acuut veel overgeven, kind v 3

17-03-2008 08:01 7 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo allemaal,



Mijn zoontje van 3 is gistermiddag uit het niets begonnen met overgeven. Heeel heel veel. Hij houdt nu ook nog niks binnen. Geen idee hoe het ineens komt maar kan natuurlijk een buikgriepvirus zijn. Hij heeft ook diarree maar geen koorts gelukkig.

Hoe lang mag een kind braken + diarree hebben alvorens evt de dokter te bellen?



Groetjes
Ik zou sowieso de dokter even bellen om advies te vragen.



Een kindje van drie droogt niet zo snel uit als een baby, maar het is toch belagrijk om het in de gaten te houden. Hoe is je zoontje verder? Nog wel een beetje levendig, of helemaal niet?



Sterkte!
Alle reacties Link kopieren
Zo te lezen heb je met een buikgriepvirus te maken.De boel moet er dan toch even uit,maar probeer hem wel zoveel mogelijk te laten liggen zodat zijn maagje tot rust komt.Wil die ook niet een paar slokjes water gebruik hier zelf altijd spa blauw voor zuiver water.En misschien krijgt die vanmiddag of tegen de avond ook wel weer trek in iets dan geef hem iets van biskwie of lange vingers.Mocht je de boel echt niet vertrouwen dan de huisarts even bellen.
Alle reacties Link kopieren
De dokter inderdaad even bellen, de assistentes geven meestal ook wat tips voor de klachten die je beschrijft.



Inderdaad bestaat de kans op uitdroging, als het even kan probeer dan je kind toch iets te laten drinken..heel dunne aanmaaklimonade b.v. vinden kids toch lekker. Er wordt altijd wel iets opgenomen van het vocht, ook al zou het weer uitgespuugt worden. Verder goed in de gaten houden of je kind geen koorts krijgt, dan helpt deppen met koude washand of een lauwe douchebeurt.



Maar.......even bellen, dat zeker. Sterkte!!
Alle reacties Link kopieren
Dit komt eruit op google:



Naar de arts?



Buikgriep en diarree gaan meestal vanzelf weer over. Over het algemeen is een doktersconsult niet nodig.



U neemt best contact op met uw huisarts:



volwassenen: als u naast diarree ook meer dan 38,5°C koorts hebt, als u vermoedt dat u een voedselvergiftiging opliep, als u een vergiftiging of besmetting opdeed in het buitenland of als u tussen de buikkrampen door ook blijvende buikpijn hebt;

kinderen ouder dan één jaar: als de symptomen langer dan twee dagen duren, als er ook andere klachten zijn (bijvoorbeeld oorpijn, keelpijn, hoge koorts), als er bloed in de stoelgang zit, als het kind suf of in de war is of als u zich ongerust maakt;

baby’s: als het kind na twee voedingen nog diarree heeft, als het niet wil drinken, als het suf is, als er bloed in de stoelgang zit, als het kind braakt of als het ook koorts heeft.



Zelfzorg



Geen enkel geneesmiddel kan de duur van buikgriep of diarree verkorten, tenzij bij een parasitaire infectie (bijvoorbeeld amoebe, giardia) die men in het buitenland opliep. Ook pijnstillers, antidiarree- of antibraakmiddelen zijn niet nodig.



Vul het verloren vocht aan door voldoende te drinken. Voor volwassenen is de maatstaf twee glazen per ontlasting, zodat men zeker om de drie tot vier uur moet plassen. Ook kinderen met buikgriep moeten veel drinken.

Water, thee, cola, soep, rijstwater en yoghurtdranken zijn geschikt. Maar ook vruchtensap zoals sinaasappelsap kan. Het bevat natuurlijke suikers die er voor zorgen dat het vocht goed door de darmen wordt opgenomen. Het brengt ook kalium aan dat bij diarree verloren gaat. Enkel appelsap wordt afgeraden omdat het de darmen irriteert.

Blijf eten waar u zin in heeft. Bij acute diarree kan de darm nog voedsel op nemen. Een tekort aan calorieën zou zelfs de duur van de diarree verlengen. Vermijd te veel zoetigheid en laxerende stoffen (pruimen, sterke koffie, vette spijzen).

Geef baby’s borstvoeding of onverdunde flessenvoeding. Geef extra vocht (bijvoorbeeld water, babythee, rijstwater) zoveel als de baby wil. Ook fruitpapjes, groenten en brood kunnen best als de baby er zin in heeft.

Gebruik geen ORS (Oral Rehydration Solution) op eigen houtje. Een onjuiste bereiding kan gevaarlijk zijn voor de baby. ORS is niet nodig voor een gewone, acute diarree.

Gebruik liever geen middelen tegen diarree. Middelen tegen diarree bestrijden de verschijnselen, maar niet de oorzaak en de dreigende uitdroging. Gebruik bij kinderen nooit antidiarree middelen op eigen initiatief.

In zeldzame gevallen en om praktische redenen kunnen volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar een antidiarree middel nemen op basis van loperamide. Dit middel mag u niet langer dan twee dagen nemen en pas na aandachtig lezen van de bijsluiter. Vraag aan uw arts of apotheker of er een generisch geneesmiddel beschikbaar is.
Alle reacties Link kopieren
Kom net terug van de huisarts met mijn zoontje van 14 maanden. Hij begon ook gister met heel veel overgeven en diarree. Zelfs BV houdt hij niet binnen. Vind het zo rottig voor hem omdat hij net een weekje beter was van zn vorige griep.



Huisarts zei dat het buikgriep was. Dus veel drinken...Hij heeft wel ORS voorgeschreven. Hij slaapt nu, dus dat ga ik zo maar eens proberen. Verder geef ik hem gewoon BV wanneer hij wil, maar dat zal jij vast niet meer geven. Rottig he, als ze zo ziek zijn?!

Succes!
Alle reacties Link kopieren
Bedankt voor jullie reacties tot nu toe. Helaas is er zojuist ook koorts om de hoek komen kijken. Heb dokter al gebeld maar is pas vanaf 13.30 uur weer te bereiken (spreekuur).



Gelukkig drinkt hij veel (water) al komt het meeste er direct weer uit.



Ook is hij niet levendig, hij ligt continu op de bank te slapen...



Voel me al zo ellendig, mijn allerliefste kat is vannacht nl ook nog overleden... Gatsie, alles komt tegelijk.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven