Gezondheid alle pijlers

Acné? Optidee doekjes?

28-05-2016 10:32 11 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo!



Ik weet niet precies bij welk onderwerp dit topic thuis hoort maar hoop dat ik hier een beetje goed zit.



Sinds ongeveer mijn tiende heb ik last van acné, toen heel erg en tegenwoordig iets minder, maar het blijft wel, en ik ben nu 19. Vanalles heb ik geprobeerd, cremes van de huisarts en allerlei producten van de kruidvat en dergelijke, maar niets helpt echt. Nu kwam ik pas via via te horen over Optidee reinigingsdoekjes, die door hele kleine vezels heel goed de huid zouden reinigen en zo ook konden helpen bij acné. Aangezien ik daar positieve verhalen over had gehoord heb ik deze doekjes aangeschaft en gebruik ik ze nu ongeveer een maand. Maar mijn huid wordt er helemaal niet beter op. Het is wel wat minder vet want ik heb altijd dat je een laagje vet op mijn voorhoofd ziet, maar de puistjes zijn erger geworden.



Ik vraag me af of er meer mensen zijn die ervaringen hebben met deze doekjes? Of die een andere gouden tip hebben om mijn huid weer wat tot rust te krijgen. Ik weet niet meer zo goed wat ik ertegen moet doen en voel me er heel lelijk door.



Alvast bedankt!
.
Sowieso is het belangrijk dat je je huid op een milde manier reinigt. Hoe agressiever de producten zijn die je gebruikt, hoe meer je juist last zal krijgen van je huid. Doordat agressieve reinigers je huid ook van oliën en talg strippen, zal je huid juist meer talg aan gaan maken om dat te compenseren. Met als gevolg dus een vettere huid, en meer kans op nog meer pukkels. Dus ga in ieder geval niet aan de Clearisil en dergelijke!



Als je acne hormonaal is, dan zal je denk ik het sowieso nooit helemaal weg krijgen met alleen reiniging en cremes. Ik weet niet of de pil een optie voor je is (of misschien ben je al aan de pil, en is een andere pil een idee)?



En anders eens langs een dermatoloog of een schoonheidsspecialist, die kunnen op basis van jouw huid wellicht ook bepaalde producten adviseren, die daadwerkelijk verschil kunnen maken.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb zelf ook lang last gehad van acne. Ik gebruik nu al een paar jaren de producten van zarqa. Verkrijgbaar bij de tuinen. Natuurlijk product, met mineralen uit de dode zee. Werkt voor mij ontzettend goed (nadat ik ook jaren van alles heb geprobeerd). Ze hebben tonic, gezichtscrème en spul wat je op een puistje kunt smeren zodat het uitdroogt. Het is de pure skin lijn van Zarqa. Wellicht een optie?
Alle reacties Link kopieren
Oh, en misschien is er ook bepaald eten waar je huid slecht op reageert? Ik krijg nog steeds wel last wanneer ik varkensvlees eet of zachte/vette kazen als bijv. brie.
Alle reacties Link kopieren
Lees tips op de website van Jetske Ultee en Caroline Hirons.

Goed reinigen wil ook zeggen, double cleansing, oftewel 2x reinigen. Eerst om de makeup/spf/creme van je huid te verwijderen en erna om je huid te reinigen.
Alle reacties Link kopieren
Wat mij erg heeft geholpen is stoppen met producten waar agressieve middelen in zitten. Het droogt m'n huid uit en daardoor ging m'n huid nog meer talg aanmaken en meer puistjes. Ik kwam erachter dat ik helemaal geen vette huid had maar een gevoelige, vochtarme huid. Ik gebruik nu tijdje de producten van Eucerin, die werken erg goed. En zelfs alleen met water 'reinigen' was al beter dan met producten tegen puistjes. En geen foundation op, hooguit af en toe wat poeder.



Maar het is bij iedereen anders. Dus ga niet gelijk weer allemaal producten inslaan en alles korte tijd gebruiken. Laat iemand goed naar je huid kijken en bepalen wat voor huidtype je hebt en probeer daar producten voor uit. (Naar mijn mening liefst producten zonder parfum, alcohol etc.) en probeer het langer dan een weekje.
Wasgel van de aldi ph 5,5 goedkoper dan eucerin maar werkt bij mij hetzelfde.

En dan echt niks anders alleen s'morgens en s'avonds wassen en afspoelen en dep je gezicht droog niet wrijven.

Ben je vrouw vraag je huisarts de diane 35 voor te schrijven, bij erge acne kun je een roaccutane kuur nemen maar dat raad ik je af.
Alle reacties Link kopieren
Nee, die doekjes ken ik niet. Bij hielp de acne lijn van Avène om het onder te controle te houden, maar zit nu aan de medicatie om het écht weg te krijgen.
Alle reacties Link kopieren
Probeer ervoor te zorgen dat alles wat je op je gezicht smeert niet-comedogeen is, dus ook je dagcreme en make up. Ik gebruik zelf La Roche-Posay, deze is speciaal voor de acnegevoelige huid. De producten zijn iets meer aan de prijs, maar wel zuinig in gebruik.
The most courageous act is still to think for yourself.
Alle reacties Link kopieren
quote:nadina79 schreef op 28 mei 2016 @ 12:59:

Wasgel van de aldi ph 5,5 goedkoper dan eucerin maar werkt bij mij hetzelfde.

En dan echt niks anders alleen s'morgens en s'avonds wassen en afspoelen en dep je gezicht droog niet wrijven.

Ben je vrouw vraag je huisarts de diane 35 voor te schrijven, bij erge acne kun je een roaccutane kuur nemen maar dat raad ik je af.Oh als dat lijkt op Eucerin ga ik er ook eens naar kijken. De Diane35 wordt volgens mij niet meer voorgeschreven ivm behoorlijke bijwerkingen.
Alle reacties Link kopieren
Bedankt voor alle snelle reacties!



Ik denk dat ik binnenkort maar eens langs de huisarts ga om te kijken of ik misschien een andere pil kan gaan slikken. Mocht dat niet werken denk ik dat ik eens te producten van de Tuinen ga proberen (het spreekt me wel aan dat het een natuurlijk product is).



Die doekjes die ik nu gebruik zijn gewoon van stof en daarbij gebruik je alleen water, dus wat dat betreft ideaal (http://www.optidee.nl/skin.html). Ik gebruik ze ook om mascara te verwijderen, daarvoor vind ik ze ideaal want ik vind al die removers vervelend, maar helaas werkt het voor mijn huid niet.
.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven