Gezondheid alle pijlers

levende wormen in kabeljauw...

21-01-2012 20:47 123 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi allemaal. Ben me rot geschrokken, net een lekker visie gebakken kom ik halverwege levende wormen tegen! Ik meteen hap gebeld, ben nl ook nog eens 20 weken zwanger. Kreeg alleen de mededeling dat ik veel moest drinken... boos naar ah gegaan, daar reageerde ze laconiek, was volgens hen normaal. Ik kreeg mijn maaltijd vergoed en een bosje bloemen. Thuis gaan google, werd niet erg vrolijk. Dood kan die worm geen kwaad maar levend zou hij dodelijk zijn. Help! Iemand ervaring met wormen in kabeljauw? Wat moet ik doen? Nogmaals hap bellen, weet het even niet... forum mobiel dus typfouten daardoor...
Alle reacties Link kopieren
Nou, net terug van hap. De ha had niet goed begrepen van assistente dat de worm leefde. Toen ik dit de tweede maal benadrukte moest ik direct komen. Er wordt een microbioloog ingeschakeld en overleg gepleegd met het rivm. Nu weet ik dus nog niets, bij jlachten niet ik direct bellen maar de worm kan zich ook nog even stil houden in mijn darm. Maandag ms bloedonderziek, ze weten nog niet zeker of ze m daarmee kunnen traceren. En ms is het loos alarm en heb ik er geen binnen, ik hoop het!
Alle reacties Link kopieren
Sorry voor typfouten, forum ff mobiel..
Alle reacties Link kopieren
Goed dat je terug bent gegaan naar de HAP. Ik duim voor je dat er uit onderzoek niets komt en het dus loos alarm was. Sterkte er mee!
“I've learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel.” Maya Angelou.
Alle reacties Link kopieren
wat fijn dat je geweest bent, Nic! Ik hoop ook het laatste, maar wel heel geruststellend dat ze nu van de situatie weten... Flapdrollen ook, ze horen goed te luisteren en dan pas iemand af te wimpelen



Niet vergeten morgen ook een mail te sturen naar de VWA, dat doet de HAP namelijk niet maar moet je zelf doen. En zo lang mensen geen klacht indienen, wordt de AH er niet op aan gesproken..
life ain't a perfect story, write it while you live it
Alle reacties Link kopieren
quote:Ruza schreef op 21 januari 2012 @ 22:46:

Tja dat krijg je ervan als je lijken eet.Doe normaal. Mafklapper.
Ik griezel van je verhaal TO, ik hoop dat je geen klachten krijgt.

Ik had er laatst een in een bak oesters, deze heb ik niet opgegeten en ik ben ook niet zwanger dus zelf had ik gewoon zoiets van gadverdamme, maar ik kan me je stress wel goed indenken.

Ik kan me niet voorstellen dat er meer dan een in heeft gezeten, want zoals eerder aangegeven wordt de vis gecontroleerd, maar glipt er soms wel een worm doorheen, de kans dat dat er meerdere zijn is dus veel kleiner.

Sterkte.
Alle reacties Link kopieren
Brrr TO, naar verhaal. Goed dat je naar hap bent geweest! Puntje van aandacht: in plastic verpakte vis van de supermarkt wordt tijdens de zwangerschap afgeraden ivm lysteriebacterie. Beter is het om je visje vers bij de visboer te halen. De kans op besmetting is overigens heel erg klein hoor dus niet druk over gaan maken. Sterkte met de situatie en een gezonde verdere zwangerschap gewenst.
Alle reacties Link kopieren
Misspoes, ik had alleen begrepen dat vacuüm verpakte vis wordt afgeraden. Dat was deze niet. Maar goed, ik eet helemaal geen vis meer..
Alle reacties Link kopieren
Getverdemme, wij hadden met kerst ook bedorven vlees van de AH... Echt vreemd...
Veel sterkte TO



Kan me voorstellen dat je je rotschrikt en helemaal als je zwanger bent.Echt niet normaal hoor dat dat zo maar in je visje zit.Goed dat de HAP er later toch werk van maakte.

Nu maar hopen dat het allemaal meevalt.



Enne....door jouw topic ben ik weer op dieet....had opeens nergens meer trek in ;)
Alle reacties Link kopieren
Ik zou me doodschrikken met een worm in me visje!

Hopelijk is er niks aan de hand met jou en je baby.

X
Prrrr, mauw miawwwww.
Alle reacties Link kopieren
Ah staat nu eenmaal niet bekent om zijn kwaliteit van vlees en vis... ga lekker naar een goede slager of visboer! De kans op vreemde dingen is dan vele malen lager.
Alle reacties Link kopieren
Sinds 1968 zijn de Nederlandse vissers verplicht rauwe vis, dus ook haring, een etmaal bij -20 °C te bewaren of gedurende een bepaalde tijd in een zure marinade te leggen. Volgens Wikipedia.



VWA bellen.
Alle reacties Link kopieren
Nic: vind dit echt niet normaal! Ik snap jouw frustratie volledig hoor. Sterkte x
Alle reacties Link kopieren
Oh nee GATVERREDAMME !!
Alle reacties Link kopieren
OMG!!! Echt wat vreselijk goor!!!! Ik zou ook gelijk gegeten en gedronken hebben voor de komende 6 dagen!!! Heel ranzig!
Sometimes I question my sanity, but the unicorn and gummy bears tell me I’m fine!
Pff wat een toestand zeg! Nou mooi dat ze je nu in ieder geval goed gaan nakijken. Sterkte hoor!
Alle reacties Link kopieren
get wat vies

Ik kan me voorstellen dat je meteen geen trek meer hebt in vis!



Ik heb het nog even nagevraagd bij een visboer en het schijnt dus zo te zijn dat die wormen het meest voorkomen bij vis uit Ijsland. En laat AH nu juist zn vis daar vandaan halen.

Voortaan dus lekker naar een visboer gaan. Een goede visboer weet waar zn vis vandaan komt en wanneer je de minste kans

hebt op bijv. dit soort dingen.



Verder schijnen ze dus idd echt dood te gaan bij het bakken. Ik zou even goed controleren of je geen vis of vlees te rauw zit te ten, want dat is natuurlijk link bij een zwangerschap.
Ik had direct mijn vinger achter in de keel gestoken! Eruit met die bende....



Nu je zwanger bent heb je juist op dat gebied altijd al meer zorgen, gebeurt je dit. Ik zou het hierbij niet laten trouwens. Ik schreef een mail/brief naar AH! Echt te belachelijk voor woorden dit.

Ik wens je veel sterkte en hoop dat het allemaal mee gaat vallen!



Fijne zwangerschap nog gewenst.
Eigenlijk moet er iets groters gebeuren dan een brief aan de AH. Die krijgen ze blijkbaar veel vaker hierover en doen dat af met een "goh vervelend, hier geld terug of nieuw vissie".



In ieder geval aangeven bij de www.vwa.nl voedsel en waren autoriteit. HOe meer klachten dáár binnen komen, hoe groter de kans dat er iets mee gedaan wordt.
Alle reacties Link kopieren
Sterkte Nic1983, ik hoop dat het allemaal met een sisser afloopt.

Dit is wel het laatste waar je op wacht als je zwanger bent.

De AH moet zich goed achter de oren krabben, een bosje bloemen en geld retour is niet voldoende. Spaar zoveel mogelijk bewijs op (gooi die worm niet weg maar zet 'm in een potje in de koelkast) en dien een klacht in bij de VWA.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb de worm bewaard en die stuur ik naar de VWA, heb zelfs begrepen dat ze hem graag komen ophalen, morgen bel ik dus.



Net een klacht naar AH gestuurd, daarin ook gemeld dat ik een gepaste reactie én actie verwacht, om in de toekomst dit te voorkomen. Wanneer zei niet reageren ga ik zeker naar een consumentenprogramma.



Morgen dus naar HA, ik hoop dan meer te weten! Merk wel dat eten sowieso moeilijk is geworden voor het moment.



Wat het verhitten van de vis betreft. De vis was écht mega gaar, viel uit elkaar. Kan me niet voorstellen dat hij niet de tempratuur van 60 graden heeft bereikt. Ben daar ook altijd enorm voorzichtig mee. Maar als dit parasietje de prefentieve invriezing heeft overleefd is het een taai kreng, ben bang dat verhitting op "normaal" niveau dan niet voldoende is.
Alle reacties Link kopieren
quote:vivalda schreef op 21 januari 2012 @ 22:45:

[...]





Als je hier al van uit je panty gaat zou ik niet op dit forum blijven hoor. Er was niets op die reactie aan te merken.





Nou ik vind dit:



Ik snap het ook niet, hij was gebakken, maar de wormen leefden nog? Wat waren dat dan voor dodelijke, levende monsterwormen? Of heb je teveel horrorfilms gezien?





niet echt een respectvolle reactie naar iemand die 20 weken zwanger is en net mogelijk een eng parasiet heeft gegeten.... Maar schijnbaar heb jij andere normen en waarden. Ik ben dan blij met die van mij. Beetje lollig gaan zitten wezen tbv je eigen ego ten kosten van andere en dan in zo'n situatie, niet echt lekker...
.
Alle reacties Link kopieren
thanx nerd! (ff nieuwsgierig, ervaringsdeskundige of specialist oid?)

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven