Gezondheid alle pijlers

Onbegrepen blaas- en maag-darmklachten

29-04-2009 15:16 358 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi allemaal,



Ik ben een jonge vrouw van in de 20 en kwam er een paar dagen geleden achter dat ik niet meer kon plassen. Er zat toen ongeveer 1,5 liter in mijn blaas. Volgens de uroloog is het waarschijnlijk dat ik nooit meer zal kunnen plassen omdat de blaas zo uitgerekt is geweest en het virus wat waarschijnlijk het probleem veroorzaakt heeft er te lang gezeten heeft. Ik moet nu 2 weken mezelf gaan catheteriseren en als ik niet meer spontaan ga plassen de beslissing nemen of ik doorga met zelfcatheterisatie of een sp-catheter nemen.



Ik vind dit een moeilijke beslissing omdat het beide een enorme belasting is.... Zeker op zo'n jonge leeftijd
Alle reacties Link kopieren
Wat super dat je weer bent gaan sporten Annemie. Dat is toch wel heel positief. Ik snap dat de belastbaarheid beperkt is, maar inderdaad het is een begin.



Ik had van het weekend ook een luxe probleempje. Zaterdag ging mijn sondevoedingpomp opeens raar doen en kreeg ik dus niet de gewenst hoeveelheid sondevoeding binnen. Hij liep nog wel, maar dus niet de hoeveelheid die hij zou moeten lopen. Na veel heen en weer gebel besloten dat ze maandag een nieuwe zouden komen brengen. Bel ik maandag op om te vragen of ze al een idee hadden hoe laat hij zou komen. Bleek dat ze hem nog niet verstuurd hadden, omdat ik niet nog een keer gebeld had en of het niet nog een paar dagen kon wachten ivm kerstdrukte enzo. Daar ben ik dus niet mee akkoord gegaan. Toen is hij dus met spoed met de koerier meegegaan en 's avonds had ik hem binnen. Maar ook zo'n lekker gevalletje van mensen die er niets van snappen dat je niet een paar dagen zonder voeding kan als je al zo afgevallen bent.



Fijne feestdagen iedereen.
Alle reacties Link kopieren
Aaargh sneeuwprinses, het is zooo waardeloos, als je afhankelijk bent van instanties, die voor jou denken. Ik had het ook heel vaak hoor, dan zei ik ook wel aan de telefoon: Er mankeert vanalles aan mijn lijf, maar gelukkig werken mijn hersens nog prima.

Op de een of andere manier, is het zodra je wat mankeert, dat je niet meer voor vol aangezien word ofzo.

Gelukkig dat het uiteindelijk toch nog geregeld is.



Voor jou ook fijne feestdagen.
Alle reacties Link kopieren
hoi allemaal, allereerst natuurlijk nog de beste wensen en vooral een gezond 2011.



Hoe gaat het met jullie?



Hier gaat alles nog steeds zijn gangetje. Nog steeds veel diarree, dus zo'n 5 keer per dag naar het toilet. Gewicht blijft wel stabiel met de sondevoeding. Af en toe is er wat bij, maar als ik dan weer een paar mindere dagen heb is het er ook zo weer af. De thuiszorg is al een paar keer langs geweest om een nieuwe sonde in te brengen omdat ik hem dan weer uitbraak.



17 januari moet ik weer naar mijn internist om te kijken hoe nu verder. Ik ben van plan een second opinion te vragen omdat het allemaal niet opschiet en ik ook nog wel de mening van een tweede ziekenhuis wil. Wil dan naar een academisch ziekenhuis die gespecialiseerd is in maag, darm problemen. Denk het AMC, maar als iemand een beter ziekenhuis weet? Weet alleen niet hoe dat in zijn werk gaat. Iemand een idee?
Alle reacties Link kopieren
Hoi Sneeuwprinses, ik heb dit topic nog nooit eerder voorbij zien komen en heb net een stukje ervan gelezen.

Wat ontzettend rot dat dit allemaal zo verloopt voor jou.

Tips heb ik niet, alleen een



Heb je trouwens al een keer contact gehad met de Maag Lever Darm Stichting? Misschien hebben zij wel waardevolle tips voor je.

Ze hebben ook een infolijn: http://www.mlds.nl/over-de-mlds/vragen- ... /infolijn/
Alle reacties Link kopieren
hoi Sneeuwprinses:

Ik denk dat je groot gelijk hebt dat je wil dat er verder naar gekeken word, als er nu nog steeds geen verbetering in zit gaat het wel heel erg lang duren.



Ik denk alleen dat je beter kan vragen of je huidige arts je door wil sturen naar een academisch ziekenhuis. Dus niet voor een second opinion.



Ik zal het proberen uit te leggen, ik heb beide gehad. Toen ik de so kreeg, keek de tweede specialist alleen maar of hij het met de manier van werken en conclusies van mijn eigen arts eens was. Uiteindelijk was dat zo, en werd er niet verder gekeken. De tweede was dat mijn eigen specialist me voor uitgebreider onderzoek doorstuurde naar een academisch ziekenhuis, dus met een brief erbij dat hij er zelf niet uitkwam en dat hij doorverwees naar hun. Toen zijn ze wel serieus gaan kijken, met uiteindelijk het bekende resultaat.

Wat het amc betreft daar heb ik geen ervaring, ik heb zelf over het algemeen wel positieve ervaring bij het Erasmus mc in Rotterdam. Sterkte weer meissie, hoop dat je snel terecht kan.
Alle reacties Link kopieren
Bedankt weer voor de reacties Annemie en Guinevieve.

De maag- darm leverstichting ben ik nog niet bekend mee inderdaad. Heb even op hun site gekeken en besloten daar voorlopig nog niets mee te doen.



Ik heb nu inderdaad maar gevraagd naar een doorverwijzing. De huidige arts gaf aan niet zo veel meer te kunnen en was het er volledig mee eens dat ik naar een academisch ziekenhuis wil. Vooral omdat het allemaal wel erg lang duurt en er inderdaad geen verbetering zichtbaar is. Binnen 2 weken nog een gastroscopie hier in het ziekenhuis, de laatste was alweer een jaar oud en voor de huidige klachten, dus hij maakt nog even een nieuwe en dan kan hij me doorsturen.



Momenteel ook even in een dipje. Ben alles gewoon helemaal zat. Sonde braak ik regelmatig uit. De arts stelde voor om hem via de buikwand in mijn maag te leggen, dus een PEG- sonde in plaats van via mijn neus en keel. Dit vond ik voor dit moment nog even te ver gaan. Wanneer er voorlopig echt geen uitzicht op herstel is, wil ik het overwegen. Nu wil ik even afwachten wat het academische ziekenhuis (waarschijnlijk AMC) te bieden heeft. Het is anders toch weer een ingreep met risico op complicaties, en een insteekopening waar weer problemen kunnen ontstaan. Dus dan maar regelmatig de thuiszorg op bezoek om een nieuwe in te brengen.

Bovendien is mijn blaas een tijdje wat rustiger geweest en is die ook weer behoorlijk vervelend op het moment. Weer meer krampen en pijn, maar dan net niet genoeg om een antibioticakuur te gaan halen die weer slecht is voor de darmen.



Voor iedereen die meeleest; ik wil de naam van dit topic gaan veranderen in: Onbegrepen blaas- en maag-darmklachten. Omdat het lang niet meer alleen over de blaas gaat, ik allang een sp-catheter heb, en ik dit op het moment toepasselijker vindt.
Alle reacties Link kopieren
Sneeuwprinses: Wat ontzettend rot dat het nog steeds niet beter gaat, ik kan me zo voorstellen dat je er vreselijk zat van word.

Gelukkig dat de arts je doorwil sturen, wel een beetje laat, maar beter laat dan nooit toch? Wel vragen of hij het zelf echt voor je wil regelen. Dat heeft mijn arts toen ook gedaan, toen kon ik binnen een week terecht, en anders had ik drie maanden moeten wachten, en was ik weer begonnen bij een co-assistent, terwijl ik nu gelijk bij de specialist zelf terecht kon.



Wat het veranderen van de topictitel betreft, Ik vind het geen probleem maar misschien kan je beter een heel nieuw topic beginnen? Ik kan me voorstellen dat je daar weer wat meer reaktie op gaat krijgen. Sterkte weer meis. En moed verloren is al verloren hoor, dus kop op.
Sneeuwprinses, ik heb niet alles gelezen. Schrok van je post, je bent nog veel te jong voor zoiets. Lukt plassen ook niet meer met buikpersen?

Heel veel sterkte met alles!
Alle reacties Link kopieren
SP, heel praktisch; overleg even met arts over zelf zetten van de sonde. Mits je de "ballen" hebt, is het zetten van een NG echt doodsimpel. Zelf zetten geeft een veel grotere vrijheid en kan zelfs beter uitvallen (soms kan sonde op moment van braken een cirkel van braken triggeren, terwijl tijdelijk verwijderen van sonde de boel veel sneller tot rust kan brengen in die gevallen)



Een PEG plaatsen is niet echt verstandig als je een NG uitbraakt en er geen flauw idee van oorzaak is. Je bypasst nu met de NG enkel mond en slokdarm. Daar ligt kennelijk de hoofdoorzaak van het braken niet, anders had dat getackeld geweest met een NG. Een PEG doet precies hetzelfde; bypassen van mond en slokdarm. Daarmee pak je dus de braakproblemen totaal niet mee aan. Eerst zal er duidelijk moeten worden waar de oorzaak van het braken ligt, of beter gezegd de lokatie van de oorzaak. Als deze in de maag ligt, dan kan bijv. een J-tube een optie zijn (sonde die de maag ook bypasst en rechtstreeks in jejunum geplaats wordt). Als de oorzaak echter in de darmen ligt, dan zal ook dat weer geen heil brengen.



Stel je zou te veel blijven spugen en het is geen optie om met NG dat proces eerst te doorlopen, dan is het eerder een handige grijp naar een NJ, oftewel eenzelfde sonde als je nu hebt, maar dan tot in het jejunum ingebracht ipv maag. Dit is een logischere stap omdat je daarmee eerst in de praktijk kunt uitproberen of het bypassen van de maag het braken genoeg aanpakt of niet, alvorens een (alhoewel kleine) OK in te plannen.



Om nog maar te zwijgen van alle verschillende vormen en soorten waarin bijv. een PEG, PEG-J etc. etc. in komen. Des te meer informatie van te voren bekend is, des te beter een keuze te maken valt voor wat er bij jou het beste past i.p.v. blind proberen tot je raak schiet.



Voor wat betreft door verwijzen; praat eens over de motiliteitscentra. Dit zijn centra gespecialiseerd in de motiliteit (beweegpatroon) van het gehele spijsverteringstelsel. In het AMC wordt er op dit moment een opgezet, door een zeer kundig specialist. De rest van de afdeling MDL in het AMC? Mijn ervaring is gekleurd maar laten we het erop houden dat men bij mij de problematiek genegeerd heeft en doodleuk wilde afdoen met "ja vervelend, neuh kweet niet daar kunnen we niets mee, maar is ook niets, doei". Nu mag mijn verhaal bestaan uit dingen die niet altijd even bekend zijn, maar ik was op dat moment het tekstboek voorbeeld ernstig ondervoed met noodzaak tot direct ingrijpen. Wat in het streek gelukkig wel goed en adequaat is opgepakt en waarvoor e.e.a. nu verder gezet wordt via een motiliteitscentrum in een ander academisch ziekenhuis.



Heb je al geprobeerd met de sondevoeding te 'spelen'? Dus niet blind orders opvolgen van diëtist/arts ongeacht wat dan ook, maar op gevoel van lijf handelen (uiteraard in overleg). Daar kan namelijk enorm veel informatie uit komen die belangrijk kan zijn in het vervolgproces om duidelijk te krijgen waar een probleem kan liggen. Valt bijv. een lagere inloopsnelheid over een langere duur beter, valt constante of intermittend voeden beter, speel met verschillende soorten sondevoeding etc. etc.



Wil je meer leren omtrent sondevoeding, mogelijkheden en ervaringen uitwisselen? The Oley Foundation heeft hele goede en uitgebreide info. Engelstalig, maar zeer de moeite waard. Tevens is er een forum, worden er journals bijgehouden etc. Mocht je de term nog niet kennen, wat jij doet is HEN, home enteral nutrition.



Mocht je om wat voor reden dan ook ervaringen of gedachten uitwisselen of wat dan ook met mij, voel je vrij om te mailen op pixiedustviva AT gmail.com . Doe dat namelijk liever niet openbaar op het moment.



( hopelijk is het en beetje leesbaar, forumt wat lastig zo vanaf de mobielk)
when you wish upon a star...
Alle reacties Link kopieren
Hoi allemaal.



sorry, sorry, sorry dat ik nu pas post en dan nog wel een klein berichtje. Was mijn topic kwijt na een ziekenhuisopname ivm weer uitdrogingsverschijnselen enzo. Toen ik terug kwam was ik vergeten dat ik gevraagd had om de naam te veranderen, tot ik me vandaag opeens weer bedacht dat ik deze naam had verzonnen. Schaam......



Wil jullie nog wel bedanken voor de reacties. Vooral pixiedust. Heb inmiddels een jejunumsonde gekregen via de neus en dat beviel een stuk beter. Van het weekend in mijn slaap ermee aan het worstelen geweest en hem er uit getrokken. Dinsdag krijg ik dus weer een gastroscopie om een nieuwe te plaatsen. De tweede gastroscopie dus in 3 weken. Heb nu om een roesje gevraagd omdat ik het de vorige keer echt vreselijk vond en het anders niet meer durf. Wat een watje ben ik he.



Pixiedust. Ik weet gelukkig veel van sondes en sondevoeding af omdat ik normaal zelf ook in de verpleging werk. Zelf een maagsonde inbrengen kan ik bij iemand anders, maar niet bij mezelf hoor, brrr...... (Zei toch dat ik een watje ben) Een Peg wil ik ook niet omdat ik bij de insteek van de SP momenteel regelmatig last heb van wild vlees en andere problemen. Heb geen zin in nog meer slangen in mijn buik en nog meer insteekopeningen.



Annemie hoe is het met jou? Lukt het sporten een beetje en hoe ver ben je met het afbouwen van de pijnmedicatie?



Carenza, Ik krijg er wel wat urine uit met persen, maar houd dan nog een forse retentie over dat ik me de moeite bespaar en gewoon mijn blaas door middel van de SP catheter leeg. Bovendien willen ze niet dat mijn buikspieren nog sterker worden omdat ze vrij gespannen zijn en ik ze dus goed moet leren ontspannen. Tevens is dat een handicap met het wisselen van de catheter, dan blijft hij erg vast zitten namelijk.



De papieren zijn inmiddels naar Amsterdam verstuurd en zit nu te wachten op een oproep. Denk dat het na mijn vakantie wordt, maar we wachten geduldig af.
Alle reacties Link kopieren
Hoi allemaal



hoe is het met jullie? Kunnen jullie het topic net als ik niet meer vinden, of komt het doordat ik hier zo weinig ben?



Inmiddels een nieuwe jejunumsonde. De scopie dinsdag was heel erg meegevallen, volgens de mensen van de scopiekamer was het heel naar en ging het nou niet echt soepel. Maar ik heb heerlijk geslapen en er niets van meegekregen, altijd fijn. Helaas bleek de sonde 's avonds alweer verstopt te zitten. Dus na een paar dagen prutsen vanmorgen weer naar het ziekenhuis. Daar eerst geprobeerd hem terug te trekken en zo door te spuiten, maar dat lukte niet. Dus toen toch maar weer een infuusnaald erin, wat dormicum erdoor zodat ik weer kon slapen en weer een nieuwe geplaatst. Deze hebben ze meteen doorgespoten om te contoleren en die doet het perfect. Hier ook gelukkig weer niets van gemerkt. Toen ze me wakker maakten vertelden ze dat er een knik in de sonde zat en hij daarom dus niet doorgankelijk was. Weer een heel gedoe dus door een stom knikje. Maar ja. Nu eindelijk rustig voorbereiden voor de vakantie volgende week vrijdag. Krijg in ieder geval weer 's nachts wat extra voeding binnen.



Helaas nog niets gehoord van Amsterdam, ga er nu echt van uit dat het na de vakantie wordt. Maar ja, niets aan te doen. Momenteel is het allemaal wel te doen als de sondevoeding het doet. Ik weet ook de meeste toiletten op de pistes wel te vinden dus mocht ik moeten tijdens het skieen....
Alle reacties Link kopieren
Heee sneeuwprinses,

Wat een gedoe zeg, ik hoop dat je er nu even van verlost bent, en dat alle slangen nu even blijven zitten, en doen waar ze voor bedoelt zijn.



Wat goed van je dat je ondanks alles toch lekker op vakantie gaat, ik hoop zo dat je het naar je zin zal hebben. Het is je van harte gegund hoor. Ik hoop dat als je terug komt er een bericht voor je is uit Amterdam.



Hier gaat het heel goed, ik ben helemaal van de fentanyl af, als ik een drukke dag heb dan heb ik wel meer pijn, maar het is acceptabel. Ik ben er van overtuigd dat mijn baarmoeder toch ook voor heel veel ellende heeft gezorgd, want sinds die er uit is gaat het alleen maar beter. Het gaat nu zelfs zo goed dat ik een opleiding aan het doen ben, in dezelfde richting waar jij vroeger zat.
Alle reacties Link kopieren
Hoi allemaal



Annemie, wat geweldig dat het zo goed met je gaat. Dat is fijn om te lezen zeg. Dan is die operatie in ieder geval niet voor niets geweest. En ook helemaal van de fentanyl af, ook een hele vooruitgang, helemaal geweldig. Tja, meer pijn is wat minder, maar als je wel zonder die bende kan is het wel heel fijn. Die pijnstillers zijn immers ook alles behalve goed voor je lichaam. Tja van de opleiding kan ik natuurlijk alleen maar zeggen succes en die je best want het is echt een heel erg leuk beroep



Een paar uur nadat ik het vorige berichtje geschreven had probeerde ik de sondevoeding aan te sluiten en raad eens.... Precies hetzelfde als de vorige keer. Grrr, had hem voor het naar huis gaan natuurlijk nog eens moeten controleren en niet pas 's avonds laat. Maar was geloof ik nog een beetje onder invloed van de dormicum en ben het gewoon helemaal vergeten. Tja, nu is het natuurlijk weekend en kun je helemaal niets. Moet je raden wie er maandagochtend om 9.00 aan de telefoon hangt. Ben er echt helemaal klaar mee en wil ook de volgende keer niet het ziekenhuis uit voor ik zeker weet dat hij het een hele nacht blijft doen. Hopelijk kunnen ze hem een stukje terugtrekken en dan weer opnieuw opspuiten, maar zie het gebeuren dat ik weer een nieuwe moet. Dan mag ik best eisen dat ik zekerheid wil toch?



Ook goed nieuws: Ik kan 30 maart in het AMC terecht. Wel weer spannend hoor. Hopelijk gaan ze wat vinden. Dan kan ik ook weer eens verder werken aan mijn blaas. Want met die darmproblematiek kan ik niet mijn bekkenbodemspier-oefeningen doen en kom ik daar dus ook niet verder.
Alle reacties Link kopieren
Inmiddels is het probleem met de sonde gelukkig opgelost. Hij zat inderdaad weer in een knik en een heel stuk dubbel. Ze hebben nu op de rontgen gekeken hoe hij zat, daarna teruggetrokken en met het voerdraad weer opnieuw ingebracht. Dus hoefde gelukkig niet weer voor scopie. Nu druk bezig met de laatste voorbereidingen voor vakantie en morgenavond vertrekken we voor 2 weken naar de sneeuw. Ik kom daarna pas weer hier, dus tot over een paar weken allemaal
Alle reacties Link kopieren
Heel veel plezier Sneeuwprinses, geniet er van. Je hebt het verdient!!!!
Alle reacties Link kopieren
De vakantie zit er inmiddels weer op. We hebben het heel lekker gehad en ik heb nog aardig wat kunnen skieen. Helaas wel wat medische bezoekjes moeten brengen vanwege de sonde die weer gesneuveld was. Daarna hebben ze een maagsonde in de dunnedarm ingebracht die geen dag bleef zitten dus toen weer naar het ziekenhuis daar.



Verder morgen eindelijk mijn afspraak in het amc. Ben erg benieuwd. Vanmorgen is voor de verandering mijn jejunumsonde weer eens gesneuveld. Vanmiddag weer een maagsonde in laten brengen om te kijken of dat inmiddels alweer wat beter gaat, want heb het helemaal gehad met die andere sondes.



Hoe is het met jou Annemie?
Alle reacties Link kopieren
Inmiddels al weer een weekje verder na mijn afspraak in het AMC. Daar meer een intake gesprek gehad. Op het moment van de afspraak zat de maagsonde er nog in, donderdags lag hij er uit. Inmiddels dus alweer bijna een week zonder en weer terug op de 58,5 kilo, waar ik dus een paar maanden over heb gedaan om deze op de 60 te krijgen grrr.... Komt natuurlijk omdat ik de grootste moeite heb om iets binnen te houden ondanks de medicijnen tegen de misselijkheid en door de diarree gaat hetgene wat naar binnen gaat meteen weer naar buiten



Zoals ik al zei was het gesprek in het AMC meer een intake. Veel vragen en deze week wordt ik besproken in het team van specialisten en professoren. De sondevoeding waren ze eigenlijk een beetje op tegen, maar ja, zie nu weer dat ik echt niet zonder kan. Wil er ook liever vanaf natuurlijk. Over de diarree had de arts wel wat ideeen, maar ook die wilde hij liever eerst even bespreken in het team. Dus uiteindelijk weinig informatie. Na nog even gebuurt te hebben bij mijn oud-collega's zijn we weer naar huis gegaan. Nu zit ik al een paar dagen met mijn mobiel op zak om te wachten tot de arts weer belt. Zit te twijfelen of ik zal bellen dat het niet lekker gaat, maar voel me af en toe net zo'n aansteller dat het allemaal niet snel genoeg gaat en heb eigenlijk geen zin in een opname met een heleboel verjaardagen waaronder van het weekend mijn opa die 80 wordt en de mijne vlak erna in zicht.....
Alle reacties Link kopieren
Hoi Sneeuwprinses

Hoe is het? Is er inmiddels al wat meer duidelijkheid?

Hier gaat het nog steeds erg goed, vorige week is de neuro weer opnieuw ingesteld, omdat ik toch weer wat meer pijnklachten kreeg. Maar nu functioneer ik weer prima.

Ben erg benieuwd naar jou verhaal.
Alle reacties Link kopieren
Na een hele tijd niet geschreven te hebben voelde ik momenteel toch weer behoefte om te schrijven. Ook al is het maar om even gesteund te worden omdat mijn man momenteel een aantal dagen weg is.



Allereerst fijn om te horen Annemie, dat je momenteel prima funtioneert.



Hoe het momenteel gaat: In het AMC hebben ze me doorverwezen naar de psychiatrie zonder verder onderzoek. Omdat ik in het verleden daar ooit eens met een psychiater te maken heb gehad hebben ze me meteen doorgestuurd omdat ze denken dat de oorzaak psychisch is. Daar vorige week een intake gehad en volgende week de uitslag en een behandelplan. Verder gaat alles zijn gangetje. De diarree nog steeds aanwezig en flink ook, nog steeds veel moe en slapen. Blijf dankzij de nutridrink wel op gewicht met veel moeite, gelukkig houdt mijn maag zich momenteel vrij rustig, dus gaat er ook geen gewicht af door dagen niet eten.



Maar nu een beetje steun nodig: Gisteren bericht gehad van het UWV waar ik inmiddels mijn WIA had aangevraagd. Na eerst bij een arboarts te zijn geweest gisteren het resultaat. Voor 23% arbeidsongeschikt. Moet weer 34,23 uur per week aan het werk. Volgens hun zijn de uren geen probleem wanneer ik maar fysiek licht werk doe en mentaal geen stress hoef te hebben en niet gestoord wordt in mijn werk. Waahhhh dat is toch niet te geloven??? Ik slaap iedere middag en moet nog steeds veel activiteiten staken omdat het niet lukt. Ook kan ik me door de vermoeidheid moeilijk concentreren waardoor ik mijn studie ook al op een laag pitje heb gezet. Momenteel dus een beetje verdrietig en daar komt bij dat ik de laatste 1,5 week een beetje veel over mijn grenzen ben gegaan door allerlei belangrijke activiteiten wat het er natuurlijk ook niet beter op maakt.



Verder eerst maar afwachten wat er volgende week bij de psych uitkomt en dat doorspelen naar de arboarts. Indien de uitkomst dan niet aangepast wordt, dan bezwaar aantekenen en dat gaan afwachten. Verder wil ik nog even niet kijken.



Groetjes van een verdrietige en zeer vermoeide Sneeuwprinses.
Alle reacties Link kopieren
Ooh meissie toch, wat een moeilijke verdrietige toestand. Ik kan me zo voorstellen dat je even niet weet hoe je het verder moet gaan doen.

Heb je er vrede mee dat ze je door gestuurd hebben naar de psych? Ik weet wel uit eigen ervaring dat lichaam en geest zeker een zijn, en dat je geest af en toe malle fratsen met je uit kan halen.

Wat het uwv betreft, kan ik me heel goed voorstellen dat je daar nog vermoeider van word, dan je nu al bent. Uiteindelijk hebben ze misschien wel gelijk, dat het goed voor je is om af en toe weer wat om handen te hebben, maar dan moet de situatie wel eerst gestabiliseerd zijn.

Als jij weet waar je aan toe bent, en een behandelplan hebt, dan pas kan je energie over gaan houden voor andere dingen.

Jammer dat zij het anders zien.

Heel veel sterkte meis, hou je ons op de hoogte hoe het verder gaat?
Alle reacties Link kopieren
Ik had dit topic nog nooit gezien, maar heb het nu gedeeltelijk gelezen. Wat een ellende heb je met je lijf te stellen zeg.

Ik heb er geen ervaring mee en geen verstand van, maar ik wil je graag een geven.

Hopelijk vind je lotgenoten die je kunnen helpen!
Alle reacties Link kopieren
Bedankt voor jullie reacties, dat doet me heel erg goed





Kan het vandaag allemaal wat meer relativeren. Mijn maag wel flink van slag, dat was hij al een paar dagen maar door alles momenteel nog wat meer. Zal vast over een paar dagen weer wat beter gaan. Dietiste vandaag ook weer tevreden omdat mijn gewicht nog steeds stabiel is. Mag nu 2 maanden wegblijven, jippie.



Gisteren tot slot nog enorme ruzie gehad met de buren. Ook bedreigd door ze met een hark. Gisteravond nog de politie gebeld en morgen officieel aangifte doen. Een van de honden had zijn lijn stuk getrokken en was er dus vandoor gegaan achter hun kat aan. Die was vervolgens in een boom gevlucht. Maar al vaker overhoop gelegen met die buren en niet wij alleen.... Tja, hoort er allemaal bij helaas.



Nu weer even energie aan het verzamelen om vanmiddag nog even met de hondjes een klein rondje in het bos te lopen. Dan kunnen ze wat energie kwijt
Alle reacties Link kopieren
Antwoord op je vraag Annemie: Nee vrede niet, ik heb er veel moeite mee om doorverwezen te worden naar de psychiatrie zonder eerst verder onderzoek te doen. Op de psychiatrie zeiden ze echter hetzelfde als jou, alleen in iets andere bewoording; Je lichaam en geest zijn 1 en alles in je lichaam wordt aangestuurd door je hersenen. Daardoor sta ik er nu wel open voor, alhoewel de twijfels er af en toe ook wel zijn. Ik ben erg benieuwd wat er dinsdag uit gaat komen en hoop dat hun ook kunnen helpen om me wat beter te laten voelen. Ook ben ik het volledig met je eens dat alles wat stabieler moet zijn voor ik weer ga werken. Maar ja, eerst dinsdag maar eens even afwachten.
Alle reacties Link kopieren
Iets minder 'heftig', maar wel hetzelfde principe over lichaam en geest die een zijn: haptonomie. Heb je daar wel eens aan gedacht? Ik ben er nog nooit heen geweest, maar ik hoor er vak positieve verhalen over.

En wat vreselijk, zulke buren die gaan dreigen.
Alle reacties Link kopieren
quote:sneeuwprinses schreef op 30 juni 2011 @ 11:03:

Antwoord op je vraag Annemie: Nee vrede niet, ik heb er veel moeite mee om doorverwezen te worden naar de psychiatrie zonder eerst verder onderzoek te doen.

Dat dacht ik al te proeven in je vorige post. Heb er om eerlijk te zijn ook moeite mee, hoewel ik de laatste zal zijn om een puur biomedisch model te verdedigen en dus de psyche buiten het verhaal te (willen) houden. Maar binnen de psychiatrie is het bij lichamelijke klachten toch wel een goede gewoonte om eerst zo goed mogelijk alles op medisch gebied te (laten) onderzoeken. Daarom misschien jammer dat ze dat niet eerst hebben gedaan. On the other hand worden er teveel mensen te láát doorverwezen naar de psychiatrie, die dus jaren specialistje aan het hoppen zijn en zich totaal onbegrepen voelen omdat niemand ooit "iets vindt". En ik ben geen medicus, dus het is puur gevoelsmatig, maar ik heb bij jouw verhaal toch het idee dat er iets intern mis is (waarbij natuurlijk de psyche een rol kan spelen/de klachten kunnen verergeren) maar dat de oorzaak gewoon heel moeilijk te achterhalen is. Kan het falikant mishebben natuurlijk, maar goed.



Ik vind het 'verdacht' dat er vanalles intern misgaat op gebied van 'traag' of slecht werken van organen die samen moeten trekken of voort moeten stuwen, en dat er behalve een depressie (die a) iedereen kan krijgen en b) veel vaker voorkomt bij mensen met een chronische ziekte/chronische pijn/etc.) geen klachten zijn die echt buiten dat plaatje vallen. (Toch?) Wat dat betreft zou ik het totaal niet vreemd vinden als er een onderliggende medische verklaring zou zijn waarbij zowel blaas als maag als darmen betrokken zijn in jouw geval.



Mbt de WIA: ja, het UWV kan een behoorlijke stressverhogende factor zijn in tijden waarin het tóch al niet lekker gaat. Jammer dat het zo loopt. Balen ook dat die beoordeling komt op een moment dat nog altijd de precieze oorzaak van je klachten niet bekend is, dat maakt het bij UWV altijd lastig. Ben het eens met m'n voorgangers dat waarschijnlijk 'rustiger vaarwater' nodig zal zijn voordat jij de energie en moed zult hebben om te kijken naar je mogelijkheden voor werk. Ook omdat je nu niet weet waar je aan toe bent, en dus ook geen prognose of eventueel behandelplan hebt. Lichter werk lijkt me sowieso een vereiste, ik weet niet hoe je zelf aankijkt tegen bijvoorbeeld het aantal uren werk dat haalbaar zal zijn? Maar eigenlijk denk ik dat het nog wat vroeg is voor jou om op dit moment daar uitspraak over te kunnen doen. Jammer dat dat moment van beoordeling zo uitvalt qua timing.



Voor nu, en dat is tien keer makkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer je zorgen te maken over dingen wanneer het moment dáár is. Je kunt bezwaar maken als je het niet eens bent met een beslissing. Pas als ook bij het bezwaar een uitslag volgt waar je je niet in kunt vinden, ga je denken over een volgende stap. Ik weet niet wanneer je ZW afloopt, maar ik neem aan dat je recht hebt op WW en dat die net zo hoog is als je ZW-uitkering. Je hebt wel sollicitatieplicht in de WW, en ik weet uit ervaring dat dat zwaar kan vallen (stress en confrontatie) als je eigenlijk te ziek bent om te werken. Daar kun je alleen niets aan doen dan dat je één keer per week een (desnoods standaard)brief wegstuurt zolang je zo ziek bent, en heel misschien zie je een keer een vacature die je wél ziet zitten, of waardoor je zin krijgt in "straks als het wat beter gaat". Zo kun je misschien al een heel klein beetje proeven aan wat er te doen is op de arbeidsmarkt, en ideeën opdoen voor het type functies dat je (nu of pas over een tijdje) zou kunnen doen. Gaat het werken écht nog helemaal niet en moet je er niet aan denken, dan is het een kwestie van je door dat solliciteren heenslaan en een goede advocaat of andere bijstand zoeken voor je bezwaarzaak.



Sterkte SP! Zou niet graag in je schoenen willen staan, en ik hoop dat je snel meer te weten krijgt over de oorzaak van je problemen, of meer nog: de mogelijke behandeling. En, aangezien je aangaf dat je vooral even steun nodig had omdat manlief uit de buurt is:

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven