December 2006 De winterbabies hebben het warm!!!

07-06-2007 21:01 701 berichten
Alle reacties Link kopieren
<img alt="" src="http://i5.photobucket.com/albums/y155/Ainhoa_viva/01Vivatabel.jpg" border="0" />
hahaha, Oef; stiekem weegt Nova ook maar 7 1/2 kilo, maar dat speldje hé.. brak d'r op! ;)



Ik kan me je twijfels helemaal voorstellen, maar ik denk dat je ook moet bedenken dat áls het in 1 keer lukt, Brian al (:P) anderhalf is, en brusje ook veel slaapt. En het zal alleen in de begin periode druk zijn, als ze straks groter zijn, heb je dat al gehad zeg maar.



Ik wil wachten totdat Nova zichzelf wat kan redden omdat ik dan een keizersnede krijg, en als ze een jaar of 2 1/2 is, al wat zelfstandiger is.



Heb haar net sperciebonen met aardappel gegeven en dat vond ze erg lekker.. Zie je wel Nursie; ik kan best koken:D Misschien is ze wel vegetarisch na ons kipdrama..:?  Yora, tips??? hihi!





xx
Alle reacties Link kopieren
Heeeeeee lieve vriendinnetjes!!



Daar is ik weer! :D



We waren eigenlijk van plan om tot zaterdag te blijven, maar we vonden het te koud om veel buiten te zijn. Dus we zijn vanmorgen vertrokken vanuit een leuke camping bij Schoorl en vanmiddag waren we al weer thuis. Het was een hele leuke vakantie, de eerste met ons drietjes. We waren niet eerder in NL op vakantie geweest en het was even spannend hoe het weer zou worden, maar al met al viel het mee. We hebben een aantal gigantische mega-hoosbuien gehad en ook heeft het dinsdag ontzettend gestormd!! :o We hebben meerdere keren tegen elkaar gezegd hoe blij we waren dat we NIET in een tentje zaten zoals we normaal doen. Maar tussen de buien door hebben we ook heerlijke zonnige dagen gehad dus we mogen niet klagen. Alleen als je veel buiten bent dan is 15 graden en een harde wind niet zo lekker, en zeker niet voor Manuel (die ook nog eens flink verkouden is geworden) dus vonden we het beter om maar lekker naar huis te gaan.



Ik heb al een stukje teruggelezen. Niet alles, want dat is echt onbegonnen werk, maar ik zag al wel de foto's en de verhalen van onze mini-meeting. Het was inderdaad heel erg gezellig!!! :D Ik herkende de mama's en de kindjes direct (Joni aan haar gele auto hihi) en het was net of we al jaren vriendinnen waren.

Mette: we hebben GESMULD!!! van dat krentensuikerbrood wat je hebt meegenomen voor ons. Echt superlekker!! En wat lief die foto van Manu en Nova hand in hand... Ik wist niet dat ze stiekem verkering hadden! Hihi...

Joni: Volgens mij ben je nu met vakantie? Dan kan ik je geen prettige vakantie meer wensen, maar ik doe het bij deze toch nog even.

Wat is Boyd een heerlijk rustig mannetje zeg!

Knorretje: Ik was ontzettend verbaasd dat Joeri al zo goed kan zitten!! Echt knap man, wat een snelle is dat zeg!

Weet je wat heel stom was... we hebben vanmiddag eindelijk de wagen omgebouwd en toen kwam ik een klamboe tegen... shit... :$ stom hè?!



Met Manuel ging het hartstikke goed op vakantie, al is er wel heel wat veranderd in de voedingen. Vanaf het moment dat we op opvolgmelk overgingen drinkt hij zijn fles niet meer leeg. Eerst dacht ik dat hij het misschien niet zo lekker vindt, maar hij begint wel erg enthousiast en is na zo'n 100/120 ml helemaal klaar...  Doordat we op vakantie een ander ritme hadden en hij na zijn eerste voeding nog even lekker ging slapen, is zijn schema ook helemaal door de war. Hopelijk komt dat nu we weer thuis zijn weer een beetje terug.

Verder is de bv helemaal gestopt. Ik had graag door willen gaan tot en met deze vakantie (hij kreeg alleen 's morgens nog) maar Manuel dronk steeds zo slecht en op de dag van de meeting wilde hij ineens helemaal niet meer. Ik heb hem toen een fles gegeven en hij dronk ineens 180 ml leeg. Dus hoofdstuk bv afgesloten... beetje jammer, maar ik was toch al van plan om nu te gaan stoppen...

En verder zijn we de afgelopen 4 avonden ook gestopt met de laatste fles van 22u. Juist omdat Manu zo slecht drinkt dacht ik dat hij die laatste fles echt nog nodig had, maar hij was steeds megachago als ik hem daar voor wakker ging maken. En vaak dronk hij niet eens, wilde hij alleen maar lekker door slapen... Dus hebben we geprobeerd hoe het ging en hij slaapt net zo als met de laatste fles: hij wordt nog steeds een keer of 2/3 wakker. 's Morgens als hij rond 7u wakker wordt is hij hartstikke vrolijk en heeft ook niet meer honger dan voorheen.



Dus we zitten nu ongeveer zo:

7u 180 ml




opvolgmelk









10u fruit

12u 150 ml opvolgmelk

15.30u 120 ml opvolgmelk

18u 120 ml opvolgmelk

18.30u groente

19u badje en slapen!



Ik vind het niet zo veel wat hij nu nog aan melk drinkt. Ik ga er vanuit dat het wel meer gaat worden, want blijkbaar heeft hij gewoon niet meer honger en dorst, maar ik vind het wel een beetje rot. Eerst dronk hij veel meer!



Voor de meiden die nog op vakantie gaan met hun apies: ik vond het heel bijzonder om zo lekker veel tijd als gezin door te brengen. Zeker als je zelf ook werkt en nu ieder moment van de dag met je kind mag doorbrengen. Manuel vond alles zo leuk en keek zijn ogen uit bij ieder uitstapje wat we maakten (zelfs naar de suup vond ie leuk!!) Zo geweldig om te zien hoe je kind alles voor het eerst ziet. Ik heb zo geweldig genoten... Ik heb eerlijk gezegd heel weinig foto's gemaakt, want tja... zoveel bijzonders hebben we niet gedaan eigenlijk. Maar een paar leuke foto's zal ik later komen plaatsen. Ik ga eerst even met een lekker glas rosé naar CSI kijken (tja, het is natuurlijk nog vakantie, hè?!)



Voor de mini-meeting-meiden: Willen jullie mij nog wat foto's per mail sturen? Het liefste in hoge kwaliteit zodat ik ze zelf ook kan laten afdrukken. Ik zal mijn foto's ook plaatsen. IK heb er ook 2 waar Mette en Knor zelf op staan, die mail ik wel naar jullie.





Alle reacties Link kopieren
Vergeet ik helemaal nog te melden dat mijn vriendinnetje afgelopen vrijdag is bevallen van een hele mooie zoon!! Zoals bekend was het een stuitbevallling, maar na een kleine 4 uur (van het breken van de vliezen tijdens haar slaap tot de geboorte) was het al gepiept! We zijn gisteren wezen kijken en het is een prachtige baby (en wat is Manuel dan al een grote kerel zeg!) Ik ben helemaal trots op haar dat ze zo'n mooi ventje op de wereld heeft gezet! :)
Heee Tinus:D



Gezellie dat je er weer bent!! Jammer dat jullie nu al thuis zijn, maar ik kan me voorstellen dat het niet echt lekker weer is om de hele dag buiten te bivakkeren. Stonden jullie in Schoorl met meer mensen op een veldje?

Wat leuk dat je vriendin een zoon heeft gekregen (toch leuk voor Manu, een vriendje).

Ik vond onze minimeeting ook erg gezellig!

Lekker he, die Hoornse broeder, ze verkopen ze ook bij de bakker in een krentebolmaat, erg lekker!

Wat bedoel je met die foto's doorsturen in groot formaat, moet ik ze dan aanpassen in een programma ofzo? Ben daar niet echt in thuis zeg maar:$

Dikke kus!
Alle reacties Link kopieren
hey Tinus welkom terug!



Groot gelijk joh om eerder naar huis te gaan. Als het weer niet meewerkt ben je snel klaar zeker als je zo dicht bij huis bent.



Wel balen dat Manu verkouden is geworden. Misschien drinkt hij daarom nu wat minder?



Lekker dat hij hetzelfde slaapt zonder de laatste fles. Brian heeft m echt nog nodig, drinkt m ook altijd helemaal leeg. Ik maar hem nu wel wakker, of eigenlijk, ik geef de fles terwijl hij doorslaapt. Als ik dat niet doe wordt hij om een uur of 3 wakker met honger en daar heb ik echt geen zin meer in hoor. Verder wordt Brian ook nog steeds zo'n 3 x per nacht wakker en waar dat nou door komt geen idee.



Leuk dat je vriendin bevallen is, klinkt als een lekkere snelle bevalling! Ja wat worden onze kinders al groot he?
Alle reacties Link kopieren
Goedenacht dames (of vinden jullie het al ochtend?)



Even ego maar eerst nog: Tinus, welcome back!!



Manlief moest er vandaag een uur eerder uit, heb hem even geholpen met zn koelbox en Lieve uitlaten ect.

Wat denk je?

Roxanne werd wakker van zn gerommel op de badkamer..











Maarrrrr nu moet ik zeggen dat ze gister dr al om 20:00 in lag en dus heeft geslapen tot 4:00

Op het CB gaven ze me dit schema mee:

8:00 fles

10:00 fruit

12:00 fles

16:00 groente

20:00 fles en naar bed.

Maar ja, wat nu? want mevrouw heeft nu dus om 4:00 al een fles van 140ml (toen hoefde ze niet meer) achter dr 'kiezen' ( -------> heeft ze nog niet maar goed:P)

Ik weet echt niet hoe ik het schema nu moet oppakken hoor... nu pas weer om 12:00 een fles is toch te lang lijkt mij??

Ik weet dat ze niet in één keer kan overschakelen maar ik vind dit wel heel lastig hoor...



xxx

Alle reacties Link kopieren
Niemand tips?:(;(

Hè toch, waar zijn jullie allemaal?!:P






:D







*ze slaapt trouwens weer...dat doet ze wel goed na zo'n 'nachtvoeding' *
Alle reacties Link kopieren
Nurse ik wil niet tegen het advies van het CB ingaan hoor maar je geeft nu toch nog 5 flessen normaal gesproken? Dan zou ik persoonlijk eerst maar eens zien dat je op 4 flessen kan komen, zeker ook omdat volgens mij de bijvoeding nog niet zo vlotjes loopt en ze er dus niet bijzonder veel van binnen krijgt. Dan heeft ze natuurlijk nooit genoeg aan 3 flessen, daar kun je pas heen als de bijvoeding goed gaat. Ons schema is nu:



07.00     210 ml water + 7 schepjes

11.30     180 ml water + 6 schepjes

14.30     fruithapje (tijd van het kdv)

16.00     180 ml water + 6 schepjes

18.30     half potje (als het erin gaat)

21.00     180 ml + 6 schepjes + 3 eetlepels pap
Alle reacties Link kopieren
En wat je kan proberen om van die nachtvoeding weer af te komen is gewoon water geven ipv een voeding. (Heb ik gehoord dan). Wellicht dat ze dan ook weer lief gaat slapen. Want voorheen sliep ze ook gewoon door zonder honger te hebben dus waarom zou ze dat nu niet weer kunnen zonder daadwerkelijk een voeding (als je snapt wat ik bedoel hihihihi).
Alle reacties Link kopieren
Goedemorgen...ben ik weer.
Nurse ik wil niet tegen het advies van het CB ingaan hoor maar je geeft nu toch nog 5 flessen normaal gesproken? Dan zou ik persoonlijk eerst maar eens zien dat je op 4 flessen kan komen, zeker ook omdat volgens mij de bijvoeding nog niet zo vlotjes loopt en ze er dus niet bijzonder veel van binnen krijgt. Dan heeft ze natuurlijk nooit genoeg aan 3 flessen, Ow...heb met mn wattenhoofd 1 fles vergeten... ze willen idd dat we naar de 4 flessen gaan daar kun je pas heen als de bijvoeding goed gaat. Ons schema is nu:



07.00     210 ml water 7 schepjes

11.30     180 ml water 6 schepjes

14.30     fruithapje (tijd van het kdv)

16.00     180 ml water 6 schepjes

18.30     half potje (als het erin gaat) Ja, en hier gaat de schoen denk ik dan knellen, want wát als ze de warme maaltijd niet wilt maar toch honger heeft...komt dat nooit voor bij jullie? dan geef je neem ik aan een fles?

21.00     180 ml 6 schepjes 3 eetlepels pap



How! en nu wordt ze wakker!
Alle reacties Link kopieren


Hè schrijf ik het nog niet volledig! Ben dr echt vanaf merk ik wel... dit 'wilt' het CB


08.00     fles

10.00     fruit

12.00     fles

16.00     groente en evt een halve of hele fles

20:00     fles



Maar deze vlieger gaat al niet op.... ze is om 4:00 gevoed en nu is ze pas weer wakker... ben benieuwd ofdat ze honger heeft, zoniet dan kom ik helemaal in de knoei....



xxx

Alle reacties Link kopieren
Zo, heb net de kids naar de oppas gebracht en duik nu nog lekker even mijn bedje in!

Was gisteren 24;00 thuis en vanmorgen 6:30 er uit, moet vanavond de nachtdienst in, dus kan nog wel even een tukkie gebruiken!!



Kom later uitgebreid reageren hoor!



Marloes
Alle reacties Link kopieren
HIhi, de laatste dagen sluit ik of een pagina af, of ik open er 1, dat is makkelijk met terug lezen!



Marloes
Nurse; ik las je eerste bericht en dacht;zijn ze helemaal gek geworden op het cb?? Van soms nog zelfs 6 flessen naar 3???!

Lees ik het bericht daarna, oo oke terug naar 4 dus..



Nu heb je er natuurlijk niets meer aan, maar ik denk dat je als ze 's nachts krijgt, dit kan proberen;



4.00 fles (straks hopelijk rond een uur of 7.30)

9.00/9.30 fruithap + verdund sap of water/thee.

11.00 fles

15.00 fles

16.30/17.00 groeten

19.00 fles voordat ze naar bed gaat.



Misschien kun je dan haar ook wat eerder naar bed brengen, zodat ze 's morgens ook wat eerder wakker is en zo rond 7.00 haar fles krijgt, dan heb je 's avonds lekker de tijd met z'n tweeen en heeft Roxanne een lekker schema.



Ik zou persoonlijk wel fruit 's morgens geven en de groenten in de namiddag, anders heb je én fruit én groenten 's middags en niets 's morgens. Want als je dan naar het broodje toe gaat en de fles van 11.00 dus naar 13.00 opschuift dan heeft ze 's morgens ook wat te eten rond een uur of 9.00 9.30.

Beetje vaag verhaal, snap je het wel?



Ik ga me zo douchen en aankleden. Tris komt om 12.30 thuis. Dan brengen we Nova naar m'n moeder en gaan naar Schevenigen. Vanavond naar de musical Tarzan. Heb er zin in!!!



O ja, Noof drinkt uit een tuitbeker (zo'n aventopzettuit) ! Grappig gezicht hoor! Ze heeft nog wel een onwijze natte bef ;) na het drinken maar het gaat al beter!



xx
Alle reacties Link kopieren
Hallo alemaal!



Ik zal eerst eens ons schema neerplempen, werkt hier super!

Moet nu wel even snel snel snel want de fles staat op het vuur warm te worden!



07.00 uur live borstvoeding en anders 180 ml borstvoeding uit fles

10:00 uur fruit

11:30 uur 180 ml borstvoeding uit fles

vanaf 12:00/12:30 uur ongeveer slapen, op kinderdagverblijf meestal 2 uurtjes, thuis meestal maar 1 uurtje

15:30 uur 180 borstvoeding uit fles

18:30/19:00 uur groenten en yogolino

19:00/19:30 uur naar bed



fles is klaar! tot later!
Verwacht niet teveel, dan krijg je niet te weinig.
Alle reacties Link kopieren
Bedankt voor het meelezen en het heer neerzetten van jullie schema's dames!

Ik ben voor mn gevoel zo gruwelijk aan het rommelen vandaag!:D

Tot nu toe:

4:00 fles (half op)

9:00 fles (half op)

11:00 fruit (nog niet eens voor de helft op)

11:30 naar bed, maar ze slaapt nog niet...



Vind het van 4:00 tot 11:00 zo ontzettend lang zonder fles, zeker omdat ze dr fruit nog niet wilt... maarja, 's nachts kan ze ook zoveel uur zonder voeding maar dan heeft ze denk ik geen tijd/ besef om 'na te denken' dat ze honger heeft






:P





Ik vind het nog een beetje lastig om een ritme te vinden... misschien 's nachts idd water, diksap oid geven als ze wakker wordt..

We prusten wel wat aan en dan zal het vast een keer goed komen zou t niet?:)

*al betwijfel ik het af en toe ofdat ze uberhaubt ooit leert eten als ik zie hoe ze walgde van die bananenprut*



Ow maar wacht! gisteren heeft ze wel wat gegeten van een stoofpotje! (kant en klaar)

Goed hoor!:D



Verder is ze zo druk met draaien enzo maar ze kan dr draai nog niet vinden:P

Om de haverklap draait ze naar dr buik en wordt dan pissed.



Nou, jullie lezen wel dat we onze gebruiksaanwijzing druk aan het bijstellen zijn hè?!:D



sorry voor wederom een giga stuk ego...:$

Alle reacties Link kopieren
He Nurse dat flessen laten staan dat herken ik wel! Weet je nog dat ik mij zo druk maakte over Davina dat ze zo weinig dronk? Wij zijn toen dus ook maar overgeschakeld naar 4 flessen en na een week ofzo zat er weer een strak ritme in zoals normaal bij ons. Dus misschien geeft Roxanne nu gewoon zelf aan dat ze klaar is voor 4 flessen net als Davina deed. En zolang ze 50 ml per kg gewicht binnen krijgt op een dag is het goed hoor dan hoef je je geen zorgen te maken en je kan altijd wat water of zo tussendoor aanbieden als je bang bent dat ze misschien dorst heeft. Ik heb Davina toen maar even dr gang laten gaan en zelf laten bepalen wanneer ze dronk enzo en toen uiteindelijk kwamen weer in een net schemaatje terecht. Veel succes ermee!
Alle reacties Link kopieren
He Nurse dat flessen laten staan dat herken ik wel! Weet je nog dat ik mij zo druk maakte over Davina dat ze zo weinig dronk? ja, kan me nog herinneren...Wij zijn toen dus ook maar overgeschakeld naar 4 flessen en na een week ofzo zat er weer een strak ritme in zoals normaal bij ons. Dus misschien geeft Roxanne nu gewoon zelf aan dat ze klaar is voor 4 flessen net als Davina deed. En zolang ze 50 ml per kg gewicht binnen krijgt op een dag eens even tellen:$ is het goed hoor dan hoef je je geen zorgen te maken en je kan altijd wat water of zo tussendoor aanbieden als je bang bent dat ze misschien dorst heeft. Ik heb Davina toen maar even dr gang laten gaan gewoon laten rommelen? Hoe wist je dan dat ze bijv. moe was zonder honger of andersom? en zelf laten bepalen wanneer ze dronk enzo en toen uiteindelijk kwamen weer in een net schemaatje terecht. Veel succes ermee!
Dankjewel meid!:)*;



Ze is trouwens weer wakker en ligt zichzelf te entertainen in bed.



Ik ben dr inmiddels achter wat ik denk ik moeilijk vind...

Dr naar bed brengen zonder dr van te voren een lekkere warme volle fles naar binnen te laten werken:$

Gewoon zo van :'' Ben je moe, hoppa! naar bed dan''

Ben steeds aan het kijken zo van:

''Nee, nog even wachten want straks moet je eerst nog een fles anders komen we niet uit met het schema''

, of juist andersom, als ze wakker is en het is tijd voor een fles, en ze geeft niet echt honger aan dan ben ik toch geneigd een fles aan te bieden...



oh, ze gooit dr speen uit bed zo te horen... zal zo eens gaan kijken...



xxx
Alle reacties Link kopieren
Vannacht een ***nacht gehad. Ian vijf keer wakker en Max ook vijf keer wakker. Mamma dus tien (!!!!!) keer uit bed. Die *****pokken. Nu dus moe en chagerijnig. De heren hebben zes weken vakantie vanaf nu. Nu hopen dat alles snel beter is en ik weer wat energie krijg. En het weer mag wel iets verbeteren. Zes weken regen trek ik echt niet. Zucht, sorry voor het geklaag.



Schema doen we hier niet aan. Max krijgt ergens rond half zeven, zeven uur de eerste fles en ergens tussen tien en elf de laatste (droomvoeding). Tussendoor meestal twee of drie flessen, fruit en potje avondeten. Nu wat meer sap, want hij heeft koorts en keelpijn. Gewoon doen wat goed voelt werkt denk ik het beste.
Alle reacties Link kopieren


Blindje:



Succes dr mee meis! vervelend hoor!

Enne, zo te lezen zit Max aan de 4 (soms 5) voedingen?!

Netjes toch?



Ik wil toch wel graag streven naar een soort van schema... is ook fijner voor mij om dingen te plannen..





Groetjes!
Alle reacties Link kopieren
Zo, ben weer wakker, kids zijn weer thuis (Amber ligt op bed en Justin zit voor de tv), Dus ik kan wel even reageren zoals beloofd:



Mette, Zal inderdaad wel wennen zijn voor haar dat ze weer een armpje heeft!

Wat een reus, maar waarom mocht ze alles aanhouden met wegen?

Justin heeft dus ook een lui oog en is wel belangrijk om er wat aan te doen hoor, want het schijnt dus te kunnen dat het oog op een gegevenmoment anders helemaal uitgeschakeld wordt.

Wij zijn nu vanaf begin november pleisters aan het plakken en hij is al een heel eind verbeterd, we moeten nu tot september nog 1 uur per dag plakken en dan is hij er waarschijnlijk van af en hoeft hij waarschijnlijk ook geen brilletje!

gezellige avond!!!!!



Nurse, zo dat is inderdaad een reusje!

Ik probeer altijd wel een paar hapjes en als ze het echt niks vind probeer ik het de volgende dag weer en soms een dag later weer.



Maincoon, fijn dat je je baan wel kan jouden, maar ik hoop dat het een beetje gaat werken in een verkleinde vorm!

Fijn dat je stuitje weer recht staat, nu hopen dat hij ook recht blijft!!



Indian Rose, Fijn dat Stijn ook weer helemaal goed gekeurd is!



oef, staafmixer is een groot succes, wordt echt glad!

Wat schattig dat je vent zo zijn best had gedaan op de smaakjes, maar dan de verkeerde maand mee neemt!

Is misschien wel lachen die baby mp3's!

Zal inderdaad wel weer spannend zijn om de condooms aan de kant te schuiven!



Tinus welkom terug!!!

Fijn dat het zo goed bevallen is, alleen jammer dat het weer niet super was....

Wat leuk dat je vriendin nu ook bevallen is en dat het ook een ventje is! Lekker snel zeg!



Blindje, balen zeg zulke nachten ik hoop dat ze snel opknappen!

En het weer ook, want 6 weken dit wer zit je inderdaad niet op te wachten!



Ons schema is ongeveer:



7:15 fles 210 water + 6 scheppen

in de loop van de ochtend een keer wat fruit.

12:15 weer fles

16:00-16:30 fles

17:30 groente

19:30 fles met pap.



Als ze wel rond 5:30 wakker is doe ik dan en rond 8:30 2 kleinere flesjes.



Marloes





Alle reacties Link kopieren
Zo, daar ben ik weer. Joeri ligt lekker in bed en volgens mij is hij wel weer aan slapen toe!

Ik was trouwens niet volledig met ons schema, dus komt ie nog een keer:



07.00 uur borstvoeding dus (live of in fles)

dan terug naar bed, meestal slaapt hij dan nog tot 09.00 uur of 09:30 uur.

10:00 uur fruithapje

soms klein slaapje van half uurtje, niet altijd

11:30 uur weer borstvoeding, dan in fles

rond 12.00 uur slapen, op kinderdagverblijf 2 uurtjes meestal, thuis maar 1 uurtje

dan rond 14.00 uur of 15.00 uur (ligt eraan hoe laat hij wakker is) een rijstewafeltje of startkoekje met flesje warm water (diksap lust Joeri niet, alleen warm water)

15:30 uur borstvoeding in fles

klein slaapje van max 45 minuten, anders slaapt hij savonds niet makkelijk in

18:30 /19:00 uur groenten en aansluitend yogolino (soort yoghurt) of als toetje danoontje start maar dan wel 2! (zijn zo klein en Joeri is formaat yogolino gewend, dat komt neer op 2 danoontje start...)

en dan half uur na het eten slapen wat meneer meestal binnen een half uur doet...



bad of douche doen we niet elke dag, maar als we dat doen meestal of n de voeding van 07.00 uur of na de voeding van 18:30/19:00 uur...

doen we meestal om de dag of om de twee dagen (sochtends wassen we Joeri met een vochtige washand van zwitsal)



*even bij Joeri kijken, hij is nog wakkker*



Zo, hij had dus een pepobroek, en dat in een schone luier die hij net 5 minuutjes aanhad....ik had het kunnen weten,d at doet hij vaak als hij een schone luier aanheeft! Nouja, verschoond en ligt weer in bed... Ben benieuwd of hij nu dan wel gaat slapen in plaats van zijn hele bed door te rollen....:?



Zo... en nu eens kijken of ik kan gaan reageren!

Ik begin met gisterochtend anders ben ik weer zo lang bezig en ik moet nog wel wat meer dingen doen vandaag!



Blindje

zal wel een leuk bos zijn bij jullie met al die paddestoelen!:P

Sterkte in ieder geval en beterschap nog aan de zieken daar bij jou!

Max is toch wel de zwaarste! Hahahaha!

Jeeminee, 10 keer uit bed, tsja das balen! Sterkte!



Indian Rose

ik heb dit keer geen weekend, ik heb vandaag vrij maar ga morgen alweer 1 nacht werken... Dan zondag uitlaapdag en maandag een middagdienst. (Joeri moet sochtends naar het consultatiebureau)

Dinsdag dagdienst, woensdag een soort sportdag met toetsen en dergelijke, donderdag een dagdienst, vrijdag vrij zaterdag vrij en dan zondag en maandag weer een ochtend...(en zo gaan we maar door en door en door)Ik heb pas 26 27 en 28 juli lekker echt 3 daagjes vrij! ik ben wel eerder 2 daagjes vrij achter elkaar maar 3 is wel lekker hoor!

Af en toe baal ik wel eens dat ik geen 9 to 5 werk heb maar ach, wat ik doe is ook wel weer heel erg leuk werk, en die onregelmatigheid is soms juist wel erg lekker, maar niet altijd!

Hoe was het oppassen gegaan op de kids van je zus? Leuk hoor! Wij hadden laatst mijn nichtje van 13 te logeren, dat is gewoon bijna geen kind meer!:o Echt een dame al!

Zo, Stijn is dus ook weer goed gegroeid! Fijn! Altijd leuk om te horen als je kindje het goed doet vinnik!



Marloes

lekker uitgeslapen dus! Wil ik ook wel weer een keer! (mag niet klagen, heb zondag uit moegen slapen, alleen lijkt alweer zoooo lang geleden!)

Trusten!!! Lekker even slapen!



Nurse

jullie hebben een hongerlapje! :PWas het echt honger Nursie? Wat wij bij Joeri deden toen we net afgestapt waren van de nachtvoeding (of was het nou van de laatste voeding, dat weet ik niet meer) en hij werd wakker gaven wij hem een flesje water wat slokjes, en sliep hij gewoon verder. Tis bij elk kind anders natuurlijk. Joeri heeft de afgelopen nachten dat hij ineens huilt, en dan blijkt dat hij op zijn vinger heeft gebeten (en dat zonder tandjes, kan wat worden als hij dat mèt tandjes gaat doen!:?) Wat we dan doen is zijn speen in zijn mond stoppen ook al halen we die normaal gesproken juist uit zijn mond als hij slaapt.

Zo, Rox is goed gegroeid! Hahaha! Nou, wij moeten maandag dus ik ben benieuwd!

Je vroeg hoelang doorgaan met fruit en of goenten geven... Tsja Joeri is heel makkelijk. Ik heb wel gemerkt dat hij niet te moe moet zijn anders lukt het niet. Hij krijgt nu een heel potje fruit (zo'n kleintje) en een heel potje groenten (zo'n grote). In het begin deden we alleen zo''n klein potje groenten geven en dan erachteraan meteen aanvullen met melk. Als hij een half klein potje at dan kreeg Joeri ongeveer 120 a 150 ml melk erachteraan. Als hij een heel klein potje at iets van 90 ml en vervolgens at hij een heel groot potje op en gaven we eerst nog een heel kein beetje melk maar dat was maar 1 of 2 dagen daarna gaven we yogolino erachteraan.als het potje op was en was dat een volleige voeding (groot potje en yogolino erachteraan dus)

Joeri draait zich de laatste tijd ook continu naar zijn buik om in zijn bedje en valt dan zo in slaap. Tsja, echt happy ben ik er niet mee want hij kan zichzelf om de een of andere reden niet meer terugdraaien. Hij kon het wel maar is het kennelijk weer vergeten hoe, dus als wij savonds gaan slapen draai ik hem meestal weer naar zijn rug of op zijn zij (is niet zo van de rugslaap, meer buik en zij) maar als ik hem sochtends kom halen ligt hij meetsal toch weer op zijn buikkie... Voor hij inslaapt wordt hij meestal ook erg kwaad dat hij op zijn buik ligt, kennelijk omdat hij dan niet meer weet hoe terug te draaien, maar de laatste tijd geef ik dan gewoon zijn speentje weer, aai over zijn bol en laat ik hem gewoon op zijn buikkie liggen en is hij meestal zo vertrokken...

Wij houden hier toch wel strak aan het schema, we moeten wel juist omdat wij onregelmatig werken enzo. We wijken hooguit een half uur ervan af. Vanmorgen wwas meneer om 11.00 uur al moe en heb ik lekker met hem op de bank even geknuffeld tot 11:15 uur en toen heb ik zijn flesje verwarmd en gegeven en na het eten naar bedje en nu 13.40 uur slaapt hij nog! (was dus wel even tussendoor wakker maar heb hem toch laten liggen en sliep dus weer in)



*Joeri is alweer wakker (12.40 uur) maar hij blijft mooi nog maar even liggen! Ben nog niet klaar met klusjes! Heb wel al afgewassen, maar moet zo nog kolven en dat gaat beter als hij nog in zijn bedje ligt!)*



Mette

lekker dat Noof niet meer ingepakt door het leven moet! Ze is weer vrij, vrij VRIJ! *dit moet zingend gelezen worden*:P

Jee Mette, zal voor jullie ook wel weer wennen zijn en natuurlijk voor Nova ook. Dikke knuf!

Ik moet trouwens eerlijk bekkennen dat we Joeri bijna nooit iets vers geven, de potjes zijn hier wel heel erg makkelijk.....voel me bijna slecht!

en de dingen apart geven is toch niets mis mee? Je hebt zelfs van die potjes waar de dingen aprt in zitten, even denken hoe die potjes ook alweer heten, Joeri heeft gisteren ham en tomaat gehad wat in zo'n apart potje zat. Vond Joeri ook erg lekker!

Ohja, fijnproevertje heet dat van het merk .

Ik moet eerlijk zeggen dat ik kip niet zo snel zal geven vers, want een neefje van mij (bijna 2 jaar) is er bijna in gestikt doordat hij zo lang aan het kauwen was erop dat het weer samengeklontert was...hij liep al blauw aan....echt eng!

Zo, Noof is groot!!! Hahaha! Komtdoor die lekkere spekbeentjes!!! Ach, als ze weer wat meer gaat bewegen zal dat vanzelf minder worden, maakt nu nog niet uit(en later ook niet hoor vinnik), ze ziet er heerlijk uit!!Enneh, gewicht komt inderdaad door het speldje, zul je zien als je haar de volgende keer weegt ZONDER speldje!:P

Hahaha! Je zus heeft humor! Vind hem wwel goed, leidt inderdaad dan wel af! Hihihi!

Veel plezier vanaaf! Tarzan lijkt me ontzettend leuk om te zien!!! Geniet er lekker van met zijn tweetjes, even alle spanningen van afgelopen tijd achter jullie laten!!!





Mainecoon

gelukkig hoef je je dus over je baan geen zogen te maken, dat scheelt weer! En een hele hele HELE dikke knuffel voor jou, want ik vind dat je het echt heel goed doet met alles omgaan enzo! Echt super ondanks alle tegenslagen! En vanaf nu gaat het alleen maar beter worden! Zo!

Joeri had dat ook hoor, zodra er een stukje ergens inzat deed meneer moeilijk (was vooral met fruithap als ik dat zelf maakte) Zodra het goed gepureerd was was er niets meer aan de hand! En ik heb nog geen zelfklaargemaakte groenten geprobeerd, maar potjes gaan hier super! Ik kan beter opschrijven welke Joeri niet lekker vind en volgens mij zijn die met 1 hand te tellen! Ik heb wel gemerkt dat potjes met aardappel over het algemeen iets minder lekker worden gevonden als andere potjes (met rijst of vegetarisch) Vriendlief is aardappelgek en verklaart mij voor gek, die denkt dat ik het WIL zien dat Joeri niet zo gek is op aardappel! Hahaha!

Jeeminee, nu weer je stuitje rechtgezet....gelukkig deed het niet zoveel pijn als de eerste keer! NOG een knuffel voor jou!!!

*gaat een open knuffellijn aanvragen voor mainecoon om continu te kunnen knuffelen indien nodig*

Enneh, ik vind die Magnum ook heul erg lekker! (alleen een klein beetje te groot, ik zou hem het liefst in de helft hebben)



Oef

bruine bonen met appeltjes is hier ook een hit! En de visrisotto! Joeri smult

dan echt! Voor fuit maakt het hier geloof ik echt niet uit, hij vind al het fruit lekker! We hebben frutapura, potjes van olvarit, potjes van Zonnatura, compote van Bledina, alles gaat er hier super in qua fruit!

Toen ik nog fruithapje zelf maakte ging het gladmaken super met de staafmixer! Echt een aanrader voor als je zelf dingen wil maken/maakt!

Ook lekker voor als jezelf een sapje wilt maken voor jezelf, ik ben helemaal gek van sinaasappel met banaan! (kun je ook bij de V&D halen in het restaurant, ik maak het al jaren zelf!)

Joeri is hier trouwens ook al een tijdje van slag door die tandjes! Bah, van mij mag er nu toch eindelijk wel wat doorkomen, hij kauwt op ALLES!

Ook in zijn slaap op zijn eigen vingertjes en dan wordt hij huilend wakker omdat hij ZO hard bijt dat het pijn doet!

Het maakt niet ui hoor dat Brian nog een laatste voeding heeft. Als hij er aan toe is om het te laten vallen geeft hij dat zelf wel aan. Er zijn zelfs kindjes van deze leeftijd die nog in de nacht komen, het gaat hier super met onze kindjes, volgens mij komt er geeneen meer in de nacht nog toch? (behalve Roxanne vannacht)



Over ongesteld worden/zijn

Ik had volgens mijn berekeing al een week geleden ongesteld moeten worden, maar ben het niet geworden. Kan het zijn dat het door de borstvoeding nog steeds onregelmatig kan komen? Ik heb eigenlijk voor ik zwanger werd al jaren de pil geslikt en was na 1 keer ongesteld worden zwanger dus ik weet dat allemaal niet meer. Ben ook weer van plan na de borstvoeding meteen weer aan de pil te gaan! En nee, ik kan niet zwanger zijn, we doen het netjes MET condoom!

Wij willen hier vooralsnog echt nog niet aan een tweede beginnen!

Maar is er hier iemand die hetzelfde heeft als ik? Ik werd vroegâh echt heel regelmatig ongesteld en die ene keer voor het zwanger worden ook...



Tinus!

Je bent weer terug!!! Tis ook ECHT NIET de periode voor een vakantie in eigen land zo! Bah, dat koude weer, het lijkt wel weer herfst!

Balen dat Manu nu weer verkouden is, kan ook bijna niet anders met dit weer! Joeri zit nu trouwens alweer NOG beter, hij herstelt zich nu al als hij bijna dreigt om te vallen!

Hahaha! Toch de klamboe gevonden? Nou ja, je kunt de wagen nu toch nog gebruiken af en toe? Misschien als het weer mooi weer is dat hij dan nog in de wagen past zonder dekentjes en weinig kleding aan? Ik prop meneer er nog steeds in hoor, lekker makkelijk nog steeds!

Fijn dat Manu nu ook vanaf 19.00 uur gaat slapen, heb je zelf toch weer meer aan je avond! lekker hoor!

Ik zal je de foto's binnenkort mailen1 Zal wel per meerdere mails gaan, anders verstuurt hij ze niet!

Ik zal ook mijn thuismail meemailen (ohnee, dat zie je dan vanzelf wel, ik stuur ze vanaf thuis.... duhuh!):P

Jammer van de borstvoeding, maar goed, je wilde toch al stoppen dus...

Gefeliciteerd met je dinnetje! Toppie binnen 4 uur! En leuk dat het ook een ventje is en niet zo veel schelt met Manu!



Zo, ik ben nu eindelijk klaaar met reageren!

Ik ga nu meteen maar posten en dan even een foto posten ook!
Verwacht niet teveel, dan krijg je niet te weinig.
Alle reacties Link kopieren
Is Joeri de enige die al een volledige groentenvoeding krijgt??????? Hij krijgt het echt al als vervanging....is dat wel al de bedoeling vraag ik me nu af?
Verwacht niet teveel, dan krijg je niet te weinig.
Alle reacties Link kopieren
Meneer is wakker! Even snel fotootjes posten:





Zo lag hij net te slapen:
Verwacht niet teveel, dan krijg je niet te weinig.
Alle reacties Link kopieren
Nou heb ik weer een keer de tijd om te posten, maar waar zijn jullie dan????????? Toch niet buiten op een dag als vandaag???
Verwacht niet teveel, dan krijg je niet te weinig.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven