deze gemaild.

Daarna mail met de vraag voor een extra foto van een kleine beschadiging... deze gemaild

Daarna een mail met de vraag wat de verzendkosten zijn... deze gemaild.

Daarna mail ik na 2 dagen met de vraag of ze nog interesse heeft...

Krijg ik een mail terug dat ik nog geen foto gestuurd heb, maar dat ze nu 2 weken op vakantie gaat....WTF?!

Alsof ik nu braaf 2 weken ga zitten wachten of zij nog interesse heeft?! mooi niet natuurlijk.



En laatst afspraak gemaakt met iemand die een kast wilde komen kopen. Afspraak gemaakt, zij aanhanger mee... Stonden iets van 6 foto's bij de advertentie... Komt ze... 'Nee is toch niet helemaal mijn ding' Komt er daarna iemand anders de kast halen.... Is ie niet hoog genoeg?!?!? Maten stonden erbij!

Heel bizar, zeg dan dat je alleen komt kijken, dan kijk ik of ik daarvoor thuis wil zijn... Ophalen = ophalen. Anders moet je aanvullende foto's vragen via de mail ofzo.



Daarentegen vind ik 5 euro bieden voor een jurkje van 60 euro niet gek. Kleding is tweedehands bijna niets waard. Vaak kun je het in de winkel in de uitverkoop met 50- 70% korting kopen. Dus dat haal ik meteen van de nieuwprijs af. Dan haal ik de verzendkosten eraf, want die betaal ik in de winkel ook niet. En dan loop ik ook nog een risico dat het niet pas of dat het niet zo nieuw is als beweerd wordt of dat het helemaal nooit verstuurd wordt, dus daarvoor trek ik ook nog iets van de prijs af... (risicomanagement)

Maar dat is mijn beredenatie.
Alle reacties Link kopieren
Tvp.
Alle reacties Link kopieren
tvp
Life is like an hourglass glued to the table.
Alle reacties Link kopieren
Hier ook een bank aangeboden. Vier keer heen en weer gemaild dat het doodliep, totdat er eindelijk iemand direct belde en een afspraak maakte voor de avond erop. Moest wel wat vroeger uit mijn werk komen maar alla, hij leek serieus. Nou ja, je raadt het al: komt ie niet opdagen.



Dan ben ik dus zo iemand die opbelt waar hij blijft (ik moest ook nog weg). Neemt ie niet op, dus ik sms dat ik niet meer ga zitten wachten en vertrek. Krijg ik later die avond zo'n lauw berichtje terug van "Ja doei ik zat vast in het verkeer." En dat was het. Geen "sorry" of "kan ik later nog komen?". Dit was gewoon iemand die ervan af had gezien en dan niet zo netjes is om dat even door te geven.



Adem in, adem uit. Straks komt de kringloop m halen, daarvan weet je tenminste zeker dat ze op komen dagen.
Maar dan moet dat artikel er wel nog zijn in jouw maat, mag ook niet overal geruild in de uitverkoop en als ik naar de stad ga ben ik of geld kwijt aan de trein of parkeerkosten, fietsen is te ver. En kost tijd als ik 100 euro voor een jurkje betaald heb en hij is zgan doe ik m weer niet weg voor 10 euro... Die verzendkosten betaal ik nl ook en voor 10 euro neem ik gewoonweg de moeite niet.. Zou er minimaal tussen de 20 en 30 euro voor willen hebben dan
Alle reacties Link kopieren
6.- voor een jurkje waarvan de nieuwprijs 60.- is gewoon normaal.

Die nieuwprijs gaat ook nog eens 70% korting af dus is de nieuwprijs gewoon rond de 25.-



En met verzenden mee betaal je dan ook nog gewoon 13.- en dan is het nog maar de vraag of je jurk nog draagbaar is of past.

Idem voor de winterjas.



Een winterjas voor 50.- is cheapass en dito kwaliteit meestal dus tweedehands echt geen drol waard en mag je blij zijn 6,- te ontvangen.

Of het moet een heel gewild exemplaar zijn.



Didi kleding is zo'n rage. Koop ik dingen in de sale, om ze twee jaar later weer te verkopen en dan vang ik er vaak nog meer voor. Zo bizar.
Heel irritant Lotus! Ik doe dingen tegenwoordig ook vaak naar de kringloop die halen het gratis op en komen tenminste!
Alle reacties Link kopieren
En natuurlijk wat de gek er voor geeft.

Ik heb ook een jas te koop staan van 200.-

Daar bieden ze dan ook 6.- op.

Daar reageer ik dan niet eens op.
Alle reacties Link kopieren
Is uiteindelijk weg gegaan voor 70.- dus best netjes.
Alle reacties Link kopieren
tvp!
668, the neighbour of the Beast
Alle reacties Link kopieren
quote:Blondie456 schreef op 21 juli 2015 @ 09:56:

Wij hebben nu nogal veel spullen op marktplaats staan vanwege het overlijden van mijn schoonvader. We hebben het al een aantal keren mee gemaakt dat we een afspraak maakten met mensen en dan rijd je naar het huis van schoonvader en komen ze niet opdagen. Ze bellen niet eens af. Maar ja, gelukkig zijn we toch dankzij marktplaats al van veel spullen af.Dat je daaraan begonnen bent! Mijn broer en ik hebben onlangs het huis van mijn vader opgeruimd, we hebben allebei meegenomen wat we wilden hebben en de rest hebben we weg laten halen door een bedrijf dat daarin gespecialiseerd is. Moest er niet aan denken honderden dingen op Marktplaats te zetten en dan maar afwachten of en wanneer je ze kwijtraakt... Maar in elk geval succes ermee!
Time for the real me to emerge, Possum! Get out the gladiolas!
Alle reacties Link kopieren
Poosje geleden verkocht ik een zinken gieter. Een vrouw zou hem komen halen. Niet geweest. Mailde later dat haar man in de buurt was en die zou hem komen halen, niet geweest. Dat ging nog een paar keer zo door en toen zag ze er toch maar vanaf. Daarna een man die hem wilde komen halen. Maar de afgesproken tijd kwam hij niet. Ik heb niets gevraagd, was er al helemaal klaar mee.

Later in de week was hij langs geweest toen wij niet thuis waren. Is achterom gelopen waar de gieter stond en heeft hem meegenomen, het geld had hij in een bloempot gelegd.
quote:pejeka schreef op 21 juli 2015 @ 10:33:

[...]





Dat je daaraan begonnen bent! Mijn broer en ik hebben onlangs het huis van mijn vader opgeruimd, we hebben allebei meegenomen wat we wilden hebben en de rest hebben we weg laten halen door een bedrijf dat daarin gespecialiseerd is. Moest er niet aan denken honderden dingen op Marktplaats te zetten en dan maar afwachten of en wanneer je ze kwijtraakt... Maar in elk geval succes ermee!Het gaat toch nog vrij vlot hoor. We hebben al een aardig centje verdient.
Alle reacties Link kopieren
quote:beautyfly schreef op 21 juli 2015 @ 10:47:

Poosje geleden verkocht ik een zinken gieter. Een vrouw zou hem komen halen. Niet geweest. Mailde later dat haar man in de buurt was en die zou hem komen halen, niet geweest. Dat ging nog een paar keer zo door en toen zag ze er toch maar vanaf. Daarna een man die hem wilde komen halen. Maar de afgesproken tijd kwam hij niet. Ik heb niets gevraagd, was er al helemaal klaar mee.

Later in de week was hij langs geweest toen wij niet thuis waren. Is achterom gelopen waar de gieter stond en heeft hem meegenomen, het geld had hij in een bloempot gelegd.



Wow, dat is toch best asociaal.



Zo had ik dat een keer met een ''Design' theepot die ik te koop had staan. Eerst ook een hoop over en weer gemail, en uiteindelijk geen contact meer. Tot een paar dagen later, ik onder de douche stond en de deurbel hoorde gaan (Dringend, achter elkaar blijven indrukken) waardoor ik dacht; Oh dat zal wel serieus zijn, snel naar de deur toe. Staat die vent ineens toch, totaal onaangekondigd voor mijn deur om die theepot op te halen ! En hij keek mij nog vreemder aan omdat ik hem zo stond aan te gapen Nouja.. Uiteindelijk dus verkocht.
Alle reacties Link kopieren
Ophalen=ophalen?

Nou op foto's kun je echt niet altijd alles zien.

Als ik kom en het is toch niet wat ik dacht neem ik het niet mee hoor.
All people have the right to stupidity. But some abuse the privilege.
Alle reacties Link kopieren
Maar dan maak je een afspraak om te komen kijken, Madame Qetesh.

Als je zegt dat je het op de foto's goed genoeg kunt zien en hem wil komen halen, dan is dat de afspraak. Kijkafspraak is iets anders.

Een kast moet namelijk helemaal uitgeruimd worden, dat ga ik niet doen voor een 'kijker'.
Een winterjas van 50 euro nieuwwaarde zou ik zelf niet durven doorverkopen.

Een jas van 50 euro kan niets zijn.



Een nieuw jurkje van die prijs is een ander verhaal.

Maar meer dan 15 euro zou dat ook niet moeten kosten.



Ik ben wel verbaasd dat sommige dingen nog worden verkocht.

Gedragen shirtjes van de H&M bijvoorbeeld.

Zoiets gooi je toch in de Zak van Max of breng je naar de Rode Kruis voor nop?
Irritant is ook als er niet gereageerd word op een bod... Bied ik wat, en als er dan niet binnen een paar dagen overheen geboden word verwacht ik een mailtje. Als ik dan mail en geen reactie krijg ben ik er weer klaar mee.



Maar misschien ben ik ook wel een irritante verkoper Ik verkocht een oude bank. Dame bood 40 euro ofzo. Maar kon hem pas na 3 dagen ophalen, gezegd dat ik dat wel laat vond (hij stond in de weg). Krijg ik daarna een mail dat iemand 50 bied en meteen kan komen. Sorry dame, terug gemaild dat ze overboden was. Was ik een kutwijf. Ja agh. Je kan ook meer bieden.
Alle reacties Link kopieren
Ik wilde pas wat delen van een servies wat niet meer verkocht wordt en had een berichtje op marktplaats gezet. Mailt er een vrouw dat ze nog wel wat borden en schaaltjes heeft en die wel op wil sturen. Hoeft ze niks voor te hebben, alleen verzendkosten.

Hartstikke leuk natuurlijk (terwijl ik nog zei dat ik er best voor wilde betalen!) dus wij een poosje heen en weer gemaild en toen zou ze alles opsturen. Nooit iets gezien. Daarna nog een aantal keer gemaild, maar geen reactie meer.

Snap dat soort dingen niet, wat schiet zij daar nou mee op? Als ze er spijt van had dat ze ze gratis had aangeboden, prima, dan betaal ik er toch voor? Of als ze het toch niet kwijt wilde, ook prima. Maar mail dat gewoon eventjes. Dat niks meer van je laten horen vind ik altijd zo bizar!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven