Gezondheid alle pijlers

IJskoud hebben.. het is niet leuk meer!

24-10-2016 19:12 49 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik heb eigenlijk een kei naar probleem.. Ik heb het koud. En nee niet zomaar koud, constant, bijna de hele dag door! Nou heb ik het vroeger altijd wel snel koud gehad, maar dit is echt bijzonder gewoon..



Soms kan een warme douche, dikke pyjama en onder m'n dekens liggen niet eens helpen!

Ik draag nu al truien, en wil eerlijk gezegd niet de dikste truien al gaan dragen want dan heb ik er in de winter als het echt koud koud is niks meer aan!



Ik ben al naar de dokter geweest, en die zegt dat hij niet weet wat het is of kan zijn omdat er niet echt een ziekte/aandoening/weet ik het is waarbij je het steeds erg koud heb..



Wat moet ik nou?! Ik word er bijna ongelukkig van! Helaas ben ik daarnaast ook super moe elke keer wat ook eigenlijk geen reden heeft. (Ik heb de ziekte van hashimoto <trage schildklier> en slik er medicijnen voor waarvan de dokter zegt dat ik goed ingesteld sta dus daarvan zou het ook niet mogen komen) Iemand tips wat kan helpen o.i.d.?
Alle reacties Link kopieren
Dat is echt klote altijd koud lijkt me idd vreselijk. Misschien een hele domme tip hoor maar wat denk je van elektrische sokken. Die zijn altijd warm. Of werkt dat niet zo bij jou warme voeten helemaal warm. Heb er totaal geen verstand van maar hier moest ik meteen aan denken. Sterkte!
Alle reacties Link kopieren
Misschien overbodig maar ben je wel op gewicht/niet te mager? Ik ben een tijd echt aan de magere kant geweest en had het toen ook eeuwig koud.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou toch nog even navragen bij je dokter of het niet door je schildklier komt; heb je nog andere klachten die daarbij kunnen passen?

Wat bij mij helpt is om naar buiten te gaan en rond te lopen/te fietsen. Als ik dan weer binnenkom heb ik het niet meer koud.
Alle reacties Link kopieren
warme thee met verse gember .. dat warmt je hele lichaam op,. Veel sterkte
Ik heb dat een tijdje gehad nadat ik heel veel was afgevallen in korte tijd, echt zo verkleumd tot op het bot constant. Heel vervelend. Krijg je het wel warmer als je je inspant? Dan misschien wat meer bewegen, sporten?
Alle reacties Link kopieren
Wollen ondergoed kopen, in ieder geval een wollen hempje onder je kleding aandoen. Helpt wel.
Alle reacties Link kopieren
koud gaan (af)douchen, stimuleert de doorbloeding en zet je kacheltje aan.
I can't control the wind but I can adjust the sail
explore, dream & discover
Alle reacties Link kopieren
Ik ben rond de 165-167 en weeg tussen de 58 en 59 kg dus volgens mij netjes?



De enige klachten die ik heb wat in het plaatje van m'n schildklier past is vermoeidheid en koud hebben. Dit heb ik ook op het moment met de dokter besproken toen ik voor m'n schildklier uitslagen ging, en die zei dat dit gewoon netjes was en het er niet mee te maken kon hebben. Ik kan het ook bij wijze van s'morgens warm hebben en dan een uur later bijvoorbeeld ijskoud en dan krijg ik het vaak niet warm meer
Alle reacties Link kopieren
Maar wat zegt je endocrinoloog er dan van? Een huisarts kan hier toch weinig mee?
Alle reacties Link kopieren
Bij mij helpt de sauna, daar kun je je lichaam goed leren ' trainen' om met temperatuur wisselingen om te gaan. Je zult dan wel echt goed moeten wisselen tussen warm en koud.
Het klinkt anders wel als typische schildklierdingen. Weet je je waardes ook, of alleen maar dat ze volgens de huisarts goed zijn?
Alle reacties Link kopieren
quote:lionlily schreef op 24 oktober 2016 @ 19:24:

Maar wat zegt je endocrinoloog er dan van? Een huisarts kan hier toch weinig mee? Ik sta met mijn schildklier onder behandeling bij de huisarts (i.v.m. slechte ervaring met mijn toenmalige endocrinoloog.. Die zette mij zonder pardon terug op een dosis waar ik het nog slechter op deed en verklaarde dat mijn klachten psychisch waren..



Wat de huisarts zei was dat als het nog een aantal maanden door ging hij me wellicht naar de endocriniloog kon sturen misschien dat die meer wist..
Alle reacties Link kopieren
quote:Nananouk schreef op 24 oktober 2016 @ 19:30:

[...]





Ik sta met mijn schildklier onder behandeling bij de huisarts (i.v.m. slechte ervaring met mijn toenmalige endocrinoloog.. Die zette mij zonder pardon terug op een dosis waar ik het nog slechter op deed en verklaarde dat mijn klachten psychisch waren..



Wat de huisarts zei was dat als het nog een aantal maanden door ging hij me wellicht naar de endocriniloog kon sturen misschien dat die meer wist.. Sorry maar wat een slechte acie van je huisarts. Die had je voor een second opinion door moeten sturen naar een andere arts. Zelf resultaten beoordelen van een schildklier is moeilijk genoeg om een specialist nodig te hebben. Dus hop terug naar huisarts en een verwijzing vragen. Niet wachten hoor.
Ik herken je klachten. Vermoeidheid en altijd koud hebben. Daarnaast nog een hoop andere vage klachten.



Is je vitamine b12 getest? Ik bleek een tekort te hebben waar je u tegen zegt en behandeling heeft mij goed geholpen! Een tekort hangt regelmatig samen met schildklierproblemen, maar artsen pikken het vaak niet op omdat het een vrij "nieuw" iets is..
Alle reacties Link kopieren
quote:Springtouw schreef op 24 oktober 2016 @ 19:44:

Ik herken je klachten. Vermoeidheid en altijd koud hebben. Daarnaast nog een hoop andere vage klachten.



Is je vitamine b12 getest? Ik bleek een tekort te hebben waar je u tegen zegt en behandeling heeft mij goed geholpen! Een tekort hangt regelmatig samen met schildklierproblemen, maar artsen pikken het vaak niet op omdat het een vrij "nieuw" iets is.. Ik heb inderdaad ook een B12 tekort (al bijna een jaar) en daarvoor slik ik tabletten en gaat het goed mee (injecties waren helaas geen oplossing voor mij)
Alle reacties Link kopieren
quote:lionlily schreef op 24 oktober 2016 @ 19:39:

[...]





Sorry maar wat een slechte acie van je huisarts. Die had je voor een second opinion door moeten sturen naar een andere arts. Zelf resultaten beoordelen van een schildklier is moeilijk genoeg om een specialist nodig te hebben. Dus hop terug naar huisarts en een verwijzing vragen. Niet wachten hoor. Kan ik dan gewoon bellen en langsgaan en zeggen dat ik doorverwezen wil worden naar een endocrinoloog? Want dan wilt ie vast weten waarom
Alle reacties Link kopieren
Heeft de dokter verder nog op andere dingen geprikt?

Kruikje?
Ik heb het ook altijd koud en een traag werkende schildklier (geen medicatie want niet heel erg). Ik was altijd veel te zwaar en had het toen ook altijd koud maar na veel te zijn afgevallen heb ik het dus nog kouder. Mijn tips: een elektrische deken in bed, skisokken ipv gewone sokken, een hittepit (daarmee zit ik nu op de bank). Verder ook geen tips, alleen herkenning van hoe irritant het is. Ik kan me soms echt heel naar voelen door de kou.
Beweeg je genoeg? Elke dag minimaal een uur bewegen helpt ook goed als aanvulling op de schildkliermedicatie.
Alle reacties Link kopieren
quote:rastan schreef op 24 oktober 2016 @ 19:14:

Misschien overbodig maar ben je wel op gewicht/niet te mager? Ik ben een tijd echt aan de magere kant geweest en had het toen ook eeuwig koud.Ik ben te zwaar en heb het ook altijd koud
De waarheid is dat iedereen zomaar wat probeert
Alle reacties Link kopieren
quote:taxi87 schreef op 24 oktober 2016 @ 19:51:

Heeft de dokter verder nog op andere dingen geprikt?

Kruikje? Nee mijn standaard prik lijst eigenlijk..

Vitamine B12 en schildklier..



Jaa ik heb geen kruikje! Ik zit al met mn dikke pyjama broek, trui en een dekentje
Alle reacties Link kopieren
Ik draag thuis 3 truien over elkaar, sokken en pantoffels, dikke joggingbroek met een dekentje om me heen en ik heb het nog steeds koud. Ik heb subklinische hypothyreoïdie (geen medicatie)
Heanig an
O naar he! Ik heb het soms ook

zo koud, dat ik er ellendig van word. Vooral het voor en najaar is hel. Al wel erg koud, maar nog nergens echt stokende kachels aan etc.

Ik douche vaak heel heet, daarna heb ik het weer een paar uur "warm". Verder laagjes. Laagjes helpen beter, dan 1 dikke trui. Ook de voeten, handen en hoofd goed warm houden. Als laatste helpt een paar km hardlopen hier ook altijd erg goed.
Alle reacties Link kopieren
Heb je het zo extreem koud sinds je schildklieraandoening (ik lees vroeger ook maar niet in deze mate)?

Ik zou misschien toch aandringen op een 2nd opinion van een internist/endocrinoloog, misschien interpreteert je huisarts de bloeduitslagen toch niet helemaal goed of speelt er toch wat anders naast.

Verder is sporten altijd goed (meer spiermassa houdt je beter warm).

In de winter slik ik altijd vitamine D van de drogist om wat minder moe te worden.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven