babyborrel

17-04-2008 20:40 28 berichten
Alle reacties Link kopieren
Er is ongetwijfeld al eens een topic over geweest, maar waarrrrr ...



Wie weet do's en don'ts voor een babyborrel?
Gewoon níet doen. Eigenlijk alleen een don't. Dus. ;-)
Alle reacties Link kopieren
Doen, en dan cupcakes bij mij kopen ;-)
Alle reacties Link kopieren
Haha wel doen! Vond het geweldig deze keer!

Tsja do's en dont's: geen idee eigenlijk. Wij hebben wel een paar borrels gehouden, 1 voor zijn familie, een voor de mijne, een voor collega's en vrienden kwamen gewoon lekker tussendoor. Zo bleef de visite leuk vonden wij.



En we hebben iemand gevraagd om drinken te verzorgen zodat wij ook echt met de visite bezig konden zijn. Was heerlijk relaxed!



En we hadden een boekje waar iedereen iets in kon schrijven voor onze dochter. Haddenn we bij zoon eigenlijk ook, en daarbij geen borrel dus dat is niet specifiek...
Alle reacties Link kopieren
Ik ken het fenomeen eigenlijk alleen uit mijn Friese jeugd (ben op mijn 18e weggegaan uit FR). Het hield daar gewoon in dat de kraamvisite getracteerd werd op een glaasje Berenburg. 'Poppeslokje' noemen ze het daar. Vind ik eigenlijk wel een leuk woord als ik er zo over nadenk (poppe is baby in het Fries en een borrel wordt een slokje genoemd).
Alle reacties Link kopieren
Gewoon doe wat je eigen gevoel zegt. Wil je rust aan je hoofd? Doe het dan niet. Voel je je in staat het te vieren? Doen!
Alle reacties Link kopieren
Poppeslokje! Wat zoet, zeg.



Het is geen kwestie meer van wel of niet doen: er zijn al mensen uitgenodigd :) .



Hoe maak je het zo leuk mogelijk? Van het drinken laten verzorgen en het boekje, dat zijn tips waarnaar ik op zoek ben. Meer?
Alle reacties Link kopieren
Wij willen ook een kraamborrel organiseren.

Vooral voor familie en kennissen. Voor collega's wil ik een 'aparte' borrel, vrienden mogen zo aan komen wippen.



Waar wij een beetje tegenaan lopen; wanneer doe je het (want zoiets moet je vooraf natuurlijk wel een beetje 'plannen')?
Alle reacties Link kopieren
Wij hadden alleen de hele close vrienden en familie thuis, en voor de rest (ooms, tantes, bekenden, hobbyvrienden, zakenrelaties etc) een kraamborrel georganiseerd.Moest er echt niet aan denken om al die mensen avond aan avond, week in week uit te ontvangen.

Wij huurden een zaaltje (wel gezellige gelegenheid, is wel belangrijk) en hadden koffie met beschuit met muisjes en petit-fourtjes. Daarna drank en frisdrank, nootjes e.d op tafel en rond etenstijd een buffet. Voor de kinderen limonade en snoep, ijsjes, chips en een springkussen.

Het duurde van 3 tot ongeveer 7.

Ik vond het echt gezellig (iedereen) en voor ons ideaal.



Wij hadden het niet op het geboortekaartje laten drukken, maar voor de mensen die we uitnodigden een apart velletje erbij laten drukken. Zo kun je zelf een selectie maken.
Alle reacties Link kopieren
Het was trouwens ongeveer 6 weken na de geboorte voor zover ik me kan herinneren.
Alle reacties Link kopieren
Titsandwits; dat willen wij inderdaad ook doen, een aparte 'bijlage' bij het kaartje. Want er zijn natuurlijk ook mensen die wel een kaartje krijgen, maar die niet perse op kraamvisite hoeven te komen.

Klinkt goed zoals jullie het gedaan hebben!
8-O



Hier valt mijn mond van open. Is dit echt?
Alle reacties Link kopieren
Hoezo Onderdezon?

Wat begrijp je niet??????





Wij hebben vorig jaa ook een kraamfeestje gegeven. Ik geloof toen onze dochter 7 weken was.

We hadden een heel klein kaartje laten drukken, in de stijl van het geboortekaartje, met daarop de uitnodiging. Die ging bij de envelop in voor alleen de genodigden.



Ik vond het heel gezellig. Het huis in 1x vol. Als ouder ben je zo trots als een pauw. En een gezellig feestje is nooit weg.

Groot: voordeel: je zit niet wééééken in de kraamvisite. Klein nadeel: je hebt weinig visite intussen ;-)
What matters most is how you see yourself
Alle reacties Link kopieren
Waarom valt je mond open, Onderdezon??
Alle reacties Link kopieren
Waarschijnlijk omdat ze er hetzelfde van vindt als ik: wat ongelooflijk suf. Een keer voor zoiets uitgenodigd, voelde me echt zaalvulling (net als bij een trouwerij waar je alleen voor de receptie bent uitgenodigd). Baby noch ouders krijg je te zien of te spreken en nou hoef ik echt niet de baby urenlang vast te houden of de bevalling uitgebreid tot in details te bespreken, maar naar zoiets onpersoonlijks ga ik nooit meer toe. Het heeft iets hebberigs: geen zin en geen tijd om jullie apart te ontvangen en zet u daar het kadootje maar neer.



Veel plezier 8-P !
Alle reacties Link kopieren
Voor nieuwbakken ouders met veel vrienden/kenissen/familie/collega's kan ik me goed voorstellen dat iedereen apart ontvangen een beetje teveel van het goede.

Aan de andere kant kan ik me Squirrel ook heel goed voorstellen dat het als bezoek een stuk minder leuk is.



Ik zou het denk ik zelf alleen voor collega's doen en de rest toch gewoon apart ontvangen. Misschien alleen de eerste week of 2 weken weinig bezoek, alleen directe familie en goede vrienden.



Do's voor een borrel lijkt me dus absoluut om ervoor te zorgen dat niemand zich "zaalvulling" voelt en iedereen ook even met de ouders kan praten en de baby kan zien.

(en petit-fours zijn ook erg lekker ;-) ).
Alle reacties Link kopieren
dat is precies de reden waarom wij de borrels gescheiden hebben gedaan. Kleinere groepen, dus meer mensen die je spreekt. was net een verjaardag, en erg gezellig. Ik begreep bij ons dat de familie zelf het ook erg leuk vond hoor. Ze spraken ook de rest van de familie weer even. Wij hadden rond de 20 man, en drinken werd dus door onze oppas en mijn moeder verzorgd. en dan dus drie borrels.



Wij hadden drie verschillende kaartjes laten drukken, dus kaartje hetzelfde maar met een datum, of de vraag of ze een belletje wilden geven als ze wilden komen.



Wij hadden bij jamin snoepjes gekocht en die op elke tafel gezet, roze kleedjes, roze schaaltjes, roze spekjes, roze bloemen. We hadden cake gebakken en daar glazuur (poedersuiker met water gemengd) op gedaan met muisjes en soesjes met muisjes. op die manier hoefden we ook niet langs te gaan met van alles. Alles stond klaar voor de grijp. Later hebben we wat nootjes en zo neer gezet.



Al met al vond ik het super en zou ik het iedereen aanraden! Goeie middenweg: niet "teveel" visites, geen vage visites waar stiltes bij vielen en de visites die kwamen was echt gezellig en konden we ook goed de tijd voor nemen.
Alle reacties Link kopieren
Pebbles, ik weet niet of het al eerder tegen je gezegd is en het is even off topic, maar de kleur die jij gebruikt is nauwelijks leesbaar en echt vervelend aan je ogen. Waarom niet een wat donkerder groen nemen?
Am Yisrael Chai!
Alle reacties Link kopieren
Snap wel een beetje wat squirrel bedoeld... wij hebben ook ooit zo'n borrel gehad, in een zaaltje, van een stel waar ik normaal nooit op kraamvisite zou zijn geweest.



Maar dat wil ik dus niet...

Ik wil 't thuis houden, met inderdaad een 'klein' gezelschap (liever 3 keer een klein gezelschap). En dan inderdaad WEL tijd om de kleine te zien en eventueel even vast te houden.

Het ligt er dus maar net aan hoe je 't vormgeeft.



Alle reacties Link kopieren
Maar als je normaal niet op kraamvisite zou zijn gegaan, waarom ben je dan wel naar de kraamborrel geweest?
Alle reacties Link kopieren
fashionvictim schreef op 19 april 2008 @ 20:32:

Pebbles, ik weet niet of het al eerder tegen je gezegd is en het is even off topic, maar de kleur die jij gebruikt is nauwelijks leesbaar en echt vervelend aan je ogen. Waarom niet een wat donkerder groen nemen?
Je hebt gelijk, ik lees mijn eigen stukjes niet zo vaak terug ;-)

Ik klik meestal ergens op het groen maar ik zal wat donkerder kiezen. Bedankt voor de tip.
Alle reacties Link kopieren
Ik zie het juist als een mooie gelegenheid om wat vagere familie, vrienden, en in ons geval zo veel hobby-kennissen en zakenrelaties de gelegenheid te geven een borrel te drinken en te proosten op je kind en daarna met z;n allen lekker eten. Kinderen vermaken zich prima.

In ons geval echt geen zaalvulling hoor, maar allemaal vrolijke en blije mensen die je oprecht feliciteren en die het leuk vonden weer eens een feestje buiten de deur te hebben.



Nee zo'n suf kraambezoekje bij iemand die zich verplicht voelt je thuis te ontvangen en dat er van af laat stralen. Daar word je blij van.
Alle reacties Link kopieren
Titsandwits schreef op 20 april 2008 @ 08:41:

Nee zo'n suf kraambezoekje bij iemand die zich verplicht voelt je thuis te ontvangen en dat er van af laat stralen. Daar word je blij van.


Nee, maar er is toch ook een tussenweg? En bij mensen die zich verplicht voelen mij te ontvangen (thuis of op een baby borrel) ga ik liever niet langs.



Hier iedereen met alle liefde en plezier gewoon thuis ontvangen. Ik vond het zo leuk om iedere keer weer met mijn lieve vrienden en familie boven het wiegje te staan en verwonderd te kijken naar dat kleine nieuwe mensje. Dat mis je op een baby borrel.



Mensen waarvan je het niet gezellig vind dat ze op kraamvisite komen stuur je toch ook geen kaartje? Ik zou geloof ik ook echt geen zin hebben in een baby borrel. 1 keer gehad bij een vriendin en ik vond het helemaal niets. Zo'n baby borrel draait volgens mij ook helemaal niet om de baby maar vooral om 'aan de sociale verplichting te voldoen'. Net als inderdaad zo'n receptie op een bruiloft, voor mensen die je niet op je feest wilt hebben.
Alle reacties Link kopieren
Toen wij hier net woonden, hebben we voor de familie ook een 'intrek'feestje gegeven. Was erg leuk, ben tig keer met mensen naar boven gelopen voor een rondleiding en vond 't geweldig! Dat idee wil ik ook een beetje met onze kraamborrel uitdragen. Dus WEL tijd om naar 't kamertje te kijken, WEL tijd om naar het kleine grut te kijken. Daarom wil ik 't hier thuis doen...



En er zijn mensen die ik een kaartje stuur, maar die ik niet op kraamvisite verwacht, zoals de zaak waar we alles gekocht hebben, mijn schoonheidsspecialiste en verder nog wat 'vage' kennissen.

Alle reacties Link kopieren
Jammer dat sommige hier zo negatief tegenaan kijken.. Het kán heel gezellig zijn en de juiste oplossing om het kraambezoek een beetje binnen de perken te houden. Als 1 borrel tegenvalt wil dat toch niet zeggen dat de babyborrels in het algemeen ruk zijn?



TO: "Do's" want daar vroeg je tenslotte om ;-) Een begin en eindtijd aangeven, de mensen de gelegenheid geven om de kleine te bekijken door hem bijv. in de reiswieg erbij te leggen ~de kleine slaapt meestal toch wel door (eigen ervaring ;-) ) en altijd handig tegen de evt. ongewenste grijpgrage handen. Zelfbediening. Wij hebben een meisje gekregen dus roze koeken zijn dan bijv leuk, of ander roze spul (misschien wel zoet maar wél leuk) etc etc. Misschien een klein zaaltje huren? Op internet zijn ook sites te vinden waar je de hele heisa kunt huren en je handen helemaal vrij hebt maar daar moet je dan ook maar net zin in hebben.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven