Log nu in om te reageren
 1. Bedankt! :) ik moest de eerste weken enorm wennen! Hij huilde héél erg veel en sliep sinds de tweede week al heel slecht. Hij was soms hele dagen wakker met een paar hazeslaapjes. Dat was heel pittig!
  Inmiddels wel wat onze draai gevonden maar hij blijft veel wakker. Slaapt meestal 45 minuten tussen de voedingen door. Sommige dagen doet hij het daar goed op, andere dagen is hij heel huilerig omdat hij zo moe is maar niet goed kan slapen. Ik merk aan mezelf dat ik dan overal aan ga twijfelen... is de voeding wel goed,krijgt hij niet te veel of te weinig, moet ik het slapen anders aanpakken etc etc ;) andere dagen kan ik het veel beter relativeren en denk ik, hij groeit goed, slaapt snachts goed, brabbelt en lacht, dus dan zullen we vast iets goed doen ;) maar goed, al met al blijf ik mn handen er aan vol hebben en blijf ik nog even wennen!

  Wij gaan deze zomer niet op vakantie ivm werk van mn vriend, maar we gaan in het najaar (oktober). We hopen dat het dan ook wat lekkerder gaat met de kleine man en hopen dan wat verder weg te kunnen (voor de komst vd kleine waren we nogal reizigers :) )
 2. Chanel, ik zou zeker gaan vliegen met een baby. Iets makkelijkers is er bijna niet :-p
  We hebben diverse lange vluchten gemaakt met de kinderen en vond het erg goed te doen.
  Waar willen jullie evt heen?
 3. hallo hier. 12 januari ben ik in het ziekenhuis van een zoontje. Inmiddels is hij 3 maand oud. Een hele stevige baby waar we helemaal mee in de wolken zijn
 4. Lekker toch Kerenza! Weet je zeker dat je je op je gemak voelt daar. Burgerlijk hoor je mij niets over zeggen, wij zijn normaal van het backpacken en hiken. Vorig jaar voelde ik me zo slecht door de zwangerschap dat we voor het eerst op een vakantiepark zijn geweest ( wel op de Veluwe zodat er in minder extreme mate viel te wandelen ) en ik vond het prima X-D

  Zwemmen weet ik nog niet, lijkt me dat ze er nog niet zoveel aan heeft maar ik zat eraan te denken en vroeg me af of jullie het al hadden ervaren. Zal het laten weten als we een keer gaan.

  Lekker naar het strand Ernie, ik hoop op goed weer voor je!

  Chanel Coco, hier geen ervaring met vliegen met een baby aangezien dit nr 1is, maar Ernie zegt doen :-d

  Dat klinkt pittig RO3, fijn dat je wat meer gewend raakt, dat heeft natuurlijk ook tijd nodig. En logisch dat je gaat zoeken als iets niet helemaal lekker loopt. Omdat de kleine hier slecht dronk vorige week heb ik bijvoorbeeld een flessenspeentje maat M gehaald, qua hoeveelheid die ze dronk maakte het niets uit, in tijd wel, ging veel te snel..

  Hier begint zich een trend te ontwikkelen met rond 04.00 wakker worden omdat ze de speen wilt. Ik ga dan altijd even kijken of ze niet bloot ligt en geef de speen dan. Ben bang dat ik zo misschien een gewoonte aanleer, het is voornamelijk zeurderig, niet huilend dus vanacht maar weer eens aankijken.

  Gebruiken jullie slaapzakjes? En zo ja wat hebben ze dan verder aan en op het bedje? Hoe goed je ook instopt, ze trapt hier nogal graag de dekens weg, vind d'r soms overdwars in bed :hihi:

  There is nothing to fear but fear itself
 5. En hallo Kletskouske, ook gefeliciteerd :hello:

  There is nothing to fear but fear itself
 6. Mijn oudste was ook een moeilijke slaper, R03. En eigenlijk altijd wel gebleven. Maar niet meer zo erg als toen hij baby was, wat was dat af en toe zwaar! Maar hij is de vrolijkste persoon die ik ken X-D

  Fijn, goede verhalen over een eind vliegen, haha. Wij zijn dat volgend jaar mei van plan. Maar eerst maar eens naar de camping ;)

  Ik denk niet dat je je te druk hoeft te maken over gewoonten aanleren, hoor. Nog even en dan pakt ze de speen zelf :) Of bedoel je dat ze beter zonder speen kan slapen? Hier lakentje+dekentje, hij begint alleen te woelen als hij wakker wordt. Als hij wel eens wat onrustiger is ook wel, maar ik lig ernaast dus dat is makkelijk weer toestoppen als hij weer gaat slapen. Maar het is sowieso niet zo'n drukteschopper. We hebben echt een makkie :-$
 7. Dat is pittig R03... hier heeft de 2e heel erg gehuild.
  Gelukkig inmiddels al iets meer in het ritme!

  Nou een verre vliegreis is het sowieso al niet Ernie82. De kinderen vonden vorig het vliegen maar erg spannend en wouden dan ook liever gewoon met de auto op vakantie. Jongste zoon heeft ook altijd moeite met nieuwe dingen en veranderingen. Daarom zijn we eerste keer dichtbij huis gebleven om eens te ervaren hoe het ging. We zijn naar Portugal geweest. Als we al zouden vliegen dan wordt het weer zoiets. Portugal, Spanje, Tenerife.
  Zo klein is inderdaad wel de makkelijkste leeftijd qua reizen, maar ik heb pas 1x gevlogen nu en denk dat gebrek aan ervaring wbt vliegen met zo'n kleintje me gewoon beetje zenuwachtig maakt ;) Met de caravan zaten we ook altijd wel 2 dagen in de auto toen de jongens klein waren, en dat ging ook gewoon prima. Maar dan heeft ook niemand last van je kinderen als ze het wel even op een huilen zetten.

  Wij hadden goede vrijdag nog willen zwemmen met de kinderen, maar is niet van gekomen omdat man iets langer aan het werk was dan gepland. We gaan in april of mei ook altijd een weekendje weg, moeten we ook snel een keer plannen nu. Dan zal het wel de 1e keer zwemmen worden.

  Hier nog geen slaapzakje. Ze blijft tijdens het slapen eigenlijk behoorlijk op haar plekje liggen.
  Wel een dunne grotere deken overheen die ik er horizontaal er in leg, en dan helemaal onder matrasje.
  In de box draait ze al wel wat rond, leuk!
 8. Door deze rare tip doen jouw pumps geen pijn meer

  De spreuk 'wie mooi wil zijn, moet pijn lijden' is voor niets zo toepasselijk als voor het dragen van pumps. Want die hoge hakken mogen je benen dan wel langer laten lijken, je betaalt er vaak een blarende prijs voor. En dan hebben we het nog niet eens over die arme tenen die afgekneld worden.

  Lees verder

 9. Wat pittig kan dat zijn he, R03, slecht slapen. Onze zoon sliep ook altijd slecht, tot 1,5 - 2 jaar sliep hij nog niet door. Wij bonden dat ook altijd erg zwaar. Ik weet nog dat hij ook, vanaf 3 maanden, steeds maar 45min sliep. Daar maakte ik me steeds druk/zorgen om. Uiteindelijk kwam het vanzelf goed.
  Onze dochter slaapt nu ook vanaf dat ze 3 weken oud is meestal 45 min. Nu maak ik me er minder zorgen om. Wij noemen het "ze slaapt 1 rondje". Als we wandelen/autorijden, maakt ze er 2/3 rondjes van, en heel soms in bed ook. Wat hier goed werkt, is haar steeds na ongeveer 1-1,5 uur wakker, weer op bed leggen (afhankelijk van hoe moe ze is). Dan slaapt ze vaak nog "een rondje".
  Maar goed, het is echt verschillend per kind en ik herken heel erg dat je zo zoekt naar 'wat het kan zijn'. Zo onzeker kan je daar van worden.

  Onze dochter slaapt in een slaapzakje en een lakentje erover. Ze trappelt ook vaak alles los en maait nog erg met haar armpjes dus dat laken vind ik vooralsnog wel handig (zolang het vast blijft zitten)
 10. Wij noemen het ook een rondje, haha. Heel herkenbaar, onze kleine man slaapt in de wagen, draagzak en auto inderdaad ook langer. Ik zorg ervoor dat ik in ieder geval één keer per dag een situatie creëer waarin hij langer kan slapen :) en pfoeh, 1,5-2 jaar niet doorslapen, ik hoop toch dat dat hier sneller gebeurt ;) pittig hoor!

  Ik heb wel al drie keer met de kleine man gezwommen, dat vind hij super leuk! Een les duurt hier 30 minuten, dat houdt hij nog niet vol. Meestal gaan we er na 20 minuten uit omdat het dan brullen is ;)
 11. bedankt goudlokje en anderen, jullie ook gefeliciteerd met de kleintjes. Ik heb even wat gelezen wat jullie geschreven hebben. Mijn zoontje ligt hier 's nachts in een slaapzakje met een dekentje erover. Dan blijft hij lekker warm want hij wurmde zich steeds onder de dekens weg. De handjes zijn vaak nog wel koud maar dat maakt niets uit. Bovenlichaam blijft zo wel warm.

  Morgen met mijn bankje naar het consultatiebureau. Hij krijgt zijn 3e vaccinaties al. Hij is vervroegd negeert ivm kinkhoest hier in de omgeving.
 12. Tjee kinkhoest, wat goed dat je vervroegd de prikken kon krijgen. Je moet er toch niet aan denken dat zo'n kleintje kinkhoest krijgt.
  Ik ben benieuwd hoeveel jullie baby's drinken/dronken rond 12/13 weken? (Igv flesvoeding of gekolfde bv). Mijn dochter heeft (nog steeds!, ook na 3 weken medicatie) spruw. Ze drinkt al een stuk beter maar nog steeds niet heel veel. Zo tussen minimaal 525 per dag en maximaal ongeveer 650ml. 1 dag dronk ze ineens 740...maar dat was dus eenmalig.
  Hoe is dat bij jullie?
 13. Onze man drinkt juist veel te veel moby01, dat is ook lastig. Tot vorige week dronk hij 6x150 en dan kwam hij om de vier uur ongeveer. Omdat hij steeds sneller kwam en moest huilen als de fles leeg was, ben ik gaan ophogen naar 180 (& dan 5 flessen). Alleen blijft hij nu ongeveer om de 2,5 a 3 uur komen, en dan is het echt krijsen vd honger.... Als hij dan elke keer 180 krijgt, krijgt hij veel te veel... hij krijgt al voeding voor hongerige baby's, dus ik weet niet zo goed wat ik daaraan moet doen! Het cb gaf aan dat het niet zo erg is als hij eens 6x180 krijgt, maar op dit moment is het echt dagelijks!
 14. Hij was gisteren 12 weken trouwens
 15. Dat had ik met mijn zoon ook R03. Ik ben toen wat meer gaan spelen met de flessen. Bijvoorbeeld vijf flessen en dan 210-150-150-180-210/240.
  Dan werkte destijds goed. Maar inderdaad, teveel drinken is lastig en te weinig drinken ook. Het is ook nooit goed ;)
  Wel een groot verschil tussen jouw zoon en mijn dochter..... vandaag heeft ze inmiddels 580 op en wacht haar nog 1 fles
 16. Wat grappig Moby, mijn meisje moet ook nog een fles en heeft nu precies hetzelfde gedronken vandaag. Op een goede dag drinkt ze 700 cc. Vandaag weer gewogen bij het CB en ze was prima gegroeid, ze zal dus echt niet meer nodig hebben. Ze weegt nu 5995 gram :-d

  Over 2 weken is ze 4 maanden en beginnen we met het eerste groente en fruit hapje. Heb het idee dat ze er al interesse in heeft omdat ze echt op alles dat ze in haar mond stop kauwt en ons heel aandachtig gade slaat tijden het eten. Bij het CB raden ze vanaf 4 maanden aan omdat dat de kans op voedselallergie zou verkleinen. Eerder liever niet omdat de darmpjes dan makkelijker van slag raken. Ik dacht dat vanaf 6 maanden pas hapjes werden gegeven maar dat is denk ik van vroeger?

  There is nothing to fear but fear itself
 17. Ja voorheen was het geloof ik 6 maanden. Bij zoon al 4 maanden. Het vroege begin heeft bij mijn mannetje niets uitgemaakt helaas. Hij is voor heel veel allergisch, waaronder zeer ernstig voor paarden en noten. Met ons meisje zullen we daarom waarschijnlijk onder begeleiding van de allergoloog al rond vier maanden beginnen met testen van allergenen. Ik moet nog even bellen hoe ze dat doen.
  De allergoloog gaf inderdaad wel aan dat uit het meest recente onderzoek blijkt dat hoe vroeger je begint met allergenen geven (zoals pinda's of noten als ingredienten), hoe minder heftig de allergische reactie zou kunnen zijn. Maar als er (voedings)allergieen in de familie voorkomen, zou ik het niet thuis alleen uitproberen.
 18. Hier drinkt ze momenteel wel aardig goed, 5 flessen van 180 per dag die ook nagenoeg leeg gaan.
  Aantal weken terug bleef er van de 180 meestal nog wel 1/3 over en deed ze ook extreem lang over de fles.

  Oh wat lastig die allergieën zeg, goed dat ze nu bij je dochter gaan testen Moby.

  Ja hier waren de hapjes bij de jongens geloof ik ook al bij 4 maanden. Hier nog 3 weken voordat ze het mag, ben zo benieuwd hoe ze het gaat vinden. Maken jullie de fruit en groente hapjes (straks) zelf?
 19. @ Moby, onze jongste krijgt nog bv dus ik weet niet hoeveel ze binnenkrijgt. Maar even bij 1 van de jongens opgezocht.
  Hij kreeg 5 voedingen per dag rond die tijd. (3x 150 & 2x 180). Was wel een grote eter :-)
  Vervelend van de allergieën. Hopelijk valt het mee!

  @ eerste hapjes. Ik dacht dat ze nog steeds tussen de 4 & 6 maanden aanraden. De oudste twee hadden er wel trek in en ben ik rond een maand of 5 begonnen.
  De derde moest er niks van hebben. Ben bij hem met 6 maanden begonnen, maar hij wilde nauwelijks wat. Tot ruim een jaar heel slecht gegeten en nu bunkert hij voor twee (heel dun mannetje, dus kan het wel hebben haha).
  Denk dat ik nu ook richting de 6 maanden ga, maar laat het ook van haar afhangen.

  Ben wel van plan om zoveel mogelijk vers te geven, maar potjes zullen er ook wel in gaan ;-)
 20. Héél vervelend van die allergieën zeg! Wel fijn dat ze het nu al op tijd kunnen onderzoeken. Hier geven ze aan wat betreft hapjes: in ieder geval wachten tot 4 maanden ivm darmpjes en in ieder geval starten voor 6 maanden ivm allergieën idd. Daartussen mag je het zelf weten, kun je laten afhangen van je kind. Gelet op de honger van onze kleine man denk ik dat ik gelijk bij vier maanden maar ga beginnen (ook leuk, hihi). Ben van plan om het meeste zelf te maken, maar heb ook geen problemen met een potje als we een keer onderweg zijn ofzo! :)
 21. Dank voor jullie reacties.
  Ik ga denk ik ook vooral vers maken omdat ik voor onze zoon toch ook altijd groente kook en fruit maak op een dag. Maar potjes heb ik ook totaa geen problemen mee. Het is wel handig als ze aan beide gewend raakt, voor mijn eigen gemak...
 22. Ik zie mijn zoontje nog niet eten... Hij zit ook nog niet goed rechtop. Maar het duurt ook nog even natuurlijk!

  Met de oudste wel met 4 maanden begonnen. Die was ook met alles sneller en veel nieuwsgieriger sowieso.
  We hebben ook zo'n babycooker, vond ik altijd een leuk ding. En een beetje laten aanmodderen met stukken. Potjes hadden we ook wel, maar ik had bijna altijd wel porties in de vriezer. Van alles wat dus, zo zal het wel weer gaan.
 23. Oh Moby wat vervelend van de allergieën van je zoontje. Was het een lange zoektocht om erachter te komen? Fijn dat bij je dochtertje hiernaar onder begeleiding kan worden gekeken.

  Fijn Ernie dat je zoontje nu zo goed eet, bunkeren voor 2 :-P

  Voordat ze geboren was had ik zelf in gedachten ook rond 6 maanden te beginnen met hapjes maar als ik haar zo zie denk ik dat ze er wel zin in heeft binnenkort. Ze houd haar hoofdje ook al heel stabiel en houd zichzelf met haar rug en nek omhoog als ze eigenlijk gewoon lekker tegen me aan kan liggen. Op de rug liggen vind ze nog oké maar als je d'r vast hebt wil ze toch buiten het flesje echt zitten. Soms drukt ze zich omhoog met de beentjes ( dan lift mamma een beetje mee omhoog ) en kijkt ze apetrots met dat snoetje van d'r.

  Hapjes wil ik ook zelf maken. Zat eerst te denken om als ik hapjes heb voorgemaakt en ingevroren ze na het ontdooien op te warmen in de flessenwarmer, zijn van die speciale cups voor. Maar word dat wel heet genoeg? Het moet echt door en door verhit worden voor de bacteriën en daarna wat afkoelen, betwijfel of een flessenwarmer dat red. Hoe gaan jullie dat doen?

  Zat te denken om het stomen in een zeefje boven een pan met water te doen. Hoe werkt zo'n babycooker voor jou Kerenza? Is het veel makkelijker in gebruik dan zelf met een pan en kun je meerdere porties tegelijk maken?

  Denk dat ik binnenkort een cursus babymassage ga doen. Word bij mijn yoga school aangeboden. Masseer de kleine meid nu na het douchen met wat olie, de armpjes en beentjes waarvan je ziet dat ze het heerlijk vind. Word ze altijd heel rustig van. Daar kunnen ze me vast meer laten zien, durf ook niet zo goed zomaar overal en ergens aan de gang te gaan ;-)

  There is nothing to fear but fear itself
 24. #babycooker
  Ik kreeg hem als kraamcadeau, had hem misschien zelf ook niet zo snel gekocht. Maar vond het toch heel handig. Heb er eentje van Philips. Hij stoomt en dan kun je in dat apparaat ook pureren. Dus je hoeft alleen te schillen/snijden. Water erin, wacht tot het gestoomd is en dan op het knopje drukken, klaar.

  En later deed ik bijv. de vlees daarin stomen en wat ik toch ging koken (groenten/aardappels/rijst) er dan later bij pureren. Ik heb hem nog best een tijdje langer gebruikt, omdat m'n zoontje eerder honger had dan onze etenstijd of dat ons eten klaar was. Als ik dan klaar was met werken, was het wel fijn om hem vast eten te kunnen geven in plaats van met een dreinende dreumes te gaan staan koken. Dan kreeg hij als wij aten nog stukjes om te oefenen (á la Rapley), dat vond hij leuk en zo hadden we van alles wat.

  Ik deed ook meerdere porties en dan invriezen in die Avent-bakjes en dan in de flessenwarmer. Die is ook van Philips, wordt echt gloeiend heet, hoor, haha. En past dan precies.

  edit: En meerdere porties, ja. Maar niet 10 ofzo, volgens mij zijn het iets van 3 volle bakjes dat er per keer maximaal ingaan.
 25. Leuk, babymassage. Mijn zoontje vindt het ook lekker om ingesmeerd te worden en dat er aan hem gefriemeld wordt. Behalve aankleden, ook al doe ik het zo zachtjes, daar wordt hij kwaad van haha.

  Gisteren had hij niet zo z'n dag. Hij was aan het hoesten, zielig hè. En als hij ging 'praten' zette hij constant een pruillipje op!

  Ik was van de week op kraambezoek. Dan zie je hoe hij alweer zo groot is! Hoeveel hij eigenlijk al kan in zo'n korte tijd. Man, nog niet eens 3x dit dan zijn ze alweer een jaar!
 26. Gek he, hoe groot je eigen baby dan alweer is na een paar maanden...
  @goudlokje helaas heeft hij vorig jaar 2 heftige allergische reacties gehad voor we erachter kwamen wat het was. Gelukkig niet op de meest gevaarlijke (noot). Komende jaren zal hij nog veel getest worden. Best heftig allemaal, maar we zijn heel blij dat we weten hoe jet zit, dan weet je in ieder geval hoe te handelen.