Let op de laatste reactie is ouder dan 14 dagen.
Snel reageren is daarom uitgeschakeld.
 1. Kan iemand mij hier vertellen hoe het gaat met die echo....ik belde voor een afspraak en legde uit dat het was om te kijken vanwegen galstenen, en toen kreeg ik te horen dat ik op de dag van de afspraak moest zorgen voor een volle blaas. Dat vind ik nogal vreemd omdat de pijn onder mijn rechterborst zit. Best ver verwijdert van mijn blaas en volgens mij krijg ik die blaas niet eens zo vol dat hij boven mijn navel uitsteekt. Ik ben toch ook verdorie niet zwanger (ik weet dat je dan dus wel een volle blaas moet hebben, lijkt mij logisch).
  Dames hier die er iets meer van weten?
 2. Ja volle blaas drukt de darmpjes wat opzij. Je moet ook nuchter zijn, heeft ze dat nog gezegd .

  Wohman hoe was het bij internist
 3. nuchter als in, niet dronken en geen eten
 4. Ik heb galstenen gehad, daar kreeg ik dus kolieken van, en ik heb dagen over de grond gekropen van de pijn omdat ik echt dacht dat ik doodging. Was al een keer bij de huisartsenpost geweest savonds laat met die pijn en die heeft me toen doodleuk weggestuurd met maagtabletten omdat het een beginnende maagzweer zou zijn( ivm in verleden ook een maagzweer gehad. )
  Week later weer naar de huisarts nadat ik snachts een aanval van vijf uur had gehad. Huisarts verwees me direct door voor een echo. Toen de echo eenmaal was gemaakt, zou ik smiddags gebeld worden voor de uitslag. Diezelfde middag werd ik dus op mijn werk gebeld door de huisarts dat ik direct naar t ziekenhuis moest. Galblaas moest er meteen uitgehaald worden, want hij zat vast in de galgang en hij was al aan het ontsteken ook.
  Pijn zat bij mij rechts in mijn buik en trok naar mijn zij, bovenin.
  Ik zou er geen genoegen mee nemen, en een second opinion vragen bij een arts.
 5. Wat is dat toch, dat ze jonge vrouwen zo lang laten doorlopen met galblaasklachten? Blijkbaar komt het toch vaker voor dan gedacht, lijkt me!

  Ik was een jaar of twaalf toen ik voor het eerst last had van mijn buik. Pas op mijn 22ste, nadat ik jarenlang met koliekaanvallen had gelopen en voor 'aansteller' dan wel 'spastische darmpatient' was uitgemaakt, ben ik uiteindelijk met een ernstige vorm van geelzucht opgenomen in het ziekenhuis. Op dat moment blokkeerden de stenen dus de gangen naar mijn lever. Helaas ben ik daarna ook een ERCP-slachtoffer geworden...Gevolg was pancreatitis (mijn god, ik dacht dat koliekaanvallen het ergste was dat bestond maar nee, het kon nog erger. Het jammere was dat ze die pancreatitis ook pas na een nacht, vol kotsen en jammeren, erkenden) en opname op de IC. Al met al ben ik maanden bezig geweest met herstellen. Nadat mijn galblaas, na een paar maanden, eindelijk werd verwijderd, is het weer helemaal goed gekomen. Ik heb nu nooit meer last van mijn buik en ben 10 kilo aangekomen (ik weeg nu 64 kilo bij 1.71, ik was dus altijd te dun).

  Ik kan alleen maar zeggen: laat je niet afwimpelen,. galblaasproblemen worden vaak nog steeds niet erkend en je moet je arts dus blijkbaar echt overtuigen....
 6. Ik heb die ervaring niet. Mijn huisarts had al vrij snel het vermoeden dat het om galstenen ging en ik was in no time doorverwezen naar de specialist. Drie weken nadat ik bij de huisarts was geweest, kon ik al geopereerd worden.
 7. dat je galblaas gaat ontsteken is vervelend maar zeker niet gangbaar. Je kan met galkolieken gewoon heel oud worden. Maar het is wel fijner als dat ding eruit is.
 8. Door deze rare tip doen jouw pumps geen pijn meer

  De spreuk 'wie mooi wil zijn, moet pijn lijden' is voor niets zo toepasselijk als voor het dragen van pumps. Want die hoge hakken mogen je benen dan wel langer laten lijken, je betaalt er vaak een blarende prijs voor. En dan hebben we het nog niet eens over die arme tenen die afgekneld worden.

  Lees verder

 9. quote:
  meds schreef op 08 maart 2009 @ 20:23:
  Ja volle blaas drukt de darmpjes wat opzij. Je moet ook nuchter zijn, heeft ze dat nog gezegd .


  Eheuhm, tegen mij werd gezegd dat ik een licht ontbijtje mocht hebben, bv. een beschuitje met een koppie thee....

  Mijn huisarts neemt het wel serieus, ik kreeg ook meteen diclofanac 100mg zetpillen voor het geval er zich weer een aanval voor zou doen.
  Maar verder zei hij dan weer dat het niet als galstenen klonk, de pijn zou te hoog zitten....de pijn zit dan ook precies onder mijn rechter borst. Toen ik aan mijn moeder vroeg waar zij pijn had gehad tijdens haar galaanvallen, wees ze echter precies datzelfde plekje aan.
  toetyfroety wijzigde dit bericht op 09-03-2009 12:45 met 40%
 10. Toetyfroety, heb je inmiddels de echo al gehad? Stelt niks voor hoor, gewoon wat gel op je buik en met een apparaat gaan ze dan over je buik heen. Ik hoefde geen volle blaas te hebben, en mijn galstenen werden direct ontdekt.
  En de plaats waarop jij aangeeft pijn te hebben, daar zit idd de galblaas.

  Ik ben inmiddels afgelopen vrijdag naar de internist geweest. Bij mij gaat het van kwaad tot erger. Ik heb weliswaar erge last van mijn galblaas, maar niet in de mate dat ik over de grond kruip van de pijn. (ik heb wel een hoge pijngrens) Internist heeft allerlei bloedonderzoeken gedaan, daar krijg ik over 2 weken de uitslag van. Omdat ik al eens in mijn bovenbuik geopereerd ben, zal het bij mij niet meer om een kijkoperatie gaan, maar zal mijn hele buik open gemaakt moeten worden. Dat was toch een best zware operatie. Daarbij komt nog dat ik nog meer buikklachten heb, en het niet duidelijk is waar de pijn nu vandaan komt. Ik heb waarschijnlijk allemaal verklevingen in mijn darmen (ook van die eerdere operatie) en kan inmiddels niet meer naar de wc.(ook niet met laxeermiddelen)
  Dus het is bij mij nog even zoeken wat nu een oplossing gaat brengen. Vooralsnog blijft mijn galblaas dus nog zitten.
 11. quote:
  wohman schreef op 09 maart 2009 @ 13:42:
  Toetyfroety, heb je inmiddels de echo al gehad? .
  Nee wohman, mijn echo is pas op 25/3. Ik was idd wel benieuwd naar de uitslag van jou en de internist, maar dat duurt dus nog even. Het klinkt wel alsof je nog meer klachten hebt....dat is bij mij niet het geval, ik kreeg gewoon vorige week 3x achter mekaar van die pijnaanvallen, dus 3 nachten achter elkaar, het was bij mij ook niet zo dat ik kroop over de grond, maar ik had wel dat gedoe dat je in beweging wil blijven en heb dus maar wat door het huis gelummeld. Zo'n aanval begon ineens rond 2 uur, ik werd dus wakker van de pijn. De eerste nacht was het ergst en daarna had ik voltaren ontdekt, mijn man had die nog staan 50mg en daar zakte de pijn toen wel iets van. Om een uur of 5 was het dan zover gezakt dat ik weer geprobeerd heb te slapen. Maar ja, ik ben dan dus kapot, want ik werk full-time, dus ik kan ook geen slaap overdag inhalen. Ik dus meteen naar de HA en ik heb echt gezegd, ik MOET iets hebben voor die pijn, hahaha. Nou sinds ik naar de HA ben geweest heb ik dus nergens meer last van.....maar ik heb ook zo'n aanval vorig jaar tijdens mijn vakantie gehad, vind het ook geen leuk idee, dat er iets zit in je lichaam wat opeens zo'n pijn kan veroorzaken.
 12. Dat idee heb ik dus ook. Je weet dat er iets zit wat er niet thuis hoort, en wat voor problemen kan (gaan) zorgen.

  Momenteel heb ik ook weer last van mn galblaas. Bij mij komen die pijnaanvallen ook voornamelijk 's nachts, dan word ik ook wakker van de pijn. Wat voor een pijn is het? Kun je die omschrijven? Bij mij is het een stekende pijn, net alsof er met n mes onder mn ribben wordt gestoken. (en dat keer op keer)

  Die pijnaanvallen zijn inderdaad niet fijn, en breken je op.
  Bij mij werken diclofenac pijnstillers niet. Ik voel nog precies dezelfde pijn daarna.

  Ik hoop voor jouw dat je geen aanval meer krijgt!! Ik heb even voor je gegoogled en gevonden dat een volle blaas helpt bij het lokaliseren van je organen. (ze zijn dus beter zichtbaar dan)
  Maar ik hoefde dus niet met volle blaas te komen, en de echoscopist zag mijn galstenen onmiddelijk. (waarschijnlijk ook omdat ik grote galstenen heb)

  Sterkte ermee!
 13. quote:
  wohman schreef op 09 maart 2009 @ 14:19:
  Dat idee heb ik dus ook. Je weet dat er iets zit wat er niet thuis hoort, en wat voor problemen kan (gaan) zorgen.

  Momenteel heb ik ook weer last van mn galblaas. Bij mij komen die pijnaanvallen ook voornamelijk 's nachts, dan word ik ook wakker van de pijn. Wat voor een pijn is het? Kun je die omschrijven? Bij mij is het een stekende pijn, net alsof er met n mes onder mn ribben wordt gestoken. (en dat keer op keer)

  Ja, bij mij ook steeds 's nachts en dan ben je zo allenig :'-( want ik ga dan dus niet mijn man wakker maken, want tja, wat kan die eraan doen. Bij mij is het ook een stekende pijn met de hevigheid zoals van kiespijn waarbij je dan een zenuwbehandeling ondergaat zonder verdoving of zo. Bij mij kwam de pijn niet zozeer in golven, maar was aanhoudend....vandaar de de ha een beetje in de war was van mijn klachten. Tja die voltaren neemt net de edge van de pijn een beetje weg, ik zou echt panieken als ik helemaal niks in huis had om in te nemen. Ik houd jullie wel op de hoogte, ik moet ook nog voor een plasje en bloed afnemen, dat ga ik morgen doen.
 14. Mijn galklachten waren toch echt wel anders, plotseling opkomende heftige pijn in mijn bovenrug (tussen de schouderbladen) misselijk en boeren, Ik kon niet stilzitten of liggen, het trad altijd ongeveer 2 uur op na de avondmaaltijd
 15. Meds, zou het niet zo kunnen zijn dat het bij iedereen anders voelt? Ik heb ook pijn in mn rug daarbij, en het trekt naar mn rechterzij. Maar geen last van mn schouderbladen. Boeren en misselijkheid heb ik ook al gehad. En pijn na een vette maaltijd. Bij een normale maaltijd heb ik er niet zoveel last van.

  Maar voor hetzelfde geld zijn het mn darmen die raar aan het doen zijn! Dat zou ook nog heel goed kunnen. Al weet ik dus wel al dat ik galstenen heb, en daar ook pijn van kan hebben.
  Mijn internist zei dat ze wel degelijk buikpijn kunnen veroorzaken.
 16. quote:
  meds schreef op 09 maart 2009 @ 15:53:
  Mijn galklachten waren toch echt wel anders, plotseling opkomende heftige pijn in mijn bovenrug (tussen de schouderbladen) misselijk en boeren, Ik kon niet stilzitten of liggen, het trad altijd ongeveer 2 uur op na de avondmaaltijd
  Ja totaal anders als bij mij inderdaad....maar joah, misschien heb ik ze ook wel niet, steentjes dan, het moet allemaal nog onderzocht worden.
 17. Links uitstralend naar rug?
  Klinkt voor mij als een alvleesklier probleem. Ik had een zeer flinke gelukkig goedaardige tumor op mijn alvleesklier die zich ook fijntjes met andere organen ging bemoeien en had van de ene op de andere dag ongelofelijke pijn centraal links onder mijn ribben uitstralend naar links en de linkerkant van mijn rug. Ding is eruit gehaald en alles goed afgelopen gelukkig! Kan het niet zo zijn dat jou stenen ook de alvleesklier aantikken zoals hier al eerder gezegd is? Mijn ervaring is dat ze er een tijdje (bij mij enkele dagen) over doen om dit te ontdekken, alvleesklier ligt vrij diep in het lichaam. Als de pijn echt niet uit te houden is (als het de alvleesklier is: mij hebben ze dagen platgespoten met morfine terwijl ik normaal nog geen paracetamol slik) zou ik gewoon fijn naar de eerste hulp gaan, of het nou galstenen zijn, de alvleesklier of wat anders, dat je niet meer naar de wc kunt en ligt te verrekken van de pijn lijkt mij genoeg reden om een beetje vaart achter de zaak te zetten. Sterkte en laat even weten hoe het gaat!
 18. Nou hier alweer een relaas gemeld maar ik denk dat ie in cyberspace is verdwenen....maar goed, ik had dus gisteren weer een aanval, moesten we nog van R'dam naar Den Haag rijden, een vreselijke pijn die idd soms een beetje wegebde, zoals wee├źn, ik was nu ook misselijk dacht dat ik moest overgeven. Ik zat enorm te steunen en heen en weer te wiegen in de auto, mijn man werd er niet goed van.
  Maar in de buurt van Voorburg werd het ietsje minder, en na nog een paar stoplichten was het ineens helemaal weg! Wat een opluchting zeg, ik dacht dat ik dood ging van de pijn.
  Ik zal voortaan maar zorgen dat ik die diclofanac in mijn tas heb.
 19. Toetyfroety, als ik dat lees denk ik toch echt aan galstenen.

  Keranet, bedankt voor je verhaal. Gelukkig is het bij jouw goed afgelopen! Ik heb niet onuithoudbare pijn. Het komt meer met vlagen. Maar het lijkt mij wel logisch dat mijn darmproblemen te maken hebben met een eerdere darm/buikoperatie. Mijn zijpijn is te verklaren door littekenweefsel. (mijn milt is verwijderd, en die zit links) Die galstenen zorgen bij mij dus alleen voor buikpijn. Maar ik zal het de volgende keer eens aankaarten bij de internist. Moet 24 maart weer terug.
 20. Mijn milt is ook verwijderd, evenals een stuk lever (dat zou inmiddels weer aangegroeid moeten zijn), maar ik heb nu helemaal nergens meer last van, alleen nog af en toe van het litteken als ik een rare beweging maak, het is nu nog geen jaar geleden dat ik geopereerd ben. Hoe lang geleden is jouw milt verwijderd? En heb je daaraan nog andere klachten overgehouden als alleen maar zijpijn? Ben daar wel nieuwschierig naar, want de artsen zeiden dat het niks uitmaakte, dat ik alleen enorm moest oppasse met reizen naar Malaria gebieden en op internet kon ik er ook niet zoveel over vinden. Fijn dat je in ieder geval niet constant pijn hebt, en lijkt me goed om het eens bij de internist aan te kaarten, ben benieuwd wat hij/zij zegt.
 21. Nou ik ben voor mijn echo geweest, maar er waren geen stenen te zien. Nou moet ik ook wel zeggen dat ik al ongeveer 17 dagen geen aanval heb gehad. Misschien is bij die hevige laatste het steentje er toch uitgeduwd?

  Maar ik suggereerde zoiets bij de dokter en volgens hem had je nooit maar 1 steen. Dus tja, dan weet ik het ook niet meer.
  Maar halleeluja, op het ogenblik dus nergens last van, dus gaan we maar gewoon door met leven! Bloed en urine was ook onderzocht en ook allebei in orde.

  Hoe is het met jullie?
 22. Ik heb galstenen gehad. Ze zijn op vakantie in Oostenrijk geconstateerd, daar vond men dat ik acuut geopereerd moest worden maar dat wilde ik niet. (ik spreek nauwelijk Duits, was daar alleen met een vage bekende). In Nederland heb ik toen nog 1,5 jaar op de wachtlijst gestaan.
  Pijn in je zij herken ik ook niet hoewel ik soms nadat ik veel last van mijn galbaas had gehad wel op de meest rare plaatsen spierpijn had (dus ook wel eens in mijn zij)
 23. HOi Toet, niet alle stenen zijn te traceren met de echo
 24. quote:
  meds schreef op 29 maart 2009 @ 17:06:
  HOi Toet, niet alle stenen zijn te traceren met de echo


  Ja, daar was ik al bang voor. Maar als ik geen aanvallen meer krijg, dan kan ik toch ook niet eisen dat ze iets met me doen.

  Je zal zien dat het gewoon een tijdje goed gaat en net als ik in mijn tentje op de camping zit krijg ik weer pijn. :~)
 25. als dat zo is moet je vragen om een ct scan, dan kunnen ze wel steentjes of gruis zien.
 26. Even een oud topic omhoog halen.

  Ik word as. donderdag geopereerd, mijn galblaas wordt dan verwijderd.

  Ik heb nu sinds anderhalf jaar heftige aanvallen van pijn links in mijn buik en in mijn rug. De eerste keer was het zo erg dat ik in het ziekenhuis werd opgenomen, na weken aanmodderen en diclofenac slikken. Toen bleek dat ik niet tegen diclofenac kon en mijn afweersysteem zo slecht was dat ik ook nog gordelroos erbij kreeg. Uiteindelijk wisten ze niet precies waar de ontsteking zat. De derde keer was nu vlak voor kerst en eindelijk hebben ze het gevonden( na weer ene dag in het ziekenhuis): ik heb galstenen en als die zich verplaatsen tikken ze tegen de alvleesklier aan die daardoor ontsteekt.

  Aan de ene kant ben ik blij dat er nu gevonden is wat er aan de hand is en ook dat er zo snel nu opgetreden wordt. Aan de andere kant denk ik "snel?" Kom op zeg, anderhalf jaar! Zo'n pijnaanval is verschrikkelijk, dit hadden ze toch ook wel sneller kunnen vinden? Plus: ik zeg het niemand, maar ik vind het allemaal heel eng. Ik zie best wel op tegen de operatie en hoe het daarna met me zal gaan. Gaat die pijn nu echt weg? Klopt hun diagnose wel? De chirurg zegt dat ik een week hersteltijd nodig heb en daarna weer alles kan doen en eten wat ik wil. Is dat ook wel zo?
  Ik las hier best goede dingen, heb misschien alleen wat geruststelling nodig :sigh: