Wel/niet uitstellen ontsteking onder kroon???

Let op de laatste reactie is ouder dan 14 dagen.
Snel reageren is daarom uitgeschakeld.
 1. Hoi Machie,
  Zo te horen heb je een ontsteking in je wortelkanaal zitten. Heb ik zelf al een aantal keer gehad. Als je er mee blijft lopen heb je kans dat je vannacht al door de grond gaat van de pijn. Ik kan je alleen maar aanraden om vandaag nog de weekend-tandarts te bellen en meteen langs te gaan. Breng je dochter even naar de buren of zo.
  Niet mee blijven lopen tot woensdag hoor, dit kan echt heel gemeen pijn gaan doen.
  Sterkte.
 2. Ik moet je teleurstellen; je tandarts kan je hierbij niet helpen. Hij zal constateren dat de wortelpunten weer ontstoken zijn en daar meot een kaakchirurg aan te pas komen. Je kunt daar aandringen op een afspraak op woensdag. Bij mij was er goed te overleggen met de kaakchirurg. Wat die gaat doen is de wortelpunten 'schoonmaken' (afzagen) en dat moet door je kaak heen. Er moet dus gesneden worden. Klinkt allemaal heel erg dramatisch maar het is neit eng, en het is binnen 20 minuten gebeurd. Ik weet niet waar je woont, maar in het ziekenhuis in leiderdorp zit een hele fijne chirurg; ik ben bij hem geweest en heb nu hetzelfde probleem als jij ook hebt, en ben daarvoor al een keer in het Bronovo geweest en toen wilde ik liever dood dan dat ik er ooit nog heen ging. Toen ik aan de andere kant geholpen moest worden raadde mijn tandarts hem aan en ik heb de man na afloop een knuffel gegeven; zo blij was ik. Ik heb bu bij een andere kies weer hetzelfde probleem en ga over 2 weken op vakantie, dus wil wel daarvoor geholpen worden. Ik ga weer naar hem toe als dat mogelijk is.
 3. Hoi Machie,

  Ik heb dat een tijdje geleden ook gehad. Na een wortelkanaalbehandeling een fikse ontsteking aan de wortelpunt. Ik kreeg een antibioticakuur mee en een week later had ik nergens last meer van. Het is dus niet per se noodzakelijk dat je meteen naar de kaakchirurg moet. Waarschijnlijk dat een kuurtje ook helpt.

  Sterkte!

  Ruim je ego even op, straks struikelt iemand er over.
 4. quote:
  Dat hoop ik voor je. Bij mij hielp het dus niet. Maar als je naar de kaakchirurg moet; schrik dus niet. Het klinkt allemaal erger dan het is. Sterkte!
  Ik hoop het ook voor Machie. Ik heb het ook wel eens anders mee gemaakt, hoor. Dat ik naar de kaakchirurg moest. Maar echt Machie, je voelt er niks van! Tijdens dan, je kunt daarna nog wel last krijgen van napijn.

  Ruim je ego even op, straks struikelt iemand er over.
 5. Napijn vind ik altjd zó goed te doen, je weet dan dat het al over is dus dat het ergste leed geleden is. Bij 'voorpijn' weet je maar nooit wat je nog te wachten staat...
 6. Ik heb inderdaad ook 3 maanden geleden hetzelfde gehad. Wortelpunten ontstoken nadat het wortelkanaal al behandeld was. De kies met wortelkanaal is verwijderd. Je kan wel eerst om een antibioticakuur vragen om de ontsteking te verminderen. Het voordeel daarvan is dat het tijdens de behandeling daarna beter te verdoven is (een ontsteking kan je niet of nauwelijks verdoven).
  Heel veel sterkte, ik weet hoeveel pijn het kan doen.
  *;
 7. Het kan zijn dat bij de wortelkanaalbehandeling het uiterste puntje niet 'is meegenomen'. Dat kan dus gaan ontsteken.

  Meteen naar de tandarts, bij mij is dit binnen 1 dag tijd een keer ontaard in een kaakontsteking. Dat wil je niet meemaken!!! Diverse keren kaakchirurg, gesneden, enzenz. Een wang zo dik dat mijn oog ervan dicht zat en HELSE pijnen!

  Waarschijnlijk zal je naar de kaakchirurg moeten. Die boort een gaatje in je kaak om het puntje te behandelen. Klinkt eng en pijnlijk, maar is het absoluut niet.
 8. Ik heb dat een tijdje geleden ook gehad. Na een wortelkanaalbehandeling een fikse ontsteking aan de wortelpunt. Ik kreeg een antibioticakuur mee en een week later had ik nergens last meer van. Het is dus niet per se noodzakelijk dat je meteen naar de kaakchirurg moet. Waarschijnlijk dat een kuurtje ook helpt.

  Dat het helpt, dat klopt. Vroeg of laat zal de ontsteking echter terug komen als je er verder niets aan doet....
 9. Deze films en series verschijnen in april op Netflix

  Nieuwe maand, nieuw Netflix-aanbod! Vanaf 1 april komt de videostreamingdienst met maar liefst 37 nieuwe titels op de proppen. Zei daar iemand Netflix & chill?

  Lees verder

 10. Hier ook ervaring. Na zenuwbehandeling uiteindelijk apexresectie uit laten voeren. Ook dat mocht niet baten.

  Bij mij komt het vermoedelijk uit mijn chronisch ontstoken bijholte (alleen aan die kant). Ook al twee keer van kaakchirurg naar KNO-arts gestuurd en weer terug...