Log nu in om te reageren
 1. @KleinSchaapje, leuk te lezen dat je kleine zo'n sprong heeft gemaakt! Nav jou verhaal heb ik eens geprobeerd of L. al een beetje wil zitten, en ja! Dat kan ze al best! Echt leuk, dan lijken ze ineens zo oud en wijs he?
  Wel vervelend dat je psychisch nog erg met de bevalling bezig bent. Ik kan me best voorstellen dat nog lang 'naweeen' (hm, sorry voor het woord, ik weet niks beters) geeft. Ik hoop dat je er voldoende steun in krijgt uit je omgeving!

  @Noortje, interessant te horen over die dreamfeed! Ik denk dat onze dame dan gelijk wakker is als ik dat probeer, maar het klinkt ideaal :). Hoe gaat het nu met jou en het werken en kolven?

  @Redshoes, fijn te lezen dat het werk weer oké gaat. Al vind ik het wel bijzonder schraal dat je leidinggevende nu al begint over de omvang van je takenplaatje. Niks van aantrekken hoor! En leuk dat de eerste hapjes goed vielen.

  @s17, succes met de prikjes volgende week! En lastig he, met wanneer hapjes, hoeveel voeding, etc. Ik doe ook nog altijd maar wat. globaal drinkt L. nu 6 flessen, die wisselen tussen de 100 en (ruim) 200 ml.

  Wat betreft hapjes, interessante info Noortje. Maar niet zo eenduidig dus.. Ik denk dat wij nog even wachten. De dame is nu nog geen 4 maanden en pas over op kv en van haar darmkrampjes af. Ik ben een beetje bang om er nu alweer wat nieuws in te stoppen ;). Al lijkt het me ook wel erg leuk!

  Ik ben ook benieuwd over welk sprongetje jullie het hebben? Volgens mijn oei ik groei boek was er met 12 weken een sprongetje, en dan pas met 19 weken weer. Die van 12 weken viel hier wel mee, wel had ze met 14 weken een huilweek en merk ik dat ze nu ineens een stuk meer kan. Dus het boek zal, zoals alles, ook maar een richtlijn zijn. Het is ontzettend leuk trouwens om te zien wat ze nu allemaal kan! Nieuwe geluidjes, dingen pakken, overal aan voelen, zitten, poging tot omrollen (dat lukt haar nog niet, hihi).

  Ook geruststellend te horen dat de meeste kindjes hier het hardst naar papa lachen. Dat doet L. dus ook, de schaterlachen zijn vaak voor papa.

  Verder gaat met werk, kinderdagverblijf en L. erg goed. We hebben best al een ritme met elkaar. Het enige mindere zijn wat privé problemen die spelen in het contact met mijn moeder. Ik zal niet in detail treden, maar op dit moment zijn de spanningen zo hoog opgelopen dat we tijdelijk helemaal geen contact meer hebben. En daar ben ik nu zelfs opgelucht over... Erg verdrietig allemaal.Maar ik probeer om het de tijd met L. niet nog meer te laten beinvloeden dan het de afgelopen maanden al gedaan heeft, en te genieten van mijn gezinnetje!

  Fijne pasen allemaal!
 2. Wat heftig Apple! Wel fijn dat het opluchting geeft voor nu. Stress is niet goed.. lekker genieten van je gezin!

  Ook fijn om te horen dat papa's grotere lachen veroorzaakt. Al lacht ze nu wel vaker naar me alsof ze het gehoord heeft, hihi.

  Ik bedoel trouwens sprong 4, dus die met 19 weken. Olivia is al bijna 18 weken (je rekent van de uitgerekende datum). Ze draait nu alleen linksom van rug naar buik, rechts lukt nog net niet. Verder is sinds 2 dagen fffffffft en pffffffff super leuk. (Ze doet haar tong tussen haar lippen voor extra effect :rolling: ) en ze doet ook,.. ja hoe moet ik dat uitleggen...? Alsof iemand iets zegt en je moet lachen maar je houd je lach in maar er ontsnapt lucht..? Pffrrfrrr? Ach misschien krijgen jullie een beeld hahahaha

  Fijne Pasen allemaal!
 3. Apple: idd erg lastig! Ik ga morgen wat meer info vragen aan de kinderarts! Ons meisje is de afgelopen 3 dagen toch niet meer zo blij met haar groentepapjes en eet 10 schepjes max maar wil dan ook geen melk meer..
  Ach.. ze heeft er zelf geen last van en is heel vrolijk. Dat is het belangrijkste.
  Zolang je meisje nu tevreden is: hou het zo en geniet ervan zonder krampjes!
  Hapjes zijn er leuk! Maar meer "werk" dan een flesje.
  Rot de problemen met je moeder! Zeker nu je je moet focussen op jullie kleine dame! Hopelijk is er snel een oplossing waar je je goed bij voelt!

  Sprongetje: van de 12 weken sprong heeft ze veel last gehad.. ze is nu 18 weken maar ik merk nog niets van de 19 weken sprong!
  Omrollen doet onze dochter nog niet.. al oefen ik elke dag met haar. Op haar beentjes staan vind ze dan wel weer geweldig.
  Momenteel leert ze andere nieuwe dingen merk ik: ze stopt haar tong tussen haar lippen en maakt dan het "pfffrrrrttt" geluid en spukt ons helemaal onder X-D
  De kleine schat...

  Ik heb voor onze zomervakantie de love to stay geboekt in hof van saksen! Iemand ervaringen, tips? Ik kijk ernorm naar uit!
 4. Kan ze al helemaal zelf omrollen Schaapje, zonder hulp? Wat knap X-D. doet ze dat snachts dan ook? Lijkt me weer eng ivm buikslapen? Haha ik denk dat ik m snap! Hier is kgggggg erg favoriet om te doen en te horen :cheer:.

  Leuk s17, hof van saksen heb ik goede verhalen over gehoord! Wij gaan over 2 weken een lang weekend center parks doen. Ik ben erg benieuwd.

  Hebben jullie al ervaring met zwemmen met je kleine? Ik wil t wel gaan proberen maar ben ern beetje bang dat ze er na 5 minuten klaar mee is en gaat huilen, haha.

  Ow en..zijn jullie alweer ongesteld geweest? Ik nog niet. Wel pas net gestopt met bv, misschien daardoor...ik mis het niet maar zou het ook wel weer fijn vinden te merken dat alles weer gewoon werkt.
 5. S17: Haha precies dat doet onze dochter ook! Wat grappig dat ze eigenlijk zo hetzelfde ontwikkelen :)

  Apple: ja ze rolt alleen linksom op haar buik en op haar zij rechtsom. Ze slaapt in een sleepyhead dus ze kan zich niet omdraaien / omrollen :) heel veilig en geschikt tot 8 maanden (ook grotere versie te koop maar denk niet dat we die aanschaffen).
  Ze slaapt ook nog bij ons in bed voorlopig met nachtvoedingen :)

  Wij hebben nog niet gezwommen maar lijkt me heerlijk! En ik denk gewoon uitproberen. Heb je een bad? Je kan ook eerst eens samen met je kleintje in bad gaan. Zo'n zwembad is wel heel veel prikkels dus denk niet dat je daar lang bent haha :)

  Ik ben nog niet ongesteld geworden, ik was begonnen met de minipil maar icm mijn nachtmerries en angsten werd ik door die pil ook down / depressieve klachten. (Staat ook als 'zeer vaak' bijwerking). Dus gestopt, al 3?4? Weken maar nog niks. Had verwacht direct ongesteld te worden maar het is rustig.

  Wij wilden ook naar hof van saksen maar dachten; wat gebruik je daar nu qua faciliteiten? Je zit toch met je kleintje. Dus verder dan het pierebadje kom je niet dachten wij. Wij gaan waarschijnlijk gewoon een huisje huren ergens.
 6. @apple wat naar en verdrietig dat het niet lekker loopt tussen jou en je moeder.

  @kleinschaapje wat leuk dat ze al omrolt! wat vlot! Hier rolt ze af en toe van buik naar rug en van rug naar zij. Qua kracht kan ze het denk ik wel maar de techniek ontbreekt nog.

  De geluidjes zijn wel herkenbaar maar hier ook veel keelgeluidjes allerlei klinkers vliegen ons om de oren. Lekker kletsen. :)

  Toen ik met de minipil begon ben ik 2 weken later ongesteld geworden en dan ook echt flink maar nu al 2 maanden niet. De borstvoeding wil ik in mei gaan afbouwen half juni gaan we op vakantie naar frankrijk dan wil ik er vanaf zijn. Ik kolf alleen omdat gewoon drinken haar niet lukte. Begin het nu wel zat te worden. Zeker nu ik aan 1 kant een kloof heb omdat m'n kolf even scheef heeft gezeten. :(

  Hof van saksen ken ik niet. Centerparcs vond ik voor een midweek week leuk. Nu kijk ik wel uit naar wat meer rust. We hebben een huisje in het midden van Frankrijk gehuurd met een zwembad dus gaat goed komen :)
 7. Apple: ik ga in mei eens gaan zwemmen ondanks dat ze het in BE erg afraden onder de 12maand!
  We hebben thuis wel een redelijk groot bad en dat vul ik wel ens goed omdat ze plonsen erg leuk vind. Maar ik heb ook schrik dat een zwembad te luid, te druk, te koud gaat zijn en ze gaat huilen!
  Nog niet ongesteld geweest maar ik neem nog de minipil en mijn gyn zei dat ik hierdoor niet ongesteld zou worden!

  Kleinschaapje: geweldig he! Vanmorgen m'n gezicht nat gespuwd toen ik goeiemorgen wou zeggen voor ik haar uit bed nam! En dat vind ze dan hilarisch.
  Hier gelukkig eentje die nog niet rolt. Zouden jullie je veilig voelen met enkel een aerosleep matras ivm rollen?
  Gebruiken jullie dan voorlopig geen orale anticonceptie? Gwne pil geeft ook deze bijwerking dacht ik?
  Veel fasciliteiten gaan we er idd niet gebruiken en daarom hebben we voor een iets luxueuzere kamer gekozen met bubbelbad.. dan kunnen we wat afwisselen met de baby entertainen!

  Redshoes: knap dat je nog bv geeft! Moest het bij mij vlot gegaan zijn had ik het zeker ook nog gedaan! Wel jammer dat je moet kolven.. het zijn anders zon zalige momentjes!
  Centerparks deden wij als ik 6maand zwanger was maar ik vond onze bugalow niet zo proper.. durfde er niet koken! Mss gwn pech gehad!
  Frankrijk lijkt me ook zalig! Heb lang gezocht naar een huisje daar.. toch maar niet gedaan voor de afstand.. gezien ik niet weet hoe onze meid er dan op zou reageren!
 8. Door deze rare tip doen jouw pumps geen pijn meer

  De spreuk 'wie mooi wil zijn, moet pijn lijden' is voor niets zo toepasselijk als voor het dragen van pumps. Want die hoge hakken mogen je benen dan wel langer laten lijken, je betaalt er vaak een blarende prijs voor. En dan hebben we het nog niet eens over die arme tenen die afgekneld worden.

  Lees verder

 9. Prikjes zijn goed verlopen!
  Dochter weegt 7kg en is nu 63,5cm

  Kinderarts zei dat haar curve enorm gestegen was!

  Hoeveel wegen jullie kindjes en hoe groot zijn ze?
 10. S17 wat fijn dat de prikjes goed zijn gegaan! Wat een mooi gewicht en mooie lengte.
  De kleine was vorige week 6,5 kilo en 61cm (bij 17 weken). Qua lengte zat ze net onder de middenlijn en qua gewicht tussen de middenlijn en de +1 lijn. Ook netjes dus :)

  Na peer zijn we gisteren trouwens overgegaan op banaan nou dat ging er in als zoete koek haha. Ze snapt steeds beter dat ze dr mond open moet doen en niet met dr tong naar buiten moeten duwen. Daarnaast vindt ze het ook erg leuk om met de lepel te spelen en stopt deze dan zelf in haar mond haha. Nu een paar dagen banaan en dan wil ik naar de groenten gaan overstappen, pastinaak, pompoen en wortelen staan na elkaar op het programma.
 11. Oh even m'n frustratie kwijt. Ben echt zo boos op het kdv. Vanmorgen een klein beetje banaan meegegeven. Uitgelegd dat we net begonnen zijn en het oefenhapjes zijn en geen fles vervangt. Nee dat snapte ze. Aangegeven dat ze het best om 9u mag en om 10u d'r fles of na d'r fles zo rond 11.30.
  Bij ophalen blijkt ze om 10u een fles te hebben gehad om 13u 3/4 banaan en om 15.15 weer een fles. Ze dachten dat ze maar 2 flessen krijgt omdat ik 2bv meegeef terwijl ze daar iedere x al 3 flessen krijgt 2x bv en 1x nutriënten. Vervolgens nog zeggen dat ze veel gehuild heeft. Ja dat snap ik wel als je er 3/4 banaan inpropt en een fles minder geeft. Ter vergelijking thuis krijgt ze 1/4-1/3 banaan of peer.

  Ze waren in de war vanwege het fruit. Ik vind het geen excuus.
 12. Och arm kind.. banaan overload! :-( Wel dom dat ze dat niet snappen hoor, ze weten toch dat het nog de fase van alleen oefenhapjes is?
  Nou zal wel geen 2e keer gebeuren. Maar vervelend!!

  Hier ziek geweest en dat is geen feest met een baby. Die ook nog besloten heeft dat hij dag en nacht om de 2,5-3 uur aan de borst wil 8-P
  Was met vlagen zo duizelig dat ik bang was 'm te laten vallen! Verder maar wat wazig op bed gaan liggen, hij dr naast met speeltjes en dan hopen dat ie snel moe werd ;-) Gelukkig sliep hij die dagen opeens ook veel, 1x zelfs drie uur!
  Voel me nu beter.
  Helaas hebben de onderburen besloten het hele huis te gaan verbouwen en beginnen daar volgende week mee .. ze waarschuwden al voor een maand lang elke dag herrie vanaf 6uur :no:
  Denk dat ik ga emigreren :facepalm:
 13. Beterschap Noortje!
  Vervelend ook van de verbouwing. Logisch dat het moet gebeuren, maar leuk is het nooit.
  En timing is nu met baby helemaal niet lekker

  Vervelend Redshoes! Hoe vaak gaat ze naar het kdv? Misschien anders even wachten met hapjes daar tot ze 'echt' de fruithap mee kan eten?
  Uitzonderingen gaan toch wat vaker fout is mijn ervaring (& ben erg enthousiast over het kdv hoor!). Is geen onwil, maar ze moeten vaak al zoveel onthouden :smile:

  Fijn dat de prikjes goed gingen S17!
  Met 10 weken was onze dame 57 cm en 5,2 kilo. Begin mei mogen we weer voor de derde vaccinatie (was hier ook eerder ivm kinkhoest). Ben benieuwd hoeveel ze dan weegt!!
  Ik voel me ook veilig zonder aerosleep trouwens ;-) als ze kunnen rollen kan je toch weinig meer tegen buikslapen doen.

  Boodschappen zijn hier alweer binnen! Lekker even gelopen vanmorgen!
 14. @KleinSchaapje, ik heb even gegoogled wat een sleepyhead is X-D, ziet er fijn uit! Slaapt ze dan daarin tussen jullie in in bed, of hoe werkt dat practisch gezien? Goed idee trouwens om met onze kleine eerst eens in het bad te gaan, die hebben we. Ga ik dit weekend uitproberen! Iemand nog tips over hoe dat het beste kan? Zelf gaan zitten en haar dan vasthouden denk ik...?

  Fijn s17, dat de prikjes goed gingen! Wat een flinke dame hebben jullie al! Toevallig moest L. vandaag voor prikjes naar het cb, ze weegt nu ruim 6 kg en is 63 cm lang (17 weken oud). Dat was schijnbaar precies gemiddeld qua gewicht en iets langer dan gemiddeld. De prikjes schenen ook oké te gaan, mijn man was er met haar (ik werk vrijdags, hij niet) en dat vond ik eigenlijk wel fijn. Hoef ik die prikjes niet aan te zien :facepalm: .

  Jeetje @Redshoes, ik zou ook pissed zijn over zoveel banaan! Ik denk zelf dat ik ze voorlopig op het kdv alleen flessen laat geven, ook als we met oefenhapjes beginnen. Om de reden die ernie al aangeeft, dat ze anders daar misschien te enthousiast worden. Heeft je kleintje er nu last van, van al die banaan?

  @Noortje, ach arme jij, eerst ziek en nu verbouwende buren. Hoe doet je mannetje het verder?

  @Ernie, leuk weer van je te horen (lezen :rolling:), elke keer als ik jou zie dan denk ik nu 'jeetje zij heeft er nog 3 rondlopen, respect' :worship: haha. Hoe gaat het binnen jullie gezin met de nieuwe kleine erbij, gaat ze gewoon mee in de gezinsflow?

  Nog dank voor de lieve reacties mbt moeder trouwens. Het is een verdrietige situatie, maar ik ben ook blij dat er nu eindelijk wat dingen worden uitgesproken die al lang sudderde. Ik heb het vertrouwen dat we uiteindelijk weer een manier gaan vinden om met elkaar om te gaan, juist door nu ook even afstand te nemen.
 15. Redshoes: leuk dat banaan bij jou vlot ging. Hier probeerde ze zelf ook met de lepel te spelen.. maar stak deze iets te diep in haar mond.. je had haar gezicht moeten zien!
  Wij proberen vandaag voor het eerst fruit! Ik ben benieuwd!!
  Wat rot dat het kdv het zo verprutst heeft!
  3/4 banaan is echt veel.. banaan is ook zo zwaar niet moeilijk dat het een moeilijke dag was voor je meisje! Ocharme!
  Ik ben heel blij dat ons meisje pas op 5maand moet starten in het kdv.. tegen die tijd is ze goed met alles opgestart en kunnen ze dat al ni verprutsen.. wel jammer dat we zo moeten denken! Gelukkig was hij ook zo lief om relatief veel te slapen!
  Oh nee verbouwingen! Dan zal hij een heel stuk minder slapen!

  Noortje: ben je er nu terug bovenop? Kan me heel goed voorstellen dat het een hele opgave is om dan nog voor de baby te zorgen! Fijn dat je je ook goed voelt zonder aerosleep! Wij hebben deze toch aangeschaft al ben ik ervan overtuigd dat ik hiermee alleen mezelf gerust stel!

  Ernie: hopelijk vallen de prikjes in mei heel goed mee en is jullie lieverdje goed gegroeid!!

  Apple: wij hebben een badzitje maar idd als ik het eens goed vul hou ik haar gwn vast! Ik doe dit wel enkel als mijn vriend thuis is zodat hij haar nadien kan afdrogen..
  6kg en 63cm.. wat een lange slanke meid hebben jullie!
  Met prikjes heb ik geen probleem. Maar das vast beroepsmisvorming
  Verder nog heel veel sterkte met de situatie met je moeder! Maar idd zoals je zegt mss is even contact en de situatie laten rusten goed!

  Hier nog een vraagje: onze kinderarts raad ons het vaccin tegen windmolen aan op 12maand (nog lang tijd i know) maar na wat opzoeking zie ik toch dat er mogelijks wat nadelen zijn! (Vooral bij vrouwen gezien er niet goed geweten is hoelang het vaccin werkt. Wanneer vrouwen dit oplopen tijdens een zwangerschap is dit zeeeeer nadelig voor de foetus)
  En nu twijfel ik...
 16. Windmolen? Bedoel je rode hond/rubella?
  Of nee waarschijnlijk waterpokken? (Ook wel windpokken genoemd in Be :) )
  Noortje81 wijzigde dit bericht op 22-04-2017 14:54 met 60%
 17. Waterpokken maak je meestal vanzelf wel door
  Klinkt missch gek maar t is niet zo moeilijk om te zorgen dat je kindje het een keer krijgt ;-)
  Dan is t gelijk niet schadelijk meer
  Ik maak t veel mee op t werk, ze vragen daar wel altijd of je t gehad hebt & of je evt zwanger kan zijn.
 18. Mijn excuses! Autocorrect van mijn gsm maar ik bedoelde inderdaad windpokken (of waterpokken)
  Inderdaad heel veel van de kinderen lopen het op.. maar met de inspuiting hoeft ze het ni door te maken.. maar blijkbaar weten ze niet hoelang het vaccin werkt waardoor het op latere leeftijd eventueel problemen kan geven..
 19. Haha, windmolen X-D . Daar heb ik nog niet overna gedacht.. Ik weet niet wat het advies is in nl eigenlijk. Dus kan er nog weinig zinnigs van zeggen!

  Hoe slapen jullie kindjes overdag? L. slaapt 3x, na elke voeding. Lengte varieert erg, vaak 30 tot 45 minuten per keer en soms ineens een lang slaapje van enkele uren. Ik merk trouwens ook dat ze steeds langer wakker en vrolijk is! De eerste maanden was ze vaak snel in tranen van honger of kampjes. Nu kan ze zich al een half uur zelf vermaken in de box of op schoot zitten. Vind ik erg leuk :heart:
 20. Haha, thanks Apple! Gelukkig krijg je ze (meestal dan ;-)) 1 voor 1, dus kan je er aardig aan wennen.
  Fijn dat je wel vertrouwen hebt dat het goed komt met je moeder. Misschien is het dan idd goed dat op een gegeven moment de lucht geklaard is!

  In Nl worden ze niet standaard ingeënt voor waterpokken/windpokken. Het zal vast wel op eigen kosten kunnen, maar zit niet in het vaccinatieprogramma.
  De oudste 3 hebben het hier al gehad en vond het niet heel shocking. Al begrijp ik dat je er op latere leeftijd wel last van kan krijgen, maar de meesten krijgen het wel in de kindertijd :-)
  Hoe hoog is de vaccinatiegraad? Als die vrij hoog is zou ik het misschien ook wel doen, want dan is de kans dat je kindje het krijgt een stuk kleiner.

  Als je het zelf krijgt tijdens de zwangerschap kan het volgens mij alleen kwaad in de laatste weken (misschien ook eerste trimester). Maar dat kan alleen als je het zelf niet hebt gehad. In Nl hebben de meesten het wel gehad. Hoe dat in Belgie zit, weet ik niet?
 21. Tnx allemaal, voorlopig idd maar even geen oefenhapjes meer op het KDV. Het meest kwalijk vond ik dat ze gewoon een fles vergeten en dachten dat ze er maar 2 krijgt ipv 3 en dan als excuus geven dat het niet goed genoteerd stond. Daar gaat het dan al mis denk ik. Vrijdag gelukkig nog gebeld door de locatiemanager dat ze rond tafel gingen om dit verder te voorkomen. Dus ze hebben het verder wel goed aangepakt en ik heb haar vanmorgen ook wel weer met een gerust gevoel achter gelaten. Bleek ook dat de vaste leidster van de maandag en donderdag, die mn dochtertje het vaakst ziet, er afgelopen donderdag niet was en er 2 invalkrachten waren met 1 vaste leidster van de donderdag. Reden te meer om dingen goed op te schrijven lijkt me.

  @ Noortje, hopelijk weer opgeknapt. Lijkt me pittig ziek zijn een kindje dat ineens weer vaker komt en dan ook nog verbouwing. Pfft. Hopelijk snel voorbij! Hier gaan de buren ook de badkamer verbouwen en zelf zijn ze op vakantie haha.

  @ S17, ja leuk hor die fruithapjes. Nu met pompoen begonnen. Dat ging de eerste keer heel moeizaam maar de tweede keer ging het erin als zoete koek. Echt leuk om te zien. Een hele oranje snoet haha. En lekker proesten zodat het hagelwitte overhemd van papa onder zat, haha.

  @ Apple, hier slaapt ze 45 min en heel soms 1,5u maar niet langer. Daar staat dan tegenover dat ze 's nachts wel goed slaapt. Ik leg haar overdag denk ik gemiddeld 5x op bed. Na 1,5u op gaat ze meestal weer naar bed. Soms betekend dat 2x tussen de flessen omdat ze dan direct na de fles gaat 45 min slaapt, 1,5u op en dan weer 45 min slaapt. Ik merk ook wel dat ze het nodig heeft. Na 75min 1,5u wordt ze echt hangerig en gaat in haar oogjes wrijven en is echt moe. Meestal slaapt ze dan ook binnen 5 minuten. Als ze wakker is, is ze wel vrolijk en lekker aan het spelen.
  Fijn ook dat je er wel vertrouwen in hebt dat het met je moeder weer goed komt. Soms is afstand nodig om weer nader tot elkaar te komen. Maar wel een rotsituatie want zo heb je het natuurlijk liever niet. Hoop voor je dat het lucht geeft en jullie elkaar weer vinden!
 22. Hihi, das waar ernie! X-D
  Fijn dat het iig serieus wordt opgepakt Redshoes! Dat geeft weer vertrouwen. Slaapjes van je dame klinkt herkenbaar, zo gaat het hier ook!

  Heeft iemand hier toevallig last van draaierigheid sinds de bevalling? Ik word soms wakker omdat alles draait om me heen. En dan blijf ik daarna licht in mn hoofd, vervelend en bevreemdend. Nu lees ik online dat duizeligheid een ontzwangerkwaaltje kan zijn. Opzich fijn te lezen dat het bij meer mensen voorkomt.
 23. Hier gaat alles prima. Ik hoop eigenlijk dat ze (na het 1e jaar) een keer waterpokken oplopen. Dat is wel even vervelend maar je hebt bescherming voor de rest van je leven. Bij kinderen verloopt het vaak relatief goed. Maar als volwassene kan je er heel erg ziek van worden... Een inenting zou ik niet zo snel doen. Alleen als het ook echt die levenslange bescherming geeft.

  Hier slaapt hij ongeveer 3x per dag. Maar soms ook een klein hazeslaapje. Ik leg hem daarvoor niet iedere keer in bed. Gelukkig slaapt hij in de nacht erg goed En hier ook gericht dingen vastpakken, aan dingen trekken. Dus echt de handen aan het ontdekken. Heel erg leuk om te zien!

  Wij nemen hem vaak mee in de douche of in bad. Ook alleen (als dat zo uitkomt). Ik heb dan het babybadje ernaast staan met dikke handdoeken erin. Als hij klaar is kan ik hem daar veilig en lekker warm inleggen. En daarna zelf afdrogen etc.
 24. Apple: slapen is hier erg wisselend.. de ene keer slaapt ze voor haar voeding de andere keer net na. Ook qua duur wisselt het heel erg. Maar ze slaapt nooit erg lang, het zal zoals je zegt 30-45min zijn.
  Leuk dat ze zich alleen kan bezig houden. Dat lukt hier alleen smorgens! Nadien wil ze aandacht! En daar geef ik altijd aan toe.. gwn omdat ik het binnenkort niet meer kan. Verwend!!

  Ernie: vaccin is hier ook ni standaard. Ook op eigenkosten maar de KA is een enorme voorstander. Ik heb het als kind niet doorgemaakt: heel erg egoïstisch maar dat speelt ook mee in mijn beslissing: als we allebei ziek zijn is het zeker niet fijn!

  Redshoes: leuk dat het kdv er wel mee bezig is om dit in de toekomst te voorkomen. Anders had je direct een slecht gevoel bij het kdv terwijl het afgeven van je baby sowieso al moeilijk is!
  Ben je heel erg tevreden van je babycook?
  Ik heb er eentje van Avent. Opzich wel tevreden maar ik heb nu gezien dat babycook in een dubbele versie bestaat (voor tweelingen eigenlijk) maar het lijkt me wel handig om dan direct een portie voor in de vriezer te maken!
  Dus twijfel ik om deze aan te kopen.

  Apple: draaierigheid heb ik niet. Merk er eigenlijk niets meer van dat ik zwanger geweest ben op haaruitval na..

  Amber: goeie tip van het badje!!

  Hier duidelijk het 19 weken sprongetje sinds enkele dagen! Huilen, huilen, huilen. Hangerig en slecht slapen snachts.. deze nacht elk uur haar een tutje moeten gaan geven.. nog erger dan bij een newborn!
 25. @apple niet echt duizelig soms wel een licht gevoel in m'n hoofd maar dat schreef ik aan de vermoeidheid toe. Ondanks dat de kleine goed slaapt word ik met regelmaat nog ieder uur wakker :(

  @s17 ik ben wel tevreden over de babycook. We hebben een enkele maar met 2 kommen dus vanmiddag 2x achter elkaar aan gehad met een lading pompoen. Als ik er een zou hebben zou ik denk niet snel nog een dubbele kopen straks gaan ze toch meer met de pot mee eten.

  @amber wat een goed idee van het badje! Dat gaat goed van pas komen als m'n man straks een week naar het buitenland moet.
 26. Apple: ja, hier ook een paar keer heel duizelig geweest! Werd er wakker van. Met zweten/kalm voelen en een toeschietreflex erbij ... ik dacht ook dat het iets hormonaals is
  Hoe gaat t nu?
  Slapen: hier ook vaak de 75 min, vaak ook het dubbele. Vaak wordt hij wel wakker na drie kwartier maar dan speentje erin & muziekje aan en hij slaapt weer door. Wakkertijd is nog steeds max 1,5uur, dit laat hij ook duidelijk merken! Dus ja we leggen 'm vrij frequent op bed overdag. 's Nachts is hij terug naar 1x voeden, dat is fijn :) Hij slaapt vaak uit tot 8.30, we moesten 'm laatst echt wakker maken na 9 uur Haha. Prepuber gedrag ;-)

  s17: begrijpelijk dat je dan wil vaccineren als je het zelf nog moet krijgen (zeker weten?) maar als het vaccin niet goed of lang genoeg werkt zou ik het toch niet doen... als je dochter het krijgt tijdens haar eigen evt zwangerschap is het echt erg gevaarlijk, zowel voor haarzelf als voor het kindje. Dit geldt zowel in het 2e trimester als verderop in de zwschap en rondom de geboorte. http://www.rivm.nl/Onderw ... terpokken_en_zwangerschap
  Sowieso geen pretje om het op latere leeftijd nog te krijgen, mocht het vaccin zijn uitgewerkt. We hebben toch regelmatig mensen liggen bij ons op de intensive care.
  Kun je jezelf niet laten vaccineren?

  Redshoes: vervelend dat je nog slecht slaapt. Ik herken wel dat je nu lichter slaapt dan vroeger. En nog steeds moe bent ook al heb je een aardige nacht gehad.. dat heb ik dus wel. Komt toch door de onderbrekingen denk ik.

  Hier de laatste metingen bij 19 weken gehad, hij is nu 9550 gram en 70cm. Binkie ;-)
  Hij zit lekker op z'n eigen curve, ruim boven de PMax. Ze vinden t nu prima.
  We doen nog geen oefenhapjes, ik wil dat pas met 6 maanden starten. Vlgs sommigen is dat beter voor de darmpjes. Voorlopig loopt de bv nog voorspoedig en is de reflux eindelijk onder controle. We hebben een supervrolijk lachebekje, zo leuk :)