Let op de laatste reactie is ouder dan 14 dagen.
Snel reageren is daarom uitgeschakeld.
 1. Waarom wil je een print dan?? Sorry vind je verhaal nogal wazig..
 2. En waarom vertellen ze je broer dat jouw uitslagen binnen zijn?
 3. Je kunt vragen om inzage. Waarom wil je dit? Het is nogal link om zelf te gaan googelen op uitslagen. Kan je niet beter wachten?
 4. Jij wilt zelf kijken hoe het er voor staat? Zo hee, dokterstudie gedaan?

  Ruil hem in voor een ED! Veilig en warm. Dat is wat je nodig hebt!
 5. Nee ik wil niet zelf gaan doktoren. Ik weet hoe hoog ze de vorige keer waren. Dus ik wil graag weten of het gelijk, hoger of lager is. De internist heeft namelijk gezsgt als het nogsteeds zo hoog is dat ik dan echt aan de medicijnen moet. Ik wik weten waar ik aan toe ben en niet nog 3 weken moeten wachten.

  Mijn huisarts zou een doorverwijzing schrijven naar een kliniek. Toen mijn broer zin doorverwijzing voor het bloed prikken ging halen wilde hij ook min doorverwijzing halen. Die was er niet want mijn bloeduitslagen waren al binnen werd er gezegt. Dus ze gooien daar twee dingen door elkaar
 6. Ik vraag de laatste jaren idd ook 'n printje omdat ik het leuk vind de diverse waarden met elkaar te vergelijken. Doen ze totaal niet moeilijk over bij mijn huisartsenpost.
 7. Wat heb je aan een printje? De artsen doen heus het juiste, wat bij jou het beste past hoor. En ik vind je verhaal wazig, je typt ook heeel onduidelijk.

  Weet wat je zegt, maar zeg niet alles wat je weet
 8. Haal alles uit je doktersbezoek

  Gebeurt het jou ook weleens dat er na een doktersbezoek vragen te binnen schieten die je had willen stellen? Of dat je van de arts zoveel informatie hebt gekregen dat je achteraf bang bent dat je niet alles hebt onthouden? Lees deze tips om dit te voorkomen. #adv

  Lees verder

 9. Natuurlijk kan je dat vragen, het is jouw dossier.

  Trouwens, je moet ook niet aan de medicijnen, het is jouw lijf.
 10. @ wished dan kan ik deze uitslag vergelijken met de vorige.
  Mijn huisarts doet niet altijd het juiste. Door zijn verkeerde diagnose ben ik er 3 jaar geleden bijna aan ondrrdoorgegaan, dat had me bijna het leven gekost.

  Volgens de internist zijn mijn waardes zo hoog dat hij toen al medicijnen voor had moeten schrijven
 11. Snap niet helemaal wat het wonen in een andere stad te maken heeft met lang wachten op uitslagen of een print.
  (jn de regel vraagt arts A uitslagen op bij arts B)

  Je kunt de poli bellen en vragen om een belafspraak met de internist, dan kan hij je de uitslagen vast vertellen. Daarvoor hoef je niet langs. Wel voor bespreken van evt medicatie en je ziektebeeld als dat van toepassing blijkt te zijn

  *edit tiepvautjes

  Je bent zelf een theepot
 12. @whympysinsger

  Daar heb je wel gelijk in. Maar als ik de erfelijke variant heb, heb ik weinig keus tenzij ik sta te springen om me verhoogd risico al op jonge leeftijd last te krijgen va hart en vaatziektes, hersen en hartinfarcten
 13. @Suzannesuus

  Die belafspraak staat al over drie weken. Hij vertelde dat het voor hem langer duurde voordat hij de uitslagen zou hebben en daarnaast zitten ook de feestdagen er nog tussen dat hij vrij is
 14. Maargoed we dwalen af. Ik wil alleen maar weten of ze verplicht zijn de testuitslagen uit te draaien of dat ze dat mogen weigeren
 15. uitdraaien of meedelen kan nog verschil uitmaken. Wellicht dat ze je wel de waardes telefonisch mee willen delen (pen bij de hand), maar om een of andere reden bezwaar hebben tegen het uitprinten. Heb je dat al gecheckt?
 16. En trouwens, ik vind er niks raars aan om uitslagen te willen weten. Ik kan zelf ook niet zoveel met "het was goed" of "het was niet goed". Als het zaken zijn waarvan ik zelf ook goed op de hoogte ben wil ik weten wat de waarde dan precies was.
 17. Ja ze zijn het volgens de wet WGBO verplicht mee te geven als je daarom vraagt.

  De zorgverlener zal, als dat gewenst en noodzakelijk is, de informatie schriftelijk geven, zodat de patiënt die nog eens rustig kan nalezen.

  Klik

  "Ik leg de lat lekker hoog, dan kruip ik er makkelijk onder door"
 18. quote:
  kleinmeisje_89 schreef op 16 december 2012 @ 00:24:
  @Suzannesuus

  Die belafspraak staat al over drie weken. Hij vertelde dat het voor hem langer duurde voordat hij de uitslagen zou hebben en daarnaast zitten ook de feestdagen er nog tussen dat hij vrij is


  Je weet dus dat de uitslagen er zijn? Dan bel je toch de poli maandag? Leg uit dat er werd verwacht dat de uitslagen later zouden komen maar je hebt begrepen dat ze er nu al zijn en je ze wilt weten.

  Waarom zou je een print willen hebben? Om de uitlsagen te zien?
  En dan? Kun je ze interpreteren?
  Ik bedoel: met sec te hoog weet je alleen dat, het gaat vaak ook om de onderliggende verhoudingen van de waardes.

  Weigeren van een print? Weet ik niet. Ik weet wel, en daar doet het me aan denken, is dat als patienten hun status willen inzien, dat altijd gaat met een arts erbij, (vaak/meestal/altijd..?) een onafhankelijke arts, om alles goed te interpreteren.
  Maw: als jij de uitslagen op een print krijgt, is de kans aanwezig dat het je niets zegt, behalve dat je kunt googlen op de waardes ansich.

  Snap je?
  Ik denk dus niet dat ze echt KUNNEN weigeren maar wel terughoudend zijn.
  Het lijkt mij gewoon slim om maandag de poli te bellen met je verhaal.

  Je bent zelf een theepot
 19. Ik heb hier nog een kopie van pa uitslag. Mijn gegevens, je hebt inderdaad recht op inzage.
 20. Je hebt in ieder geval recht op inzage, maar volgens mij ook gewoon recht op een kopie. Bij mijn huisarts doen de assistentes er alleen wel moeilijk over, je krijgt het bij mijn huisartsenpraktijk pas mee als de arts daar akkoord mee is. Bij mijn specialist vraag ik ook altijd een uitdraai trouwens. Zou niet weten waarom dat een probleem zou zijn, ik vind het prettig om het thuis na te kunnen lezen, ook omdat de arts in het consult niet altijd alles benoemt.
 21. Ja hoor, zeker heb je recht op een kopie, het is jouw dossier en dat mogen ze niet weigeren. Bij mijn huisarts draaien ze gewoon een kopie uit. Ik vraag altijd zelf ook een kopie. En wat SuzanneSuus zegt slaat nergens op. Niet iedereen is zo dat hij niets snapt zonder arts erbij en inzage MET arts??? Absoluut niet, je kunt gewoon ZELF je dossier doorlezen, waar dan ook en je kunt ongehinderd kopieën maken van je eigen gegevens.

  Maar antwoord op je vraag to, nee, ze mogen niet weigeren.
 22. Zou je sowieso niet een andere huisarts nemen dan, als je er bijna onderdoorgegaan bent door een verkeerde diagnose van hem?
  Mijn vertrouwen in zo'n arts zou weg zijn.
 23. Ik heb al een paar keer een uitdraai gevraagd van een uitslag. Doen ze tot nu toe niet moeilijk over. Maar ik heb me ook afgevraagd of ze het moeten doen als je erom vraagt. Op papier vind ik het een stuk duidelijker dan bij een consult, waar ze je maar de helft vertellen en je toch niet alles onthoudt.
 24. Ik ben doktersassistente en ik maak wel een uitdraai als iemand erom vraagt.
  Maar ik kan me ook wel voorstellen dat de assistente het eerst wil overleggen met de arts. Niks mis mee.
 25. quote:
  emma77emma schreef op 16 december 2012 @ 09:42:
  Ik ben doktersassistente en ik maak wel een uitdraai als iemand erom vraagt.
  Maar ik kan me ook wel voorstellen dat de assistente het eerst wil overleggen met de arts. Niks mis mee.
  Ja daar is wel wat mis mee want een patient heeft daar altijd recht op, dat hoeft niet eerst overlegd te worden.
  http://www.consuwijzer.nl ... age-eigen-medisch-dossier
 26. Ja, is verplicht tegenwoordig. Ik vraag ook altijd een printje. Als je jarenlange ervaring hebt met chronische ziekte, dan is het fijn en nuttig om zelf ook een dossiertje bij te houden is mijn ervaring. Bloeduitslagen zijn soms arbitrair; de ene arts/ ziekenhuis/lab houdt er een iets andere opvatting op na van wat de 'normaalwaardes' zijn dan de andere.

  Overigens heeft de assistente voor mij ook wel eens stukken van m'n hele dossier uitgeprint, zodat ik thuis in alle rust kon terugzien hoe bepaalde dingen ook alweer verlopen waren in de tijd. Ook dat is tegenwoordig normaal ( zo niet verplicht).

  En het ziekenhuis waar ik nu patient ben heeft een zgn, digitale poli waar je in kunt loggen en je eigen dossier kunt inzien; bloeduitslagen, histologie, coorespondentie van de arts met de huisarts, heel transparant. En via die poli kun je ook altijd vragen stellen aan je arts, (waar je niet over wilt bellen maar wat je wel graag wilt weten).
  Dat is wel de communicatie patient - arts anno 21e eeuw !