Onmogelijk om als single een eigen appartementje te hebben.

Log nu in om te reageren
 1. quote:
  aquariusje7700 schreef op 25 februari 2017 @ 13:24:
  [...]
  Gefeliciteerd en ik hoop dat je snel iets leuks vind!
  Ons hele sociale woonstelsel mag wel eens op de schop want zodra je eenmaal in een sociale huurwoning zit hoef je er niet meer uit, ongeacht je inkomen, zodat mensen die het nodig hebben zoals jij er niet meer in kunnen komen.
  absoluut, helemaal mee eens! het is dat ik vanuit mijn werkgever een intentieverklaring heb gekregen, maar anders had ik echt wel kunnen fluiten naar een hypotheek.. en dus naar een appartementje.
 2. Houd bij de VVE ook in de gaten wat de maandlasten zijn en wat er in kas zit. Ik zie hier een maandbedrag van 27 euro voorbij komen. Dat klinkt leuk, maar dan zit er waarschijnlijk weinig in kas. Als er dan een grote kostenpost komt dan moet dat ergens van betaald worden en krijg je als bewoner gewoon een deel van de factuur voor je rekening. Vraag dus altijd de stukken van de VVE op en laat er iemand ff naar kijken.

  Een bedrag van rond de 100 euro lijkt me meer realistisch. Al hangt het natuurlijk ook van het complex, voorzieningen en aantal bewoners af. Vaak zie je bij oudere complexen dat de VVE kosten flink omhoog gaan omdat er dus blijkbaar te weinig gespaard is in de jaren ervoor.
 3. Klopt, dat houd ik goed in de gaten. Bedragen voor VVE liggen meestal tussen de 60,- en de 200,- met een gemiddelde van 120,- denk ik.
 4. Kijk bij VvE altijd naar het reserve potje en het groot onderhoudsplan.
  Zo kwam ik er bij 1 huis achter dat de maandbijdrage vrij hoog was, het potje niet bizar groot. Maar er echt een vrij grote kosten post aan kwam, die ze niet zouden kunnen betalen. Wat dan in zou houden dat ze bij alle bewoners nog is aan kloppen.
 5. Wat leuk ik lees nu je update! zo zie je maar weer, wat eerst uitzichtloos leek is nu compleet veranderd en er is meer mogelijk dan je denkt. Als je koopt, vergeet dan niet de NHG en de bouwkundige keuring, ook bij een appartement omdat er dan ook gekeken wordt naar staat van onderhoud van het hele gebouw. Ooit ben ik er op die manier achter gekomen dat ik bijna een kat in de zak had gekocht ivm betonrot in het gebouw. dat appartement had ik aan de straatstenen niet meer kwijtgeraakt, had ik het gedaan...
 6. quote:
  Pil0u schreef op 12 januari 2017 @ 21:27:
  In een stad is het een stuk duurder dan net buiten de stad.
  Misschien een ruimer zoekgebied nemen?

  In het verleden had ik dit probleem ook. Ik wou per se een woning hebben tussen de woning die ik al had (ik wou toen dus verhuizen) en het station. Ofwel, ik kreeg een zeer klein huisje voor pakweg 460 euro per maand, of ik kreeg een groter huis tegen een hogere huur (ik zou dan meer vaste lasten hebben), waarbij ik ook nog eens geen recht zou hebben op huursubsidie.

  Wat nu? De enige oplossing die ik toen had om de eisen flink te versoepelen en alleen geen woning te accepteren in het uiterste zuiden van de stad waar ik toen woonde.

  Toen vond ik een mooi appartement tegen pakweg 460 euro. Best een groot appartement voor iemand die single is. Dat ik een kwartier moet fietsen naar het station (of - bij slecht weer - 20 minuten in de bus en daarna 10 minuten wachten) vind ik niet erg; een beetje lichaamsbeweging is niet verkeerd.

  Nu heb ik het mooi voor elkaar. Een rustig appartement en bijna nooit een auto in de straat. Met de zomer af en toe spelende kinderen in de speeltuin vlak naast mij, en ik zou daarom niet weer willen verhuizen.

  World of Warcraft: Legion
 7. Nieuwe update: afgelopen donderdag voor de 3e keer hetzelfde appartement bezichtigd, en nu maandag ga ik een bod uitbrengen! :) spannenddd......
 8. Door deze rare tip doen jouw pumps geen pijn meer

  De spreuk 'wie mooi wil zijn, moet pijn lijden' is voor niets zo toepasselijk als voor het dragen van pumps. Want die hoge hakken mogen je benen dan wel langer laten lijken, je betaalt er vaak een blarende prijs voor. En dan hebben we het nog niet eens over die arme tenen die afgekneld worden.

  Lees verder

 9. Wat leuk!! Wil je kwijt in welke wijk?

  Hè, gatsie Boots. Je hebt gelijk.
 10. Leuk zeg! Ik ben ook wel benieuwd naar de wijk :)
 11. zeg ik liever niet ivm herkenbaarheid, maar wel lekker dicht bij t centrum :)
 12. Waarom heb je je niet meteen ingeschreven zodra je 18 werd? Hebben je ouders of vrienden je dat niet aangeraden?
 13. Leuk hoor, dan zal ik je vast vaak op straat tegenkomen, al zullen we dat dan weer niet weten :)
  Veel succes met verhuizen!
 14. “I've learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel.” Maya Angelou
 15. quote:
  Pinkiepink schreef op 26 maart 2017 @ 17:48:
  Nieuwe update: afgelopen donderdag voor de 3e keer hetzelfde appartement bezichtigd, en nu maandag ga ik een bod uitbrengen! :) spannenddd......
  oeh! Spannend en veel succes!

  “I've learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel.” Maya Angelou
 16. quote:
  Pinkiepink schreef op 27 maart 2017 @ 23:05:
  zeg ik liever niet ivm herkenbaarheid, maar wel lekker dicht bij t centrum :)
  Super voor je! Goede investering.

  Hè, gatsie Boots. Je hebt gelijk.
 17. Ik had dezelfde situatie en ben gaan kopen! Nooit spijt van gehad en maar 395 hypotheek per maand!
 18. Ik heb dit topic meegelezen, ben benieuwd hoe het is afgelopen Pinkiepink! :)

  The only thing standing between me and greatness is me.
 19. Als je inderdaad gaat voor een koopwoning en niet teveel geld wil uitgeven aan de hypotheek, dan kun je ook eens nadenken over een doe-het-zelf hypotheek (ook wel 'execution only' genoemd). Dan sluit je de hypotheek af zonder advies van een hypotheekadviseur. Zeker voor starters op de woningmarkt zijn de keuzes voor een hypotheek toch beperkt en dan kun je ruim 2000 euro besparen aan hypotheekadvies.

  Overdrachtsbelasting en notariskosten ontkom je niet aan, maar op de hypotheekkosten valt flink te besparen.

  Eerst begrijpen dan kiezen
 20. quote:
  HypoExpert schreef op 18 april 2017 @ 12:20:
  Als je inderdaad gaat voor een koopwoning en niet teveel geld wil uitgeven aan de hypotheek, dan kun je ook eens nadenken over een doe-het-zelf hypotheek (ook wel 'execution only' genoemd). Dan sluit je de hypotheek af zonder advies van een hypotheekadviseur. Zeker voor starters op de woningmarkt zijn de keuzes voor een hypotheek toch beperkt en dan kun je ruim 2000 euro besparen aan hypotheekadvies.

  Overdrachtsbelasting en notariskosten ontkom je niet aan, maar op de hypotheekkosten valt flink te besparen.


  Dat lijkt me ongeveer het slechtste advies dat er is, als je 23 bent en nog nooit een eigen huis hebt gekocht. Om hier voordeel uit te halen moet je goed in de materie zijn ingevoerd, wil je niet het risico lopen dat je een oor wordt aangenaaid.
  Ik heb zelf mijn zaken laten regelen door een hele bekende hypothecair en goed bekend staande makelaar, en dat heeft me veel geld gekost maar nog veel meer geld opgeleverd voor de komende 30 jaar.

  In vino libertas
 21. quote:
  jellybelly schreef op 16 april 2017 @ 23:28:
  Ik heb dit topic meegelezen, ben benieuwd hoe het is afgelopen Pinkiepink! :)


  hee, wat leuk zeg! :)

  Het bleek helaas toch met de hypotheek iets lastiger te zijn dan ik had gedacht, ondanks dat ik een werkgeversverklaring met een intentieverklaring heb. Ik werk dus bij een bank en een hypotheekadviseur heeft mij helemaal verteld dat alles in kannen en kruiken was, bleek er toch een klein probleempje te zijn wat mijn hypotheekaanvraag lastig maakt. Geen BKR oid, gewoon mijn contract.

  Dat vind ik echt balen, ik ben HBO geschoold, en als er iemand hard werkt dan ben ik het wel. Ik weet gewoon zeker dat, als ik gezond blijf, ik gewoon echt geen problemen heb met werk houden en eventueel nieuw werk vinden. Maar goed, dat weet de bank niet, dat snap ik ook. Ik moet gewoon mijn huidige inkomen kunnen gebruiken, want de afgelopen 3 jaar heb ik simpelweg niet volledig fulltime gewerkt omdat ik pas in 2015 ben afgestudeerd. Tijdens mijn studie had ik een bijbaantje. Wel heb ik een prima spaarpotje en nu gewoon een goed loon om te kunnen kopen.

  Binnenkort heb ik bij de Hypotheker en een hypotheekshop een gesprek om te kijken wat mijn mogelijkheden zijn, met mijn contract. Eventueel bijvoorbeeld een arbeidsmarktscan. De vrouw die ik aan de telefoon had gaf mij alleen niet zoveel vertrouwen, ik had het gevoel dat ik er meer verstand van had dan zijzelf. ;-) Maargoed, dat ga ik dan even overleggen met een adviseur.

  Dus, mijn plannen nu nog even in de ijskast. Eerst even kijken of ik überhaupt wel kan kopen :(

  Zo niet dan toch maar huren eerst. Maar dat vind ik wel super jammer omdat je met koop gewoon veel mooiere appartementen kunt krijgen tegen een lagere prijs. Helaas is deze stomme maatschappij niet anders ingericht en wordt het toch echt voor een single bijna onmogelijk om een appartementje voor jezelf te krijgen.
 22. Jeetje, wat balen Pinkiepink! Ze maken het inderdaad wel heel moeilijk tegenwoordig, terwijl iedereen blijkbaar maar wel gewoon 500 euro of nog meer huur moet kunnen ophoesten.
  Ik ga voor je duimen dat het toch nog lukt, is het niet linksom dan maar rechtsom. Succes! :flower:

  Yes, I talk to my cats. It would be rude of me to ignore their questions.
 23. Dankjewel, Calamitycat!

  Ik hoop het ook, het gaat misschien iets lastiger worden dan ik dacht, maar ik ga in ieder geval al mijn mogelijkheden goed bekijken.
 24. Wat een rotsituatie. Ik snap er ook niks van, er verdwijnen steeds meer huurwoningen, het aanbod bij verschillende woningbouwcorporaties is vaak meer koop dan huur, en dan is het toch zo vreselijk moeilijk om een hypotheek te krijgen. Zeker als jonge, fitte meid van 23 met een heel net salaris voor die leeftijd, zou dat toch moeten lukken. Zelfs in de bijstand kun je een dergelijk maandbedrag nog wel betalen.

  In elk geval heel erg balen. Ik hoop dat er snel zonneschijn aan de horizon zal gloren.
 25. Balen zeg, hoop inderdaad dat je snel iets naar je zin zult vinden. Hou ons op de hoogte :)

  The only thing standing between me and greatness is me.
 26. quote:
  Dymphnatam schreef op 18 april 2017 @ 12:37:
  [...]


  Dat lijkt me ongeveer het slechtste advies dat er is, als je 23 bent en nog nooit een eigen huis hebt gekocht. Om hier voordeel uit te halen moet je goed in de materie zijn ingevoerd, wil je niet het risico lopen dat je een oor wordt aangenaaid.
  Ik heb zelf mijn zaken laten regelen door een hele bekende hypothecair en goed bekend staande makelaar, en dat heeft me veel geld gekost maar nog veel meer geld opgeleverd voor de komende 30 jaar.
  Het is inderdaad belangrijk om je vooraf goed in de materie te verdiepen. Maar dat moet je ook als je het uitbesteedt anders wordt je daar misschien een oor aangenaaid. Dus in beide gevallen moet je je vooraf goed verdiepen in welke hypotheek goed bij jou past. En dan zul je merken dat de keuzes voor een eerste huizenkoper beperkt zijn. Een doe-het-zelf hypotheek is dan niet zo spannend meer.

  Eerst begrijpen dan kiezen