Dochter van 11 jaar..

05-11-2014 09:55 82 berichten
Alle reacties Link kopieren
Mijn dochter van 11 jaar zit niet zo lekker in haar vel. Ze is heel gevoelig en onzeker. Nu draagt ze het liefste stoere kleding wat ik verder prima vind. We winkelen samen en zij beslist uiteindelijk. Nu krijgt ze de laatste tijd behoorlijk veel puistjes en heeft ze enorme stemmingswisselingen. Voor die puistjes heb ik clearasil gekocht en een bijbehorende camouflagestift. Ze wil het echter niet gebruiken. Ze wil het liefste gewoon niks aan haar uiterlijk doen. Ze loopt het liefste in oude, grijze kleding en haar haar draagt ze het liefste in een staartje. Als ik het toe laat wordt ze gewoon uit gelachen door klasgenoten. En geloof me, dat gebeurt ook weleens helaas. Al jaren ben ik bezig met haar er uit te komen zodat ze er in ieder geval toonbaar uitziet. Nu heb ik deze week een conflict gehad met haar over die camouflagestift. Zij noemt het make up en daar wil ze niks mee te maken hebben. Pff, wat te doen zodat ze er in ieder geval goed uit ziet.
Alle reacties Link kopieren
Als ik dit zo lees wil jij graag dat het goed met je dochter gaat. Ik denk alleen dat je aanpak averechts werkt. Je elfjarige aan de make up dwingen zal haar niet helpen. Zij accepteert zichzelf zoals ze is, denk dat jij dat ook moet doen, dat is de beste support die ze kan krijgen.
Alle reacties Link kopieren
Camouflagestift had ik toen ik 11 was ook niets van moeten weten hoor!



Laat haar lekker, zoals je al schrijft ze zit niet lekker in haar vel. Dat komt vanzelf wel weer goed hoor. Help haar erbij zichzelf te ontdekken en te houden van zichzelf zoals ze is.
Alle reacties Link kopieren
Klinkt als een meid die al heel goed weet wat ze wil. Zij is daar tevreden mee, jij dus duidelijk niet. Misschien haar toch gewoon in haar eigen waarde laten?
Iedereen wil oud worden, maar niemand wil het zijn.
Alle reacties Link kopieren
De omgeving geeft signalen af dat ze niet goed genoeg is, maar jij doet dat op deze manier net zo goed.
Alle reacties Link kopieren
Zo te lezen heeft jouw dochter nergens last van, dus waarom maak jij er zo'n probleem van? Laat haar lekker zichzelf zijn. Het komt wel goed met haar. Misschien is het een beter idee om met haar te praten over haar onzekerheid en over het uitlachen en haar gevoelens daarbij. Projecteer jouw gevoelens niet op haar, want dat kan haar nog onzekerder maken.
Alle reacties Link kopieren
Waarom wil jij je dochter zo graag een complex aanpraten? Je bent niet goed genoeg zoals je bent je moet een camouflage stift aan de gang. Door het afdekken van de huid worden die puistjes alleen maar erger. Puistjes zijn niets om je voor te schamen. Daar hoef je zeker geen camouflage stift voor te gebruiken als ze niet wil.
Alle reacties Link kopieren
" Al jaren ben ik bezig met haar er uit te komen zodat ze er in ieder geval toonbaar uitziet."



Daar is ze waarschijnlijk helemaal klaar mee.
Ouwe tang, verveel je je soms? Zoek eens een andere hobby dan mensen op dit forum af te zeiken, graftak!
Alle reacties Link kopieren
Ik snap nu als moeder heel goed je gevoel, maar als kind was ik precies zo als je dochter.



Ik zou zorgen dat de clearasil binnen bereik ligt en er dan verder niets meer over zeggen. Als je elf bent mag je zelf beslissen wat je aantrekt en op je gezicht smeert, binnen enige grenzen natuurlijk.



Hoe komt het slecht in haar vel zitten? Kun je daar wat mee doen op een positieve manier?
Het is zoals het is
Alle reacties Link kopieren
Je wilt je dochter behoeden voor eventuele pesterijen, maar zoals jij haar omschrijft, redt ze zich voorlopig wel.

Ik zou zeggen, laat haar.
Because when you stop and look around this life is pretty amazing.
Waarom hecht jij zoveel waarde aan haar uiterlijk? Het enige wat je daarmee bereikt is dat ze nog onzekerder wordt, want ze is pas iets waard als ze er goed uit ziet. Hoe verpest ik het zelfbeeld van mijn dochter in 5 stappen?
Alle reacties Link kopieren
Ik ga al jaren mee met wat zij wil. Maar een beetje sturing in de manier waarop zij haar gezicht verzorgt mag toch wel als moeder naar een 11 jarige toe. Hiernaast betreft het een verzorgende stift van Clearasil die ook een anti-bacteriele werking heeft (moet natuurlijk nog blijken hoor)

Waar ligt de grens vraag ik me af? Als ik het toe laat loopt ze in kapotte schoenen midden in de winter.
Alle reacties Link kopieren
Hallo



Puistjes horen bij pubertijd.

Je kan er veel geld/tijd aan uit geven of gewoon later groeien, ze gaan op latere leeftijd weg. Die stemmingswisselingen zullen mogelijk hiermee te maken hebben.

Geef ze de middelen om puistjes te bestrijden, maar laat haar zelf beslissen of ze deze ook daadwerkelijk smeert.
Leef zoals je bent
Alle reacties Link kopieren
Je gaat op je elfde toch ook geen camouflagestift gebruiken? Juist fijn en normaal dat de puberale schaamte dan nog niet toegeslagen heeft, en je gaat toch niet zo jong al cosmetische rommel (camouflagestift) gebruiken op je huid?
Alle reacties Link kopieren
Wordt jij er minder of slechter van wanneer ze haar ding doet ?

Wordt zij er minder of slechter van wanneer ze haar ding doet ?



Zo nee, lekker laten gaan.

Ik heb er hier ook zo één in huis.

Het enige irritante waar ik tegen aan loop is dat ze pertinent weigert om één enkel jurkje of rokje te kopen voor bijzondere gelegenheden. Denk hierbij aan trouwerijen of diploma uitreikingen.



Maar goed, ook daarin kan ik haar, ook al gezien haar leeftijd, niet dwingen. Dus laat haar lekker zichzelf zijn. Ik kan haar er hooguit op wijzen dat ze behoorlijk uit de toon valt.

Het contact met haar moeder is volledig verbroken omdat moeders van mening was dat ze haar volwassen dochter(s) nog compleet alles voor kon schrijven. En dan bedoel ik werkelijk echt alles.
Niet geschoten is altijd mis
Alle reacties Link kopieren
Ik begrijp het wel, je wil gewoon dat ze er leuk uitziet, omdat dat veel dingen makkelijker maakt.

Misschien niet goed, maar ja.

Nu is die beginnende puberteit echt wel een periode waarop meiden meestal niet op hun mooist zijn.

Als klein meisje staat alles leuk en is hun haar nooit vet.
het is hier binnen beter dan buiten
Alle reacties Link kopieren
Laat die clearasil even, ik begrijp dat ze het liefst oude kleding draagt die eigenlijk al stuk is? Is dat al langer zo? Weet je wat er achter zit? Zit ze erg in de put of is het meer een tijdelijk niet helemaal happy zijn?
Het is zoals het is
Alle reacties Link kopieren
En waar wordt ze dan mee gepest; met haar haar, of met haar stoere kleding, of om de kleur grijs of omdat ze puistjes heeft?
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Alle reacties Link kopieren
Het is mijn ervaring dat moeders die erg op verzorging en uiterlijk zijn gericht vaak dochters krijgen die zich afzetten en zich het uiterlijk van een giga pot aanmeten om moeders het signaal te geven: Laat me zijn wie ik ben. Je had je dochter lekker moeten laten gaan. Ik liep er vroeger bij als een vogelverschrikker met superkort haar en wilde nooit iets toonbaars aan. Mijn ouders boeide het niet, al wees mijn vader soms wel hoopvol naar een jurkje en lakschoentjes in een etalage. Later kwam het "goed", al hijs ik me nog steeds niet in oncomfortabele kleding.



Verder: Clearasil is troep en helpt niet. Geef haar goed voedsel en eis een mate van hygiene en laat haar verder dragen wat ze wil. Als ze hulp wil voor de pukkels ga je meteen naar een goede schoonheidsspecialiste.
Alle reacties Link kopieren
In plaats van het ondersteunen van de weerbaarheid van je dochter, probeer je haar zich te laten aanpassen aan de omgeving.



Jij plaatst jezelf daarmee in de buitenwereld van je kind. Dat kan.

Maar een kind heeft ook behoefte aan een stukje wereld waarin het zichzelf kan zijn zonder al die sociale druk. Ze moet een heel stuk van haar identiteit nog opbouwen, daar is zelfvertrouwen voor nodig. Zelfvertrouwen krijg je mede door steun en acceptatie ondanks fouten, lelijkheid en pubergedrag.
Vroeger toen de zee nog schoon was en seks vies....
Alle reacties Link kopieren
Ik ben helemaal voor zichzelf laten zijn, maar als het een teken is van diep ongelukkig zijn dan zou ik daar wel wat mee doen. Richt je dan niet op de kleding enzo, maar op de rest van haar leven. Heeft ze aansluiting bij leeftijdgenoten?
Het is zoals het is
Alle reacties Link kopieren
Ik heb ook zo'n nichtje, en die moeder die wist het altijd beter. Ze mocht dit niet aan, moest perse dat.

Mocht geen jongenstrui aan, mocht geen oude schoenen, ze werd er altijd doodongelukkig van.

En je zou zeggen, als een kind ouder wordt, laat de moeder het meer los... maar het tegendeel was waar, die moeder wilde het liefst alles bepalen.



Op het moment heeft mijn tante al zeker drie jaar ( mijn nichtje is nu 21 ) niets meer gehoord van haar dochter.

( enig kind overigens ) toen ze 18 was is ze het huis uit gevlucht,

Nou ik begrijp het wel.

Verstikkend daar was het.
Jouw "toonbaar" is blijkbaar niet haar toonbaar.

Clearasil is overigens rommel en die camouflagestift zal die puistjes waarschijnlijk nog verergeren. Bovendien, wat is er zo verschrikkelijk aan puistjes? Bijna iedereen heeft een puistenperiode.



Echt kapotte schoenen zou wat mij betreft een no-go zijn, maar laat haar dan zelf haar schoenen(en kleding) uitzoeken. Als zij zich lekker voelt in bepaalde kleding zou ik daar aan tegemoet komen.

Jij geeft haar nu het signaal dat jij haar ook al niet goed genoeg vindt, niet erg fijn, toch?
Alle reacties Link kopieren
Eens met youk
Alle reacties Link kopieren
quote:poldep schreef op 05 november 2014 @ 10:06:

Ik ga al jaren mee met wat zij wil. Maar een beetje sturing in de manier waarop zij haar gezicht verzorgt mag toch wel als moeder naar een 11 jarige toe. Hiernaast betreft het een verzorgende stift van Clearasil die ook een anti-bacteriele werking heeft (moet natuurlijk nog blijken hoor)

Waar ligt de grens vraag ik me af? Als ik het toe laat loopt ze in kapotte schoenen midden in de winter.Lastig is dat. Je wilt natuurlijk niet dat ze in kapotte schoenen loopt. En verzorging is ook belangrijk. Alleen, gaat het hier om jeugdpuistjes, die er ook gewoon bij horen op die leeftijd. Nu komt het over alsof jij haar niet goed genoeg vindt met die puistjes, dat het normaal is om uitgelachen te worden vanwege die puistjes en dat ze dus dan maar aan de gang moet met camouflage en clearasil, wat echt die puistjes niet tegenhoudt, weet ik uit ervaring. Je kind is goed met pukkels en al. Ze hoeft zich niet te schamen en dat zou jouw boodschap ook moeten zijn.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven