**April 2007: we zijn er bijna, maar nog niet helemaal!**

23-04-2007 11:12 701 berichten
Alle reacties Link kopieren
<img alt="" src="http://i112.photobucket.com/albums/n195/Laralara1978/www.jpg" border="0" />
Alle reacties Link kopieren
Spitsmuis: Robbie ligt overdag beneden in de kinderwagenbak en 's avonds (vanaf 19 uur) in zijn bedje. Uiteindelijk moet hij ook overdag in zijn bedje, maar we nemen de stappen hier geleidelijk. Baby's hebben ongeveer 18 uur slaap per dag nodig.. dus ja, hij ligt veel in bed.



Als het voor jullie zo werkt zoals jij het nu doet is het toch prima! Als iedereen maar blij is. En ik was niet meer zo blij, ik moest Robbie constant in slaap helpen. En daar heb ik eerlijk gezegd niet veel trek in...  Daarnaast merkte  ik dat hij steeds meer wilde. Eerst was het nog voldoende om bij papa of mama op de arm te liggen zonder wiegen. Daarna moest er gewiegd worden op de arm. Toen moesten we gaan rondlopen, en toen kwam de draagdoek. En toen we het stadium 'draagdoek' hadden bereikt, was lopen op de arm al niet meer genoeg! Daar moet je natuurlijk een keer mee ophouden, vandaar deze nieuwe tactiek.



En inderdaad, zoals Dropneus al zei: al die prikkels, van wiegen tot lopen tot draagdoek, is eigenlijk niet bevorderlijk voor een diepe slaap. En dus is Robbie prikkelbaar en huilt hij meer. Omdat hij niet goed genoeg slaapt.. Cirkeltje dus. Ik ben erg gemotiveerd om de R+R erin te krijgen. Vind het alleen soms heel lastig, sosofie, wat doe jij als hij vroeger wakker wordt omdat hij bijvoorbeeld moet poepen? Robbie moet nogal veel perswerk verrichten, en dan wordt hij wakker. En gaat huilen, en slaapt moeilijk weer in.
Alle reacties Link kopieren
Heel even snel want ik moet zo naar een sollicitatie.



Spitsmuis ik duim voor je dat je daar aangenomen wordt, zou wel heel leuk zijn.



Dropneus mooi he zo'n eerste lachje! Vandaag had Kieran ook zijn eerste (echte) lachje met zijn oogjes open! Mijn hele dag is vandaag ook weer goed, ondanks dat ie de hele ochtend heeft lopen huilen vanwege krampjes.



Lara Ik hoop voor je dat je baby op deze mooie datum komt, ik ga heel hard duimen!

Mijn vriend komt nog steeds 1x in de twee weken een weekendje, niet echt veel hulp dus. Alles komt eigenlijk op mijn schouders neer, ook met de voedingen helaas, ben dan ook echt bijna 24 uur per dag met ons knulletje bezig, vooral als ie zulke krampjes heeft.

Gelukkig heb ik wel veel hulp van mijn moeder, die doet meestal de laatste voeding en 2x in de week in badje zodat ik ook even iets voor mezelf kan doen.

Ik maak me nu al zorgen hoe dat straks gaat als ik full time werk:( maar daar probeer ik nu nog niet teveel aan te denken.



Nu eerst op naar mijn sollicitatie! Ik ben benieuwd, het is wel helemaal in A'dam, maar als ik maar weer werk heb.

Duimen jullie voor me om 15u..?
Alle reacties Link kopieren
Het is wel een duimdagje vandaag;)
Alle reacties Link kopieren
Spitsmuis: ik hoop dat het wat wordt met die sollicitatie! zoeken ze vanaf het nieuwe schooljaar iemand?



Poezewoefke: klinkt zwaar, als alles op jouw schouders terecht komt... lastig hoor! Hoop dat je sollciitatie wat wordt, succes!! (werken in Amsterdam is hartstikke leuk hoor :))
Alle reacties Link kopieren
Spitsmuis: Duimduim voor jou, dat zou relaxed zijn op je oude school!!



Poezewoef: Ik duim ook voor jou vanmiddag! Heb je wel al opvang voor 5 dagen? Lijkt me idd pittig, maar je bent niet de neige mama die dit zo moet doen, dus het gaat ook jou zeker lukken!!



Ik probeer Fleur nu idd de hele tijd boven in haar bedje te leggen om te slapen. Daar krijgt ze toch minder prikkels. Na de voeding van net is ze meteen weer gaan slapen (na knuffen, en de boer die niet wilde komen) Ze was gewoon helemaal weg, dus ik heb de box maar overgeslagen en ze slaapt nu meer. Toch een bevestiging dat ze erg moe was van de afgelopen week en door de vermoeidheid eigenlijk niet meer in slaap kon komen. Ik heb er nu al een goed gevoel over dat dit gaat werken en ik ben pas net begonnen.. En dit is heerlijk voor mij. Nu kan ik mooi mijn huishouden doen, ga zo snel even een hapje eten!!
Alle reacties Link kopieren
Lara, het is inderdaad een mooie datum om te bevallen! Hoop voor je dat het snel zover is.



Spitsmuis, wat goed dat je alweer bent gaan solliciteren! Ik duim voor je dat je het wordt!



Poezewoef, succes met je sollicitatie vanmiddag! Lijkt me trouwens erg zwaar als je er bijna alleen voor staat. M'n petje af!



Xaloy en Dropneus, leuk dat jullie zo enthousiast zijn over de Ria Blom techniek. Ik heb het boek nog niet, maar met jullie verslagje ga ik al vast een beetje aan de slag. Op zich doet Kaj het heel goed, maar ik heb het idee dat ik teveel met hem loop te zeulen. Hij slaapt nu 's nachts al een aantal dagen heel snel in na zijn voedingen! Heb hem om 11.45 uur gevoed, daarna geknuffeld en in de box gelegd. Nu ligt hij boven in zijn bedje. Het gehuil is over en hij ligt nu een beetje te pruttelen. Heb ik ook eindelijk even mijn handen vrij en kan ik even het forum op (en zometeen de bende in huis opruimen).



Vandaag is Kaj precies 6 weken. Hij lacht ook al regelmatig als je met hem praat. Zo lief! In het begin was het echt een grimas, maar nu is het voluit. M'n hart smelt als hij dat doet! O+



Michasha, met mijn bekken gaat het eigenlijk heel goed. Fysio is erg tevreden. Mag nog steeds niet te vaak de trap op en neer (lastig soms!) maar lopen gaat echt heel goed. Ik probeer iedere dag een eind te lopen.

Vorige week m'n 'knip' laten controleren bij de vk. Dat moest omdat de hechtingen er al zo snel uit waren. Het zag er gelukkig goed uit alleen is het nog steeds niet dicht, dat heeft nog even de tijd nodig. Hoef gelukkig nog niet naar de gyn!



Kaj zet het op een krijsen...moet me inhouden om niet naar boven te rennen ;)
Alle reacties Link kopieren
Handleiding voor Xaloy:



Weet je wat? Ik ga even fotootjes maken de volgende keer als ik puk inwikkel, dan kun je op de msn even spieken. Hoop dat het vandaag gaat lukken. Als ie brult zal het lastig wordt foto's te maken, vrees ik......Maar we doen ons best!



Voor als je geen geduld hebt, volgt hier een korte beschrijving:



Leg de doek in een wybertje voor je op het bed(is handig)

Pak de punt die bovenaan ligt en vouw die een stukje terug naar je toe.

Leg je kindje op de doek, zodanig dat de schoudertjes gelijk liggen aan het rechte stuk dat bovenaan is ontstaan door het terugvouwen van de punt.

Neem dan het linkerarmpje en leg dat langs het lichaampje. Pak de linkerpunt van de doek en sla deze strak over het buikje naar rechts. Overgebleven stof vouw je onder het ruggetje/kontje.

Dan pak je de onderste punt en die vouw je naar boven toe. Je kunt deze naar binnen vouwen onder de linkerpunt, maar je kunt hem ook losjes laten zitten. Kindje kan dan de beentjes blijven bewegen. Laatste stap is de rechterpunt; leg het armpje langs het lichaampje en sla de doek er strak omheen naar links. Overgebleven stof idem; onde het ruggetje/kontje vouwen.



Op momenten dat Puk erg druk is gebruiken wij schilderstape of luiertape om de punten vast te plakken. Ziet er wat gek uit, maar helpt fantastisch tegen extreme aanvallen van wurmen.



Succes!!!
Alle reacties Link kopieren
Dat lijkt op inbakeren, alleen dan met één doek dus. (Ik heb nu ervaring met dit soort oregami-teksten over vouwen, dus kan me het nu ook zonder foto's voorstellen hoor! Doe maar lekker geen foto's maken, ik snap het zo ook al!)



Is misschien wel makkelijker. Belangrijk is wel, volgens ons alles Ria (het lijkt wel een sekte! :-) dat hij zijn beentjes vrij omhoog moet kunnen trekken, dit vanwege de heupjes die nog moeten volgroeien. Dus de onderkant vastzetten zou ik niet doen als ik jou was!



Heb ;m net weer ingebakerd, en wacht nu op de slaap. Hij heeft nu al 10 minuten nodig... En ligt nu te huilen. *zucht*. Geduld is een schone zaak!
Alle reacties Link kopieren
:(Hier ligt er ook weer een te brullen... Heb er net oom maar even een doek omheen gewikkeld om te kijken of dat helpt  (bedankt voor de beschrijving enm nu ga ik ook nog even die in het boek opzoeken. Ze ligt ook te happen alsof ze hongerig is,maar ze heeft om kwart voor 12 nog gedronken. Volgens het boekje moet er minstens 2 uur tussen de voedingen zitten. Ik denk wel dat ik echt om kwart voor 2 weer ga voeden (rond de 6 weken kunnen ze ook weer regeldagen hebben, dus misschien is het weer zover) Als ze dan nog huilt tenminsten (maar dat is over een half uur, dus hoop van niet)
Alle reacties Link kopieren
We mogen wel weer eens na gaan denken over een nieuwe topic titel..
Alle reacties Link kopieren
Bedankt voor de beschrijving, Icke. Duidelijk zo!

Ik heb toen 'ie zo lag te brullen ook maar even een doek om zijn armpjes gewikkeld en jawel... HIJ SLAAPT!!!!!!
Alle reacties Link kopieren
Wat grappig, ik zweer ook bij Ria, al sinds grote pop geboren is. Grote pop bakerde ik ook in met doeken, voor kleine pop heb ik een bakerzak ideaal! Inbakeren was hier nogal lastig te doen door man en oppas, de bakerzak is door iedereen aan te doen en het is niet zo warm met het oog op de komende zomer. Echt een aanrader.

Wij zijn inmiddels gestopt met de Sab Simplex, merkte echt geen verschil met de krampjes.....

Lara, duim voor je!

Sling is inmiddels binnen, zaterdag, en we hebben al heerlijk gewandeld met sling en buggy. Echt een mooi ding!
Alle reacties Link kopieren
Wat trouwens ook een goed boek is is "wat je baby verteld" van Tracy Hogg. Gaat eigenlijk van het zelfde principe uit, alles in een vaste volgorde enz. Leuk om te lezen!
Alle reacties Link kopieren
Heb net het Ria-boekje besteld.

Hihi, het lijkt idd wel een secte, Xaloy :P



Nieuwe topic: Onze kindjes wachten nog op 1 vriendje!
Alle reacties Link kopieren
Popje lachte trouwens gisteren voor het eerst! Met nog geen 3,5 wk, zo lief, ben zo trots...*zucht*.........O+
Alle reacties Link kopieren
Wat leuk Icke, dat lachen. Robbie heeft met dat kiesje al genoeg te vroeg gedaan, nu magtie er 6 weken over doen om te lachen :-) Ik hou jullie op de hoogte. Hij slaapt nu, heeft bijna een half uur ingebakerd en wel om zich heen liggen kijken. Zo nu en dan een huiltje, maar niks ernstigs. Vermoeiend kind :-)
Alle reacties Link kopieren
hoi meiden even een snelle want de batterij van de laptop is bijna leeg.



Lara zet hem op!!!!!!! ik weet niet meer wie hem schreef leuke topictitel aprilbaby's wachten nog op een vriendje:D.



Hier ook al een ria blom fan. vorige week meebegonnen en het werpt zijn vruchten af. Het is alleen lastig nu het geen vakantie meer is en de scholen begonnen zijn. Moet er nu vier keer per dag uit om dochter te halen of te brengen. Durf vince nog niet alleen thuis te laten. Iemand een tip hoe dit in te passen in het ria blom verhaal?



Wat heerlijk al die lachende baby's. Hier af en toe en lachstuipje vooral zo'n gelukzallige blik na de voeding:).



Jeetje waar halen jullie al die tijd vandaan om te schrijven. Het lukt me vaak nog wel om mee te lezen (errug gezellig) maar schrijven, pfffff.



Lilien fijn dat het weer beter gaat met het bekken.



Van het weekend een beetje in de lappenmand. Dochter leek een koorstlip te hebben maar nu is het waarschijnlijk toch ontstoken mondslijmvlies. Ze moet wel een week uit de buurt van haar broertje blijven en dat is best lastig.



Layla al weer aan de wandel. Heb je weinig last van je buik?



spitsmuis succes met solliciteren.



Alle andere meiden*; Moet nu even posten anders word ik er uit geknikkerd.
Alle reacties Link kopieren
Spitsmuis en Poez...succes met jullie sollicitaties vandaag!!



Geweldig he, die lachjes...ik word ook helemaal week als ie zo naar me lacht O+



Tja en dat inbakeren, gebruik je dat dan alleen als ie met zn armpjes maait?



Daan huilt wel regelmatig, maar vaak door krampjes en pink in zijn mond blijkt hier heel goed te helpen, want een speen wil ie echt niet hebben. 

Vaak valt ie na zijn eten gelijk in slaap, ik laat hem dan meestal nog een half uurtje bij mij liggen...gewoon voor de gezelligheid.

Meestal als ie toch wat jengelt en doet, dan pak ik hem dan na een minuut of 5 a 10 uit zn bed/box en vouw hem dan lekker compact op ( beetje de foetushouding) met mn pink in zn mondje en dan slaapt ie wel weer redelijk snel in.



Afgelopen week ad ie wel een paar dagen dat ie echt niet wilde slapen en veel huilde...zou ik hem dan moeten inbakeren?

...En kan ik hem dan wel op zn buik leggen, want dat lijkt me toch wel eng als ie zn armen niet kan gebruiken om op te steunen bij het omdraaien van zn hoofd?



Regelmaat vind ik heel moeilijk in te brengen, bijvoorbeeld zijn baddertijd; ik doe hem vaak in bad als ie onrustig is en dat is vaak 's morgens of

's avonds, maar niet op een vaste tijd.

Moeilijk allemaal hoor...vriend zegt dan ook weer dat ie nog te klein is om regelmaat te herkennen, dat dat pas na een aantal maanden werkt bij die kleintjes en het nu dus ook nog niet nodig is...vind ik dan ook weer wel aannemelijk klinken...pfffff
Alle reacties Link kopieren
poez succes vanmiddag



Punkiepop ik heb ook zo'n bakerzak besteld. Was het in de zomer niet te warm voor popje of liet je dan het dekentje weg?
Alle reacties Link kopieren
Die bakerzak is echt van heel dun katoen. Dus in de zomer kunnen ze er alleen met een luier of alleen romper in en dan idd zonder deken. Evt. met een lakentje er overheen maar doordat ze in die zak zitten hebben ze toch de begrenzing. Is het een idee om overdag de bay in de wandelwagen te lzten slapen (standaard) zodat je als je je dochter uit school moet halen/brengen gewoon zo kan wegrijden en z'n slaap niet hoeft te verstoren?
Alle reacties Link kopieren
Hihi, bij mijn meisje werkte de doek zojuist  dus niet (Icke), maar ze had gewoon honger... Ze heeft net een hele fles van 130 cc (gekolfd) leeg gedronken en zoveel drinkt ze zelden uit de fles. Nu ligt ze weer tevreden in haar box... Ik merk wel dat ik het verschonen dus echt na het eten moet doen en niet andersom omdat ze bijvoorbeeld gepoept heeft. als ik haar voor het eten verschoon valt ze erna direct in slaap en dan kan ze dus niet in de box en is het vervolgens bonje in bed (daar ging het daarstraks denk ik mis) Ik vind het echt leuk om te kijken hoe ze erop reageert, het is een hele uitdaging!!
Alle reacties Link kopieren
Lievelust, babytjes zijn echt niet te klein om regelmaat te herkennen. Badtijd maakt niet zoveel uit, of dat de ene keer s' avond is en de andere keer s' ochtends. Het gaat meer om een vaste volgorde van gebeurtenissen. Dus altijd slapen, dan voeden (al dan niet met een verschoning er tussen) na het voeden even knuffelen op de arm, zelf "spelen" in de box (op deze leeftijd wordt er nog niet gespeeld maar is er wel spraken van "op zichzelf zijn" en bij de eerste tekenen van vermoeidheid wakker in bed leggen om te gaan slapen. Verder is belangrijk dat er een vaste nachtslaapplek is en evt. een vast dagslaapplek (als die anders is dan s'nachts) en een vaste plek om zelf te spelen (box). In bakeren kan ook helpen bij krampjes.
Alle reacties Link kopieren
Kan ik hem dan wel op zn buik laten slapen als hij ingebakerd is? Hij kan namelijk niet op zn rug liggen ivm zijn sleutelbeentje
Alle reacties Link kopieren
's Nachts ligt ie altijd gewoon in zn bed, overigens dan wel op zn rug, nadat ie op zn buik is ingeslapen bij ons in bed of op schoot.



Overdag slaapt ie op zn buik in de box
Alle reacties Link kopieren
Nee, dat was ik idd vergeten. Dat kan niet, want hij kan nu zichzelf nog niet omdraaien....dus inbakeren houdt voor jullie op. Maar regelmaat kan wel en zorgen dat hij strak ondergestopt is met een dekentje en lakentje tot aan z'n kin. Hoe is het met z'n sleutelbeentje, wanneer is dat geheeld?

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven