**April 2007: we zijn er bijna, maar nog niet helemaal!**

23-04-2007 11:12 701 berichten
Alle reacties Link kopieren
<img alt="" src="http://i112.photobucket.com/albums/n195/Laralara1978/www.jpg" border="0" />
Alle reacties Link kopieren
Haaallooooo...hehe, even tijd om weer wat bij te lezen hier.

Allereerst een dikke *; voor de laatste loodjes van Laralara, nog heel even volhouden meid!



Ik heb 3 gigantisch drukke, maar ontzettend leuke dagen achter de rug; donderdag en vrijdag kwam er familie uit Groningen over naar hier, die hier bleven slapen. Dat was erg gezellig en we zijn voor het eerst uit eten geweest met Daan en het ging goeoeoeoeoeoeoed O+ 

Hij was wel wat huilerig af en toe maar dan nam ik hem op schoot, vinger in zn mondje en met de andere hand eten, viel mij echt 300% mee.

Vrijdagavond ook weer uit eten geweest, heeft ie braaf liggen slapen, alleen wakker geweest voor zn eigen eten!



Gisteren hadeen we onze kraamreceptie, het was in een woord SUPER...het duurde van 13.00 tot 17.30 en al die tijd ( muv zijn voedingen natuurlijk) heeft Daan lekker in de Bjorn tegen mij aan liggen slapen.

Er is bij elkaar 150 man geweest, het was echt supergezellig..iederen zat op het terras aan de beschuit met muisjes en onze ' Baby Blue' cocktail en het weer werkte ook weer goed mee.  Echt, ik be zo blij dat we het zo gedaan hebben!

Na de receptie zijn we met de familie ( nog maar eens) uit eten geweest en hoewel het natuurlijk een intensieve dag was voor hem heeft Daan maar heel even gehuild in het restaurant...ik ben zo trots op hem!O+



En ik me maar afvragen waarom ik niet afval...3x per week uit eten, aan de cocktails....vreemd hoor ;)



Over die luiers...wij gebruiken pampers nr 2 en 1 door elkaar, de maat verschilt niet zo heel veel vind ik. Ook hier een stuk of 7 per dag. Ik heb me daar in het begin echt wel opverkeken hoor, ik dacht een stuk of 4  en that's it.



Zo, even de rest teruglezen nu hoor...
Alle reacties Link kopieren
Lievelust : leuk zo een receptie, en wat veel volk dat je hebt uitgenodigd, heb je veel cadeaus gekregen?



¨Poezewoefke : ik was 15 kg afgevallen, helaas zijn er nu weer vijf bij, ik barst van de honger , en antideppri hebben ook als nadeel dat je ervan bijkomt, durf nu niet meer op weegschaal staan. Ga deze week echt op eten beginnen letten en proberen niet meer te snoepen, maar volgens strak schema te eten, want 20 kg overgewicht is echt te veel



Uitje met vriend was trouwens fijn, hebben goed gelachen met  'mr Bean's Holiday)



Lara : ik hoop dat de bevalling doorzet asap, want kan me inbeelden dat je het echt kotsmoe bent.



Rijstkorrel : heb mijn verhaal gecopieerd naar de nieuwe groep



Ik ga over paar uurtjes weer naar centrum, dus moesten jullie me niet meer horen  ... tot volgende week
Joehoe!



Laaaaaraaaaaa!!! Waar beeeeeeen je? Zou het...??? Ik hoop het, ik kan me indenken dat je het goed zat bent!



Lievelust, sohee, dat klinkt gezellig!!! War goed dat Daan zo lief is met het uit eten gaan!



Gisteren zijn manlief en ik uit eten geweesr en het was geweldig gezellig! Ik heb voor het eerst sinds augustus weer eens een sigaret gerookt (was helaas erg lekker) en twee glazen wijn gedronken. Zalig! ik moest wel alle melk weggooien, maar het was fijn om weer eens als vanouds uit eten te gaan.



Net is de jaarclub van manlief op bezoek geweest en het was gezellig! Het was wel schattig om al die mannen met twee kleine baby'tjes te zien.



Hugo ligt op mijn arm te slapen en ik probeer met een hand te typen, maar het gaat me te langzaam. Binnenkort meer!
Alle reacties Link kopieren
Nee hoor, niks aan de hand hier. Zit met een half oog voetbal te kijken. Ik vind het een beetje stom van mezelf (wat stelt 1 a 2 weken nu voor en een uitegerekende datum is ook maar een indicatie), maar ben echt enorm chagrijnig vandaag en zit mezelf een beetje in de weg, word er zelf ook een beetje moe van.



Spitsmuis: klinkt goed dat etentje! Wie hebben jullie laten oppassen? En hoe was dat?



Lievelust: fijn dat het kraamfeest zo goed was! Klink wel enorm vermoeiend. Heb je er veel last van vandaag?
Alle reacties Link kopieren
Lara*;
Alle reacties Link kopieren
lara
Alle reacties Link kopieren
Lara *;, het is niet gek dat je bloedje sjagie bent hoor!! Je zou zeggen wat is nu een week of 2 weken maar met je dikke buik valt dat echt niet mee! Maar, het gaat vast niet lang meer duren, jij hebt ook snel je baby in je armen!



Succes en zet em op!
Lara *;



lk zit hier met twee jongetjes die last hebben van krampjes. Het is zo zielig! We hebben ze net venkeldruppeltjes gegeven en vooral Steijn von het te goor voor woorden. Nu ruiken ze allebei naar de Ricard !
Alle reacties Link kopieren
Poezewoefke, Cinababy hielp hier totaal niet. Het hoort sowieso niet al meteen te werken, het is homeopathisch. Als je het een tijd geeft ga je, volgens de producent, langzaam aan verbetering merken. Zelf geloof ik niet zo in Homeopathie. Wat hier heel goed werkte was Aeropax.  Het werkt denk ik zo goed, omdat het het teveel aan lucht in de darmpjes (en die lucht zorgt voor windjes en krampen) bindt. Wat ook goed is om je baby heel goed te laten boeren (dan komt er ook teveel aan lucht wat mee naar binnen is gehapt tijdens het drinken) eruit. Heb dochter vaak echt kwartier rechtop gehouden na voeding en maar wachten tot er een boer uit kwam. Dat leek wel iets te helpen.



Er zijn ook mensen die ABC Dolphilus gebruiken ( te koop bij natuurwinkels en De Tuinen dacht ik) en daar bij zweren. Verder kun je het nooit helemaal tegengaan helaas. Tot ze 3 maanden zijn zijn de darmpjes nog niet helemaal rijp en hebben ze last. Of ze nu BV of FV krijgen. Het is erg zielig en het gehuil is moeilijk voor de ouders ook. Maar het komt helemaal goed in elk geval!



Layla, naar dat Zahra zo'n last heeft van krampjes. Ook voor jullie naar omdat je dan dus nauwelijks rust krijgt terwijl je het hard nodig hebt.

Heb even gequote wat ik tijdje terug voor Poezewoefke schreef (met kleine aanpassing vanwege update van Xaloy).



Dat van het boeren, daar zweer ik echt bij. Dat hielp hier zo goed!



Om de pijn tegen te gaan als ze er toch last van heeft (vanwege feit dat darmpjes nog niet rijp zijn) is haar met haar buik op je arme leggen en dan met haar rondlopen en wat wiegen (dan hangt ze dus 'om' je arm heen, als soort aapje;)) en wat ook schijnt te helpen is met de klok mee draaiende aaibewegingen maken over buikje. Johti had trouwens soort zaadjes uit India die ook goed hielpen, misschien moet je haar anders even pben (* ander forum).



Bepanthen kan helpen bij kloofjes en ook moedermelk erop kan het verzachten. Sterkte in elk geval.
Wat Supersmollie zegt vind ik ook :)
Alle reacties Link kopieren


Lara *;



lk zit hier met twee jongetjes die last hebben van krampjes. Het is zo zielig! We hebben ze net venkeldruppeltjes gegeven en vooral Steijn von het te goor voor woorden. Nu ruiken ze allebei naar de Ricard !
Hihi! En nu maar hopen dat de walmpjes weg zijn als je naar het cb moet, anders krijg je de kinderbescherming op je dak :D





Jullie zijn allemaal lief!
Alle reacties Link kopieren
Lara: Ik duim weer voor je vannacht!!!



Ik heb zojuist een stuk uit het boek van Ria Blom gelezen en ben tot de conculusie gekomen dat onze Fleur ook een beetje overprikkeld is. Vandaar de slaapproblemen van de laatste tijd. Ik loop dus ook continu met draagzaak of babybjorn. Herkenning dus Xaloy. We hebben ze daarstraks ook huilend (kriijsend) in bed gelegd, maar na een minuut of 20 was ze stil en dat is ze hoop ik nog steeds...



Morgen ga ik ook beginnen met de rust en regelmaat. Dat inbakeren laten we nog maar even achterwege. Maar ik moet eerst dat boek nog eens even doorspitten om er alle nuttige info uit te trekken... En ja, net even gechekt ze is al stil vanaf 11.26 uur (dus dat gaat goed:)) Ik had me voorbereid op een drama alla gisteren, maar het valt vandaag dus mee.. Ik kruip weer in mijn bed en ga morgen dat boek even bestellen (nu nog geleend van een vriendinnetje)
Alle reacties Link kopieren
Ontbijt voor alle kersverse mamma´s....
Alle reacties Link kopieren
Ik droomde dat Lara bevallen was!!



Dank je wel Blindje, dat is beter dan m'n dagelijkse muesli-met-yoghurt:).



Bij Lars heb ik Ria Bloms ideeen deels ook gebruikt, hij heeft zelfs een hele tijd ingebakerd geslapen en vond het heerlijk.



O, aandacht gevraagd.
Alle reacties Link kopieren
Helaas geen voorspellende droom Micha... Ik vind  vandaag trouwens wel ee mooie datum (7-5-7), dus laat maar komen...



Xaloy (volgens mij): je moet wel opletten met dat inbakeren geloof ik. Volgens mij moet eerst iemand van het cb het even voordoen ivm de heupjes.
Alle reacties Link kopieren
Xaloy,

dank voor je tips. Ik was idd van plan om mijn luiers naar de recyclebak te gaan brengen. Aan het einde van de straat zit een creche en daar verzamelen ze de luiers. Lekker makkelijk dus. En het scheelt een hoop ruimte in de clico!



Enne, Ria Blom, Sonja Bakker, hopelijk zelfde resultaten?!:)Succes vandaag! Wil graag weten of het werkt, wil ook zoiets gaan proberen hier. Alleen het wandelen sla ik regentechnisch gezien maar even over deze dagen, denk ik. Of misschien een keertje per dag dan......

Ik moest ook constant druppeltjes geven en rondlopen tot hij sliep. Zodra hij een bedje rook was hij weer wakker. Heel vervelend. Nu probeer ik gewoon of hij nog iets drinken wil, omdat ik het idee had dat hij niet genoeg kreeg. Hij dronk namelijk, viel daarbij in slaap en begon met huilen zodra ik hem te slapen legde. Rondlopen hielp wel om hem rustig te krijgen en vervolgens viel hij dan wel in slaap, maar werd weer wakker zodra het bedje in zicht kwam. Ik merk dat nog een keertje aanleggen wel helpt. Misschien een tip? Puk drinkt heel gulzig, de eerste slokken en daarna minder. Duurt ook vaak niet langer dan 10 minuten, een voedingssessie.

En wat hier ook helpt; inwikkelen. En dan vooral de armpjes want hij mept zichzelf steeds wakker. Ik gebruik een hydrofieldoek of gewoon een wikkeldoek. Daar komt soms een stuk schilderstape aan te pas, voor als ie echt aan het wurmen is. Het helpt hier echt!





Witchke,

Had ook gehoord dat Kruidvat goed en goedkoop was, maar hier scheelt het maar 0,20 cent op een pak van 28 stuks met pampers als het gaat om new born. Ik ga dus voor de pampers, die bevallen goed.

Daar betaal ik trouwens 4,99 voor dus niet goedkoper dan bij jou.......



Buitenmeisje,

Pindakaas voor de voedingswaarde van je melk, dan wordt Koen later vast schaatser:P

Knap van de katoenen luiers hoor! Ik heb er ook serieus over nagedacht maar durfde het niet aan. Hoe bevallen ze? Misschien dat ik dan toch nog overstag ga......

Die kilo's; volgens mij zijn bij de meeste dames de eerste 10 er snel vanaf gegaan, maar de laatste kilo's duren langer (wil je niet ontmoedigen hoor!)

Ik blijf ook al twee wekeen steken na de eerste 10. Moet er nog minimaal 5 nu. Verbaast me dat het hangbuikje dat ik nu heb zoveel weegt:?





Framboos, we hebben bijna de zelfde afmetingen en gewicht (de kleintjes dan) en ik heb idd ook het gevoel dat de beentjes niet meer passen. Nu heeft moeders ook last van stevige bovenbenen, dus tja........

Mijn man had ook de europrofit gehaald voor me, toen ik in het ziekenhuis lag. Maar wist niet meer bij welke drogist. Ik vond ze heel fijn, vooral de vorm. Dank voor de tip, ik ga ze vanmiddag meteen halen. Gebruik nu kotex maar die gaan aan de achterkant vervelend zitten, als je begrijpt wat ik bedoel



Bij mij komt het kraambezoek nu pas op gang eigenlijk. Rondje vrienden is al geweest, nu pas komt de familie. Beetje vreemde volgorde......Maar eh, idd gewoon zeggen dat je een uurtje of anderhalf voldoende vindt omdat je dan weer moet voeden oid. Of zeggen dat je nog meer bezoek krijgt die dag en dat T toch echt even moet rusten, en zijn mama ook.



Layla,

Ik doe kleine boodschappen, sjou zelf de mai cosi en plaats die op het onderstel van de wagen(net als de bak), ik hang wasjes op (maar til de mand niet, dan doet ickeman) en ik rijdt al sinds de tweede week (einde ervan) auto. Volgens mij ben ik stout........

Over de tepelkloven; ik had het in het begin ook heel erg. In het zieknhuis kreeg ik Bepanthenzalf (bij de apotheek verkrijgbaar) en daar zweer ik nu bij! Gewoon een flinke klodder erop smeren en lekker laten zitten tot de volgende voeding. Je hoeft het er zelf niet af te wassen, maar ik veeg het altijd wel even af. Is ook zeer werkzaam bij rode billetjes!!!!



Spitsmuis,

Heerlijk dat je zo'n fijne avond hebt gehad!!!!! Wat knap je daar van op he?

Hier komen ook alle mannelijke vrienden een kijkje nemen en het is echt leuk om te zien als ze Puk vasthouden. We zijn de eersten in onze vriendenkring met een kleintje en je merkt dat men er toch aan moet wennen. Net als toen we in juni gingen trouwen. Zo van; zijn we al in die levensfase aanbelandt?!



Lalara,

Ik vind het ook een ideale datum vandaag! Je hebt er wellicht niets aan maar ik denk ook iedere dag een paar keer an je hoor!





Pukkie ligt hier klaarwakker te zijn en rond te kijken in zijn bedje (ik moet af en toe even een speen terugstoppen). Heeft dus zijn wakkere moment en ik zit te typen en heen en weer te lopen naar zijn bedje. Geloof dat ik maar even de aandachtsmodus aan moet zetten.



Doei!!!!
Alle reacties Link kopieren
Jaaaaaa, Onze kleine Fleur lacht!!!! Vanochtend toen ik haar uit bed haalde en tijdens het luier verschonen kreeg ik een echte lach (het fake lachje na het drinken dat kende ik al) maar deze lach is echt!! Ik ben een blije mama vandaag.



Ik lees dat er meer dames met dezelfde slaapproblemen kampen. Ik ga nu als volgt te werk. (uit het boek van Ria Blom) Uit bed halen, even knuffelen, dan lekker drinken (twee borsten als het lukt) Dan een schone luier en weer even knuffelen en lekker de billetjes even laten luchten (dat vind onze meid tegenwoordig heel fijn) Dan gaan we naar beneden en mag ze alleen in de box totdat ze daar geen zin meer in heeft (10-15 min. dan gaat ze jengelen) en dan stop ik haar in bed. Dat was natuurlijk brullen, maar ze is nu best aardig stil!!  (ik zet ook de kookwekker op een half uur zodat ik een beetje door heb hoe lang ze nu echt krijst) maatr dat was volgens mij maar een kwartiertje en nu ligt ze alweer een half uurtje te kneuteren en soms is het stil. De draagzak en babybjorn lat ik deze week even liggen want daarmee ben ik denk ik de fout ingegaan. Handig voor een uitje, maar niet voor de hele dag...



Lara: he balen dat het vannacht weer rustig is gebleven. Is je website nu wel helemaal gereed voor publicatie?



Icke: jeetje jij bent wel actief zeg en dat na een KS. Voorzichtig hoor!
Alle reacties Link kopieren
Spitsmuis: Hoe is het afgelopen met de krampjes?



Lievelust: Gezellige kraamreceptie zeg! En natuurlijkj nog mazzel met het mooie weer ook



Michasa: Goed om te horen van een ervaren moeder dat het boek van Ria Blom heeft geholpen. Het klinkt allemaal erg logisch als je het leest.
Alle reacties Link kopieren
Hier meelees-sosofie.



Leuk dat jullie met Ria Blom bezig zijn! Bij mij heeft het altijd gewerkt als een tierelier! Zoon (2,5) gedijde fantastisch bij een ritme en zoon (3 weken) zit nu al in een ritme. Komt de hele dag en nacht om de vier uur, 's nachts slaapt ie door onder en na de voeding en overdag is ie na zijn voeding een half uurtje wakker en gaat daarna weer lekker slapen. Soms heeft ie even tien minuutjes huilen nodig om in slaap te vallen maar daarna slaapt ie 2,5 tot 3 uur... Super! En dan kom je dus ook aan jezelf, het huishouden en het forum toe.

Je merkt: ik ben erg enthousiast en kan het aan iedereen aanraden. Dat doe ik dus ook bij deze.



Over Bepanthen:

In de dagen dat ik borstvoeding gaf gebruikte ik ook bepanthen voor mijn tepels, dit op aanraden van de kraamverzorgster. De verloskundige raadde dit echter af. Er zouden weekmakers in zitten die je tepels alleen maar zwakker maken...



Lara: Succes met de laatste loodjes, ik weet hoe je je voelt! (ik heb zelf 4 weken met voorweeen rondgelopen, was ervan overtuigd dat zoon te vroeg zou komen en hij kwam pas bij 41 weken...) Een voordeel: toen de bevalling begon was ik zo blij dat ik eindelijk van die rotzwangerschap af was, dat ik blij werd van alle pijn die ik voelde. Ik ben erg makkelijk en vlot bevallen, kan toeval zijn, maar ik denk dat het wel kan schelen... Succes!
Alle reacties Link kopieren
Dankjewel Sosofie: ik word helemaal blij van je positieve verhaal. dat helpt wel om ook even door te bijten als het niet mee zit. Gisteren vond ik het er zwaar om ze zo huilend in bed te leggen, gelukkig kon ik lekker even tegen manlief aankruipen en konden we er zo samen even doorheen bijten.



Vandaag ben ik aan huis gekluisterd want het onderstel van de wandelwagen ligt in de auto en die is niet hier:( Misschien wel zo goed voor de rust en regelmaat;)
Alle reacties Link kopieren
Poez, wat heeft Kieran een volwassen gezichtje! Heel kien, leuk!



Ik heb Robbie gister voor het eerst ingebakerd, gisteravond. Hij bleef maar huilen, en meppen inderdaad, met z'n handjes, heel onrustig! En als hij dan wegzakte in slaap, dan mepte hij zichzelf weer wakker. Dus, 2 doeken tevoorschijn getoverd en volgens boekje zo goed en kwaad als het ging. Resultaat: hij was stil en sliep binnen 10 minuten. 3 Uur lang. Dit gaan we dus vanavond na de laatste voeding zeker weer doen! MIsschien zelf wel overdag.



Lara, ik weet dat het CB het voor 'moet' doen. Maar zeg dat nog eens, op zondagavond.. Ik vond de uitleg in het boek heel duidelijk, en volgens mij ging het prima. Ga volgende keer (15 mei) wel even navragen of ik het goed doe. Maar te angstig moet je daar niet over doen, vroeger werd elke baby ingebakerd en dat zonder handleiding. Robbie vond het in ieder geval heerlijk!



Wat leuk dat Fleur lacht! :-)))) Goed he, dropneus, die afloop. Hier ongeveer hetzelfde. Wakker worden, eten, 'uitbuiken & boeren', knuffelen, boxtijd (ook 10-15 minuten tot het eerste gaapje of huiltje) dan strak instoppen in bed (of inbakeren) en slapen. INslaaptijd tussen de 5 en 45 minuten. Nog niet echt veel lijn in te ontdekken, maar goed, het is pas dag twee van de R+R! Soms wordt hij te vroeg wakker, dan begin ik het hele circus opnieuw, alleen dan magtie maar kort aan de borst. Gewoon voor de vorm zeg maar :-)



Icke, dat inwikkelen, hoe doe jij dat dan? Kan je dat een beetje uitleggen? Leuk trouwens dat je weer zo'n gezellig lange post hebt, dat betekent dat je de tijd weer een beetje aan jezelf krijgt?
Alle reacties Link kopieren
Oh ja, en ik heb hem vannacht bij mij in bed genomen na de nachtvoeding. Gewoon, omdat hij vannacht voor het eerst in z'n eigen bed moet van Ria en van mij, en dan zal ik hem erg gaan missen. :( Dus dat was een soort afscheid.
Alle reacties Link kopieren
Dropneus: wat leuk dat ze lacht! Lijkt me een heel bijzonder moment, de eerste keer.

Tsja, die website... er moet nog een gastenboekje op komen en wat aan de volgorde gebeuren. Verder staat het nu nog in het engels en ik wil graag nederlands. Ik heb dat aan iemand anders gevraagd, want ik kom er zelf gewoon even niet uit. Ben blij als de basis staat!



Sosofie: ik kan me jouw topic ook nog herinneren. Had toen nogal met je te doen. Gelukkig heb ik niet constant echte voorweeen, meer een beetje een zeurderige buikpijn. Inmiddels heb ik ongeveer alle tips wel geprobeerd, maar het zijn echt bakerpraatjes.... Ben jij toen gestript? Of is het vanzelf op gang gekomen?
Alle reacties Link kopieren
Xaloy: Bij jou gaat het dus ook goed tot dusverre...

Eigenlijk is het ook wel logisch dat het moet lukken. Als ik de hele dag met haar loop te leuren slaapt ze ook, dus die slaap heeft ze duidelijk nodig en ik zie nu ook wel in da je uitgeruster raakt van slapen in je bed dan van slapen bij mama die ondertussen 101 dingen probeert te doen.



Ik heb overigens de indruk dat ze vanochtend heel wakker ligt te zijn in bed, maar het gaat om het idee en ze accepteert wel dat ze in haar bed ligt nu. Dus dat doet me al heel veel goed. Tegen een uur of 12 zal ze wel weer willen eten, ben benieuwd of ze dat gaat laten weten door te huilen.
Lara, nog niet??? Steijn en Hugo worden ook nieuwsgierig! Moest je morgen naar de verloskundige? Ik hoop dat het snel op gang komt. Ik denk elke dag wel een paar keer aan je! *;



Xaloy en Dropneus, dat klinkt goed! Ik snap alleen een ding niet...Liggen ze niet heel de dag in hun bedje? Ik trek mijn mannetjes om een uur of tien uit hun bed en leg ze er 's avonds rond een uur of tien weer in. De rest van de dag liggen ze dus in de box te slapen en samen te knuffelen. Of bij mij op schoot, zoals Hugo nu! :)



Volgens mij is Steijn verkouden. Hij snurkt, het klinkt alsof zijn mollige babyneus verstopt zit, hij niest en hij kucht. :( Niet vaak, maar toch. Hij krijgt elke dag zoutoplossing en manlief wroet regelmatig met een neuspeertje in zijn neusje, maar het helpt niets. Iemand tips?



Met de krampjes gaat het beter! Hugo had er net nog even last van, maar mijn warme hand werkte prima! Steijntje laat ontzettend harde winden en heeft erg vieze luiers, maar ook hij is een stuk rustiger. Wel stinkt hij een uur in de wind, maar ik heb geen idee hoe dat komt, Hugo stinkt minder.



Layla, ik reed na twee weken weer auto. Eigenlijk deed ik na twee weken alles weer. Ik had en heb nergens last van!



Ik heb net gesolliciteerd op mijn oude school! Spannend! Ik hoop dat ze me weer aannemen, want het was daar zo leuk! Ik kon niet blijven, want ik was ziektevervanging. Meeeen, ik, hoop dat ik daar weer aan de slag kan! Het was daar zo enorm veel leuker en relaxter dan op mijn huidige school. Duim met me mee!
Alle reacties Link kopieren
Dropneus: fijn dat je de indruk hebt dat het werkt. Ik vind het zelf wel heel logisch klinken eigenlijk, maarja dat zegt niet altijd wat.



Poezewoefke; hoe vaak komt je vriend eigenlijk langs? En heb je veel hulp van je ouders? Of werken ze allebei de hele dag?



Ga zo even koffie drinken bij een meisje van mijn zwangerschapscursus. We zitten allebei te wachten, dus hebben eerst maar even ge-smst of de ander niet aan het bevallen is....

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven