Geld & Recht alle pijlers

Wie gaat de webstrijd winnen?

06-07-2008 15:31 132 berichten
Ik volg aandachtig de zes kandidaten die kansmaken om de nieuwe 'Anne' te worden

Ik vind zelf Cathlijne leuk, maar voor zover ik nu al een mening kan vormen, denk ik dat Sanne gaat winnen. Ik denk dat zij het meet gewaardeerd wordt door het forumpubliek.



Wat denken jullie?

Wie denk je dat gaat winnen?

Totaal aantal stemmen: 65

Jan Geen stemmen
Sanne (20%)
Cathelijne (17%)
Roos (45%)
Indira Geen stemmen
Nynke (18%)
Alle reacties Link kopieren
je begrijpt me niet helemaal. Ik wil ze wel leren kennen, maar eerst en vooral wil ik leuke stukjes lezen. Hoe leuker de stukjes, hoe meer ik er lees, hoe beter ik ze leer kennen. Dan vind ik het inderdaad interessant om te horen over de kotsende poes, een tentamen, de kinderen, etc. Maar ze moeten me eerst verleiden te blijven lezen.

Die stukjes zijn 'gewone voorstelrondjes' met als doel iets over zichzelf te vertellen. De insteek is verkeerd. Het doel is leuke stukjes schrijven, met als bijverschijnsel dat ik mee ga leven.
Alle reacties Link kopieren
Tarantelle schreef op 06 juli 2008 @ 17:01:

[...]

Als je naar Sylvia Witteman kijkt, dan lijken haar stukjes persoonlijk, maar dat zijn ze eigenlijk niet. Zij zoekt naar de grote gemene deler waar veel mensen zich in kunnen herkennen, en brengt die op haar eigen manier onder woorden.
Precies, dat s volgens mij ook wat een goede columnist doet. Het lijkt of hij over zichzelf praat, maar ondertussen verwoordt hij iets algemeens waarin veel mensen zich herkennen. Daarom vind ik het tweede stukje van Sanne ook al beter.
Alle reacties Link kopieren
Ik realiseer me wel wat een lef al die webloggers hebben. Over het algemeen staan lezers onverschillig tegenover een vreemde schrijver, en doordat er weer vijf weblogs gevolgd moeten worden zelfs al bij voorbaat vrij negatief. Het moet erg leuk zijn, anders haken ze af.



Dat begin lijkt me het zwaarst. Verkoop jezelf maar eens aan al die vreemden. Ik ben een totale leesverslaafde, toch vind ik het begin van welk boek dan ook even doorbijten. Je staat er nog buiten, je moet inderdaad nog verleid worden. Hij beter het boek, hoe sneller dat gebeurt.
Alle reacties Link kopieren
Eens, tarantelle. En hoe sneller je verleid wordt om door te lezen, hoe beter ook de blogger. Toch? Ik zou me dus niet zo druk maken om dat 'voorstellen' maar gewoon 'hoi' zeggen en een grappig stukje typen zoals ze neem ik aan al een tijdje op hun eigen weblog deden. Dat we dan nog niet weten of ze van pindakaas houden of ikeameubels hebben, maakt echt niet uit.
Tarantelle schreef op 06 juli 2008 @ 17:09:

Ik realiseer me wel wat een lef al die webloggers hebben. Over het algemeen staan lezers onverschillig tegenover een vreemde schrijver, en doordat er weer vijf weblogs gevolgd moeten worden zelfs al bij voorbaat vrij negatief. Het moet erg leuk zijn, anders haken ze af.



Dat begin lijkt me het zwaarst. Verkoop jezelf maar eens aan al die vreemden. Ik ben een totale leesverslaafde, toch vind ik het begin van welk boek dan ook even doorbijten. Je staat er nog buiten, je moet inderdaad nog verleid worden. Hij beter het boek, hoe sneller dat gebeurt.




Oh men, dat is absoluut zo! Dat heb ik ook al meerdere keren gedacht bij het lezen van de blogs. Wat een lef inderdaad. Nu was Anne al heel populair en om haar op te volgen moet je inderdaad veel lef hebben om het maar even te doen. En inderdaad, zeker in het begin is het moeilijk. Namelijk, niemand kent ze nog, niemand weet waar ze over gaan schrijven, vaak worden beginnelingen afgekraakt e.d.

Ik heb respect voor hun lef.
en ik weet nog dat anne in het begin veel negatief commentaar kreeg en er zelfs gezegd werd in de reacties, wij willen fashionvictim terug!!

dus het is altijd wennen denk ik...hoe goed je ook bent...
Alle reacties Link kopieren
In Viva schrijft al jaren ene Fleur Faber. Die heeft volgens mij een grote groep enthousiaste lezers. Heb begrepen dat het een verzonnen dagboek is. Hoe het ook zij: haar stukjes kunnen mij echt niet boeien. Als ik ze probeer te lezen, is het alsof ik een verhandeling onder ogen krijg over de meteorologische verschijnselen op de Waddenzee ten tijde van Lodewijk Napoleon. Ik onthoud niet eens wat ik net gelezen heb.
Ik vond Fleur Faber altijd leuk om te lezen, totdat ik erachter kwam dat het verzonnen is. Toen vond ik het gelijk niks meer aan.
Alle reacties Link kopieren
Ik zie wel wie er wint en dan ga ik pas kijken of ik de weblog ga volgen.
Wees blij!
Ik heb alleen de stukjes in de viva van deze week gelezen en wat mij betreft was Jan als eerste een afvaller. Wat een bal zeg. De rest vind ik ok, maar niet echt ééntje die er uit springt. Dus ik ga de komende tijd pas mijn mening over de rest vormen :)
shining schreef op 06 juli 2008 @ 16:31:

Een andere 'eis' die ik heb is dat iemand af en toe even feedback geeft, even komt kijken welke reacties er zijn en even wat terug schrijft.Maar dat hoeft ook niet na elke reactie vind ik.
Ja, dat vind ik ook leuk en zéker een pré!
Floor Faber is het toch?
Alle reacties Link kopieren
Zelfs dat blijft niet hangen, kan je nagaan.
Alle reacties Link kopieren
Hier mijn, ongefundeerde en vol aannames en vooroordelen doorspekte mening over de bloggers tot zover;



Cathelijne heeft zojuist een aardig stukje geplaatst, het deed mij grinniken en ik herken het gevoel. Leuk om te lezen maar niets vernieuwends of spannend. Typisch ik-ben-een-'pittige'-vrouw-en-deal-with-it! Ik vermoed dat ze zichzelf ook 'pittig' noemt.



SanneA: doe die stomme vleugels af en ga schrijven. Haar stukje was vooral 'makkelijk' en kon me weinig boeien. Ik vermoed dat ze hoge ogen gaat scoren want 'herkenbaar'. Al denk ik dat ze meer bij de Yes zou passen. Haar voorstel stukje was wel leuk.



Indira;Oh ik ben zo multimediaal!. Zoals iemand hiervoor als schreef, haar woorden halen me niet over om filmpjes te gaan kijken. En gezien haar laatste blog gaat dat ook al niet meer gebeuren omdat ik graag andere dingen zie dan zij. Haar aangekondigde verhalen over het waarom verhuizen naar Gelderland (oid) maakt me ook niet warm. Tenzij ze dat doet om een groot mysterie op te lossen.



Roos: ze noemt zichzelf mamaroos (...) en heeft op elke foto haar hoofd vast. Ik neem de moeite niet om haar te lezen.



NynkeJ: Ik heb op haar blog gekeken en daar zaten leuke dingen tussen. Ik ben benieuwd. Ze wekt in iig niet direct weerzin op en dat is gunstig :)



Jan: Te jong, ik wil niet lezen over Jan's seksleven, 'oh wat is het moeilijk om een paper te schrijven' en 'papa, ik lijk steeds meer op jou'.



Waren er niet 7 bloggers? Dan ben ik iemand vergeten en dat zegt dan weer genoeg.



Voorlopig zet ik mijn geld op Nynke óf Cathelijne.
Alle reacties Link kopieren
Ik deel de mening van Lily. Vooral Indira kan ik niet waarderen. Wat een saaiheid op de maandag ochtend. Dan kan je nog zo gespecialiseerd zijn in de multimedia van tegenwoordig. Als ik daar les in wil krijgen, ging ik het wel studeren.

Ik snap sowieso niet zo goed waarom al die filmpjes erbij moeten. Ik lees meestal 's ochtends op mijn werk even snel over de blog heen en heb daar geen geluid, dus kan die filmpjes niet zien. Voor de filmpjes van Marloes ga ik 's avonds nog wel eens zitten, maar dan moet niet iedereen dat gaan doen.

Bij Nynke heb ik wel een duidelijke associatie (ineens geen idee hoe je dat schrijft) met Anne. Is leuk, maar moet wel heel fris zijn om te overtuigen. Cathelijne vond ik leuk stukje, al had ik me nog niet verdiept in de blog toen ze bij de 25 laatsten zat.



Ik snap niet hoe het kan dat iedereen in eerste instantie Jolien aanstipt als een van de 6 en dat ze er dan niet bijzit. Waarschijnlijk had de jury toch wel een ander referentie kader dan ik / wij. Vind ik jammer.



Dat de beste mag winnen.
Alle reacties Link kopieren
Waarom is de blog van Indira die er vanmorgen nog op stond opeens verwijderd?



Titel was iets met een hoop blog blog blog en de tekst ging over allerlei wetenschappelijke blog-verklaringen ofzoiets....ik heb het half gelezen en ben toen afgehaakt omdat het echt megadroge kost was, en nu is hij opeens verdwenen??



Wordt hier censuur gepleegd ofzo?
Ja, dat zie ik nu ook Americagirl, heb die blog vanmorgen gezien en ging net kijken, maar weg. Maar het staat sowieso wat rommelig door elkaar, dus misschien vinden we 'm weer!



Ik heb nog steeds niks van Jan gehoord.......
Volgens mij is het inderdaad weg Americagirl.
Alle reacties Link kopieren
Misschien is die blog weg omdat ze volgens mij 3 stukjes per week moeten schrijven, en dit Indira's 4e stukje in een paar dagen was.

Waar is Jan toch?
Zou Jan niet meer durven?
Alle reacties Link kopieren
Ik haak al af bij het vinden van de blogs. Heb ik er eentje gelezen, heb ik geen idee hoe ik bij de volgende kom. Ik blijf maar klikken en vergeet vervolgens welke ik nou al gelezen had en welke niet. Oke, dat laatste ligt aan mij.



Ik weet dus niet meer wie ik gelezen heb maar het nodigde dan ook niet uit tot meer. Ik zou dolgraag een blog willen lezen die me zou inspireren. Om, zoals al eerder gezegd, iets te gaan doen waarvan je nooit had gedacht dat je het zou willen.



Ik ben helemaal klaar met de egoblogs die een quasi grappig levenslesje blijken te zijn.



Ik lees wel wie jullie tippen en die ga ik dan volgen. Ik heb eigenlijk geen enkele behoefte om 6 nieuwe mensen "te leren kennen".



Tenzij ik uitvind hoe ik snel van de één naar de ander klik.



;-)
Alle reacties Link kopieren
Tot nu toe SannevanA.

Ik ben behoorlijk allergisch van uitgebreide beschrijvingen van een klotsend en lillend zelf -zou het?- en daarop vallen er al twee af als ik het goed heb gelezen. Indira is me te flashy, nodigt niet uit voor mij.

Maar goed, ik blijf nog wat lezen..
Ik vind het ook niet heel handig navigeren tussen die blogs. Ik heb er net twee gelezen en struikelde over kromme zinnen en interpunctiefouten. Voor een persoonlijke blog anywhere op internet maakt dat me niet uit, maar ik vind dat een blog op Viva op zijn minst (bijna) foutloos moet zijn.
Jan heeft bij mij nu al een achterstand omdat hij zo lang op zich laat wachten.



Ik ga nog steeds voor Cathelijne.

Maar ik denk dat het Sanne of Nynke wordt.
O en ik vind de opzet ook heel rommelig. Heb je een blog gelezen, kun je het helemaal niet weer terug vinden. Alles staat een beetje door elkaar nu, dat is wat lastig.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven