Gezondheid alle pijlers

Acne rug

26-05-2016 23:28 11 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik heb al sinds de pubertijd (ben nu 23) last van acne op mijn rug. Verder nergens.



In het begin had ik periodes dat het iets erger was. Maar nu is het sinds ongeveer een jaar echt heel erg geworden. Zo erg dat het ook jeukt en ik dus de hele dag op mn rug zit te krabben. Erg genant.



Nu heb ik al vanalles geprobeerd.. mijn moeder scrubt het af en toe voor me. Douche meteen na werk en sporten. Ga af en toe onder de zonnebank... slaap snachts zonder shirt. het helpt wel een beetje maar nog lang niet genoeg!



Nog meer tips?
Er is van alles mogelijk. Van glutenvrij eten, kaas laten staan, aan de pil gaan tot microdermabrasie. Helaas is niets van dat alles bij mij succesvol geweest.
Alle reacties Link kopieren
Dermatoloog/huisarts al geprobeerd?
Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat
Ik zou ook naar de huisarts gaan, die kan je doorverwijzen naar een dermatoloog. En die eventueel een huidtherapeut.



Zelf heb ik hormonale acne in mijn gezicht en ga nu regelmatig naar een huidtherapeut om het te laten behandelen (uitknijpen en peelings) en sindsdien gaat het veel beter!



Succes!
Alle reacties Link kopieren
Ik heb er ook al jaren last van en met een olijfkleurige huid waar littekentjes goed zichtbaar blijven zijn kledingstukken met open rug al jaren buiten bereik voor mij. Het schuren van kleding kan al zorgen voor een litteken, hoef er niet eens aan te krabben. Jaren geleden heb ik eens een poos regelmatig gescrubt met zo'n duo zakje scrub/masker op basis van natuursteen of zoiets, weet even t merk niet meer; dr van t hoog misschien? Wordt in ieder geval niet verkocht in land waar ik nu woon. Probeer nu gewoon dagelijks te wassen met washandje, maar of t echt helpt...
Alle reacties Link kopieren
Ik zou ook naar een dermatoloog gaan. Zij hebben veel meer mogelijkheden om te behandelen, zeker aangezien het een plek is waar je zelf niet goed bij kunt. Erg naar lijkt me dat, maar ze hebben echt veel opties die de acne kunnen verbeteren.
Alle reacties Link kopieren
Draag je vaak synthetische bloesjes/truitjes?

Bij mij kwam het daardoor. Was meteen over toen ik op natuurlijke stoffen overstapte.
Wat bij mij goed heeft geholpen is de lijn van La Roche Posay te koop bij de apotheek. De salicylzuur (dag)creme en de tonic. Vrij prijzig, een kleine tube kost 12 of 15 euro. Maar tot nu toe het enige middel wat mijn rug zienderogen heeft doen opknappen, dus het helemaal waard. Aan het begin merk je dat het even erger wordt; daarna alleen maar beter. Daarna heeft de zonnebank goed geholpen ! :-)
Alle reacties Link kopieren
Wat mij heel erg helpt is na het haren wassen de rug even goed na wassen met bijv aleppo zeep of een gezichtsreiniger. Door de restjes shampoo en conditioner wordt je huid een beetje afgesloten en kan het niet lekker ademen. Ook regelmatig scrubben doet wonderen!
Stop met eraan zitten. Ik zeg niet dat het weg gaat, maar zit. er. NIET. meer. aan! Geen vinger! Dat maakt het alleen maar erger. Ik heb ervaring, haha.



Je hebt kans dat het dan al wat rustiger wordt. Scrubben zou ik ook niet doen. Irriteert en je verplaatst de bacteriën en beschadigt de huid. Teveel douchen droogt ook uit. Acné is een signaal van een geïrriteerde huid met ontstekinkjes. Er wordt door de droogte overmatig talg aangemaakt. Ik vind de tip van de kleding ook goed.

Daarnaast misschien mildere shampoo of douchegel? Met minder uitdrogende stoffen als SLS ofzoiets.



Leg daarnaast het probleem bij een huisarts/dermatoloog neer.

Jetske Ultee is een specialist op dit gebied en heeft een eigen site. Zoek bij google op haar naam en acné en je krijgt precies hele verhaal over wat acné is en wat er aan te doen is.
Alle reacties Link kopieren
quote:Stipjestrui schreef op 28 mei 2016 @ 09:10:

Wat mij heel erg helpt is na het haren wassen de rug even goed na wassen met bijv aleppo zeep of een gezichtsreiniger. Door de restjes shampoo en conditioner wordt je huid een beetje afgesloten en kan het niet lekker ademen. Ook regelmatig scrubben doet wonderen! Dat met die aleppo lijkt me wel een goed idee want ik las hier dat het ook antibacterieel is (volgens mij door de laurierolie?). Ik weet alleen niet welke dan het meest geschikt is, juist met een hoog percentage of niet, iemand daar ervaring mee?

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven