Log nu in om te reageren
 1. Bij ons was dat juist het moment dat we de kleine op haar eigen kamertje lieten slapen. Ze werd namelijk wakker van ons gesnurk/gedraai/gekuch enz en had dan weer wat slokjes nodig om in slaap te komen. Als ze wakker wordt en huilt ga ik natuurlijk meteen naar haar toe en knuffel en voed ik haar weer in slaap maar nu slaapt ze wel langer aan een stuk.
 2. Kitschy, hoe oud was ze toen?

  Als je alles van tevoren weet, ga je liggen voordat je valt.
 3. Rond de 6 maanden was dat. Nu is ze inmiddels 8 maanden en slaapt ze minimaal 6 uur aan een stuk. Dus voor ons en voor haar heeft het goed gewerkt. Hoewel ik het geknuffel 's nachts soms wel mis :cat:
 4. Goedemorgen!
  Ik geef borstvoeding aan mijn baby van 3 maanden oud. Sinds deze week opeens weer pijnlijke tepels, van de huisarts medicijnen gekregen voor mij en baby omdat hij spruw blijkt te hebben. Dat gebruik ik nu 1,5 dag maar het voeden blijft zo pijnlijk! Ik ga er echt tegenop zien. Er zitten ook kleine wondjes op mijn tepels. Is er nog iets anders dat ik kan doen om de pijn te verlichten?
 5. Kolven en dan per fles geven is soms minder pijnlijk.
 6. Heel veel Bepanthen smeren en aan de lucht drogen. Je kunt het tijdens het voeden laten zitten. Sterkte :hug:
 7. Bedankt! Ik ga vandaag in ieder geval kolven, misschien dat mn tepels dan ook wat sneller genezen.
  En bepanthen halen :)
 8. Door deze rare tip doen jouw pumps geen pijn meer

  De spreuk 'wie mooi wil zijn, moet pijn lijden' is voor niets zo toepasselijk als voor het dragen van pumps. Want die hoge hakken mogen je benen dan wel langer laten lijken, je betaalt er vaak een blarende prijs voor. En dan hebben we het nog niet eens over die arme tenen die afgekneld worden.

  Lees verder

 9. Ik zou liever wolvet gebruiken.

  “The truth is, everyone is going to hurt you. You just got to find the ones worth suffering for.” ― Bob Marley
 10. Ik bedacht me dat ik nog purelan had, dat gebruik ik nu.
 11. Ik heb al een aantal keren hier wat vragen kunnen stellen. En nu heb ik er weer 1..

  Mijn zoontje is 8 maanden en drinkt nog vaak overdag. Ik vind dat icm het vaste voedsel en het vele kolven (handkolf) op het werk behoorlijk vermoeiend. Daarnaast kolf ik niet voldoende.
  Ik had gehoopt nu op 2x kolven te zitten en dat hij toch wel 3/4 uur tussen de voedingen zou laten (naïef?).

  Overdag drinkt hij om de 2/3 uur. Tussendoor krijgt hij ook nog fruit, brood, cracker en groente. Ik ben dus de hele dag bezig met hem voeden. Hij drinkt ook echt duidelijk van de trek!

  Sinds enkele dagen introduceren wij flesvoeding, maar het gaat niet heel soepel. Vandaag drinkt hij van de 120cc, maar 40cc. Uiteindelijk vlak erna toch de borst gegeven en dan drinkt hij volop, terwijl ik ten tijde dat hij de fles kreeg nog had gekolfd (om de productie nog in stand te houden).
  Het zal hem vast af te leren zijn, maar ik vind het toch sneu als hij dan zelfs na zijn flesvoeding nog aan mijn shirt trekt en wanneer wij de fles weer aanbieden deze weigert maar de borst wel drinkt..
  Ik ben een beetje soft is wel gebleken.

  Ik weet niet wat wijsheid is. Ik snak naar meer ruimte, dus had gehoopt dat flesvoeding dat zou creëren. We zijn het overigens pas net enkele dagen aan het uittesten dus misschien (waarschijnlijk) mopper ik te snel.

  Zou het mogelijk zijn om de tijd tussen de borstvoeding te rekken? Zodat er iets minder voedingen zijn overdag waar hij dan tegelijkertijd misschien wel weer meer per voeding drinkt en waardoor ik hopelijk ook over kan op 2x kolven (drinkt op het kdv 120cc per x). Of is dat heel tegenstrijdig met BV?
  Als hij met flesvoeding nog steeds vaak wil drinken, heeft het niet het gewenste resultaat... Misschien zelfs wel meer gedoe ivm het klaarmaken en schoonmaken van de flessen. Anderzijds kan je het makkelijker uit handen geven.

  Bovenstaand is natuurlijk geen abnormaal gedrag, maar ik zelf trek het niet meer zo. De balans is voor mij even zoek nu.
 12. Hier nog volledige borstvoeding, maar wat ik bedenk nav je vraag:
  Dikke kans dat het niet alleen behoefte is aan voeding maar ook aan mamma. Dus dat ondervang je niet met kunstvoeding. Wat gebeurt er eigenlijk als je meer tijd laat tussen de voedingen?

  “The truth is, everyone is going to hurt you. You just got to find the ones worth suffering for.” ― Bob Marley
 13. Dat zou heel goed kunnen. Hij is enorm aanhankelijk.
  Meer tijd heb ik wel eens geprobeerd, maar hij heeft qua slapen (overdag) ook niet echt een ritme. Dus grote kans dat hij na een voeding naar bed gaat, 1.5u later weer wakker is en het dan niet gaat redden tot 4u na de vorige voeding. Dan duurt 2,5u wel erg lang en het vaste voedsel is voor hem nu geen vervanging. Als hij echt trek heeft, eet hij dat niet. Hij wil dan perse drinken.
  Hij trekt ook heel duidelijk aan mijn shirt en vliegt er dan op af. Tja dan geef ik dus toe.. :-$
  Misschien heb ik het er zelf in laten sluipen hoor.. Wij hebben nooit echt een ritme gehad. Wel zoveel mogelijk een patroon.
 14. Hoe doet hij het op de groeicurve? Hier ook nooit echt een ritme gehad en altijd op verzoek gevoed. Dat betekent dat er op die leeftijd soms 4 en soms 2 uur tussen zat.
  Als het je echt teveel wordt is wat rekken je enige optie denk ik. Gaat rekken misschien makkelijker als jij niet in de buurt bent?

  “The truth is, everyone is going to hurt you. You just got to find the ones worth suffering for.” ― Bob Marley
 15. Ik heb bij de geboorte van de jongste mijn horloge afgedaan en niet meer om. Ik ben alleen maar gaan kijken naar wat zij wilde/nodig had. Dat werkte voor allebei echt prima.