Gezondheid alle pijlers

Stoppen met de pil; ervaringen?

27-04-2015 16:48 999 berichten
Alle reacties Link kopieren
De titel zegt genoeg denk ik



Ik slik nu zo'n 5 jaar de pil (Levonorgestrel/Ethinylestradiol) en ik wil er mee stoppen. Er zijn diverse redenen, die nu niet zo van toepassing zijn.



Waar ik benieuwd naar ben: wie is ook gestopt met de pil (na hoelang gebruik?) en wat zijn je ervaringen? (positief en negatief).
Alle reacties Link kopieren
Gynefix is echt n prima spiraal als je em laat zetten door een gespecialiseerd iemand, kan je opvragen via http://www.b-medical.eu/en/contact/ wie er bij jou in de buurt gespecialiseerd is. Echter wil ik helemaal 'clean', dat wil zeggen geen hormonen, maar ook geen extra koper in mijn lichaam (want die koper komt ook in je lichaam). Koperspiraal is absoluut beter dan hormonen in je lichaam, maar hierdoor kan wel een zink/koper imbalans ontstaan. Das ook een reden waarom ik nu extra zink in supplementvorm ga proberen.
Kijk, luister en geniet... want mooier dan dit wordt het niet!
Alle reacties Link kopieren
Hmm ik had nog nooit eerder van een koper/zink balans gehoord maar als ik informatie op internet tegen kom leer ik wel weer ik ga me er weer eens verder in verdiepen
Alle reacties Link kopieren
Sweetsunny, ja ik ben heel erg diep bezig uit te zoeken naar ideale balansen tussen alle mineralen en vitaminen die essentieel zijn voor het lichaam. En er dan dus voor te zorgen dat je die dagelijks in de juiste balans binnenkrijgt. Tijdrovend maar erg interessant. En je leert zo heel goed waardoor bepaalde klachten die je ervaart kunnen ontstaan. Zoals opgeblazen buik voor menstruatie in veel gevallen door een zinktekort lijkt te komen.
Kijk, luister en geniet... want mooier dan dit wordt het niet!
Alle reacties Link kopieren
Ik zal ook weer eens een update plaatsen. Nog steeds niet ongesteld en het is volgende week een jaar geleden dat ik mijn laatste pil nam. Denk dat ik toch maar weer eens langs de HA ga. Verder heb ik wel weer meer puistjes en vet haar/vette huid. Ondanks dat toch nog steeds blij dat ik gestopt ben!
Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat.
quote:miss_W schreef op 31 augustus 2016 @ 21:48:

Ik zal ook weer eens een update plaatsen. Nog steeds niet ongesteld en het is volgende week een jaar geleden dat ik mijn laatste pil nam. Denk dat ik toch maar weer eens langs de HA ga. Verder heb ik wel weer meer puistjes en vet haar/vette huid. Ondanks dat toch nog steeds blij dat ik gestopt ben!Ik ben ook blij dat ik gestopt ben, want met de pil was ik gewoon elke keer ongesteld geworden en nu al een jaar niet
Alle reacties Link kopieren
Hoi allemaal,



Ik ben al een tijdje aan het meelezen in dit forum. Was hierover getipt toen ik zelf een forum opende over stoppen met de pil. Hier even mijn verhaal;



Al jaren zit ik niet goed in mijn vel. Een oorzaak hiervan heb ik niet. Het is niet dat ik depressief ben, maar ik vind het wel erg moeilijk om te genieten etc. Ookal heb ik alles op me heen wat mij juist gelukkig zou moeten maken.

Sinds vorig jaar betrokken bij hulpverlening. Nooit gedacht dat mijn klachten te maken zouden kunnen hebben met de pil.

Toen ik in maart/april dit jaar hierover wat hoorde, bracht mij dit aan het denken. Om die reden naar de HA gegaan. Ben toen in juni overgestapt van de pil (microgynon30, die daarna verandere in een goedkopere variant) naar de Nuvaring. Kort daarna ging ik op vakantie, ik voelde me toen nog ellendiger.

Ik heb de 3 maanden nuvaring afgemaakt, nu helemaal gestopt met alles. Ik wil geen troep meer in mijn lijf.



Ik ben nu 1 week gestopt met Nuvaring (en 3 maanden met de pil).

-ik ben minder kribbig tegen mijn vriend. Kan veel meer hebben. Daarnaast ben ik minder emotioneel, ik voel mezelf niet kut ofzo. (Had ik daarvoor bijna dagelijks)

-libido is op dit moment erg hoog.



Verder ben ik nog tekort met alles gestopt om echt te zeggen hoe of wat. Ben wel erg benieuwd of ik eindelijk de oude zal worden.
Alle reacties Link kopieren
@Samantha; welkom! Ik herken me erg in jouw verhaal, werd ook erg somber van de pil. Nadat ik stopte zat ik veel beter in mijn vel.



Ik ben vandaag weer bij de HA langs geweest. Het is nu meer dan een jaar geleden dat ik mijn laatste stopweek had en nog altijd geen menstruatie, nog geen druppel. De huisarts heeft me doorverwezen naar de gynaecoloog. Die zal dan uitzoeken of er echt iets aan de hand is en stappen ondernomen moeten worden, of dat het kwestie is van nog wat langer de tijd geven.
Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben nu al een paar jaar aan de pil en overweg om ermee te stoppen. De bijwerkingen storen mij echt hard. Mijn humeur schommelt heel hard, libido in de kelder, en tijdens de stopweek een opgeblazen gevoel en af en toe vreetbuien. Dusja, dat kan beter.

In het topic heb ik al goede ervaringen gelezen, maar wat ik mij afvraag is welk anticonceptiemiddel jullie nu gebruiken. Qua niet-hormonale alternatieven is er bijzonder weinig keuze. Is iedereen gewoon terug aan de condoom?
Alle reacties Link kopieren
Dankjewel @miss_W

Wat vervelend dat je al zolang niet ongesteld bent geweest. Ik hoop dat ze snel een oplossing of verklaring hebben hiervan.

Ik kan er niet over meepraten want ben al gelijk volgens mijn menstruatiecyclus ongesteld geworden.



@rozenbotteltje ; vervelend he al die bijwerkingen. Helaas gebruik ik nu een condoom. Ik wil eventjes aankijken hoe het gaat zonder pil. Tot die tijd is dat mijn anticonceptie.





Even een update van mezelf. Voel mezelf de afgelopen week behoorlijk slecht, tegen het depressieve aan. Echt verschrikkelijk gewoon. Met mijn vriend botst alles en ik heb geen plezier in de activiteiten die ik onderneem.

Gelukkig loop ik ook bij een psycholoog. Ik hoop dat dat ook verbetering oplevert.

Wel balen, ik had gehoopt dat mijn stemming echt zou verbeteren zonder de pil. Ik kijk het nog wel een tijd aan.
Alle reacties Link kopieren
@samantha20 wat naar dat je je nu zo rot voelt hopelijk gaat het gauw weer beter.



Ik ben afgelopen week bij de gynaecoloog geweest. Mijn baarmoeder en eierstokken met eicellen zagen er prima uit alleen er vindt geen eisprong plaats. Het is dus echt een hormonaal probleem. De hormoonwaarden van de bloedtest van februari waren nog wel laag zei ze, maar dan kon goed verklaard worden door het pilgebruik. Inmiddels zouden die waarden nu genormaliseerd moeten zijn en daarvoor heb ik nu opnieuw bloed laten prikken. Over twee weken heb ik een nieuwe afspraak bij de gyn. Ben heel benieuwd wat ze gaat zeggen en vooral of ze gaat behandelen of niet en zo ja, wat ze gaat doen.
Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat.
Alle reacties Link kopieren
Samantha, vervelend dat het zo negatief uit lijkt te pakken. Aan de andere kant kan je het ook als een goed teken zien dat je deze emoties voelt. De pil kan je erg vervlakken, en met je natuurlijke hormonen zul je eenmaal meer schommelingen in stemming gaan merken, maar deze zijn natuurlijk. Ik ben elke maand een week ook vrij nors en neerslachtig (de week voordat mijn menstruatie begint). Je leert er mee leven, en dat moet je vriend dus ook
Kijk, luister en geniet... want mooier dan dit wordt het niet!
Na bijna 3 jaar gestopt te zijn geweest met de pil was ik weer begonnen met de pil. Nu een lagere dosis gekregen Omdat ik waarschijnlijk op de hormonen reageerd. Nu5 maanden later weer gestopt. Ivm depri klachten, darmklachten veel afscheiding/ sneller geiriteerd richting infectie aan toe. Nu net klaar met mijn " stopweek" ik hoop dat ik mijn oude ik weer kan vinden.
Alle reacties Link kopieren
Nu 3 maanden gestopt. Mijn libido wordt hoger tijdens eisprong. Daarom heen gewoon normaal.

Mijn cyclus was de vorige keer 23 dagen en nu 25 dagen. Best kort dus.



Waar vroeger mijn huid al onder de onderhuidse ontstekingen zat als ik gestopt was met de pil heb ik er nu een grote per maand vlak voor mijn ongesteldheid en alleen maar kleine puistjes die snel weg gaan. Toch nog een voordeel aan ouder worden.
Het is hier haast een anti-pil clubje haha.

Ik ben nu drie jaar gestopt met de pil. Ik ben destijds gestopt omdat ik vaak migraine had, sinds ik gestopt ben is dit over. Het nadeel van het stoppen met de pil is voor mij dat ik nu een cyclus heb van gemiddeld 24 dagen. Mijn menstruatie duurt 5 dagen dus dat betekend dat ik soms twee keer ongesteld ben in één maand. Tijdens mijn menstruatie heb ik vaak flinke buikpijn en soms ook hoofdpijn. Ik heb daarom toch maar een afspraak gemaakt met de ha om te kijken welke opties er nog meer zijn.

Ik vind het wel heel dubbel want aan de ene kant voel ik me goed maar aan de andere kant heb ik nu weer andere klachten.

Zijn hier ook vrouwen die uiteindelijk toch een fijne pil hebben gevonden?
Alle reacties Link kopieren
Ik ben nu 3 maanden gestopt met de pil ivm kinderwens, en ik merk eigenlijk alleen dat m'n huid slechter is. Ik slikte de Yasmin. Helaas heb ik een enorm lange cyclus.... 1e cyclus na stoppen met de pil was 46 dagen en inmiddels zit ik op dag 53. Schiet niet echt op zo.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben nu ongeveer een jaar gestopt omdat ik al die hormonen in dat ding zat was. En ik vind het een hele goede beslissing geweest.

In het begin was alles nog onregelmatig qua cyclus, maar nu lijkt er eindelijk regelmaat in te komen. Libido is ook hoger en ik weet ook wanneer mijn eisprong is.

Het enige 'nadeel' was seks met condoom voor mijn partner destijds. Alleen ben ik nu weer single, dus is het geen probleem meer. Ik hoop voor de rest van mijn leven pil-loos te blijven, haha.
Alle reacties Link kopieren
Van de week weer bij de gynaecoloog geweest. Als ze mijn hormoonspiegels zag, verwachtte ze wel een cyclus en anders binnenkort wel. Oftewel: afwachten dus. Over 7 weken belt ze mij weer. Als er dan nog geen ovulatie/menstruatie is geweest, kan ze nog iets voorschrijven om een eisprong op te wekken om het lichaam een zetje te geven.
Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat.
Alle reacties Link kopieren
quote:miss_W schreef op 15 oktober 2016 @ 18:56:

Van de week weer bij de gynaecoloog geweest. Als ze mijn hormoonspiegels zag, verwachtte ze wel een cyclus en anders binnenkort wel. Oftewel: afwachten dus. Over 7 weken belt ze mij weer. Als er dan nog geen ovulatie/menstruatie is geweest, kan ze nog iets voorschrijven om een eisprong op te wekken om het lichaam een zetje te geven.



Hoi! Ik ben die ander die al een jaar op haar menstruatie wacht, maar ik heb een ander account (andere is geanonimiseerd).

Wat goed dat je bij de gynaecoloog bent geweest. Mag ik vragen waar ze op testen in je bloed?

Zelf is het bij mij dus ook al iets meer dan een jaar geleden (eind september). Ik ging echter naar de HA en die zei dat er nergens op te prikken valt, alleen op vitamines en schildklier. Die heb ik allemaal getest en zijn gewoon prima. Doorverwijzing vond ze (en ik ook) niet nodig omdat ik niet nu kinderen wil en dus niet per se nu een menstruatie hoef te hebben.
''Then let amorous kisses dwell
On our lips, begin and tell
A Thousand, and a Hundred, score
an Hundred, and a Thousand more''
Alle reacties Link kopieren
@catnip ik heb overigens ook geen acute kinderwens hoor, maar heb toch wel graag dat alles werkt naar behoren. Zowel de HA als de gynaecoloog hebben geprikt op schildklier en geslachtshormonen zoals FSH en LH. De gyn kon daaruit wel opmaken dat de lage waarden van februari een gevolg konden zijn van de pil, maar dat het nu normale waarden zijn.
Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat.
Alle reacties Link kopieren
Nou mensen, het is zo ver. Ik ben vandaag voor het eerst na ruim een jaar ongesteld geworden. Ik had in de ochtend al veel steken en ook darmkrampen. Later werd dat minder totdat ik ongesteld werd. Ik ben het vandaag (gelukkig) wel vrij licht geweest, met soms wat rot krampen/steken. Ik ben benieuwd hoe dat verder gaat.



Het is een dubbel gevoel, aan de ene kant ben ik blij dat ik het 'weer doe'. Dat m'n lichaam werkt zeg maar. Aan de andere kant heb ik er echt geen zin in en ben ik bang voor de pijn en ongemakken..



Dit verklaart wel waarom ik gisteravond tijdens een serie echt in huilen uitbarstte haha.
''Then let amorous kisses dwell
On our lips, begin and tell
A Thousand, and a Hundred, score
an Hundred, and a Thousand more''
Alle reacties Link kopieren
Ik heb de pijn en krampen voor lief genomen. Voel me veel beter zonder die hormonen!

Na een tijd werd trouwens de pijn en hevigheid ook weer wat minder en werd mijn cyclus weer regelmatiger.
"Fijn " dat het op gang is gekomen catnip. Ja de extra krampen enz heb ik ook maar voor lief genomen. Ik mag officieel over een week weer beginnen. Mijn borsten zijn nu alweer gevoelig maar nog niet zo hard als watermeloenen hihi. Verder is mijn humeur beter ben of voel mij minder depri. Darm klachten ook al veel minder, afscheiding is met 90% verminderd! Dus ik blijf pilloos. Ben nu nog? Vrijgezel dus daar denk ik wel aan als het zover is.
Alle reacties Link kopieren
Ik moet zeggen dat de eerste keer me reuze is meegevallen. Ik heb elke dag vooral veel koppijn gehad en me niet zo fit gevoelt. De tweede dag had ik vooral veel bloedverlies en ook krampen + last van mijn darmen. De derde dag vloeide ik al amper en had ik alleen soms nog wat krampen. Vierde dag kon ik gewoon inlegkruisjes in. Eerste dagen had ik dus vooral wel meer last van mijn darmen en hele erge hoofdpijn (maar gelukkig hielp paracetamol wel). Ook ben ik de hele week echt heel emotioneel geweest, snel huilen en een kort lontje.



Ik hoop eigenlijk dat elke keer zo gaat zijn, want zo ken ik het nog niet om ongesteld te zijn. Maar laat ik maar niet te veel hopen... Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat ik het weer gaat worden, of het gelijk regelmatig is of niet.
''Then let amorous kisses dwell
On our lips, begin and tell
A Thousand, and a Hundred, score
an Hundred, and a Thousand more''
Alle reacties Link kopieren
quote:Zomerelfje schreef op 26 oktober 2016 @ 07:12:

"Fijn " dat het op gang is gekomen catnip. Ja de extra krampen enz heb ik ook maar voor lief genomen. Ik mag officieel over een week weer beginnen. Mijn borsten zijn nu alweer gevoelig maar nog niet zo hard als watermeloenen hihi. Verder is mijn humeur beter ben of voel mij minder depri. Darm klachten ook al veel minder, afscheiding is met 90% verminderd! Dus ik blijf pilloos. Ben nu nog? Vrijgezel dus daar denk ik wel aan als het zover is.Ik heb ook een stuk minder afscheiding sinds ik gestopt ben, nu je het zegt! Vroeger moest ik echt elke dag inlegkruisjes in... Nu doe ik dat nog maar soms.
''Then let amorous kisses dwell
On our lips, begin and tell
A Thousand, and a Hundred, score
an Hundred, and a Thousand more''
Alle reacties Link kopieren
Nou je het zegt! Ik heb ook bijna geen afscheiding meer! Had ik ook nog niet bij stilgestaan!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven