Gezondheid alle pijlers

Alopecia Areata. Haarwerken/ Pruiken

21-08-2013 15:37 26 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik heb sinds ongeveer 15 jaar Alopecia Areata en de laatste jaren draag ik hiervoor een pruik van synthetisch haar. Gekocht bij een haarwerkspecialist in de buurt (¤850,-) en bijna volledig vergoed door mijn zorgverzekeraar (afgezien dat er een flink deel eigen risico werd aangesproken). Pruiken zien er mooi uit en ik ben er aardig tevreden mee. Meer tevreden ben ik nog steeds met mijn eigen haar, dat ongeveer de helft van mijn hoofd bedekt (En dan niet netjes een helft, maar gewoon in gedeelten. De andere gedeelten zijn kaal). Ik kan me er alleen niet met goed fatsoen in het openbaar mee laten zien.

Eigenlijk ben ik weer toe aan een nieuwe pruik, maar ik hoorde dat het ook goedkoper kan.

Bijvoorbeeld bij back-stage in Amsterdam, waar ze, naar ik hoorde, pruiken van goede merken verkopen.

Alleen woon ik niet in de buurt van Amsterdam. Wie kent er nog meer adressen voor een goede pruik, tegen een (veel) goedkoper tarief?
Alle reacties Link kopieren
Hoi Janine (wij kennen elkaar maar weet niet of je weet wie ik ben )

Is het misschien mogelijk om via de verzekering te vragen of ze bijvoorbeeld contracten hebben met diverse bedrijven?

Of via een lotgenoten forum/site?
De Haarhoeve in Halsteren.

Een kennis van me gaat daar. Zij heeft 'n aanvullende verzekering die pruiken van echt haar dekt tot iets van 1900 euro per jaar. Met 'n synthetische kon ze niet zwemmen (is echte waterrat) in chloorwater of zee, omdat ze daardoor verschrompelen/kroezen.
Ik vind deze wel leuk, voor 100 piek: http://www.alamp.com/109PARADISFS427.jpg De kleur staat me alleen niet en plaatjes op het internet zijn vaak mooier dan wat je thuis krijgt.



Als je altijd een pruik draagt en dat niet wil verbergen dan kan je verschillende kleuren en lengten kopen die tot de goedkopere categorie horen en die dan casual dragen. Maar daar moet je een type voor zijn.
Alle reacties Link kopieren
Blommetje, leuke tip! Wel spannend.

Ik heb tot nu toe wel pruiken gehad die nog geknipt moesten worden voordat ik ze echt goed vond. (Er zat zo'n Duits 'matje' aan, dat moest eraf natuurlijk)

Voor een afwisseling is dit wel een leuke site. Dus een basis voor op t werk en dan een afwisseling voor thuis/feestjes. Ik draag overigens ook heel veel doekjes, petjes In mijn vrije tijd.

Dank voor reacties tot nu toe!
Alle reacties Link kopieren
Hai Janine,



Hier nog een alopecia areata-genoot . Ik heb het nu zo'n 5 jaar en heb pruiken van echt haar. Ik bestel ze tegenwoordig rechtstreeks bij een leverancier in China. Ik betaalde zo'n 55 Euro per maand extra voor een aanvullende zorgverzekering waarbij ik 1500 Euro per jaar vergoed kreeg voor een pruik bij een Nederlandse leverancier. De pruiken van echt haar op een lace cap met mijn lengte kosten hier gemiddeld 1200 Euro en ik heb er twee per jaar nodig; ik draag 'm namelijk dag en nacht, want daar voel ik me prettiger bij.



Ik heb m'n aanvullende verzekering opgezegd en betaal nu voor een pruik met behoorlijke lengte (45 cm.) op lace cap en op maat uit China zo'n 260 Euro per pruik = 520 Euro per jaar. Nog steeds veel geld voor iets waar je niet om gevraagd hebt, overigens. Ik draag dit haar vaak uit m'n gezicht of in een paardenstaart en geen hond die het ziet. De scheiding bijv. ziet er ook echt uit alsof het uit m'n hoofd komt.



Ik heb geen aandelen in China, hoor . Ik heb alleen intensief rondgekeken en doorgevraagd bij Nederlandse haarwerkspecialisten.



Overigens vind ik de pruiken van synthetisch haar steeds mooier worden. Als je een beetje een "gemiddeld" hoofd hebt qua maat, moet je zeker via internet goed kunnen slagen!





Als je wat adresjes wilt, laat maar weten!
Alle reacties Link kopieren
Nou AnnBritt, laat maar komen die adresjes. Ik ben wel nieuwsgierig.

Ik merk dat mijn pruik na een half jaar alweer veel losser gaat zitten, waardoor ik bang ben dat hij af valt.

Voor dubbelzijdig tape heb ik nog teveel haar en voor schuifjes op dit moment weer te weinig... (zucht) maar ik kan mijn pruik wel verstellen aan de achterkant en dat scheelt wel wat.

Hoe blijft de pruik bij jou goed zitten?

Ik vind het synthetische haar wel prima. Scheelt een boel onderhoud, naar wat ik hoor en mijn haar zit 's ochtends meteen goed Dat bevalt me best.

Wel leuk om eens met een lotgenoot te praten!

Hoe vind jij de onderhoud van het echte haar? Wat moet er nu écht mee gebeuren?

Want het nadeel van synthetisch is dat je het niet even kan opsteken of in een staart kan doen. Of er leuk een knipje in kan doen.

Ik ben natuurlijk allang blij dat mijn haar 'gewoon goed' zit, maar 't zou toch leuk zijn af en toe. Daarom denk ik er soms ook aan om een extra pruik erbij te kopen voor de feestelijke afwisseling.
Alle reacties Link kopieren
Lekker verhaal, ik typ een uitgebreide reactie en die is nu weg...



Anyway; ik heb je een pb gestuurd voor de internet-adresjes. Hoop dat dat werkt.



Mijn haarwerk zit vast met tape. Ik had eerst ook klemmetjes, maar heb inmiddels bijna geen haar meer.



Ik vind synthetisch haar heel mooi; ik heb er een aantal voorbeelden van gezien in mijn omgeving. Het is voor mij helaas (nog) geen optie, omdat ik m'n haar lang heb en er ook mee slaap. Synthetisch haar gaat dan snel 'vervilten' en dan zien het er echt niet meer uit. Het grote voordeel van synthetisch haar is idd dat het altijd goed zit; je hoeft er geen reet aan te doen en het zit fantastisch!



Het onderhoud van mijn echt-haar-haarwerk vergt wat meer tijd dan wanneer je je eigen haar wast, maar ik vind het goed te doen. Ik was het eens per week (het wordt immers niet vet, dat scheelt stukken!) met shampoo en conditioner met argan-olie. Het was een beetje uitproberen, maar ik vind dat het best werken.



Daarna föhn ik het handdoekdroog en laat dat zo, of ik haal de stijltang er doorheen. Ik gebruik dan wel een goede heat-protecting-spray, want ik heb een compleet haarwerk verknald door het te stijlen zonder bescherming. Dat was nogal een drama, want de levertijd van een nieuwe is minimaal 4 weken als je 'm rechtstreeks uit China besteld (bij haarwerkspecialisten is het gemiddeld 12 weken; dan is het wel helemaal op maat).



Ik kan het kammen zoals ik wil. Aan de bovenkant heb ik een zogeheten 'silk-top' met geïnjecteerd haar; het ziet eruit alsof het haar echt uit mijn hoofd groeit. Ik stijl het, krul het, enz. Drie jaar geleden heb ik mijn (toen nieuwe) vriend pas na wéken verteld dat ik een haarwerk droeg; hij heeft het voor die tijd geen seconde gedacht, dus dat zegt genoeg.



Het enige waar ik momenteel erg van baal is dat mijn wenkbrauwen slecht worden; dit begon een maand of vijftien geleden en ik heb inmiddels nog twee halve wenkbrauwen over. Ik teken en poeder ze bij en op normale gespreksafstand zie je dat niet, maar toch... Hoe is dat bij jou?
Alle reacties Link kopieren
Hoi AnnBrit

Wel cool, zulke pruiken als jij hebt. Klinkt wel goed.

Heb jij met de tape geen last van pijn als je het eraf trekt van kleine haartjes die blijven plakken of heb je onder je pruik helemaal geen haar?

Het klopt dat synthetisch haar gaat slijten en eruit gaat zien als poppenhaar als het veel wrijving ondervindt. Ik heb zelf een boblijn- kapsel en daarmee heb ik niet heel veel last. Van mij hoeft het ook niet langer te zijn.

Moet je met je echte haar ook vaker naar de haarwerkspecialist voor extra behandelingen van het haar?

Bij mij zeggen mensen ook altijd dat het er heel natuurlijk uitziet. Mijn familie vergeet soms zelfs dat ik een pruik draag, totdat ik hem afzet.

Thuis heb ik vaak een doekje of petje op. In de zomer vind ik het vaak te warm/ te jeukerig.



Wat balen dat je wenkbrauwen slecht worden. Dat lijkt me heel naar. Moet je je weer verdiepen hoe je dat nou weer moet camoufleren.... en eerder nog, hopen dat het toch weer terugkomt.



Bij mij komt nog steeds wel haar weer terug, maar wel veel minder en tegenwoordig ook grijs... En ondertussen zijn er dan altijd weer andere plekken die kaal zijn. Vroeger waren het maar kleine plekjes steeds, maar de laatste jaren is het flink achteruit gegaan.



Waarom komt Alopecia areata nou niet voor op benen of in schaamstreek? Daar zou ik helemaal geen probleem mee hebben.
Alle reacties Link kopieren
hé, berichtje werd ineens afgekapt. Nouja, ik heb ook al wel gezegd wat ik wilde zeggen.

Blij dat het bericht niet helemaal weg is!
Alle reacties Link kopieren
Hoi allemaal,



Ik kwam via google hier terecht, en heb gelijk even een profiel aangemaakt, omdat ik hier graag wil reageren.



Zelf heb ik ook last van alopecia areata, en draag daarom sinds een paar maanden een haarwerk. Op dit moment heb ik een gedeeltelijk haarwerk van echt haar, wat ik met klemmetjes vast zet.(deze heb ik aangeschaft bij een haarinstituut) Helaas is mijn haar zoveel meer uit gaan vallen, dat ik deze klemmetjes niet meer vast krijg, en opzoek moet naar een nieuwe oplossing. (eigenlijk twee nieuwe haarwerken, want ik wil er een apart voor het sporten)

Helaas krijg ik met mijn studentenverzekering maar een kleine vergoeding in verhouding tot de prijzen van een haarwerk, en heb ik die een paar maanden geleden dus al opgemaakt. Ik ben daarom ook opzoek naar adressen waar ik goedkoper een haarwerk aan kan schaffen. Nu las ik hier over het bestellen in het buitenland, als iemand hier goede adressen voor heeft, dan zou ik die heel erg graag ontvangen!



De dingen die jullie schrijven over bijvoorbeeld de wenkbrauwen herken ik helaas ook. Maar met flink wat poeder is het nog bij te werken.



Ik hoop dat mijn haar weer terugkomt net zoals 10 jaar geleden (toen ben ik ook bijna helemaal kaal geweest, daarna alleen maar af en toe een plek), maar het ziet er tot nu toe niet naar uit dat er enige vorm van haargroei plaatsvind..
Alle reacties Link kopieren
quote:janine77 schreef op 28 augustus 2013 @ 16:34:

Hoi AnnBrit

Wel cool, zulke pruiken als jij hebt. Klinkt wel goed.

Heb jij met de tape geen last van pijn als je het eraf trekt van kleine haartjes die blijven plakken of heb je onder je pruik helemaal geen haar?

Het klopt dat synthetisch haar gaat slijten en eruit gaat zien als poppenhaar als het veel wrijving ondervindt. Ik heb zelf een boblijn- kapsel en daarmee heb ik niet heel veel last. Van mij hoeft het ook niet langer te zijn.

Moet je met je echte haar ook vaker naar de haarwerkspecialist voor extra behandelingen van het haar?

Bij mij zeggen mensen ook altijd dat het er heel natuurlijk uitziet. Mijn familie vergeet soms zelfs dat ik een pruik draag, totdat ik hem afzet.

Thuis heb ik vaak een doekje of petje op. In de zomer vind ik het vaak te warm/ te jeukerig.



Wat balen dat je wenkbrauwen slecht worden. Dat lijkt me heel naar. Moet je je weer verdiepen hoe je dat nou weer moet camoufleren.... en eerder nog, hopen dat het toch weer terugkomt.



Bij mij komt nog steeds wel haar weer terug, maar wel veel minder en tegenwoordig ook grijs... En ondertussen zijn er dan altijd weer andere plekken die kaal zijn. Vroeger waren het maar kleine plekjes steeds, maar de laatste jaren is het flink achteruit gegaan.



Waarom komt Alopecia areata nou niet voor op benen of in schaamstreek? Daar zou ik helemaal geen probleem mee hebben.



Ha Janine77,



Ik kijk niet vaak op dit topic; heb net een periode gehad dat ik weer erg de balen had vanwege mijn wenkbrauwen en daardoor even niets meer wilde lezen o.i.d.



Zoals ook met mijn hoofdhaar het geval is gebleken, heb ik het inmiddels (weer! *zucht*) moeten accepteren. Dit lukt nu ook aardig. Ik teken mijn wenkbrauwen nu bij met een scherp potlood en soms wat poeder. Ik vind het er zelf niet verkeerd uitzien, dat scheelt. Nu maar hopen dat mijn wimpers het houden, want dat zal wellicht de volgende stap zijn.



Ik heb onder de tape soms last van eigen haren die blijven plakken. Dit zijn dan korte of lange witte haren. Dit boeit me inmiddels niet meer; mijn eigen haar (die veertig haren die er nog zijn :P) ponen toch niet meer. Die pruik heb ik sowieso nodig.



Ik ga nooit naar een haarwerkspecialist voor behandeling van mijn haarwerk (pruik). Ik was het met shampoo en conditioner met heel veel argan-olie; ik ben er inmiddels achter dat het dan het langst mooi blijft. Desalniettemin bestel ik twee keer per jaar een nieuw haarwerk. Dat is dan ook echt nodig; ondanks goede verzorging, gaat een haarwerk toch vervilten of slijten als je het dag en nacht draagt (zoals ik doe),



Ik moest wel lachen om je opmerking over je benen en je schaamstreek :P. Mijn benen zijn ook slecht, qua haargroei, maar dat vind ik uiteraard niet erg. Mijn schaamstreek vertoont amper sporen van de alopecia (helaas :P. Ik zou het graag willen "ruilen" voor mijn hoofdhaar. Niet dat daar dan letterlijk schaamhaar zou groeien, maar je snapt me wel ).

Alopecia Areata Universalis komt overigens voor op al je lichaamsbeharing, dus ook je benen, oksels en schaamhaar. Ik heb zelf "slechts" alopecia areata die neigt naar "totalis"; dus ook je wenkbrauwen etc. Mooi k*t, ik ben er soms ook echt verdrietig over, maar het is niet anders.
Alle reacties Link kopieren
quote:lh_ schreef op 03 oktober 2013 @ 14:47:

Hoi allemaal,



Ik kwam via google hier terecht, en heb gelijk even een profiel aangemaakt, omdat ik hier graag wil reageren.



Zelf heb ik ook last van alopecia areata, en draag daarom sinds een paar maanden een haarwerk. Op dit moment heb ik een gedeeltelijk haarwerk van echt haar, wat ik met klemmetjes vast zet.(deze heb ik aangeschaft bij een haarinstituut) Helaas is mijn haar zoveel meer uit gaan vallen, dat ik deze klemmetjes niet meer vast krijg, en opzoek moet naar een nieuwe oplossing. (eigenlijk twee nieuwe haarwerken, want ik wil er een apart voor het sporten)

Helaas krijg ik met mijn studentenverzekering maar een kleine vergoeding in verhouding tot de prijzen van een haarwerk, en heb ik die een paar maanden geleden dus al opgemaakt. Ik ben daarom ook opzoek naar adressen waar ik goedkoper een haarwerk aan kan schaffen. Nu las ik hier over het bestellen in het buitenland, als iemand hier goede adressen voor heeft, dan zou ik die heel erg graag ontvangen!



De dingen die jullie schrijven over bijvoorbeeld de wenkbrauwen herken ik helaas ook. Maar met flink wat poeder is het nog bij te werken.



Ik hoop dat mijn haar weer terugkomt net zoals 10 jaar geleden (toen ben ik ook bijna helemaal kaal geweest, daarna alleen maar af en toe een plek), maar het ziet er tot nu toe niet naar uit dat er enige vorm van haargroei plaatsvind..



lh_, ik heb je een privébericht gestuurd. Ik heb alleen geen idee of dit werkt. Laat het anders even weten; ik hou het forum de aankomende dagen dan in de gaten.



Ik ken het probleem van een kleine vergoeding, terwijl goede haarwerkspecialisten duur zijn. Ik bestel mijn haarwerken nu rechtstreeks bij een leverancier in China. Hier bestellen de Nederlandse haarwerkspecialisten ook bij, alleen gaat de prijs dan drie keer over de kop.



Ik heb diverse keren geprobeerd om de haarwerken, die ik rechtstreeks uit China bestel, vergoed te krijgen van de zorgverzekering. Ik vind dit namelijk een win-winsituatie; ik kreeg tot recent 1500 Euro per jaar vergoed (aanvullende verzekering), terwijl ik, bij mijn leverancier uit China, aan 780 Euro per jaar (voor 2 haarwerken van mensenhaar, remy, 40 cm.) genoeg had. Zo echter niet bij de haarwerkspecialiast, want daar betaalde ik 1250 Euro voor hetzelfde haarwerk (maar dan 1 stuk; waar ik een half jaar mee kon doen, dus).



De zorgverzekeraar heeft echter geoordeeld dat een leverancier uit China niet bij hun aangemeld is en zij geven dan dus geen vergoeding. Kortom: het scheelt de zorgverzekeraar geld en ik zou perfect tevreden zijn met mijn twee haarwerken rechtstreeks uit China, maar neeeee, dit is niet volgens de regels en kan dus niet!



Ik weet niet wat je budget is, lh_. Ik weet echter wel dat je, als je lang haar wilt dragen, vanaf 350 Euro een goed haarwerk hebt. Voor korter haar gelden dan lagere prijzen.
Alle reacties Link kopieren
Waar ben je verzekerd? Want mijn verzekering vergoed niet zoveel.

Daarnaast wil graag het adres van de Chinese leverancier, als het goedkoper is.



Alvast bedankt
Alle reacties Link kopieren
Hoi,



Ik ben hier tijdens het google terecht gekomen.Wisten jullie dat er een speciale forum voor is http://haarweb.nl dit is een niet commercieel forum van mensen met haarproblemen door mensen met haarproblemen. Daar worden persoonlijke ervaringen uitgewisseld over haarwerkers , internetwinkels , verzekeraars ,....



groetjes,
Alle reacties Link kopieren
Hallo,

Na wat zoeken op google kwam ik hier terecht. Fijn om de herkenbare ervaringen te lezen.

Ik heb zelf ondertussen zo'n 4 jaar alopecia. Eerst vooral kleinere plekken op mijn hoofd, daarna m'n wenkbrauwen en wimpers weg en nu begint m'n haar ook steeds erger uit te vallen. Een pruik wordt nu ook noodzakelijk.

Ik probeer me te verdiepen in wat het handigste is voor me, waar ik rekening mee moet houden en wat de plus- en minpunten zijn. Het is zoveel informatie, ik vind het allemaal nog moeilijk om door de bomen het bos te vinden. Daar komt ook bij dat ik maar weinig vergoed krijg van m'n zorgverzekering dus dat maakt het ook lastig. Als jullie tips hebben over waar ik op moet letten of adressen die jullie aanbevelen dan zou ik daar erg blij mee zijn.

Alvast bedankt!
Een verzekering nemen bij Ohra, die verzekeren tot bijna 2000 per jaar voor pruiken. Iemand die ik ken maakt daar dus gebruik van en heeft pruiken van echt haar die strak aangesloten zit. Als je die neppruiken voor carnaval ofzo ziet, dat zijn losse flubberdingen daar kun je niets mee.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou ook graag wat adresjes willen om een haarwerk te bestellen in China
Alle reacties Link kopieren
Hi AnnBritt, ik heb je een prive bericht gestuurd hierover, heb je deze ontvangen?
Alle reacties Link kopieren
Helaas ben ik ook zover dat een haarwerk of pruik nodig is. Mag ik ook dat adresje in China??
Alle reacties Link kopieren
Ik ben ook op zoek. Via Haarweb heb ik een aantal Chinese sites gevonden waar (sommige) mensen goede ervaringen mee hebben. Misschien zijn hier mensen die er meer over kunnen vertellen? Iemand hier wel eens iets besteld? Het is voor een beginner behoorlijk lastig om door de bomen het bos te blijven zien.



http://www.mikemary.cn/

http://www.shuangyewig.com/

http://www.qdpremierwigs.com/

http://www.qdhairbeauty.com/

http://toplacewigs.com/
Aziatisch haar is heel wisselend. Over het algemeen is het ontschubt en flink chemisch behandeld, waardoor het snel droog aanvoelt. Het is ook een beetje stijf haar. Ik zou zeggen: vraag eens op haarweb.nl raad.
Alle reacties Link kopieren
Hoi Polydox, bedankt voor je reactie. Haarweb lijkt momenteel vrij rustig, maar ik heb er al heel veel berichten doorgelezen, daar heb ik de sites ook vandaan die ik in mijn eerdere bericht noemde. Maar de ervaringen zijn wisselend dus ik hoor altijd graag nog meer verhalen. Intussen heb ik wel een bestelling geplaatst en dat gaat om een pruik van Peruaans haar. Dat werd aangeraden omdat mijn eigen haar behoorlijk dik was, de individuele haren zijn ook vrij stug en dik. Dat schijnt bij Indiaas haar bijvoorbeeld heel anders te zijn en daarom leek dat me minder passend. De levertijd is ongeveer 25 dagen vanaf morgen en ik zal jullie op de hoogte houden. Tot die tijd red ik me met bandana's, mutsjes en een synthetische pruik die ik deze week in de post verwacht. Heel benieuwd naar. Natuurlijk heb ik ook het liefst mijn eigen haar, maar alle mogelijkheden voor variatie vrolijken me toch een beetje op (en dat is soms best nodig...).
Alle reacties Link kopieren
Jammer dat dit topic zo stil is. Ik heb inmiddels een synthetische pruik binnengekregen en ben aan het wennen. Het is een optie erbij, ik geloof dat ik het wel leuk vind.
Wat heb je voor synthetische pruik ( model, kleur)

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven