Geld & Recht alle pijlers

Het grote overstappen zorgverzekering topic

18-11-2014 11:18 559 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hier staan alle premies: http://www.zorgwijzer.nl/zorgpremie



Ga jij (weer) overstappen?
flashy wijzigde dit bericht op 24-11-2015 11:01
Reden: Update
% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Ik trap af: van wat ik tot nog toe gezien heb blijven wij bij het Zilveren Kruis.

Door het collectief van man betalen wij een redelijke premie en krijgen wij vergoedingen voor dingen die wij belangrijk vinden. Ik let altijd op fysiotherapie en alternatieve geneeswijze.
Alle reacties Link kopieren
Ik wil wel gaan overstappen.

Het huidige pakket wat ik nu heb gaat volgend jaar 167 euro kosten ( en daar zit al een korting in verrekend)

Dat begint echt uit de hand te lopen voor mij.

Ik heb een WAO uitkering en krijg geen zorgtoeslag ( i.v.m partner) maar dit bedrag moet ik wel uit eigen zak op tafel leggen.

Daarnaast ben ik ook altijd mijn eigen risico kwijt elk jaar.



Tijd om te gaan overstappen dus om de kosten te gaan verlagen.

Ik weet alleen nog niet zo goed wat wijsheid is.
Alle reacties Link kopieren
Wij zitten bij dsw EN BLIJVEN DAAR OOK. Goede premie, goede service, snel reactie met vragen, nooit problemen. De dekkingen die zij bieden zijn voor ons goed. Ik zou eventueel nog iets goedkoper kunnen bij andere verzekering, maar ben tevreden met DSW. Zo krijgen we dit jaar een bedrag terug van de premie (vorig jaar ook al) en is de premie dit jaar niet gestegen in tegenstelling tot veel andere.
Ik blijf zitten.

Geen aanvullende verzekering.

Wel Tandarts.

Delta Lloyd restitutie, collectiviteitskorting via independer.

Totaal ¤98 p.p. incl tandarts.

Ik geloof het wel.



Wel elk jaar eigen risico kwijt, maar daarna wordt het vergoed vanuit de basisverzekering. Verder maken we (gelukkig) tot nu to geen gebruik van zorg.
Alle reacties Link kopieren
Ik ga er straks eens op mijn gemak naar kijken. Zit nu bij CZ Direct, het internetzusje van CZ. De gewone CZ is al duurder geworden dus ben benieuwd hoe het met CZ Direct zit, ze zijn normaal wel goedkoper dan CZ.



Vorige week was er van CZ Direct nog niks bekend.
Alle reacties Link kopieren
Ik wil beslist overstappen. Zit nu bij VGZ maar dat zijn de grootste schurken die er zijn. VGZ loopt voorop in foute ontwikkelingen, zoals de zogenaamde specialisering van ziekenhuizen. Wat erop neerkomt dat je niet meer naar het ziekenhuis in de buurt kunt als er iets is. Nee, als je pech hebt moet je met jouw kwaal naar een ziekenhuis ver weg, en reiskosten worden door VGZ niet vergoed. En zo zijn er wel meer dingen in het beleid van VGZ waar ik het helemaal niet mee eens ben.



Het interesseert mij eigenlijk niet zozeer of ik een paar euro meer of minder per maand betaal. Ik wil gewoon een verzekeraar die er niet op uit is om patiënten uit te knijpen en de eigen bestuurders te verrijken. (Eigenlijk ben ik nog steeds woedend op de paarse partijen die het ziekenfonds hebben afgeschaft.)



Als iemand een socialere zorgverzekeraar weet, dan lees ik het graag.
@Groenteboerin, neem een restitutie verzekering (dan nog moet je goed uitzoeken of je overal terecht kan, maar meer kans dan bij een natura verzekering)
Ik overweeg ook over te stappen. Zit nu bij DSW en als verzekeraar bevalt die op zich goed: prettig contact, duidelijke info, vlotte en correcte afhandeling van declaraties.

Maar ze hebben geen mogelijkheid voor het bijverzekeren van sterilisatie en hun vergoeding voor parodontitisbehandelingen zijn wel erg karig geworden.



Ik moet me ook nog gaan verdiepen in de lijst Borst, of die nog bestaat en of mijn ziektebeeld daar nog op staat. Anders moet ik me ook gaan bijverzekeren voor fysiotherapie.



Hekkesluiter op mijn wensenlijstje: vergoeding van natuurgeneeswijzen. Ik mankeer nogal wat en in die hoek vind ik veel verlichting. Capsules en smeersels die door reguliere medici aangeraden worden maar bij DSW niet vergoed worden want natuurgenezing.



Ik lees dus met grote belangstelling mee hier!
Ik blijf zitten waar ik zit. Een dure operatie willen ze niet betalen, want het is nog niet urgent genoeg. Hoewel het goedkoper en minder ingrijpend zou zijn om de operatie nu uit te voeren. Maar ja, kortetermijndenken is altijd het belangrijkst voor de aandeelhouders. Dus ik blijf zitten waar ik zit tot de operatie heel urgent wordt, ze die wel moeten vergoeden en ze meer geld kwijt zijn dan nu het geval zou zijn.



Klink ik cynisch? Ach ja.
Alle reacties Link kopieren
quote:blijekip schreef op 18 november 2014 @ 11:38:

@Groenteboerin, neem een restitutie verzekering (dan nog moet je goed uitzoeken of je overal terecht kan, maar meer kans dan bij een natura verzekering)

Dat klinkt als een goede tip, dank je!



Maar bestaan er bijvoorbeeld ook zorgverzekeraars zonder winstoogmerk? Of is het qua aanbieders allemaal 1 pot troebel nat?
Alle reacties Link kopieren
Ik vind het ook een belangrijk punt dat je naar een ziekenhuis naar eigen keuze kunt gaan. Wij kwamen er vorig jaar achter dat onze dochter een goedkope verzekering had, en dat zij naar een ziekenhuis in Amsterdam (60km verderop) zou moeten voor behandeling. Gelukkig heeft ze er geen gebruik van hoeven maken maar het heeft mij wel aan het denken gezet.

Ik zie nu dat mijn verzekering 12 euro omhoog gaat dus ik denk dat ik toch eens verder ga kijken.
Alle reacties Link kopieren
Je zou haast zin krijgen om er zelf eentje op te richten, gewoon een collectief, voor en door de deelnemers, in samenwerking met de vakbond bijvoorbeeld.
quote:groenteboerin schreef op 18 november 2014 @ 11:50:

[...]



Dat klinkt als een goede tip, dank je!



Maar bestaan er bijvoorbeeld ook zorgverzekeraars zonder winstoogmerk? Of is het qua aanbieders allemaal 1 pot troebel nat?Google: https://www.google.nl/?gws_rd=ssl#q=zor ... nstoogmerk
Alle reacties Link kopieren
Wij zijn vorig jaar overgestapt naar Zilveren Kruis van VGZ en FBTO hier gaan we sowieso niet naar terug veel te duur!. We hebben nu zo'n selectieve verzekering en aanvullend tandarts en gewoon aanvullend. Manlief kan 1 ster naar beneden. Ik ga wel even kijken of er nog wel een ziekenhuis in de stad vergoed wordt. Dit jaar was dat 1 van de 2.
quote:groenteboerin schreef op 18 november 2014 @ 11:50:

[...]



Dat klinkt als een goede tip, dank je!



Maar bestaan er bijvoorbeeld ook zorgverzekeraars zonder winstoogmerk? Of is het qua aanbieders allemaal 1 pot troebel nat?Univé beweert een verzekeraar te zijn zonder winstoogmerk. Hoe dat in de praktijk uitpakt weet ik niet, maar je zou je erin kunnen verdiepen.
Alle reacties Link kopieren
quote:ikeaverslaafde schreef op 18 november 2014 @ 11:53:

[...]





Google: https://www.google.nl/?gws_rd=ssl#q=zor ... nstoogmerk

Ja, dankjewel. Maar ik zoek eigenlijk een vergelijking door iemand (of een instantie) die al die claims van de verzekeraars over hun niet-winststreven op waarde kan schatten. Want de verzekeraars zelf kunnen wel allemaal mooie praatjes verzinnen en op hun websites zetten, maar daar kan ik als leek niet zo makkelijk doorheen prikken.



Het zou handig zijn als bijvoorbeeld de vakbond of een programma als de Keuringsdienst van Waarde een eerlijke vergelijking zou maken. Waar gaat al dat geld van de premiebetalers eigenlijk naartoe? Wordt er belegd in onetische doelen? Wat verdienen de bestuurders? Wat zijn de adders onder het gras van de polissen?



Het is toch van de gekke dat je dat als simpel burger allemaal maar zelf zou moeten zien te achterhalen en vergelijken?
Alle reacties Link kopieren
Mijn verzekeraar staat er nog niet bij...
Interessant topic!



Ik stap ook over denk ik. Dit jaar had ik de luxe dat mijn ouders het nog betaalde, vanaf januari niet meer.

Het voornaamste waar ik rekening mee moet houden, zijn de vergoedingen/dekkingen bij lenzen en een bril. Ook moet ik regelmatig naar het oogziekenhuis, waar ik dan standaard druppels e.d. moet.



Lang leve vergelijkingssites!
Alle reacties Link kopieren
Ik dacht zelf aan van fbto naar vgz (via ing) 10% korting basis en 15% aanvullend.

Iemand ervaring mee?
Er wordt hier meer gezogen dan in de gemiddelde pornofilm.
Ik zit nu ook bij VGZ omdat ik korting krijg via de ING maar als je de voorwaarden leest is het inderdaad niet de meest sympathieke partij. Mijn man zit ergens anders via een tussenpersoon en heeft een giga pakket wegens een ongeluk vroeger dus ik weet nog niet wat ik ga doen. Ik weet wel dat ik onze zoon straks bij mijn man inschrijf omdat hij het beste verzekerd is (200 euro per maand en dat ben ik zeker niet van plan).
Alle reacties Link kopieren
Volgens mij is vgz 1 van de duurste verzekeringen.



Ik overweeg dsw of bewust, al lees ik over de laatste niet al te positieve ervaringen.
Ik zit nu bij PNOzorg. Op zich tevreden over, maar is me te duur. Ik twijfel of ik overstap naar DSW, daar zat ik in het verleden ook en was ik zeer tevreden over (overgestapt vanwege een behandeling die ze niet vergoedde). Bij DSW zou ik wel net zoveel betalen, maar met een veel uitgebreidere dekking.
Ik zit bij PNOzorg, die vergoeden de kosten voor orthodontie volledig en met drie kinderen waarvan er al twee zeker een beugel moeten willen we die kosten graag volledig vergoed hebben. Dus ik stap niet over.

Ook maak ik door fibromyalgie veel gebruik van fysio en alternatieve geneeswijze.



Mijn man zit bij CZ, top verzekerd vanwege de fysio en alternatieve geneeswijze vergoedingen, mijn man komt hier iedere twee weken van ernstige rugklachten.



Ik weet nog niet of mijn man overstapt.
Ik ben net overgestapt van PNOzorg naar DSW. Wat ik erg ergerlijk vind aan PNO is dat ze er heel lang over doen om declaraties te verzorgen. Bij mij hebben ze een achterstand van een paar maanden en dat betekent dat ik tot redelijk ver in 2015 nog rekeningen binnen krijg en daar zakt de moed me van in de schoenen. DSW beweert snel te handelen, dus ik wacht het netjes af.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven