Gezondheid alle pijlers

Pap 3a

21-03-2008 11:38 1453 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik heb een aantal weken geleden een uitstrijkje laten maken bij de huisarts. Ik heb "gewoon" meegedaan aan het bevolkingsonderzoek en ging er zomaar vanuit dat alles wel ok zou zijn. Ik kreeg de uitslag en dat bleek pap 3a te zijn. Twee weken erna nam de huisarts nog een kweekje af wat werd onderzocht in het ziekenhuis. Ook dat bleek pap 3a te zijn. Omdat het te onrustig was, werd ik doorverwezen naar het ziekenhuis. Ik moet nu in April de eerste keer naar een verpleegkundige voor nog een uitstrijkje en een vaginale echo en dan een week erna naar de gynaecoloog voor een baarmoedermond / halsonderzoek. Ik ben er vrij nuchter onder. Blij dat het ontdekt is en ik denk maar, in het ziekenhuis zit ik op de goeie plek. Toch.....ik heb wat info gelezen op internet die me dan aan de andere kant ook weer zorgen geeft. Ik las zelfs dat ik sommige gevallen de baarmoeder verwijderd wordt. Ik ben 31 en heb nog wel een kinderwens. Heeft iemand ervaring op dit gebied? Ik zelf denk, de onderzoeken doen in April en niet teveel paniek...Wie heeft er tips of info? Alvast erg bedankt!
Alle reacties Link kopieren
Hoi Middje!



Fijn dat je in oktober of november toch terug mag! Lijkt me in jouw geval ook helemaal geen vreemd verzoek. Ik hoop voor je dat het er dan goed uit ziet! Stoppen met roken is ook ontzettend moeilijk. Ik ben het grootste gedeelte van mijn leven een roker geweest (heb van mijn 12detot mijn 31ste gerookt) en dan hoort het gewoon in je leven. Dan is het daar bijna niet uit weg te denken. Ik rookte ook nog eens behoorlijk flink: bijna 30 sigaretten per dag. Telkens die uitslagen en de daarbij behorende consequenties zorgden er bij mij voor dat ik eindelijk die stok achter de deur had om te kunnen stoppen. En ik heb er nu bijna geen moeite meer mee! Af en toe nog, tijdens het uitgaan, maar verder niet. Het is wel zo dat je er echt achter moet staan, op aandringen van anderen kun je niet stoppen, je moet het zelf doen. Ik hoop voor je dat je uiteindelijk die stap ook kunt zetten! En ik hoop nog het meest dat je in oktober een PAP1 uitslag te horen krijgt en dat het verder goed blijft gaan bij je! Succes en sterkte!! Heel naar dat je hiermee telkens geconfronteerd wordt...
Alle reacties Link kopieren
@Boxje: Fijn dat je er vertrouwen in hebt!! Ik hoop voor je dat dat terecht is! Ik ben benieuwd naar de uitslag, laat je het hier even weten?
Alle reacties Link kopieren
Hallo, ik ben een vrouw van 35 jaar,

afgelopen maandag kreeg ik de uitslag pap3a.

Ik heb op internet lopen rondneuzen en zie de ene verhaal na de andere.

Ik las ook bij een aantal dat ze met deze uitslag al naar een paar weken weer een herhaling uitstrijkje krijgen...maar ik kreeg te horen van de huisarts dat ik over een half jaar weer terug moet komen.

Ik vind dit wel erg lang..want ergens maak ik me toch zorgen.

Er spookt zo af en toe ook van alles door mijn hoofd.

Ik weet niet wat ik moet doen dit is de eerste keer dat ik dit meemaak.
Alle reacties Link kopieren
quote:alexandra78 schreef op 19 september 2013 @ 13:17:

Hallo, ik ben een vrouw van 35 jaar,

afgelopen maandag kreeg ik de uitslag pap3a.

Ik heb op internet lopen rondneuzen en zie de ene verhaal na de andere.

Ik las ook bij een aantal dat ze met deze uitslag al naar een paar weken weer een herhaling uitstrijkje krijgen...maar ik kreeg te horen van de huisarts dat ik over een half jaar weer terug moet komen.

Ik vind dit wel erg lang..want ergens maak ik me toch zorgen.

Er spookt zo af en toe ook van alles door mijn hoofd.

Ik weet niet wat ik moet doen dit is de eerste keer dat ik dit meemaak.



Hoi Alexandra, over het algemeen wordt je vanaf pap3b pas behandeld. Dit was bij mij zo.



Bij pap3a zijn de cellen gering of gematigd afwijkend. Bij gering afwijkende cellen moet je inderdaad na een half jaar terugkomen. Er is namelijk een kans dat je lichaam deze cellen vanzelf 'opruimt'.



Het is inderdaad wel schrikken hoor! Maar voor nu hoef je je niet druk te maken.
Alle reacties Link kopieren
Hoi Alexandra,



Afgelopen februari kreeg ik ook de uitslag PAP3a. Toen werd mij ook verteld dat ik een half jaar later een herhaaluitstrijkje moest laten doen, aangezien het lichaam inderdaad in 60% van de gevallen zelf herstelt.



In augustus het uitstrijkje laten doen en vandaag de uitslag: PAP1!

Hartstikke goed dus en gewoon over 5 jaar weer met het bevolkingsonderzoek mee.



Ik snap je wel hoor, maar maak je geen zorgen.
Alle reacties Link kopieren
Even dit topic weer bovenhalen



Na de uitslag PAP3b en CIN III hebben ze bij mij fout weefsel weggebrand, een nare ervaring...

Een half jaar later kreeg ik een herhalingsonderzoek: de uitslag was nog steeds niet goed, maar ik mocht na een half jaar terugkomen.

Ik ben nu dus dat halve jaar verder en heb weer een herhalingsuitstrijkje gehad, morgen krijg ik de uitslag.

Als deze uitslag weer niet in orde is, moet ik toch echt verder onderzocht worden.



Nergens heb ik me zorgen gemaakt en ineens begin ik 'm te knijpen..

Verdomde baarmoederhals..
Alle reacties Link kopieren
Spannend hoor! Hopelijk word je morgen gerustgesteld!
Alle reacties Link kopieren
@Diana Banana. Heel veel sterkte morgen. Ik had een half jaar geleden PAP3A, ze hebben toen bij mij een biopt afgenomen en bij nader onderzoek daarvan had ik PAP1.

Hoe raar kan het lopen?



Had alleen afgelopen maand weer heel veel oud bloed verlies( buiten mijn ongesteldheid) en de zwangerschapstest was ook negatief.

Heb voor de zekerheid maar weer een afspraak gemaakt voor volgende week woensdag bij de gynaecoloog.

Je blijft altijd extra alert wanneer je eenmaal een onrustige cellen PAP uitslag krijgt. Ik weet niet of andere dames dit ook ervaren?
Je m"appelle belle
Alle reacties Link kopieren
Ik heb (gelukkig) net te horen gekregen dat er niets aan de hand was, maar bij mijn moeder hebben ze na 2x Pap3a de baarmoederhals en eierstokken weggehaald. Haar baarmoeder was toen al verwijderd, om andere redenen.



Mijn moeder was eind 40, vandaar dat de keuze verwijderen was. Volgens de dokter toen deden ze dat pas na het 40ste levensjaar en als dan de kinderwens voorbij is. Voor de "andere gevallen" (ja, zo zei hij het echt, vingers en al) zijn er diverse therapieën... En nu zeker (is ongeveer 5 jaar geleden).
Adem in, adem uit
Alle reacties Link kopieren
Hallo allen

Ben nieuw op dit forum. Ook ik kamp al meerdere jaren met afwijkende uitstrijkjes / tussentijds bloedverlies. Voor het eerste in 2009 een pap 3a uitslag gekregen. Gek, maar bij mij is toen direct actie ondernomen... Er zijn toen meerdere biopten weggenomen en ik heb een lisexcisie gehad. Er zijn toen geen afwijkende cellen gevonden, gek genoeg...Wel HPV positief. Daarna weer pap 1. Tijdens mijn eerste zwangerschap hebben ze nog een biopt afgenomen (het bloedverlies met 24 wkn zwg.schap) Weer niks uitgekomen. Nadertijd opnieuw uitstrijkje laten maken...pap 1 HPV negatief..opgelucht dus. Nu weer een uitstrijkje laten maken (5 sept.2013) weeeeeer pap3a! Baal me kapot! Meer mensen nu die tweemaal een lisexcisie zijn ondergaan???
Alle reacties Link kopieren
Heb nu trouwens afgelopen woensdag een endocervix curettage gehad...Dan schillen ze reepjes van de baarmoederhals weg om op de kweek te zetten...Over 1.5 week uitslag..
Alle reacties Link kopieren
Hoi Allemaal,



Ik heb een half jaar geleden de uitslag pap 3b cin 2 gehad. Hierna een lis gehad. Hierna moest ik een half jaar wachten voor een nieuw uitstrijkje. Toevallig was ik er na ruim 4 maanden, en de gyn vond het er goed uitzien, en deed alvast een nieuw uitstrijkje. Uitslag...3a en weer cin 2. En krijg weer een lis. Nu is mijn vraag, of ik zelf wat kan doen hieraan? Moet wel zeggen dat mijn gezondheid niet goed is het afgelopen half jaar (maag-darmproblemen) En ik heb gelezen dat de pil ook invloed kan hebben? Ik snap ook niet dat een uitslag zoals ik heb gelezen van meerdere ineens van pap 1 naar 3 kan gaan. Ik hoop dat er mensen zijn die dit weten
anoniem_189346 wijzigde dit bericht op 25-10-2013 23:58
Reden: was te snel met plaatsen
% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Ha Silka,

Je geeft aan dat je nu een pap3a hebt. Heb je afwijkingen in de plaveisel of cilindercellen? Ik heb namelijk ook 3a en afwijkingen in de cilindercellen (C5). Dan heeft een tweede lis nl geen zin. Vandaar dat ik als tweede behandeling een curettage kreeg.

Zelf heb je weinig invloed op afwijkende uitstrijkjes. Gezond leven

(niet roken) en stoppen met de pil kunnen vast wel helpen.

Had een half jaar geleden ook nog pap 1...en nu pap 3a. De gyneacoloog verklaarde dat er waarschijnlijk toch nog een HPV virus in mijn lichaam zat (terwijl ik hier negatief op getest ben...) Er blijken meer dan 120 soorten HPV virussen te zijn ..en waarschijnlijk draag ik toch nog een soort bij mij....
Alle reacties Link kopieren
Hoi Floor,



Ik zie nu pas je bericht . Ik weet eigenlijk niks, behalve dat het weer cin 2 was. Ik heb ook geen HPV test gehad. wat ik vreemd vind, is dat er verschillende 'behandelingen' worden gedaan voor dezelfde uitslagen. Ik heb ook ergens gelezen dat iemand alsnog de vaccinatie tegen hpv kreeg, om een eventuele nieuwe besmetting te voorkomen. Ik snap dat je vreselijk baalt, zeker omdat de uitslag goed was. Ik heb momenteel wel weer veel last van tussentijdse bloedingen. En vandaag nog maar even een belafspraak gemaakt met de gyn.
Alle reacties Link kopieren
Hoi allemaal,



Even een positief berichtje. Mijn moeder (45) had 1,5 jaar geleden ook pap 3a. Vreselijk in de stress. Inderdaad ook elk halfjaar terugkomen. Inmiddels is het allemaal goedgekomen en heeft haar lichaam zelf de cellen opgeruimd.
Alle reacties Link kopieren
Ha silka,

Erg late reactie van mijn kant...sorry

Heb de uitslag van de curettage gekregen. Geen CIN.

Heb nu al meerdere pap3a uitslagen, maar elke keer geen enkele CIN (Kortom: ze kunnen NIKS vinden en snappen niet dat ik telkens een pap3a uitslag krijg...)

Heb nog wel steeds contact en tussentijdse bloedingen ...

Ze denken evt aan endometriose...maar heb verder geen pijn...

Hoe verloopt het nu bij jou???

Groetjes!!!
Alle reacties Link kopieren
Hoi Floor,



Hier ook een late reactie . Heb inmiddels 2 vaccinaties genomen hpv (op eigen initiatief) Moet volgende week weer voor een nieuw uitstrijkje, ben alleen bang dat het weer fout zit. Niet alleen het gevoel, maar ook dat ik iedere keer eerder ongesteld wordt, en erg bloedverlies na gemeenschap vlak voor ik het moet worden.
Alle reacties Link kopieren
Hallo Silka

Toeval bestaat niet...haha

Kijk toevallig na maanden weer op het forum....zie ik dat je gisteren gereageerd hebt!

Jouw verhaal lijkt echt op de mijne...

Ook in de week voor mijn ongesteldheid gemeenschapsbloedingen. Dus in die week maar andere pleziertjes, haha.

Ik heb deze week een uitstrijkje gehad. Ook weer een test op HPV erbij gevraagd. De gynaecoloog heeft ook een "brush" , zoals zij het noemde, erbij uitgevoerd. Kan ook nog extra informatie geven...zei ze...

Op 2 mei de uitslag...bij weer pap3a weet ik niet meer wat ik nog meer kan doen...

Afwachten dus

Jij succes volgende week!!!

Laat je het even weten?

Groetjes!
Alle reacties Link kopieren
Oh ja..nog even over je vaccinates.... Mijn gynaecoloog wilde dat bij mij niet doen, omdat het volgens haar geen nut heeft...

Raar dan toch...dat jij ze wel hebt gekregen???
Alle reacties Link kopieren
q
anoniem_189346 wijzigde dit bericht op 28-04-2014 22:58
Reden: dubbel geplaatst
% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Nou Floor, hier ben ik ook weer haha. Ik ben vandaag geweest voor het uitstrijkje. Ik heb gvraagd waar die bloedingen vandaan komen, want voor de lisexcisies had ik dat niet. Ze zei dat er bloedvaatjes misschien zaten die gingen bloeden. En toevallig toen ze de borsteltjes erin deed zat ook op beide bloed. Wel prettig dat ze wat extra's doen bij jou. Wat het bij mij was, is dat ik er erover had gelezen en kostte wat kost wilde ik ze hebben, ook al had ze nee gezegd. Maar haar collega had er positive ervaringen mee, want het schijnt dat je niet herbesmet kan worden. Het is wel duur, je moet de prikken zelf betalen van 100,- per stuk. Daarom snap ik helemaal niet waarom ze moeilijk doen om ze voor te schrijven. Ik heb overigens mijn 3e spuit nog niet gehaald, Ik wil eerst de uitslag af wachten.....weer 2 weken. En ik moest uiteindelijk eerder komen. Ik moest eigenlijk volgende maand. Maar toen ik tegen de assistente zei dat ik zo bloedde, toen zei ze dat is niet goed. Later maakte ze er wat anders van. Zo iets als het is niet fout, maar ook niet goed. Oh ja, ik heb trouwens nooit geen hpv test gehad. Maar ik dacht ook altijd dat je zo ie zo hpv hebt, als je pap niet goed is. Jij hoort gelukkig bijna de uitslag, hopen dat die goed is , of beter dan 3. Zoiets heb ik nu, ik weet niet meer wat ik nu nog moet/kan doen. Ik weet niet of ik het al had geschreven.Maar ik ben bij een huisarts geweest die zich heeft gespecialiseerd in de orthomoleculaire geneeskunde. En die zei dat het ook mijn lage B12 waarde was, die ermee te maken heeft. Ben erg benieuwd. Jij succes met de laatste loodjes van wachten!! Groetjes weer
Alle reacties Link kopieren
Hallo Silka

Spannend weer he...ik moet nog een dag wachten... Pfff

Ik vind het wel vreemd dat ze bij jou geen HPV test hebben gedaan. Bij het uitstrijkje hoeven ze met de meegestuurde gegevens maar 1 hokje extra aan te vinken...die met HPV.

Mijn gynaecoloog zei dat dat geen enkel probleem was...en ze kruiste toen het hokje aan....

Ik zal morgen nog even van me laten horen..

Groetjes!
Alle reacties Link kopieren
Hallo!

Net goed nieuws gehad. PAP1 !!!! HPV negatief! Zoooo opgelucht!

Over half jaar weer opnieuw een controle. Nou nog ff duimen voor jouw uitslag.

Groetjes!
Alle reacties Link kopieren
Al nieuws Silka?
Alle reacties Link kopieren
Is een biopt afnemen erger dan een verdoving met een lisexcisie? Biopt afnemen vond ik ook nogal ververlend. Baarmoeder verkrampte er helemaal van. En dat moest bij mij na 2 weken nog een keer over ook, omdat ze te weinig weefsel hadden weggenomen.

Had een half jaar geleden 3B nu 3A. Biopten waren een half jaar geleden goed, geen afwijkingen.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven