Gezondheid alle pijlers

We leven nog steeds met pijn..

11-03-2017 18:11 3014 berichten
Alle reacties Link kopieren
.. en we doen ons best zo goed mogelijk van dat leven te genieten!



Daarover praten we hier door, nadat ons vorige topic alweer 3000 berichten had. Een (redelijk) vast groepje forummers, dat pijn heeft door verschillende oorzaken, praat hier al enige tijd met elkaar over het wel en wee van dit leven. Maar ook over andere dingen: wat we zoal doen, ons gezin en werk.



Iedereen is welkom mee te praten. Sleutelwoorden zijn "niets moet" en respect voor elkaar.



Hier staat ons vorige topic
Later is nu
Alle reacties Link kopieren
Dreamer, ; ik schrik er ook van . Je verhaal over je dochter. Had echt gehoopt dat de reva een omslag voor haar zou kunnen betekenen.

Maar helaas is dat dus (nog? ) niet zo.

Gelukkig hebben jullie wel een fijne dag gehad . Maar begrijp dat jij last hebt van je spieren en gewrichten nu door het getil.

Een voor jou én je dochter.
Als ik niet kan wat ik wil, dan wil ik wat ik kan!
Alle reacties Link kopieren
Lien, ik vind het super wat je doet. En echt, een keer overslaan mag ook he.



Ik ben deze week bewust niet in mijn nieuwe werkrolstoel gegaan. Vorige week heb ik 3 dagen plat gelegen van ellende nadien, en ik begon pas dinsdag echt mens te worden. Kon mezelf er niet toe zetten weer in dat ding te gaan zitten. Dus woensdag thuis gewerkt, en donderdag in mijn eigen thuisrolstoel gewerkt op het werk. Ook niet helemaal ideaal maar ik kon dus wel mooi vrijdag poetsen in huis en dansen, gisteravond naar Lori Spee geweest (wie kent haar nog, ze zingt nog steeds zo mooi, is er acht jaar uit geweest) en vanavond gaan we weer dansen.

Het is overduidelijk dat de rolstoel mijn bekken in elkaar draait

Daar ga ik dus mooi niet meer in. Eerst een oplossing.



Zometeen gezellig de garage opruimen, we kunnen onze kont niet meer keren daar.



Iedereen een zonnige zondag gewenst!
Alle reacties Link kopieren
Wauw Ambra, dan zie je pas echt wat voor een invloed die rolstoel heeft. Wel goed dat je nu dat verschil hebt ondervonden, dan zou ik er inderdaad ook niet meer ingaan als ik jou was. Wat is precies het verschil tussen je thuisrolstoel en je werkrolstoel?
''Then let amorous kisses dwell
On our lips, begin and tell
A Thousand, and a Hundred, score
an Hundred, and a Thousand more''
Alle reacties Link kopieren
quote:-catnip schreef op 26 maart 2017 @ 12:28:

Wauw Ambra, dan zie je pas echt wat voor een invloed die rolstoel heeft. Wel goed dat je nu dat verschil hebt ondervonden, dan zou ik er inderdaad ook niet meer ingaan als ik jou was. Wat is precies het verschil tussen je thuisrolstoel en je werkrolstoel?



Ik heb voor mijn werk een echte elro; de link doet het niet maar google op quicky salsa M2, dan heb je hem meteen.



Voor thuis heb ik dit: http://www.invacare.nl/nl ... ber-e-fix-hulpaandrijving

Een normale handbewogen rolstoel met aandrijfondersteuning dus, die is veel minder op maat gemaakt dan de elro. Iets wat op maat gemaakt is moet perfect zitten want je hebt geen uitwijkmogelijkheid om te gaan verzitten binnen de stoel. Dat heb ik in dat simpele thuisrolstoeltje dus wel, daar kan ik mijn lijf alle kanten in opgooien omdat hij eigenlijk dus te groot is. Dat is eigenlijk ook niet zoals het hoort maar voor nu wel handig.

Maar als de elro eenmaal goed is, dan zit hij ook wel prima. De oude heb ik 14 jaar gehad, en al die jaren goed in gezeten. Die moest alleen maar weg omdat ze er geen onderdelen meer voor hadden, niet omdat ik zelf klachten had.
Alle reacties Link kopieren
quote:lientje69 schreef op 26 maart 2017 @ 11:31:

Dreamer, ; ik schrik er ook van . Je verhaal over je dochter. Had echt gehoopt dat de reva een omslag voor haar zou kunnen betekenen.

Maar helaas is dat dus (nog? ) niet zo.

Gelukkig hebben jullie wel een fijne dag gehad . Maar begrijp dat jij last hebt van je spieren en gewrichten nu door het getil.

Een voor jou én je dochter.Doordat 3 (of 4) mensen in onze omgeving ineens met kanker zitten, heeft zij een terugval. Zo gaan die dingen.
Later is nu
Wat erg zeg dat zo'n rolstoel zo slecht past Ambra. Daar zit je dan mooi mee opgescheept.



Sneu voor dochter Dreamer. Ook voor jou alle goeds want zo'n situatie hakt er stevig in.



Alle reacties Link kopieren
Weet iemand van jullie dit misschien. Ik heb verschillende soorten morfine gehad (nu ook gereguleerde afgifte per uur) voor mijn pijn, maar ik krijg ondanks de morfine toch soms bijvoorbeeld hoofdpijn (gewone hoofdpijn, zoals ieder ander dat wel eens krijgt). Nu is mijn vraag, hoe kan het dat ik dan nog ibu bijneem voor mijn hoofdpijn en waarom verhelpt mijn morfine die pijn niet? Ik vraag het me al een tijdje af en ik dacht dat één van jullie het antwoord misschien wel heeft.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb eindelijk de puf om op iedereen wat uitgebreider te reageren, maar ik heb net wel een oxy genomen, dus een logische volgorde zal wat lastiger worden



Nartjie, wat vervelend dat je zo slecht in je vel zit. Ik heb zelf te kampen gehad met depressies, en weet hoe zwaar het is, zeker als je er ook nog eens lichamelijke klachten bij hebt. Is dit iets waar je al langer mee te maken hebt gehad, of is dit vrij recent? Ik hoop dat je met de SPV'er samen een plan kan maken om bij de psychiater terecht te kunnen, zodat je langzaam weer wat rust in je hoofd kan krijgen.



Ik schrik ook van het verhaal over je dochter, Dreamer. Ik heb even gemist waar zij last van heeft, maar het klinkt heel heftig. Het lijkt me heel moeilijk om je kind zo te zien, maar je klinkt wel alsof jullie er samen goed mee om kunnen gaan en af en toe de humor van situaties in kunnen zien. Fijn ook dat jullie zo'n leuke dag hebben gehad samen, kan me voorstellen dat dat echt genieten is! Ga je verder morgen nog wat voor je verjaardag doen?



Jeetje, Lientje, wat een onwijs goede prestatie! Je mag echt gigantisch trots zijn op jezelf! Zeker nu het weer wat beter wordt en je het ook leuk begint te vinden, zal het ook makkelijker zijn om naar buiten te blijven gaan.



Wat balen dat je elro je op dit moment meer pijn doet dan dat je er wat aan hebt, Ambra. Wel ben ik heel benieuwd wat voor soort aanpassingen dat er aan gemaakt kunnen worden, en hoe ik dat voor me moet zien. Ik kan me wel voorstellen waarom je nu meer aan je andere rolstoel hebt. Ik merk zelf als ik te lang in een verkeerde stoel zit dat vooral mijn heupen en onderrug gaan protesteren, en dat constant bewegen de enige manier is om het enigszins dragelijk te houden.



Het klinkt alsof je een decaan hebt die meedenkt, RainbowButterfly. Vervelend van de achterstand, maar op deze manier moet het beter te behappen zijn met wat uitstel. Zijn de wachttijden daar lang voor de pijnpoli? Misschien kunnen hun ook wel meedenken met hoe je de dagen het beste in kan delen, om er op die manier (voor jezelf) het meeste eruit te halen.



Het weekendje Randstad klinkt goed, Cesium! Hoe was je dagje Amsterdam?



Wat betreft de hoofdpijn en de morfine kan het verschillende redenen hebben, wee. Ik heb dit een hele tijd geleden nagevraagd bij mijn huisarts en volgens hem kan het een simpele bijwerking zijn, maar het kan ook een vorm van uitdroging zijn wat ook een bijwerking is. Nu zal dat laatste bij mij waarschijnlijk eerder het geval zijn, omdat ik natuurlijk in een heel ander klimaat woon, maar je zou kunnen proberen om wat meer water te drinken en kijken of dat wat doet.



Nou mijn hoofd begint ondertussen een grote wattenbol te worden, oftewel, de medicijnen beginnen te werken Als ik dus niet op iemand gereageerd heb, is het niets persoonlijks, maar ik ben de draad een beetje kwijt haha.

Hier nog even een snelle update, ik ben vrijdag bij een nieuwe fysio begonnen. Ze heeft geen ervaring met EDS, maar heeft zich wel heel goed ingelezen, en ziet het als een uitdaging om samen meer over deze ziekte te gaan leren en hoe we dingen kunnen gaan verbeteren. Daarnaast is het ook een heel leuk mens, dus ik heb positieve hoop! Zij gaf wel aan dat mijn diepere spieren (is dat goed Nederlands?) niets meer doen, en dat mijn romp daardoor niet sterk genoeg is, en ik niet langer dan 20 minuten mag zitten. Ik snap nu dus ook waarom de auto tocht van 16 uur wat hard aan kwam

Verder heb ik van het weekend iets in mn slaap gedaan, waardoor ik nu een stijve nek heb, en daardoor mn nek ook niet kan kraken. Normaal gesproken zit alles zodanig los dat ik 'm regelmatig weer recht moet kraken, maar nu gaat dat dus niet, ondanks dat het niet helemaal goed zit. Vandaar dus ook maar de zwaardere pijnstillers, want na 2 dagen trok ik het nu echt niet meer.



Oh en voor wie het vroeg, ik woon inderdaad in Oz, bijna 6 jaar alweer
Zo wat is er veel geschreven! Niet bij te houden zeg!



Hier gaat t wel redelijk qua pijnklachten. Sowieso komt nu de goede periode eraan. Ik heb altijd minder pijn in de periode van april tm september. Dus dat is fijn. Wel jammer van de hooikoorts die me nu vloert, maar je kan niet alles hebben.

Vandaag naar de homeopaat om mn middeltje door te meten. Kijken of t echt werkt of alleen tussen mn oren zit. Moet nml nieuwe bestellen, dus wel fijn om dat te weten dan.



Fijne dag allemaal! Ik zal eens gaan lezen hier.
Ja, er wordt hier veel geschreven de laatste tijd! Het topic voorziet dus echt in een behoefte.

Ik ga ook nog eens goed bijlezen om de nieuwe forummers een beetje te leren kennen.
Alle reacties Link kopieren
quote:ambra schreef op 26 maart 2017 @ 13:36:

[...]





Ik heb voor mijn werk een echte elro; de link doet het niet maar google op quicky salsa M2, dan heb je hem meteen.



Voor thuis heb ik dit: http://www.invacare.nl/nl ... ber-e-fix-hulpaandrijving

Een normale handbewogen rolstoel met aandrijfondersteuning dus, die is veel minder op maat gemaakt dan de elro. Iets wat op maat gemaakt is moet perfect zitten want je hebt geen uitwijkmogelijkheid om te gaan verzitten binnen de stoel. Dat heb ik in dat simpele thuisrolstoeltje dus wel, daar kan ik mijn lijf alle kanten in opgooien omdat hij eigenlijk dus te groot is. Dat is eigenlijk ook niet zoals het hoort maar voor nu wel handig.

Maar als de elro eenmaal goed is, dan zit hij ook wel prima. De oude heb ik 14 jaar gehad, en al die jaren goed in gezeten. Die moest alleen maar weg omdat ze er geen onderdelen meer voor hadden, niet omdat ik zelf klachten had.Thanks voor de uitleg! Ik heb zelf geen ervaring met rolstoelen dus ik had geen idee wat het verschil is. Maar nu snap ik het wel.
''Then let amorous kisses dwell
On our lips, begin and tell
A Thousand, and a Hundred, score
an Hundred, and a Thousand more''
Alle reacties Link kopieren
Wat een post Uluru! Vind ik nog heel knap hoor.
''Then let amorous kisses dwell
On our lips, begin and tell
A Thousand, and a Hundred, score
an Hundred, and a Thousand more''
Alle reacties Link kopieren
Uluru (en anderen)

Mijn dochter heeft een conversiestoornis. Dit houdt in dat ze uitval heeft door stress. Helaas weet ze niet altijd waar die stress vandaan komt. Hiervoor zit ze in revalidatie, zodat ze haar lichaam beter leert voelen en ze aanvallen kan voorkomen. Aanvallen kunnen variëren van een hand niet kunnen gebruiken tot volledige verlamming en flauwvallen. Ze heeft af en toe dat ze niet kan zien of praten. Als het goed is, zal haar lichaam nooit uitvallen op een gevaarlijke plek of moment, zoals halverwege een trap of iets dergelijks. Wanneer ze uitval heeft, kan door andere stress het lichaam(sdeel) het ineens weer gaan doen. Zo deed haar arm het een keer niet, maar deze ving haar wel op, toen ze voorover viel in de badkuip. Toen ze een keer al dagen niet kon lopen, liep ze ineens naar de deur, toen ze bang was dat ik bij haar binnen zou komen, terwijl ze met haar vriendin in bed lag. Dat soort dingen.

Humor houdt ons inderdaad vaak op de been. (dat verhaal van ineens weer lopen ivm vriendin in bed vind ik bijvoorbeeld hilarisch) Een therapeut heeft ons wel eens gewaarschuwd dat we humor misschien te vaak gebruiken om gevoelens uit de weg te gaan, maar bij bepaalde opmerkingen zie ik nou eenmaal snel een andere, humoristische, kant en mijn man en kinderen ook.

Mijn dochter heeft bovendien fibromyalgie. Veel klachten van fibro komen ook voor bij conversie. De aandoeningen overlappen elkaar. Pijnstillers helpen haar niet, zelfs de morfine-achtige niet. Ze wordt daar nog wel lekker duf van. Slapen gaat sowieso niet goed.
Later is nu
Alle reacties Link kopieren
Anderhalve week terug werd mij verteld dat we vandaag een lunch van het werk kregen, in het kader van gezonder leven. Dus ik nam geen brood mee. Vandaag zie ik dat het niet gaat om een lunch, maar om een appel. Ik ben bang dat ik een hongerige dag tegemoet ga. Gelukkig heb ik m'n fruit + groente wel mee, maar dat compenseert m'n brood natuurlijk niet. En van appels krijg ik buikpijn
Later is nu
Alle reacties Link kopieren
Dreamer ook voor je dochter! Heb grote bewondering voor jullie humor



Rainbow wat goed en fijn om dat uitgezocht te hebben, kan me de opluchting voorstellen



Wee, hier komt een wetenschappertje de meeste morphine blijkt niet te helpen bij chronische pijn. Vaak wordt de pijn erger omdat er een soort 'resistentie' ontstaat (kan je linkjes sturen naar artikelen als je wilt).

Er zijn maar een paar stoffen die werken op die resistentie o.a. cannabinoïden en lage dosering van antidepressiva zoals duloxetine (Cymbalta) en anti-epileptica zoals Gabapentine. Er zijn wat nieuwere AD die vooral het bioritme beïnvloeden (zoals agomelatine -Valdoxan) en die hebben ook een positievere werking omdat er een sterk verband is tussen slapen en pijn.



Verder zou ik je dit boek van harte aanraden: Begrijp de pijn

https://www.noigroupshop. ... grijp-de-pijn-2de-editie/



Uiteindelijk is het een kwestie van zoeken samen met een pijnspecialist naar wat het beste voor jou werkt in de zin van kwaliteit van het leven, bijwerkingen etc.



Ambra petje af voor je positieve instelling



Uluru wat fijn van de fysio! Hoop dat de behandeling verlichting kan geven, want max 20 min zitten klinkt heftig



Sas, ik leef mee met het hooikoorts gebeuren wat is dat voor middel van de homeopaat?



Lientje hier ook een hardlopen/outdoor sporten fan sorry als ik de achtergrond gemist heb, mag ik vragen waarom hardlopen voor jou een streven is? Ik heb bijv. periodes waarin algemene pijn erger wordt door de verzuring/spierpijn die sneller bij duursporten voorkomt. Tezamen met stress bij mij en wat ik las over je drukke combo werk/thuis/administratie e.d.



Fijn dat deze topic er is, ben er dankbaar voor
Alle reacties Link kopieren
Wat heftig van je dochter Dreamer, zelf was ik er nog niet helemaal van op de hoogte. Zo apart, wat stress met een lichaam kan doen, tot in deze extra vormen toe. Ik ben blij dat humor jullie op de been houdt, zelf heb ik dat ook altijd wel nodig in slechtere periodes.



En wat rot van die lunch! Is er geen winkel in de buurt waar je wat te eten kunt halen?
''Then let amorous kisses dwell
On our lips, begin and tell
A Thousand, and a Hundred, score
an Hundred, and a Thousand more''
Alle reacties Link kopieren
Inmiddels heb ik de teamleider erop aangesproken, die mij een lunch beloofde. Ik krijg brood van hem



Wat handig toch, mensen hier die ergens verstand van hebben!
Later is nu
Zo, Cassandra, je weet er echt veel vanaf! Zal Wee blij mee zijn.



Ambra: het is toch eigenlijk te gek voor woorden dat het zo lang moet duren eer je aangepaste

rolstoel "goed" is.



En Dreamer: een appel van tevoren aankondigen! Wat royaal.

Ik ben zelf ook erg van de humor overal van inzien, lachen helpt!
Alle reacties Link kopieren
Cassandra, ik háát sporten. Dat om te beginnen. Vroeger heb ik wel hardgelopen, zaalvoetbal gedaan en fanatiek paardgereden. Maar dat was allemaal vóór ik een herseninfarct kreeg.

Daarna was ik blij dat ik überhaupt weer kon lopen.



Nu ga ik naar de 50, en om een of andere reden kom ik kilo's aan de laatste maanden. Ben steeds moe, heb het koud, duizelig, tekort energie.

Krijg straks de bloeduitslag maar meestal hoor ik dat ik niets mankeer. Wat dus wel zo is, maar er is dan geen oorzaak voor te vinden.

Aangezien ik al héél veel kilo te zwaar ben ( had bmi van 33,6) ben ik begonnen met lijnen. Maar dat gaat frustrerend langzaam. Dus.... erbij sporten dan maar.

En dan wil ik wel een klein beetje uitdaging hebben, het gevoel dat ik ook mezelf enigzins " overstijg" zeg maar.

Twee jaar terug heb ik start to run met evy geprobeerd maar dat was dus geen succes, ik stortte volledig en letterlijk ter aarde. Zéér frustrerend vond ik dat, omdat volgens zeggen iedereen dat programma aan kan. Nou. Ik dus niet.

Nu rommel ik wat aan op mijn eigen manier en vooralsnog gaat dat elke keer beter. Ben pas vijf keer geweest hoor maar ik ga elke keer nét iets verder.

Hopelijk doet dit iets voor mijn fysieke maar ook mentale gezondheid, want ook op dat laatste vlak heb ik een heftig jaartje achter de rug. En ik merk dat ik het geestelijk best zwaar heb af en toe ( huilbuien om niks! ) dus ben nu een weg aan het zoeken voor mezelf om beter in mijn vel te komen te zitten.

Gaat redelijk zeker met dit mooie weer.
Als ik niet kan wat ik wil, dan wil ik wat ik kan!
Alle reacties Link kopieren
Ik heb ook een hekel aan sporten. Het enige wat ik wel leuk vind is wandelen en yoga. Yoga in het begin ook niet, maar toen ik het doorhad heb ik er wel veel van geleerd en vind ik het best leuk en relaxed. Ik ben echt blij dat ik verder niet hoef af te vallen of iets, dus ik kan het me permitteren om lui te zijn, al is gezond natuurlijk anders.



Maar vind het echt goed van je dat je blijft proberen lientje! Die programma's zoals Evy kunnen heel goed werken, maar naar je eigen lichaam luisteren (zoals je nu doet) lijkt me altijd de beste manier. Hopelijk wordt het uiteindelijk zo dat je zin hebt om te lopen en even je hoofd leeg te maken.
''Then let amorous kisses dwell
On our lips, begin and tell
A Thousand, and a Hundred, score
an Hundred, and a Thousand more''
Alle reacties Link kopieren
Sasandrea, helpt het middel van de homeopaat?

Zelfs al zou het alleen tussen je oren zitten, als het helpt helpt het. Fijn toch?



Ambra, sterkte met de rolstoelperikelen. Hoop dat ze een beetje opschieten voor je met je werkrolstoel.



Humor, dat houdt ons ook op de been. Óók cynische humor. Mijn vader zei ooit tegen een verpleegster die hoestte bij hem in de kamer toen hij aan zijn chemo infuus lag: wilt u dat niet doen? Straks word ik nog ziek!

De verpleegster wist niet waar ze kijken moest.

Toen vader overleed, hebben wij in zijn kist een pakje met een laatste sigaret voor onderweg gedaan. ( hij was verstokt roker, overleed aan longkanker)

Op het pakje sigaretten de tekst : roken is dodelijk.

Wij hadden het aan niemand verteld verder , denk dat alleen wij daarom konden lachen. Maar ooms en tantes zouden er waarschijnlijk de humor niet van ingezien hebben.

Vader zeker te weten wel. Humor. Zo ga je het makkelijkst om met tegenslagen.
Als ik niet kan wat ik wil, dan wil ik wat ik kan!
Alle reacties Link kopieren
Een voordeel van programma's zoals Evy is dat ze je ook helpen met bepaalde manier van opbouwen, als het goed is. Afwisselen van interval en een keertje doorlopen. Zoiets.



Moe, duizelig en huilbuien (vooral ook dat laatste) kan ook overgang zijn. Ik vond het een eyeopener dat huilbuien daar ook van (kunnen) komen. Dacht weer in een dip te zitten, maar het zijn gewoon hormonen. Hoef ik tenminste niet weer diepgravend onderzoek te doen waar ik nu weer van/over huil, zeg maar.
Later is nu
Haha Lientje: dat is wel echt zwarte humor!
Cassandra en lientje: het middel zelf is dit keer niet van de homeopaat. Het heet PeaPlex (palmitoylethanolamide is werkzame stof, voedingssupplement). Maar mijn homeopaat kan het testen dmv elektro acupunctuur. En sinds ik dit neem heb ik veel en veel minder ibuprofen en paracetamol nodig. Echt als in nog maar een kwart. Dus dat is heel fijn. Vooral omdat mijn darmen weer rustig worden. Dus ff testen. Kost nml toch 75 euro maand wat niet vergoed is.

Het middel van de homeopaat lijkt er echter niet mee samen te gaan. Want sinds ik de Pea gebruik, word ik misselijk van de Gemmo abies. Dus die heb ik gestopt, wat prima gaat ook. Maar meten is weten. :-)



Reumatoloog komt alleen met reumaremmers en nsaids. En dat werkt gewoon niet afdoende plus veel bijwerkingen. Voor de biologicals heb je een duidelijke diagnose nodig en die heb ik nog niet. Ik kom 1 punt tekort voor een officiële diagnose. :-s



Hardlopen lijkt me geweldig. Maar dat is echt uit den boze voor mij. Wel fiets ik graag. Op vrijdag was ik ook op de fiets naar het werk, 14 km enkele reis. Wel met ondersteuning hoor. Maar toch, lekker bewogen zo. Voor de rest wandel ik veel en werk ik dagelijks een schema van de cesar therapeut af (aangesloten bij netwerk chronisch pijn).



Lientje: dat van je pa is wel heftig, maar ik zou er idd ook om moeten lachen. Heerlijk.
Alle reacties Link kopieren
Nou, het is niet mijn schildklier. Wat dan wel? Géén idee.

Ze ( de praktijkondersteuner) vond dat ik veel te veel zelf aan het dokteren ben geslagen (goh, hoe zou dat nu komen, zou ik me soms niet serieus genomen voelen door de huisartsen aldaar?)

En ze vind dat ik een dubbele afspraak moet maken bij de huisarts. Want mijn klachten kunnen zoveel dingen zijn ( hart, overgang, psychisch, enz)

Ook vond ze dat ik een afspraak bij de diëtist moet maken omdat het afvallen zo moeizaam gaat en een afspraak bij de ggz- ondersteuner, omdat ik nogal gefrustreerd overkwam blijkbaar. En altijd maar doorga ipv emoties verwerken.

Uhm, ik weet niet hoe het met haar is, maar bij mij zitten er maar 24 uur in een dag en ik heb de laatste maanden heel veel slaap nodig.

Ik ga er maar over nadenken, ben nu een beetje verdrietig omdat er wéér niks uitkomt uit de onderzoeken. Maar wel veel klachten heb. ( herken jij vast wel Dreamer, ik lees het bij jou ook nog wel eens)

Zal dan dus vast wel de overgang zijn.

Enig lichtpuntje: Dankzij de rode rijstpillen met Q10 is mijn cholesterol drastisch gedaald ( ik wou geen echte statines vanwege de vele bijwerkingen)
Als ik niet kan wat ik wil, dan wil ik wat ik kan!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven