Let op de laatste reactie is ouder dan 14 dagen.
Snel reageren is daarom uitgeschakeld.
 1. Wij hebben bewust gekozen voor alleen een levensverzekering en geen begrafenisverzekering. Als de een overlijdt kan de ander de uitvaart uit een levensverzekering betalen. Het is dan wel van belang dat je levensverzekering een bedrag in eens uitkeert wat vrij te besteden is en niet een bedrag wat direct naar de bank gaat als aflossing op het eigen huis.
 2. quote:
  En dan lopend naar je werk?
 3. Ik vraag mij vooral af , hoeveel je aan boodschappe uitgeeft.
  1000 euro lijkt mij zeer goed te doen!

  100 euro in de week aan boodschappen lijkt me een prima bedrag.
  dan heb je nog 600 over.
  200 voor kleren, kapper, kadootjes.

  Hou je 400 over.

  Weet niet hoeveel je moet tanken maar hoop dat dat geen 400 euro is.

  Ik zou eerlijk gezegt niet eesn weten hoe ik 1000 in de maand op zou krijgen.
  ja wel als ik er over na denk natuurlijk. maar gewoon , nee echt niet!!

  *is nu best weer ff blij met uitkering, kan prima rondkomen*
 4. Dit waren ook ongeveer onze lasten toen wij nog in een vrijstaand huis woonden. Nu ben ik voor de woonlasten (hypotheek en gas/licht) al 1500 euro kwijt. Ja, dan moet je maar niet in een niet geisoleerde boererij wonen haha.
  Autokosten zijn bij ons ook hoog, want auto's is hobby van man en we hebben er 3 op de weg (de overigen zijn gelukkig geschorst).
 5. Hoeveel ben je kwijt aan tanken per maand? En hoeveel aan boodschappen? Misschien dat je hierop zou kunnen besparen, en evt het sportabonnement opzeggen.
 6. Denk dat je eens een mannetje van de verzekering moet laten langskomen,want vind het absurde bedragen die jullie betalen(kom op 481 euro voor alle verzekeringen?????)

  Heb vorig jaar ook mijn agent langs laten komen,en een totaal pakket gemaakt,scheelt me 480 euro per jaar!! das toch een heel bedrag vind ik....

  En snap echt niet dat je van 1000 euro per maand niets overhoudt aan boodschappen?Ik heb 2 kids,2 honden 3 katten en voor500 euro per maand ben ik klaar hoor...heb dan nog 100 euro over voor benzine........
  Misschien goedkopere winkel zoeken?
 7. .
  Sarah2006 wijzigde dit bericht op 29-10-2010 14:01 met 99%: privacy
 8. Door deze rare tip doen jouw pumps geen pijn meer

  De spreuk 'wie mooi wil zijn, moet pijn lijden' is voor niets zo toepasselijk als voor het dragen van pumps. Want die hoge hakken mogen je benen dan wel langer laten lijken, je betaalt er vaak een blarende prijs voor. En dan hebben we het nog niet eens over die arme tenen die afgekneld worden.

  Lees verder

 9. Levensverzekering oversluiten naar goedkoopste aanbieder
 10. Ongeveer dezelfde vaste lasten (anders verdeeld, maar het bedrag ligt rond de 2000 euro) en hier ongeveer 2600 euro inkomsten. Gaat prima en ik heb eigenlijk nooit het gevoel zoveel te moeten besparen, ja natuurlijk leven we zuinig (boodschappen 250-300 euro per maand) en moeten we goed rekenen voor we iets doen. Maar we sparen een klein bedrag, hebben alles wat we nodig hebben, gaan elk jaar op vakantie, enz.. doe mij die 400 euro per maand extra en ik ga alke maand op shoppingspree geloof ik.
 11. jullie hebben ongeveer dezelfde lasten en inkomsten als wij.
  wij hebben ook een moment gehad dat het water ons aan de lippen stond.
  tegenvallende verbouwing, ik raakte mijn baan kwijt, had wel direct ander werk, maar daar waren ze niet zo van betalen...
  (rechtszaak loopt nog steeds, na anderhalf jaar)

  wat wij hebben gedaan, is naar de hypotheker gaan.
  daar kun je ook gratis financieel advies krijgen namelijk.
  bij ons ging het vooral over die persoonlijke lening, aflossing 200,- per maand.
  deze is omgezet in een woz-krediet en nu betalen we 90,- aflossing.
  dat scheelt nogal.
 12. Is die 870 aan het huis inclusief of exclusief belastingteruggaaf, of is het huur?
 13. uitvaartverzekering kan er wel af. als je morgen overlijd heb je toch te weinig opgebouwt zodat je nabestaanden je zorgeloos onder de grond kunnen stoppen. als je al 60 jaar een uitvaartverzekering hebt is het een ander verhaal maar mij is laatst met een rekenvoorbeeld voorgelegd dat het onzin is om hem af te sluiten. mede omdat ik ook een overlijdensrisico hebt. bijv: stel ik overlijd morgen word er 50.000 afgelost op hypotheek van 130.000. huis gaat naar erfgenamen, bij mij ouders. die verkopen het huis voor 115.000. daarvan moet de bank dus nog 80.000 hebben en blijft er 35.000 over. daarvan kan ik begraven worden (weet ikveel) en misschien dat er dan nog iets naar de belastingdienst moet. dus voor mij kan een uitvaartverzekering niet uit. pure onzin. en omdat jullie een levensverzekering hebben zou ik dan maar dat uitzoeken. het is maar 19 euro per maand maar tja dat is nou net dat ene leuke dvdtje die je dan wel kan kopen
 14. Sorry, vraag was al gesteld.
 15. @87_slagroomsoes
  Je haalt 2 dingen door elkaaar. Een uitvaartverzekering dekt de uitvaart en een levensverzekering dekt de hypotheek (of keert een bedrag ineens uit). Uit jouw post maak ik op dat jij alleen woont en je ouders nabestaanden zijn. Ouders betalen meer belasting over een nalatenschap dan een partner/kinderen zouden doen.
 16. Ik vind het een beetje vreemd dat mensen hier zeggen dat je beter je schuld af kunt lossen dan dat je spaart. Je moet toch altijd wat geld achter de hand hebben? Dat je iets minder spaart en meer aflost ok... Maar helemaal niet sparen lijkt me echt niet verstandig!
 17. Laat je verzekeringen nakijken. 123 euro voor een levensverzekering is aan de hoge kant, zit daar een stukje sparen (kapitaalverzekering) in? Als het een overlijdensrisicoverzekering is, dan is de premie hoog en zou je (in overeg met je hypotheekverstrekker) kunnen kijken naar oversluiten. Je premies zorgverzekering zijn aan de hoge kant, maak je veel gebruik van die (aanvullende) verzekering? Anders zou je per januari kunnen oversluiten. Op gas zou je ook wel wat kunnen besparen, genoeg tips daarover zijn te vinden op internet. Leningen inderdaad aflossen voor je gaat sparen ivm rente die je betaald.

  Gemeentelijke belastingen en mobiele telefoon ontbreken in je overzicht?

  Verder doe je het zo gek nog niet. Op Nibud.nl staat een budgetmeter waarmee je kunt kijken wat gebruikelijk is in jouw situatie. En lees het vrekkentopic eens voor tips!
 18. Ziektekostenverzekering kan veel goedkoper. Even zoeken via independer op de goedkoopste. Per 1/1 kan je overstappen. Ik betaal sinds januari dit jaar ongeveer 90 euro, basis + aanvullend. Voor mij was dat 20 euro per maand minder dan de collectieve verzekering via mijn werk.
 19. Je zegt dat je steeds onvoorziene uitgaven hebt.
  Wat valt daar dan allemaal onder in jou ogen??
  Bij gaat er niet elke maand iets van een tv of koelkast of wasmachine kapot ofzo.
 20. Ehm, je zou wat meer kunnen gaan werken?
 21. quote:
  Turkooiss schreef op 19 september 2010 @ 11:48:
  Ehm, je zou wat meer kunnen gaan werken?
  Dan zullen de kosten van kinderopvang ook weer hoger worden.
 22. Je houdt allicht meer over, dan je meer gaat betalen voor opvang.

  Wat mij vooral opvalt is het levensverzekering bedrag: echt absurd hoog!! Dat moet echt veel en veel goedkoper kunnen.
  Heb het hier al vaker geschreven: koppel je LV NOOIT aan je hypotheek, maar sluit 'm los af.
  Kijk eens op independer.nl, leeftijden invullen en bedrag en je weet binnen een minuut de premies van verschillende aanbieders.
  Daar moet je echt heel veel op kunnen besparen.
 23. @TO:
  Ik vind dat je nog weinig vaste lasten hebt. Als ik jou lijstje zo zie denk ik niet dat je een goed overzicht hebt.
  Ik mis de gemeentelijke belastingen zoals riool en OZB (als je een koophuis hebt). Uitwaterende sluizen, internetabonnement, APK kosten bij oudere auto, bankkosten (zoals pasjes afschriften), als je in Noord Holland woont heb je ook nog Noord Hollands kwartier (overige delen van het land zal het wel anders heten).

  De levensverzekering kan omlaag, stoppen met sporten, ipv sparen als een idioot die lening aflossen, minder telefoneren en een goedkoper tv abonnement nemen, de verzekeringen zijn ook behoorlijk hoog dus of overstappen en natuurlijk die veel te dure auto eruit (52 euro wegenbelasting!!). Had ik al gezegd dat je die lening af moet lossen?
  Als je dit niet wilt en toch fijn door wilt leven kan je altijd nog fulltime gaan werken.
  kaasfondue wijzigde dit bericht op 19-09-2010 12:18 met 3%: zondagochtend..

  Zie QR
 24. Inderdaad, zoals al gezegd, levensverzekering oversluiten. Ik neem aan dat het niet alleen een levensverzekering is maar dat er ook een spaargedeelte in zit (zo'n soort van woekerpolis). Heb toevallig net vorige week mijn/onze levensverzekering overgesloten. Was 49 euro per maand. Gaat nu 18 euro kosten en dan heb ik een bedrag van ¤ 170.000,- verzekerd dus ik zou maar eens goed kijken wat je voor die 123 euro precies krijgt.
  Sporten kan ook lager en inderdaad alle verzekeringen checken.
 25. quote:
  elninjoo schreef op 19 september 2010 @ 10:41:
  levensverzekering en overlijdensverzekering eruit gooien

  zaten jullie al in de schulden toen je kinderen nam? in elk geval zorgen dat je op dat front geen ongelukjes meer kan krijgen
  Duidelijk dat Nien single is, dan heb je die dingen niet nodig

  Een goed geheugen weet wanneer het moet vergeten
 26. En zoals kaasfondue hierboven ook zegt, je mist een aantal vaste lasten waardoor het lijkt dat je per maand 1000 euro te besteden hebt terwijl je dat dus niet hebt. Waterschapslasten, gemeentelijke lasten, onderhoudscontract van je verwarmingsketel (ik noem maar wat) zijn allemaal gewoon vaste lasten die misschien maar één keer per jaar komen maar wel verwerkt moeten worden in je vaste lasten lijstje.