Log nu in om te reageren
 1. Hoi Estrellas,

  Ik ga in de vakanties meestal een paar dagen per week met de kinderen bij mijn moeder logeren. Om de buren ook wat rust te gunnen. Dat is voor mij iets meer dan een uur rijden. En ik weet niet hoe de ritten bij jou gaan, maar bij mij is de rust na een half uur weg, als het niet eerder is. O_o En ik vrees dat jullie dan wel begrijpen wat er dan gebeurt. Huilen, krijsen, klieren @-(
  Ik vroeg me af of het voor jou en de kinderen handig zou zijn als je ze niet naast elkaar liet zitten. Het autorijden gaat bij ons redelijk sinds ik de regel; Per rij 1 kind heb ingevoerd. En de zonen bij mij zo ver mogelijk uit elkaar. Zoon 1 zit helemaal achterin (in zijn eigen wereld/ruimte) Schuin daarvoor dochter (niet recht voor zoon 1 want anders wordt er aan haar haar getrokken etc.) Op de passagiersstoel voorin zit dan zoon 2. En op lange ritten krijgen ze van mij een kindertablet in handen met filmpjes en spelletjes die ze alleen dan krijgen. Ohja MET een koptelefoon op hun hoofd. Dan is het meestal te doen. Ik hoop dat het bij jou beter gaat, maar anders kun je misschien iets hebben aan deze opstelling. Veel succes en ook plezier morgen. :hug: :yes:
  Mijn moeder heeft vanmiddag zoon 2 meegenomen om te logeren en maandag volg ik met de andere kinderen om woensdag weer naar huis te gaan.
 2. Dank je voor de tips HVM.
  Ik heb voor de achterbank een dvd speler. 2 schermen. En had al bedacht dat als er geen rust meer is, ik er 1 naast mij zet. En natuurlijk genoeg proviand ;-)
  Jij ook veel plezier bij je moeder maandag en geniet even van 1 zoon.minder :hug:

  There is no footprint too small to leave an imprint on this world!
 3. Mezelf quoten is ook wat overdreven...

  Ik wilde nog aan vullen dat het voor mij ook met de achterliggende gedachte is om de buren wat te ontlasten. Dat ze even een lang weekend vrij van hun buurjongens zijn. ;-)
  estrellas2 wijzigde dit bericht op 22-04-2017 07:52 met 69%

  There is no footprint too small to leave an imprint on this world!
 4. quote:
  estrellas2 schreef op 22 april 2017 @ 07:50:
  [...]


  Oh en inderdaad voor mij ook met achterliggende gedachte om de buren wat te ontlasten.
  Erg is dat eigenlijk. We ontvluchten ons huis. Niet voor onszelf of de kinderen, maar voor de buren. O.o
 5. @Hvm en Estrellas: voor jullie allebei een :hug: En wat rot voor je dat je je baan niet kon aanhouden Hvm. Ik snap heel goed dat iets thuis opzetten niet lukt, tenzij je de jongsten naar het kinderdagverblijf zou kunnen brengen. Zodra de meisjes hier op bed liggen plof ik ook op de bank.

  Ik zou ook wel meer willen werken, maar dat lukt ook niet omdat dochter die extra opvang niet trekt. Tegelijkertijd besef ik me dat ik dankbaar mag zijn dat ik nog kan werken.

  Ik hoop niet dat ik belerend overkom, want dat is niet mijn bedoeling. Maar houden jullie jezelf wel in de gaten? Goed dat je iets voor jezelf gaat doen Estrellas. Ik heb geen ervaring met Reiki, maar vind een massage altijd wel heel ontspannend.

  Die spanning van 'wat gaat er vandaag gebeuren', herken ik trouwens ook. Het is zo onvoorspelbaar! Vandaag is ze de hele dag bij een vriendinnetje, ook dan ben ik in mijn achterhoofd bezig met haar, hopend dat het goed gaat.
 6. Lekker even een paar daagjes weg hvm en estrellas. Misschien zijn luister cd's nog een aanvulling voor in de auto. Dan lijkt de tijd wat sneller te gaan. Knap dat jullie ondanks dat je weet wat na de logeerpartij de consequentie is toch gaat! Wij zijn ermee gestopt. Ons laatste weekendje weg was een groot drama, huilende overprikkelde kinderen, met 2 ouders die krampachtig probeerden er wat leuks van te maken, want we zijn tenslotte gezellig met het gezin een weekendje weg. Nu 3 jaar geleden, maar de herinnering is nog vers. Langere vakanties gaan wel, na 2 dagen hebben ze hun draai dan vaak gevonden (en wij ook).

  Ik hoor de laatste tijd ook vaak dat kinderen weekendjes naar logeerhuizen gaan zodat papa en mama even tijd voor de andere kinderen hebben. Wat houd je tegen om een keer te gaan kijken? Hier in de buurt is een stel met autistisch kind onlangs gescheiden, echt sneu, ze konden het door beperking van het kind niet meer aan en hebben nu co-ouderschap, goed geregeld, maar ook heel verdrietig dat dit het resultaat is.
 7. Lig in bed met een zwaar snurkende Mini half tegen mij aan. Het is best goed gegaan vandaag. Rit duurde uiteindelijk nog langer dan verwacht ivm 2 keer file. Maar lang Leve Dora en Diego en veel lekkers ;-)
  Ik heb wel heel veel spanning bij Mini gezien en er waren ook echt wel wat momentjes. Ik heb hem dan ook regelmatig even bij mij genomen en even de rust opgezocht.
  Maar al met al ben ik tot nu toe blij dat ik dit gedaan heb en ook wel een beetje trots op mezelf.
  Slaap lekker!

  There is no footprint too small to leave an imprint on this world!
 8. Door deze rare tip doen jouw pumps geen pijn meer

  De spreuk 'wie mooi wil zijn, moet pijn lijden' is voor niets zo toepasselijk als voor het dragen van pumps. Want die hoge hakken mogen je benen dan wel langer laten lijken, je betaalt er vaak een blarende prijs voor. En dan hebben we het nog niet eens over die arme tenen die afgekneld worden.

  Lees verder

 9. Fijn Estrellas. Wat hier thuis ook werkt, juist als de omgeving wat onrustig is, is zelf heel rustig blijven. Veel positieve bevestiging geven en te focussen (en benadrukken) op wat wel goed gaat. Niet altijd makkelijk, dat weet ik ook. Maar ik heb echt gemerkt dat mijn humeur weer invloed heeft op haar humeur. Veel plezier!
 10. Wij hebben overigens ook een spannend vooruitzicht: volgende week gaan we op vliegvakantie.
 11. Klinkt goed, allemaal er even uit.
  Ik vind werken in de vakantie altijd prima, zo houden ze iets van structuur.
  Drie keer Bso en twee vrije dagen+ de weekenden. Vandaag gaan we glow-in-the-dark midgetgolf spelen. Vorige week naar de kermis geweest en volgende week gaan we naar corpus. Wij zijn nog aan het bijkomen van Pasen, dat weekend deed me niet zo goed. Nu even uitrusten.
  Wij gaan met Pinksteren nog even weg. En in de herfstvakantie ben ik wel weer vrij.

  Het lijkt me heerlijk om vandaag te bedenken dat ik morgen ergens ga logeren. Dat gaat nu niet echt meer, zoon moet het wel langer voor de tijd weten denk ik.
  Anders heeft hij al andere dingen bedacht voor morgen.
 12. Wij gaan komende week ook op vakantie. Heerlijk, zin in!

  Voor auti-zoon willen wij al jaren een logeeradres maar daar heeft de gemeente dus lang dwars over gelegen. En nu mogen we het eindelijk gaan regelen maar de instelling bij wie we de vraag hebben neergelegd doet er ook nogal lang over.
  Als alternatief gaat onze andere zoon nu regelmatig logeren. Dat is ook een oplossing : hij een leuke paar dagen en auti-zoon blijft in zijn vertrouwde omgeving.
  Wij hebben namelijk geen problemen met zijn gedrag maar wel met de interactie tussen die twee. Veel ruzie, elkaar pesten, slaan etc.

  Come on people what the hell? Don't y'all know nothing?
 13. Ik ben een actieve meelezer en heb zelf de diagnose ADHD, ik heb kinderen en kleinkinderen met ass, autisme.
  Al jaren ben ik Reikmaster, maar de kleinkinderen reageren er niet op. willen het ook niet ontvangen, ze blokkeren het.
  Een kleinkind wil niet aan geraakt worden, die wil ook geen massage hebben, lijkt mij logisch toe.
  Niet elk kind is gelijk, proberen kan altijd, vind ik.
 14. Ik lees bij jullie dat er veel problemen zijn tussen de kinderen.
  Ik weet niet waardoor het komt, maar dat hebben wij hier dus niet zo vaak.
  Ze zijn natuurlijk al wat groter maar dochter is wel gewaagd aan zoon. Wanneer ze iets niet wil, loopt ze weg of ze geeft hem een klap en dan blijkt dat hij minder sterk is. Dus dan stopt hij direct.
  Meestal zijn ze echt elkaars vrienden. Op school heeft dochter een vriendje met ASS, ze is verliefd. Heel grappig want zij snapt die jongen echt.
  Vandaag leuk gehad, paar keer woede-uitbarsting maar het liep niet uit de hand gelukkig.
 15. Waar het gisteren zo goed ging, ging het vandaag dus flink mis een paar keer. Mini heeft zelfs met m'n telefoon gegooid. Scherm aan diggelen, gaat me 300 euro kosten, ben er ziek van!! :'-(

  Zie erg op tegen de terugreis morgen maar vooral de thuiskomst.
  Maar ondanks dat ben ik evengoed blij dat kan gegaan ben, fijn even bij bonusdochter en kleinkind.

  There is no footprint too small to leave an imprint on this world!
 16. Estrella: inboedelverzekering

  Come on people what the hell? Don't y'all know nothing?
 17. Aaaah. ..De bekende terugslag. Het is zo vermoeiend. Sterkte. Maar thuisblijven had je ook niet gelukkig gemaakt. Zo denk ik dan altijd.
  quote:
  Starshine-2 schreef op 23 april 2017 @ 20:13:
  Estrella: inboedelverzekering

  Goeie! Ik heb zo al 2 kindertablets gerepareerd terug. Ook het scherm stuk door gooien :no:

  Zoon 2 is bij mijn moeder te logeren en ondanks dat ze altijd in elkaars haren vliegen en elkaar het bloed onder de nagels vandaan halen, heb ik nu twee sippe kinderen thuis die Zoon 2 missen ;-)
  Met mijn moeder gebeld om te vragen hoe het ging aan de andere kant. Nou dat ging prima en Zoon 2 miste niemand ;-)
  Straks zal.ik met de rest ook de kant op.

  Sinds een maand krijgen de jongens hier trouwens zakgeld. (0,50 in de week), en zoon 1 gaat eindelijk een beetje inzien dat spullen kapot maken geld kost. (Jojo gekocht bij de Action, flink gooien en stuk hè), en dat je dan niet direct een andere hebt :cheer2:
  Want ik ben een harde, op= op. Volgende week beter!
  Gisteren in de auto de opmerking; Deze auto is best duur he mama?
  -ja jongen, dat klopt.
  Hoeveel dan?
  -Ongeveer 13000 euro.
  Dat heb ik niet. Heb jij dat?
  -Nee, dat zit niet in de portemonnee helaas.
  Nou dan moeten we er maar erg voorzichtig mee doen, dat hij niet stuk gaat.
  :worship: :applause: :cheer2:

  Ohja, en Zoon 1 wil op vakantie! Toen ik opmerkte dat hij dan wel heel lang in de auto zou moeten zitten zegt hij; Maar we hebben de tablets dan toch? ;-)
 18. Hier krijgt dochter ook sinds kort zakgeld en is inderdaad wel goed voor ze om een beetje begrip van waarde te krijgen.

  @Estrellas: vervelend van de terugslag. Dan moet er toch even iets uit he? Hoe gaat het nu thuis? Valt het mee?

  Dochter had hier net een vriendinnetje te spelen die nogal op haar zenuwen kan werken. Het ging vandaag goed, maar ze zegt zelf ook dat ze het moeilijk vindt dat ze niet doet wat ze zegt ;-) En soms ook juist het tegenovergestelde. Ik hou het iig goed in de gaten als dat meisje hier is, want het kan zomaar tot een ontploffing leiden. Maar het ging gelukkig goed.

  Hoe doen/deden jullie het eigenlijk met zwemles? Dochter is nu ruim een jaar bezig (waarvan een half jaar in kleine groepjes), maar het gaat niet heel vlot.
 19. Hier hebben we zwemles met vrijwilligers van het rode kruis via de stichting MEE. Dan moet je zelf ook vrijwilliger zijn, maar dan krijgt je kind een-op-een begeleiding. Dat gaat erg goed Zoon is afgelopen najaar begonnen en mag hopelijk voor de zomer afzwemmen voor A.
 20. HIer hadden we een soortgelijke constructie met zwemles. Was bedoeld voor mensen met een handicap en je begeleidde zelf je kind 1-op-1 in het water.
  Het heeft heel lang geduurd voor hij zijn A-diploma had, maar dat kwam mede doordat er maar twee afzwemmomenten per jaar waren. Maar goed, de prijs was een schijntje van reguliere zwemles (of privéles @-( ) en hij heeft uiteindelijk uitstekend leren zwemmen.

  Come on people what the hell? Don't y'all know nothing?
 21. Wij hebben de handdoek in de ring gegooid na 3 jaar zwemles en nog geen diploma.
  Kind kan prima zwemmen verder, en de frustratie bij alle partijen woog niet meer op tegen de minieme kans dat ie ooit dat diploma zou gaan halen.

  I 'm not sure about an inner child, but I do have an inner idiot who surfaces every now and then.
 22. Wij zijn nu bijna klaar met 3 jaar zwemles voor de jongste, hopelijk over 3 weken het C diploma, ook een lange zit geweest, na een jaar met nauwelijks vorderingen over gestapt naar een zwemvereniging waar met 2 vrijwilligers aan 7 kinderen les werd gegeven, zelfs toen nog 1 badje 2x gedaan. Maar ik kan niet anders zeggen, als dat ze nu echt goed kan zwemmen en dat we blij zijn dat we doorgezet hebben. Maar het was wel sneu om te zien dat kinderen haar telkens voorbij gingen.
 23. Mijn zoon heeft er drie en een half jaar over gedaan, 1 jaar voor de beenslag, 1 jaar voor de armslag, de laatse anderhalf jaar om alles te laten samen werken.
  Toen hij eenmaal zijn A diploma had, deed hij de B diploma binnen drie maanden, die wilde hij ook hebben.

  En zijn zoon deed precies hetzelfde, alleen die had drie jaar nodig om zijn zwem diploma`s te halen, die heeft A B en C.
  Was zo herkenbaar voor mij, ik zag mijn kleinzoon zwemmen,zoals mijn eigen zoon het ook heeft gedaan.
 24. Oei, dat klinkt als een gebed zonder eind. Wellicht toch een idee om iets anders te gaan proberen.

  @Starshine en Hvm: waar hebben jullie dat gedaan? Jullie wonen toch ook allebei in N-H?
 25. Ja na alle verhalen op internet verwachtte ik ook een heel lang verhaal. Maar het valt heel erg mee. Komt denk ik ook omdat Zoon het gevoel heeft dat hij het kan en zich er dan extra voor inzet. Het is nogal een gedreven persoon wanneer hij iets wil. Ik zal je straks even in je pb een linkje sturen.
 26. Wij hebben gekozen voor regulier en het kostte erg veel tranen het eerste 1,5 jaar. Telkens nieuwe leraren, was een ramp voor zoon.
  We hadden toen net een gesprek gehad met een orthopedagoog die beweerde dat het een volkomen normale kleuter was. Dus we gingen door. De frustraties van hem toen, hebben er volgens mij wel toegeleid dat hij nu nieuwe leraren wel accepteerd. En dat hij daar wat flexibeler in is geworden.
  Succes met zwemles, Zolang hij/zij maar weet wat hij moet doen in het water. Dat is voor mij het belangrijkste.
  Mijn zoon is op zwemles ook heel gedreven, zal nooit niet opletten en doet precies wat hem gevraagd wordt. Het lukt alleen niet zo goed door verminderde motorische ontwikkeling. Nu is dat helemaal bij getrokken en kan hij goed mee doen met sporten.