Baby 9 weken weigert fles - tips?

11-02-2014 00:36 23 berichten
Alle reacties Link kopieren
Mijn dochtertje is 9 weken oud en ik geef haar borstvoeding. Aangezien ik begin maart weer moet gaan werken, zijn mijn man en ik aan het oefenen met flesjes gekolfde melk. Echter weigert zij pertinent te drinken uit de fles.

Ik heb Medela, Avent en Difrax flessen, iemand anders de fles laten geven, andere houding, warme en koudere melk, niets werkt. We zijn nu ongeveer 2 weken aan het oefenen, elke dag geven we haar 1 fles met borstvoeding maar ze weigert te drinken.

Ze begin gelijk heel hard te huilen, speelt met de speen in haar mond, kokhalst of laat gewoon de melk uit haar mond lopen.

Ze kan het zeker wel, want ze heeft al 3x een flesje met ca. 50cc leeg gedronken. Mijn schoonzusje werkt op een kraamafdeling en zij heeft een bepaalde techniek waardoor mijn dochtertje gelijk de fles leegdronk. Bij mij heeft ze vanmiddag spontaan 30cc uit een fles gedronken, maar vanavond toen mijn man het wilde proberen was een groot drama. We zijn een uur bezig geweest, met als resultaat dat van de 50cc 10 overbleef maar de helft spuugde zij gewoon weer uit.



Ik word er een beetje moedeloos van, wie heeft ervaring met het weigeren van de fles en heeft tips waardoor mijn dochtertje wel de fles wil?



Mijn man is van mening dat ik elke voeding de fles moet aanbieden en geen borst. Als ze weigert uit de fles te drinken, dan krijgt ze ook geen borst. Dus niet uit de fles drinken, dan maar geen melk. Bij mij gaat dat er niet in, want ze moet toch eten!
Alle reacties Link kopieren
Laat je man lekker lullen.



Wij hadden er hier ook eentje en het enige wat hielp was: volhouden!!



(en geloof mij, wij hadden ook álles geprobeerd, ik was desperaat inmiddels)
Alle reacties Link kopieren
Hm, lijkt erop dat het met die overstap te maken heeft..... Geen ervaring daarmee, maar ik herinner me wel een kindje bij mijn gastouder die met vloeistof spuitjes gevoerd werd. Uiteindelijk is dat gewoon goed gekomen, kindje trok in het begin die speen gewoon niet. Succes!
Hier sta ik, ik kan niet anders (zonder legpuzzels)
Alle reacties Link kopieren
Ik zie dat je al wat merken geprobeerd hebt. Maar misschien toch huismerk van de drogist, of de speen vlak naast je tepel houden zodat de rest van de voedingsomstandigheden hetzelfde zijn en zo langzaam laten overstappen?
Hier sta ik, ik kan niet anders (zonder legpuzzels)
Je zou nog een nuby fles kunnen proberen. Deze heeft een hele hoge doorstroomsnelheid, waardoor ze zelf bijna niets hoeft te doen. Daarbij kun je doordat de fles zacht is, op haar drinkritme meeknijpen.



Verder geen tips, mij is het niet gelukt om mijn bv baby aan de fles te krijgen tot 7 maanden....
Alle reacties Link kopieren
Kan je schoonzus niet aan je man die bepaalde techniek leren.

En je man moet rustig zijn en niet te geërgerd zijn als het niet lukt.



Natuurlijk wel gewoon BV blijven geven, ze doet het niet expres en haar uithongeren is nou niet echt een goede methode denk ik.
Alle reacties Link kopieren
Wij hadden er ook zo een. Ik had een fles met een platte speen, die leek op een borst. Daar ging het nog een beetje mee. Maar een enthousiaste drinker is het nooit geworden. Dronk met 9 maanden al uit een bekertje, en met 11 maanden was hij klaar met de melk.Hij is nu 5 en haat melk nog steeds



Maar goed, zoveel mogelijk zelf voeden. Ik merkte dat hij datgene wat hij overdag op het kdv of bij papa miste, s avonds inhaalde. En zo spoedig mogelijk andere dingen geven op de tijden dat jij niet in de buurt bent.
Zonder oorzaak geen gevolg
Bij mijn zoon hielp het (een beetje) om de melk wat warmer te maken, maar dat heb je al geprobeerd.

Verder: maak je niet teveel zorgen. Je hebt nog even om te oefenen, misschien komt het gewoon nog goed. En zo niet: er zijn ook babies die heel jong al doorslapen. Die drinken ook urenlang niet en overleven het ook. Als ze af en toe een klein beetje drinkt op de opvang en het verder bij jou inhaalt, redden jullie het ook wel.

Ik zou proberen het een beetje ontspannen te houden en de druk niet al te hoog op te voeren, om te voorkomen dat ze straks al gaat brullen als ze de fles ziet.



Dingen die bij ons niet maar bij anderen wel hielpen: aluminium folie om de fles om m leuker te maken en de fles zelf vast laten houden.





Tenslotte, voor als er nog eens een tweede mocht komen: net iets eerder beginnen met oefenen, want zeven weken is net een beetje laat. Misschien dat ze bij eerder starten ook wel geweigerd had, maar de kans was kleiner.
Die teckniek van je schoonzus aanhouden dus. Als dat wel werkt.
Alle reacties Link kopieren
Laat je man lekker lullen. Tot begin maart heb je nog even, dus ik zou gewoon even ophouden, zodat de baby even 'gereset' wordt. Als je over een week of twee weer begint, zou ik je man de fles laten geven en zelf weg gaan, dan ruikt de baby geen moedermelk zeg maar. Soms kan het wel helpen om een sjaal of iets anders van jou bij de baby te leggen. Ik weet niet welke fles je gebruikt, maar ik had Medela. Die hebben kennelijk een grote speen, waardoor ze de mond net zo ver open moet doen als bij de borst. Succes!
Freedom is just another word for nothing left to lose - Janis Joplin
Alle reacties Link kopieren
Hoi TO,



Zo herkenbaar, ik ga nu door hetzelfde heen met mijn 10 weken oude dochtertje. Het gaat nu sinds een week wat beter..

Bij ons dronk ze alleen wel het flesje leeg, maar spuugde daarna alles weer uit!!!



Voorheen gaf mijn vriend altijd opgewarmde melk. Nu kolf ik af en geef ik dat direct, dus precies de goede temperatuur! Ook geef ik nu eventjes het flesje, want met mama in de buurt gaat het veeeeeeel beter. Dit waren trouwens kleintje beetjes melk (50cc) en nog geen hele voedingen. Daarna nog even aan de borst dus.. We doen het zo, zodat ze echt goed kan oefenen en weet hoe het is. Nu drinkt ze alles op en spuugt ze niet meer!!



Gisteren heeft vriendlief weer een flesje direct afgekolfde melk gegeven. Het ging goed! Dit wil ik nu drie dagen doen. Daarna gaan we over op opgewarmde melk. Zo bouwen we het langzaam op. Als het allemaal goed gaat, kan ze voor de 24e goed drinken en kan ik gaan werken...



Wij hadden ook allerlei flessen geprobeerd en uiteindelijk de fles waar ze het beste uit dronk gekozen. Toen even een paar dagen rust, zodat ze kon 'resetten' (zoals dat zo mooi werd genoemd net! :-) ). Daarna gestart met oefenen met die ene fles. Dat is bij ons de Medela.
Alle reacties Link kopieren
quote:Belle73 schreef op 11 februari 2014 @ 09:07:

Laat je man lekker lullen. Tot begin maart heb je nog even, dus ik zou gewoon even ophouden, zodat de baby even 'gereset' wordt. Als je over een week of twee weer begint, zou ik je man de fles laten geven en zelf weg gaan, dan ruikt de baby geen moedermelk zeg maar. Soms kan het wel helpen om een sjaal of iets anders van jou bij de baby te leggen. Ik weet niet welke fles je gebruikt, maar ik had Medela. Die hebben kennelijk een grote speen, waardoor ze de mond net zo ver open moet doen als bij de borst. Succes!



Hoezo tot begin maart heb je nog even? Dat zijn drie weken!



TO, ik zou de druk voor jezelf er af halen. Als ze op het Kdv kleine flesjes drinkt en weer inhaalt bij jou overleeft ze het wel. Hoeveel dagen ga je werken?



(Ik vind je topic niet geruststellend trouwens Ik ga ook begin maart weer werken en moet nog beginnen met oefenen. Bij mijn oudste ging het vanzelf en daar reken ik (misschien ten onrechte) nu weer op)
Het is zoals het is
Helaas, geen gouden tip voor je. Die van mij weigerde ook pertinent. Ze kan het wel, maar wil niet.Net als jij alles geprobeerd en uiteindelijk maar erbij gelaten.



De enige manier waarop ze nog iets dronk was rondlopen onder de fles geven. Met een spuitje/ lepeltje geven ging redelijk. .Ze is nu 7 maanden en bij de oppas/ kdv drinkt ze nu netjes een fles leeg, ´s avonds wacht ze net zolang tot ik thuis ben (21.30).



Ik heb hier wel ooit wat gelezen over een panty over de flesspeen zodat het wat minder plastic aanvoelt, maar heb dit zelf nooit geprobeerd. Wel geprobeerd om met tepelhoedje te voeden voor een andere mondervaring, maar daar werd ze ook alleen maar boos van. In het begin heeft ze een keer de fles leeggedronken terwijl ze met haar rug naar me toe zat, en in borsvoedingshouding voeden ging ook eenmalig goed.



Succes ermee, hoop dat ze bijdraait als jij gaat werken.
Alle reacties Link kopieren
Nu beginnen met oefenen kan inderdaad wel laat zijn, Youk79. Volgens mij is het algemene advies om te beginnen rond de vijf weken, en dan om de dag een keertje oefenen. Hoe later je begint, hoe moeilijker het wordt.



Dat gezegd hebbende, ik ben braaf met vijf weken begonnen met oefenen, om de dag, geen druk, en het is bij mij niet gelukt. Toen zoon met twaalf weken naar het kdv ging, dronk hij niet meer dan 15 cc uit een flesje. En dat met moeite.

Ik heb het losgelaten. Omdat inderdaad een kind best een hele dag zonder drinken kan, zonder daar schade van te krijgen. En het helpt toch niet als je steeds fanatieker wordt, dan kweek je alleen maar weerzin.

Nu zijn we drie maanden verder, en hij is nog steeds geen grote drinker met de fles, maar hij drinkt nu soms wel 300 ml op een dag (en dat is voor hem megaveel), vaak rond de 250. Nee, het is niet zoals het volgens het boekje moet, maar het is genoeg voor hem. Hij doet het goed, en hij drinkt 's avonds lekker lang.



Dus, het is fijn als je kind uit een flesje kan drinken voordat hij naar de opvang moet, maar als dat niet lukt zonder stress, is er misschien ook nog geen man overboord.
Dit is mijn uitspraak en daar moet u het mee doen.
Alle reacties Link kopieren
Net geprobeerd en ging prima. Erg opgelucht!!!
Het is zoals het is
Youk, ze zijn twee weken bezig, dus dan is drie weken wel degelijk 'nog wel even'.





Rennendan, als je de melk geeft nadat je gekolfd hebt, is 'ie waarschijnlijk al behoorlijk afgekoeld, dus bij jouw kind zou ik proberen of ze een voorkeur heeft voor koud.
Alle reacties Link kopieren
Een stuk pantykous om de kop van de fles doen. Dit simuleert huid.



Heb je de melk in de koelkast?

Melk in de fles doen, de waterkoker aan doen, de fles in een bakje zetten en dan het gekookte water erbij in schenken. Dit tussen de 5 en 10 minuten zo laten staan. Als je de melk op je pols test en de melk niet warm maar ook niet koud voelt is het goed.



Verder de houding. Ik heb een gastkindje en die wilde eerst ook niet echt aan de fles. Begon ook te brullen en de speen uit te spugen. Toen had ik hem meer op zijn rug liggen met de voeding. Nu ik hem meer op zijn zij op mijn schoot en arm leg, en zijn hoofd dus opzij is, gaat het wel goed! Leg het kindje in precies dezelfde houding neer als bij jou aan de borst. En dan dat pantykousje over de kop van de fles, dan voelt het meer als huid en minder als fles.
Alle reacties Link kopieren
quote:Youk79 schreef op 11 februari 2014 @ 09:51:

Net geprobeerd en ging prima. Erg opgelucht!!!Fijn! Als je het er verder niet meer op wilt gokken, is het het veiligst om dit nu om de dag te blijven doen.
Dit is mijn uitspraak en daar moet u het mee doen.
Alle reacties Link kopieren
Mijn dochtertje had in de 1e week ook moeite met aan de borst drinken, ik heb een keizersnede gehad en de melk kwam ook met moeite op gang Na bezoek van een lactatiekundige dronk ze prima, dat was in de 2 week.

Nu met flesje gaat het weer opnieuw beginnen ....



Vanmorgen vroeg melk afgekolfd en net opgewarmd gegeven, om te kijken of ze verse melk lekkerder vindt. Ze begon gelijk te drinken, maar na 20cc dacht ze blijkbaar 'Hee, dit is mama niet' en weigerde vervolgens.

Daarna de borst gegeven en erna weer geprobeerd. Ik zag haar wel zuigen, maar er kwam niet veel meer uit. Heb uiteindelijk 10cc weggegooid.



Ik ga dat met die panty zeker ook proberen, want alle tips zijn welkom en ga ik uitproberen!



Verder ga ik 3 dagen werken, dan passen mijn schoonmoeder, moeder en mijn man op. Dus allemaal mensen die ze kent en waar ze hopelijk wel bij gaat drinken....
Alle reacties Link kopieren
Hier was de truc op zijn zij liggend voeden, aangezien hij ook altijd zo ligt als hij aan de borst drinkt. en ik moet dus echt niet te horen/ruiken/zien zijn als hij de fles van papa krijgt. wij hebben een dr brown fles, lange speen die lijkt op hoe de tepel in zijn mond zit ( dus niet die stompe korte spenen die op een borst zouden moeten lijken, hij rekt de tepel ook ongeveer een meter uit zijn mond in :P) en elke dag 1 flesje oefenen. gaat nu prima!
Alle reacties Link kopieren
TO, ik weet hoe wanhopig jij je voelt.

Mijn dochter is inmiddels 15 weken en weigert ook nog steeds de fles. (Heb hier ook een topic over geopend tijdje terug) Ik moet over twee weken werken. Ook werkelijk alles geprobeerd, tot de panty aan toe.

Mijn dochter drinkt hooguit 10cc op. En ook hard huilen bij de fles.

Wij hebben haar ook 'gereset' door een week geen fles aan te bieden. Ze lijkt nu minder overstuur, maar drinkt nog steeds niet.

Dus het word nu afwachten wat ze gaat doen als ik werk en dat voelt niet fijn.

Het is aan de ene kant wel fijn dat je man zo doorzet. Mijn man vind het zielig en geeft naar mijn mening te snel op. Maar nu mijn werk zo dichtbij komt, begint die eindelijk in te zien dat het toch echt wel een probleem is. En nu krijgt de borstvoeding de schuld hiervan.

Ik zou ik niet elke voeding een fles aanbieden. Daarmee maak je haar weerstand alleen maar groter. En 'uithongeren' is niet de manier om iets te leren denk ik. Ik zou het bij 1 keer per dag oefenen laten. En dan je man het flesje laten geven. Die geeft niet snel op begrijp ik uit je post.

Jou dochter kan het zo te lezen wel als ze al een paar keer 50 cc gedronken heeft. Dat is wel een prettige gedachte.

Sterkte!
Alle reacties Link kopieren
Ik heb het bij beide zonen opgegeven na een poosje.

Maar goed, ik ben eigen baas dus ik heb makkelijk praten.



Onze overbuurvrouw heeft hetzelfde probleem en die hebben advies gevraagd aan een logopediste die daarin gespecialiseerd is (in het ziekenhuis).
Stressed is just desserts spelled backwards
Alle reacties Link kopieren
Ik heb het proberen ook opgegeven bij mijn jongste, maar was makkelijk(er) want ik ging pas werken toen baby 5 maanden was, 3 dagen per week. Toen ik haar voor t eerst naar de oppas bracht had ze nog nooit uit een fles gedronken want dat weigerde ze. Uiteindelijk heeft ze die 1e dag bij de gastouder een klein beetje melk uit het aventflesje gedronken (ik ben ook helemaal niet aan andere flessen of spenen begonnen). Maar ze hield het prima uit bij de oppas, niet gehuild en ze haalde de schade in als ik thuis was. En maand later dronk ze uit een tuitbeker, wat caravan cevitan of beetje melk. Tot 14 maanden heb ik bv gegeven.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven