Gezondheid alle pijlers

Borstkanker, wie wil meekletsen?

04-02-2016 06:50 2882 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik ben 34 en heb borstkanker. Momenteel bezig met chemo, nadien volgt mastectomie en bestraling. Zijn er nog dames wiens leven even 'on hold' staat en willen meekletsen over alles wat erbij komt kijken?
Nou weer nieuws, omdat ik me zo druk maakte krijg ik dinsdag een ct scan. En dan ook dinsdag de uitslagen ervan. Pet scan bewaren ze dan nog ff. Baal er wel een klein beetje van. Was met ct scan stadium 2 en met pet scan ineens stadium 4 maar goed ik hoop dat er op de ct scan niks meer te zien is.
Alle reacties Link kopieren
Het blijft dus nog even spannend, Pieps. Ik hoop dat ze wat aan de misselijkheid kunnen doen en dat de CT scan goed nieuws brengt.



Zou je ziektekosteverzekering nog wat kunnen betekenen qua overstap naar een ander ziekenhuis? Je kunt het altijd proberen.



Ik heb gisteren de eerste kuur Nivolumab gehad. Het is allemaal goed gegaan, het inlopen zelf duurt ook maar een half uurtje. Omdat het de eerste keer was moest ik nog een half uur blijven om te kijken of ik geen allergische reactie kreeg en daarna mocht ik naar huis. Ik was vooral heel erg moe, ik zat er van de week mentaal even doorheen, ik zie die plek op mijn borst maar groeien, maar nu ben ik weer lekker mijn eigen optimistische zelf.



Ik was wel onder de indruk van de dagbehandeling in het AVL. Dat is wel wat anders dan in mijn eigen ziekenhuis. Wat groot en druk zeg.
Alle reacties Link kopieren
Jougla, je hebt pas je eerste chemo achter de rug. Vanaf nu moet dat rotding gewoon kleiner gaan worden
Alle reacties Link kopieren
Jougla, hoe voel je je eigenlijk na de nivolumab? Merk je er wat van qua bijwerkingen?



Pieps, sterkte met je scan!



Ik heb vandaag weer chemo gehad. Hele week slecht geslapen en dit weekend zelfs dramatisch slecht. Hoop echt dat ik morgen minder suf ben dan vorige week (maar vrees het ergste).
Jougla, dat snap ik, dat je er even doorheen zat. Zeker als je de tumor in je borst voelt groeien. Hopelijk slaat deze kuur aan bij je, zodat je 'm snel voelt slinken. Hoe gaat het nu? Heb je nog last van bijwerkingen? Dit medicijn is immuuntherapie toch? Eentje die je eigen afweer activeert, in tegenstelling tot de Herceptin, had ik begrepen. Klopt dat? (En merk je daar ook iets van?)



Hahaha en die dagbehandeling, wat een bedden hè!



Pieps morgen dus die CT-scan? Hopelijk een goede uitslag!



Sugarbaby, ik duim gewoon met je mee voor een wakkere week. En dan dit keer wèl overdag.



Ik mag morgen weer aan de bestrijdingsmiddelen. Maar ik heb vandaag alvast even drie uur proefgeslapen.
Jougla ik hoop zoooo dat dit aanslaat bij je!



Succes vandaag beeldig!



Nou ik heb mijn scan achter de rug...eind vd middag krijg ik de uitslag en ben zo zenuwachtig. Ben aan het zweten en trillen en spugen gewoon van de spanning. Vind het echt heel erg eng. Wat nou als er niks is verbeterd? Of ik meer kuren moet?
Vond wel dat de mensen op radiologie overdreven aardig tegen me waten, kan zijn omdat het goed nieuws is maar kan ook omdat ze medelijden met me hAdden.
Alle reacties Link kopieren
quote:Pieps2016 schreef op 11 april 2017 @ 10:02:

Vond wel dat de mensen op radiologie overdreven aardig tegen me waten, kan zijn omdat het goed nieuws is maar kan ook omdat ze medelijden met me hAdden.



Of omdat ze gewoon een goed humeur hadden! Ik heb het er weleens met de mensen van radiologie over gehad dat het best wel lullig is dat zij de uitslag al wisten zogauw de scan klaar was en dat ik nog drie dagen moest wachten. Dat is dus niet zo. Ze vertelden me dat ze kijken naar de technische kant van de scan en of alles waar om gevraagd is wel goed in beeld is en dat ze zelf helemaal niks van zo'n scan kunnen maken en vaak ook helemaal niet weten waar de scan voor gemaakt wordt. Dus wel dat er een scan van een romp moet komen, maar niet een scan van een romp om te zien of er een uitzaaiing in de lever of nieren zit. Een positieve uitslag hangt ook vaak af van de vorige scan (die zij niet bij de hand hebben).



Fijn dat de scan in ieder geval is geweest!



Hier gaat het goed! Nauwelijks suf!
Alle reacties Link kopieren
quote:_Beeldig_ schreef op 10 april 2017 @ 21:04:

Jougla, dat snap ik, dat je er even doorheen zat. Zeker als je de tumor in je borst voelt groeien. Hopelijk slaat deze kuur aan bij je, zodat je 'm snel voelt slinken. Hoe gaat het nu? Heb je nog last van bijwerkingen? Dit medicijn is immuuntherapie toch? Eentje die je eigen afweer activeert, in tegenstelling tot de Herceptin, had ik begrepen. Klopt dat? (En merk je daar ook iets van?)



Hahaha en die dagbehandeling, wat een )



So far, so good, geen last van bijwerkingen tot nu toe. En klopt, Nivolumab stimuleert de eigen afweer. Of om precies te zijn: het haalt de rem van het immuunsysteem af. De gevaarlijkste bijwerking zou dan ook kunnen zijn dat je immuunsysteem je longen of darmen als lichaamsvreemd gaat herkennen en die kapot gaat maken. Maar dat komt echt maar zelden voor.



@Akioli, ik krijg geen chemo meer, die slaat niet aan. Wat dat betreft ben ik uitbehandeld. Deze behandeling is dus alles of niks. En erg spannend omdat het 12 tot 18 weken kan duren voordat het aanslaat en met de snelheid waarop mijn tumoren groeien moet ik maar hopen dat het op tijd aanslaat. Ze zitten op zo'n 20% succes.



Pieps, kan me zo voorstellen dat je zenuwachtig bent. Ik duim voor een goede uitslag!



Sugarbaby, fijn dat je je goed voelt!
Volledige remissie!!!!!!!!!!! Maar helaas moet ik vanwege mijn leeftijd wel de kuren afmaken want we willen natuurlijk niet dat het ooit nog terug komt maar echt alles is weg!!!!!!
Alle reacties Link kopieren
Dat is een feestje waard Pieps en nu weet je ook waar je die laatste kuren voor doet
Alle reacties Link kopieren
Alle reacties Link kopieren
Oops Jougla, ik dacht dat dit ook chemo was. Dat worden inderdaad spannende weken, ik hoop zo enorm dat je snel verschil merkt!



Pieps, wat een geweldig goed nieuws, proficiat!!
Alle reacties Link kopieren
Hoera, Pieps! Wat een geweldig nieuws!
Bedankt meiden, ik ben er echt zo vreselijk blij mee! Besef is er nog niet echt dat de chemo echt zijn werk heeft gedaan maar wat een opluchting zeg! Weet nu ook eindelijk afmetingen van alles en mijn grootste tumor was 29 CM en op dit moment 1 CM en tot 1,5 CM is een gezonde en normale klier. Dus echt super nieuws! Ze heeft ook gezegd dat dit een normale scan is voor een gezond persoon.



Echt een opluchting joh, had net besloten om met chemo te stoppen mocht er weinig tot geen resultaat zijn maar dit is gewoon geweldig. Ze zei ook dat dit meer is dan waar ze op hoopte en ik krijg dus gewoon 6 kuren. Morgen begin ik aan de 4de kuur en ik hoop dat deze mee gaat vallen. Deze keer begin ik ook redelijk gezond aan de kuur ipv de vorige 2 x toen ik er al uitgedroogd aan begon. Nu heb ik wel een laag HB maar verder geen tekorten of enige problemen gelukkig.
Alle reacties Link kopieren
29cm!!! Al valt de volgende kuur niet zo lekker, dan nog zul je dat over een paar maanden vergeten zijn omdat hij zooooo goed z'n werk deed
Ja ik hoop het echt! Lig nu weer aan de spoel en beschermingsmiddelen en dan zo met de echte chemo beginnen. Die dag 1 duurt altijd zolang pfffff 8 uur lang chemo maar vind het echt bijzonder dat het zo goed werkt zeg.
Alle reacties Link kopieren
Jemig, 29cm?!!? En nu het formaat van een normale klier. Dat is nog eens resultaat boeken zeg!



Houd dat maar in gedachten, zo met het infuus in je arm.



Ik heb vanochtend met de bedrijfsarts afgesproken dat ik vanaf volgende week heel rustig aan een paar uurtjes ga werken (2x 2 uur per week, net tijd genoeg om koffie te drinken en mijn mail te lezen). Ik voel me best goed en ik loop tegen de muur op van verveling (en geef kapitalen uit aan lunches buiten de deur om de dag door te komen). En in het kader van positief denken: als de immuuntherapie aanslaat, kom ik misschien wel weer echt aan het werk. Dus ik ga gewoon vast beginnen met reintegreren. Als het niet gaat, merk ik het snel genoeg.



Iets anders: ik hoor net van mijn moeder dat een oud speelkameraadje, uit dezelfde straat, aan dezelfde studie meedoet, en met succes. Heel fijn. Maar wat me opvalt: dat er best veel mensen van mijn leeftijd, uit dezelfde straat kanker hebben. Ikzelf borstkanker, buurmeisje links borstkanker, buurmeisje rechts overleden aan leukemie, vriendinnetje schuin achter ook borstkanker, en ik begreep van mijn moeder dat er nog een aantal in de straat kanker hebben (gehad). Nou weet ik wel dat statistisch gezien best veel mensen kanker krijgen, maar zoveel op jonge leeftijd, en allemaal uit dezelfde straat. Ik vind het toch een beetje gek. (Of we hebben gewoon allemaal het botte pech lootje getrokken)
Hier is het ook zo bizar jougla! Ik heb hodgkin, vrouw aan de overkant non-hodgkin, 3 deuren verder baarmoeder kanker, 4 deuren verder longkanker, 2 deuren de andere kant op borst en speekselklier kanker. En de vorige bewoner van dit huis isgestorven aan leukemie. Misschien ligt het wel gewoon aan de straten waar we wonen!



En wat leuk dat je weer aan het werk gaat en hoe snel weet je eigenlijk of je studie werkt? En hoelang duurt het allemaal of is het levenslang?
Alle reacties Link kopieren
Misschien moeten we verhuizen :-)



Het kan 12 tot 18 weken duren voordat het aanslaat. Aangezien ik een hele grote plek op mijn borst heb, kan ik het wel gelijk zien als het begint te werken want dan wordt die plek kleiner. Ik bestudeer het dan ook dagelijks, zeer uitgebreid maar er is natuurlijk nog niks te zien. Ja, groei, maar geen krimp. Als het aanslaat krijg ik een jaar lang behandeling. Daarna stopt het en gaan ze weer verder als er weer groei te zien is.
Alle reacties Link kopieren
Waar wonen jullie? Mocht je gaan verhuizen: zorg dat je niet te herleiden bent naar je huis op funda .



Pieps: wat een goed nieuws! Gefeliciteerd!



Grobbekuiken: hoe ging je onderzoek? Heb je de uitslag al gekregen? Hoop dat alles goed was en alle kwaaltjes en pijntjes en plekjes alleen maar tussen je oren zaten.



Jougla: spannend. 12 tot 18 weken is best lang.... zeker als je elke dag de plek ziet en bekijkt.....



Ik heb er net weer een ziekenhuissessie van ruim 9 uur op zitten. 3 zakken bloed gekregen, (ik ben een vampier) want hb was inmiddels gedaald naar 3,5 en aan de hormonen gezet om menstruatie te stoppen die maar niet wil stoppen . Ben er moe van, zo'n hele dag zitten en liggen. Zo even eten en dan lekker slapen.
Het is beter om een kaars aan te steken dan de duisternis te vervloeken
Jee, Anna, dat is wel laag! Geen wonder dat ze je wat extra bloed gegeven hebben! En wat stom dat je menstruatie niet stopt.



Ik slinger deze week een beetje tussen moe en fit. Op mijn fitte momenten heb ik zowaar zin om dingen te doen (en ook wat verplichtingen), maar daarna ben ik dan wel weer zo moe dat ik niet meer helder na kan denken. Qua kuren zit ik nu mooi op de helft, dus nu kan het èchte aftellen beginnen!



Hier wel een buurvrouw die borstkanker gehad heeft. En dan drie straten verderop een moeder van het schoolplein die borstkanker gehad heeft, met ook weer een buurvrouw heeft die borstkanker gehad heeft. Dus het lijkt zich hier te manifesteren in setjes van twee.
Alle reacties Link kopieren
Fijne pasen allemaal. Ik hoop dat jullie een beetje kunnen genieten deze dagen.



Anna, hopelijk helpt de bloedtransfusie. Ik merkte daar altijd gelijk verschil van.
Alle reacties Link kopieren
Hoi iedereen.

Bij toeval kwam ik via de gezondheid-pijler op dit topic terecht.



Ik heb zelf gelukkig geen borstkanker, en ik ken ook geen mensen in mijn directe omgeving die hiermee te maken hebben. Ik werk als röntgenlaborant in een ziekenhuis, waar ik mij sinds enige tijd heb gespecialiseerd als mammo-laborant. Daarom wil ik graag dit topic volgen, ik vind het leerzaam en goed om (meer) op de hoogte te zijn van alle ervaringen rondom borstkanker, zodat ik wellicht mijn werk nog beter kan uitvoeren.



Ik wil graag even reageren op deze quote die ik net tegenkwam:

quote:Sugarbaby schreef op 11 april 2017 @ 12:11:

[...]

Of omdat ze gewoon een goed humeur hadden! Ik heb het er weleens met de mensen van radiologie over gehad dat het best wel lullig is dat zij de uitslag al wisten zogauw de scan klaar was en dat ik nog drie dagen moest wachten. Dat is dus niet zo. Ze vertelden me dat ze kijken naar de technische kant van de scan en of alles waar om gevraagd is wel goed in beeld is en dat ze zelf helemaal niks van zo'n scan kunnen maken en vaak ook helemaal niet weten waar de scan voor gemaakt wordt. Dus wel dat er een scan van een romp moet komen, maar niet een scan van een romp om te zien of er een uitzaaiing in de lever of nieren zit. Een positieve uitslag hangt ook vaak af van de vorige scan (die zij niet bij de hand hebben).





Wat een gekke reactie van de persoon die je hebt gesproken. Of wellicht iemand met weinig ervaring op de CT. Ik werk zelf ook op de CT, en de nuance ligt toch wat anders dan je hier aangeeft. Het is zeker bekend waarom de scan wordt gemaakt, de instellingen zijn namelijk afhankelijk van de indicatie.



Ook de vorige scans kunnen we gewoon zien, en het is soms belangrijk om die te bekijken om rekening te houden met bepaalde gegevens. Dat wij als laboranten niet direct een uitslag weten is wel waar. Dat is echter niet omdat we niet weten wat we precies aan het doen zijn, maar omdat zo'n scan bestaat uit honderden, soms zelfs duizenden plaatje. De computer is al die beelden nog aan het reconstrueren op het moment dat de patiënt al lang weer uit de kamer is. We kijken naar de technische instellingen (staat alles er op, is het contrastmiddel (indien van toepassing) op de juiste plek), maar minder naar wát er dan daadwerkelijk te zien is. Als ik op een rustig moment, na de reconstructies, de scan wat uitgebreider zou bekijken, met de eerdere scan daarnaast, dan zou ik prima zien wat er aan de hand is. Al weet een radioloog dat veel beter, daarom heeft hij/zij ook de verantwoording daarover.
spraakwater wijzigde dit bericht op 17-04-2017 14:16
Reden: onvolledig bericht
% gewijzigd
Spraakwater: je weet toch wel dat mensen in ziekenhuizen wel eens een leugentje om bestwil vertellen zodat de patiënt zich niet helemaal gek maakt van de zorgen? Dus vind het eigenlijk helemaal niet zo fijn dat je er even op inging.



En hoe gaat het hier met iedereen? Ik zit inmiddels op dag 6 en het overgeven kan ik nog op 1 hand tellen! Superfijn natuurlijk. Dit is de eerste kuur die tot nu toe " goed" verloopt zonder extreem overgeven. Wel weer een andere bijwerking deze keer maar de volgende keer wordt de vincristine uit de kuur gehaald dus hopen dat m'n vingertoppen dan weer normaal aan gaan voelen.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven