Eind 2006, begin 2007: Ukjes met ronde buikjes en mamma´s met flubberbuikjes!!!

21-03-2007 21:47 701 berichten
Alle reacties Link kopieren
<img alt="" src="http://i131.photobucket.com/albums/p306/Viva0607/vivatabel.jpg" border="0" />
<br />
Alle reacties Link kopieren
@niniane, ik moet zeggen dat ik het niet herken. Pas goed op jezelf en neem dan in het weekend gewoon lekker de tijd om uit te rusten. De toekomst komt gewoon en jullie voeden met liefde een kind op.
Alle reacties Link kopieren
He Niniane, klinkt alsof je er een beetje doorheen zit. Toch een stapje terug nemen liefje. Zou je wat minder kunnen werken. Zouden jullie dat financieel redden en zou je werk dat accepteren? Meest belangrijk ben jij, N-man en jullie kleintje. Maar het meeste jij, want als jij niet lekker in je velletje zit, dan is je man niet happy en nou ja, je kleintje zal er niets van merken want die krijgt toch lekker 100% mama liefde!
Alle reacties Link kopieren
Niniane: *;



volgens mij zijn die gevoelens heel nirmaal of wij zijn beiden gek want herken het helemaal!



komt allemaal goed, misschien wat gas terugnemen zoals bloempje al zei, in ieder geval even wat tijd voor jezelf nemen, lekkere tutavond, shoppen, snoepen, lekker veel klagen!!!!!
Alle reacties Link kopieren
@Niniane

Ik herken het (nog) niet, maar ben ook nog niet aan het werk.....kan me voorstellen dat het je teveel wordt en wat de anderen ook al zeggen, neem even de tijd voor jezelf (en klagen werkt heel goed hoor, hier kun je ongeneerd je gang gaan!!)



Knuf
Alle reacties Link kopieren
niniane; ik herken het helemaal hoor! dacht eerst ook dat het de eerste weken heel normaal was, maar nu na drie maanden heb ik het nog steeds. ik ben heel vergeetachtig, schiet snel in de stress en de wereld is erg klein soms met een baby.ben ook snel prikkelbaar. ik ben toch maar naar de huisarts gegaan wilde niet tever weg zakken en was bang dat ik anders misschien een postpartum zou ontwikkelen. ik heb nu homeopatische korreltjes en het gaat nu een stuk beter. ik voel me nu wat prettiger en heb nog wel af en toe last hoor, maar een stuk minder.

zoek afleiding, iemand om mee te kletsen. schaam je er vooral niet voor.En als je het echt niet trekt zou ik me zeker ziek melden op je werk.

succes!
Alle reacties Link kopieren
Hoi hoi,



Niniane, hoe gaat het nu met je?



Hier alles ok, ben vanochtend naar CB geweest, moest eigenlijk om 11.50 maar werd 8.45 gebeld door CB met verzoek om om 9.30 uur te komen, ik moest zeker 20 minuten lopen, dus was even stressen voor mij. Dreutel heeft er niets van gemerkt.



Voor schema: Mats weeg 6500 gram en is 63.5 cm. Ben weer spupertrots, ook weer 2 prikken gehad, bij de 1e heeft ie helemaal niet gehuild, bij de 2e een beetje, lekker ding!!!!



Mats begint overigens af en toe wel erg temperamentvol te worden, gistervaond schoot het hem niet snel genoeg op met voeding, maar ja, ik wil even goed nestelen, glaasje drinken, koekje erbij. Meneer werd zo ongeduldig dat ie keihard ging brullen maar wel even vergat adem te halen. Ik schrok behoorlijk en blies in zijn gezicht! Eenmaal aan het drinken was alles goed en werd ik weer dankbaar aangekeken!



Alle reacties Link kopieren
Niniane, ik herken het ook wel hoor, maar in mindere mate.

Het is een beetje dubbel: ons kindje is ontzettend gewenst en nu is het er, en nu loop ik soms een beetje tegen de muren op. Mensen die ik ken werken allemaal en ik zit thuis met het kindje. Kan er niet héél veel op uit, want daar voel ik me nog niet fit genoeg voor. En dat veroorzaakt soms een beetje een 'blue' gevoel (heb me maar op mijn studie gestort, komt die ook nog eens af)



Lichamelijk gezien kan Floradix vaak ook goed helpen. Zit veel ijzer en vitamine B in waar je van op kan knappen.



*;!!
Alle reacties Link kopieren
Heb me vanochtend idd maar ziek gemeld. Heb wel meteen gezegd wat er aan de hand was en niet een of ander smoesje gebruikt. Dat lucht op!!! Vind het altijd erg moelijk om te bellen. Nu helemaal omdat ik pas twee weken weer aan het werk ben. Kyran wel naar mijn schoonouders laten brengen door N-man zoals elke donderdag. Moest ik daar weer om janken, want ontaarde moeder dat ik niet op eigen bb kan/wil passen. Maar geeft wel even wat rust moet ik zeggen, heb tot 12 uur geslapen. Ga de rest van de dag niet zoveel doen beetje compu, boekje lezen en Kyrans kamertje opruimen (dat moet echt).

Ga volgende week wel weer proberen op werk, want toch ook wel weer gezellig daar.



@annie Wat wordt Mats al lang zeg! Kyran is bij hetzelfde gewicht 'pas' 60 cm. Onze is dan ook echt zo'n lekker dikkertje met enorme hamsterwangen.



@EvaB Mijn schoonzusje heeft het ook vakk gehad over dat Floradix tijdens haar zw-schap. Was het eigenlijk vergeten maar ga het toch ook maar eens proberen. Drink wel af en toe roosvice ferro (want vegetarier) maar dat ik niet te drinken. Net of je puur ijzer drinkt, echt heel vies. Denk zelf niet dat het mijn ijzer is want dat is altijd heel hoog.Dat vond de verloskundige nog wel zo raar voor een vegetarier. Over vitamine b weet ik eigenlijk niet zoveel.



liefs 
Alle reacties Link kopieren
EvaB Heb het denk ik even gemist. Maar ben je nog niet helemaal goed hersteld van de bevalling? Dat is dan wel balen zeg!  
Alle reacties Link kopieren
EvaB Heb het denk ik even gemist. Maar ben je nog niet helemaal goed hersteld van de bevalling? Dat is dan wel balen zeg!  






Niniane en Eca, slikken jullie nog vitamine D druppels, Ik gaf mats afen toe nog wat druppels en ik zelf nam helemaal niet meer, ik dacht dat ik wel genoeg buiten kwam en zo. op CB zeiden dat ik toch beter even door kon gaan met de druppels, ook voor mezelf voor de energie!!!



En vitamine preparaat ga ik ook weer slikken, ben er zo laks in, doe het een oaar dagen kerurig en dan laat ik dat weer verslonzen, maar mekr ook dat ik echt weinig energie heb, snel moe enzo.



BV vreet veel energie en ik vergeet vaak extra bij te drinken/ eten



Zucht...



Voor iedereen die er momenteel een beetje doorheen zit:





Zet hem op allemaal, we zijn er klaar voor, hahahaaha
Alle reacties Link kopieren
AAARRRGGGHHH Sponsje Bob. HHIHIHI die hebben wij in de douche hangen. Kijk eigenlijk nooit naar hem op tv maar als ik het zie vind ik hem wel grappig.



Ik slik helemaal geen vit D moest dat dan? Geef geen bv hoor dus misschien komt het daardoor. Heb wel mijn stripjes zw-vitaminen opgemaakt. Tis eigenlijk nooit in me opgekomen om na mijn zwschap nog extra vitaminen te gaan gebruiken. Wellicht moet ik dat dan ook maar weer eens doen. Krijg altijd een beetje last van mijn maag van die dingen. Kan ik nog de hele ochtend van nagenieten.
Alle reacties Link kopieren
Hoi,



Ben wel hersteld van de bevalling, maar merk toch dat ik gewoon niet meer zo heel veel aan kan als voorheen. Toen sportte ik zo'n vier keer in de week, had fulltime baan met 3 uur reistijd (minimaal) per dag en veel overuren. Nu werk ik twee dagen en de andere drie dagen lig ik vaak gewoon op apegapen. Ik sport wel, maar echt minimaal en een lange wandeling maken met Zoon kost gewoon heel veel energie. Ik ben tijdens mijn zwangerschap en in het verleden vaker aan de Floradix geweest en dat geeft vaak wel een boost energie. Floradix is trouwens ook smerig hoor. Maar als je het mengt met wat vruchtensap valt het wel weer mee. Je hebt ze in tabletten en in drank. De laatste is het best, wordt het beste opgenomen door je lichaam. Ik ontdekte gisteren dat Fl. ook te koop is in verpakkingen van 250 ml (en ook 500 ml). Ik raad de eerste aan, want het is na openen 4 weken houdbaar en als je net zo laks bent als ik met het innemen van dat spul, kun je met een fles van 500 ml steeds de helft wegmikken...



Vitamine D hoeft alleen als je bv geeft, als je bv geeft heb je het extra nodig omdat je anders 'later als je groot bent' last kan krijgen van iets met een moeilijke naam maar wat neerkomt op versnelde bot-ontkalking. Normaal gesproken hoor je via zonlicht vitamine D binnen te krijgen maar hier in het westen krijgen wij eigenlijk massaaal te weinig zon op onze bol (alhoewel.... met het huidige weer ook??)



grtz E.



PS: Niniane, goed dat je je even ziek heb gemeld en vooral heel goed én netjes dat je er gewoon eerlijk over bent geweest... petje af!
Zo meiden, druk druk en ik heb gelijk weer heel wat na te lezen! Wat vervelend dat sommigen van jullie zich zo rot voelen, ik hoop dat het snel wat beter gaat. Idd wel goed in de gaten houden wat je eet; ik eet zelf ook veeeel te weinig fruit en vitaminen op het moment, groente gaat nog wel. Maar ik merk ook dat ik ieder griepje meepak, komt ook wel door de bv denk ik. Ik schrok net enorm toen ik las over Vit. D, want dat ben ik al een hele tijd vergeten in te nemen en ook Jasmijn heeft het al een hele tijd niet gehad!!! Shit zeg...ga ik maar gelijk weer mee beginnen.

Zeg, hebben jullie Hyves? Ik ben er op aanraden van vriendinnen vanochtend mee begonnen dus jullie mogen me aan melden hoor! Mijn echte naam staat op de msn groep...

Hier gaat alles wel oke. Vannacht weer zonder inbakeren geprobeerd. Ging weer in het begin goed tot een uur of half drie. Toen waren we er al een aantal keren uit geweest en hadden daar geen zin meer in, dus weer ingebakerd en Jas sliep verder tot acht uur zonder problemen. Ik hoor zoveel verschillende meningen, nu hoor ik weer vaak dat ze vanzelf leert langer te slapen en dat ze dan ineens de bakerdoek niet meer nodig zal hebben, dus dat afbouwen niet nodig is... ik weet het allemaal ook niet meer hoor! We doen maar gewoon wat voor onszelf goed voelt, want dat blijkt meestal toch de oplossing te zijn. Overdag leg ik Jasmijn nu in alleen een slaapzakje, is toch warm genoeg, en dat zakje leg ik dan klem onder het matrasje. Ik geloof dat Pebbles het vroeg: het zakje 90 cm is idd iets te groot maar nu ook weer niet zó dat ze er onder in kan zakken, dus...

Shit, ben wereldbolletje vergeten.

O ja, heb op de groep weer nieuwe foto's en vraag gezet, posten meiden!

Nu weet ik het echt ff niet meer.



CU! xxx Mmmoi
Alle reacties Link kopieren
Mmmoi heb me aangemeld om vriend te worden op je hyves. Zag dat je ook al wat 'kleinere' vrienden gemaakt hebt. Vriendin van mij werkt in het onderwijs (jij toch ook?) maar die houd dit soort dingen daar altijd voor haar zelf anders wordt ze de hele dag gestalked door al die kinders.
Alle reacties Link kopieren
@niniane. Ik zit net te bedenken dat ik wel weet wat je voelt, maar dat ik er medicijnen voor heb. Ik vermoed dat je dat stukje gemist hebt omdat je toen nog niet meeschreef. Na de bevalling heb ik een behoorlijke heftige periode gehad met Roan waarbij ik uiteindelijk op doktersadvies aan de medicijnen ben gegaan. Ik krijg de laagste dosis Citalopram die je kunt krijgen geloof ik (10 mg per tabletje) en het hielp mij ook net dat stukje om niet in een postnatale depressie te schieten. Wanneer je merkt dat de homeopatische korreltjes niet helpen, vraag aub om gewone medicijnen want het werkt als een tiet! Over een week of 5 begin ik weer met afbouwen (voor zover dat mogelijk is met deze dosis).



Vandaag weer naar de tandarts geweest omdat het nog zo'n pijn deed. Hij had mijn wang aan het kiesgat vastgehecht en volgens mij was dat niet helemaal de bedoeling. Ik hoop dat het nu wat beter gaat.



Zijn jullie ook zo blij met het forum omdat je toch veel kunt delen? Ik vind het echt heel grappig hoe belangrijk jullie voor mij zijn geworden terwijl ik jullie nog nooit gezien heb. Hm, klinkt wel heel slijmerig maar zo voel ik het wel.
Alle reacties Link kopieren
@ Krokus, is dat een soort antidepressivum? Ik heb dat nl een paar jaar geleden een aantal jaar(!!!) van die medicatie geslikt. Dat hielp goed hoor, maar voelde me zo afgestompt. Was nooit meer verdrietig/depri maar ook nooit meer echt blij. Dat brak me op een bepaald moment echt op. Dus ben ik gestopt met die medicatie. Gevolg: ben weer vaak blij, maar ook snel in een dip als ik geen vast ritme heb en niet voldoende rustmomenten kan nemen. Moet dus heel regelmatig leven anders gaat het fout.
Alle reacties Link kopieren
Even snel alleen een vraag:

Hoe weten jullie dat jezelf ook vit. D moet slikken tijdens het .geven van bv??? Dat lees ik hier nu voor het eerst! En zitten die dan toevallig ook in die tabletten foliumzuur (ik heb Gravitamon speciaal voor zwangeren en bv-moeders) Als dat zo is dan ben ik weer gerustgesteld. Overigens heeft niemand me dat ooit verteld, maar ik had ze staan en las dat het ook voor voedende moeders was dus ben ik doorgegaan met slikken.

Oh ja... Floradix... ikke ook een halve liter gekocht... kan 'm wegmikken geloof ik, want dat gebruik ik zo zelden dat de houdbaarheid al snel is overschreden...

Alle reacties Link kopieren
Ris, ik kreeg dat 10 keer te horen op CB, van de verloskundige, kraamhulp, enz, zo zie je maar dat er veel verschil is. Ik weet niet zeker of vitamine D ook in mulitvitaminen zitten (misschien speciaal voor zogende moeders, dat klinkt overigens walgelijk) maar bij kruidvat, apotheek kun je ze in druppelvorm kopen. Ik denk niet dat het een hele ramp is dat je ze niet slikt hoor, misschien kun je anders apotheek eens vragen.



Ik ga lekker relaxen op de bank! Mast is toch wel een beetje van slag door zijn prikjes en ligt nu weer lekker te slapen,



wat een drolletjes die kindjes!!!! Lief lief lief!
Alle reacties Link kopieren
hehe, de werkweek zit er weer op.



@niniane: wat vervelend voor je dat het allemaal een beetje te veel wordt. Maar wel heel n goed dat je er wat aan probeert te doen. Het ritme van werken was voor mij trouwens best prettig en ook het werken vind ik wel fijn omdat je anders alleen met baby dingen bezig bent. Maar het is wel druk ja om daarvoor en daarna ook nog druk te zijn met je kind en huishouden.

Ik hoop dat het snel beter gaat. Een beetje rust doet vaak wonderen.



@annie ooi: ook al een flinke jongen die Mats. Floor weegt maar ietsje meer en is zelfs iets kleiner maar ze is wel een maand ouder. En ik vind haar al zo groot worden.



Vitamine D vergeet ik ook heel vaak trouwens, zowel bij Floor als bij mij. Soms gaat het een paar dagen achter elkaar goed en soms bedenk ik me dat het alweer een week geleden is. Mijn flesje was trouwens net op dus ik moet morgen maar even nieuwe gaan halen.



@mmmoi: er zit dus wel verbetering in als Jasmijn nu tot half 3 zonder inbakerdoek heeft geslapen. Nu maar hopen dat die lijn zich doorzet.

Ik ga zo meteen even naar je foto's kijken.



@krokus: wat een prutser zeg die tandarts van jou:P

Ik vind het ook super dat ik al mijn lief en leed hier neer kan gooien. En dat je nooit bang hoeft te zijn voor de reacties (tenzij je over bijvoeding begint:P).



Meeting: er zijn buiten mezelf maarliefst 4 reacties geweest op het voorstel voor de meeting. 3 ervan kunnen opdezelfde dag. Zullen we dat dan maar gewoon plannen en kijken wie er nog meer mee wil. En als er verder niemand meer mee gaat (ik hoop natuurlijk dat iedereen meegaat) dan hebben we ook wel genoeg lol met z'n 8-en (4 mama's + beeb's).

Nu alleen de locatie nog, iemand een idee (via de groep)? Ik kan me herinneren dat er een tijd geleden een cafe oid in Utrecht genoemd werd.



Nog een vraagje over bijvoeden (ik durf het woord al bijna niet meer te zeggen): Ik wil tot 6 maanden borstvoeding blijven geven omdat wij allergieen in de familie hebben. Ik zou Floor al wel graag aan het eten van een lepeltje willen wennen voor die tijd. Nou hoor ik steeds dat rijstebloem geen bijvoeding is. Mag ik dan vanaf een maand of 5 af en toe een voeding mm met rijstebloem mengen en dat met een lepeltje geven zonder dat dat echt als bijvoeding wordt gezien ivm de allergieen?





Alle reacties Link kopieren
@#$@#@^%#&% zit ik net een heel verhaal op de groep te tikken voor de meeting. Zegt dat rotding weer "hmmm, die pagina ken ik niet".



@laluna: hoe gaat het met jullie? Je bent niet zoveel hier geweest de laatste tijd volgens mij. (of ik heb niet goed op zitten letten, wat zeer goed mogelijk is).
Alle reacties Link kopieren
De tabel is weer bijgewerkt. Mocht ik iemand vergeten zijn dan hoor ik het wel.

Waar is iedereen trouwens?? Dit wordt volgens mij al mijn 3e berichtje achter elkaar. (je zou bijna denken dat ik niks beters te doen heb:D)



We gaan ook al weer aardig richting de 700 berichtjes. Deeltje hoeveel zitten we nu eigenlijk? heeft iemand het bijgehouden?



Ik las net trouwens het topic van Zoyla.;(

Wat oneerlijk, wat een nachtmerrie, wat erg.
Alle reacties Link kopieren
euhhhh pebbles; ff voor de tabel



:)

Mees weegt 5910 en is 62 cm

ik ga ff kijken op msn voor de meeting

Alle reacties Link kopieren
@pepiet: ik heb de tabel meteen weer even aangepast (hmmm, misschien moet ik maar eens een hobby gaan zoeken:D)
Alle reacties Link kopieren
Meeting: er zijn buiten mezelf maarliefst 4 reacties geweest op het voorstel voor de meeting. 3 ervan kunnen opdezelfde dag. Zullen we dat dan maar gewoon plannen en kijken wie er nog meer mee wil. En als er verder niemand meer mee gaat (ik hoop natuurlijk dat iedereen meegaat) dan hebben we ook wel genoeg lol met z'n 8-en (4 mama's + beeb's).

Nu alleen de locatie nog, iemand een idee (via de groep)? Ik kan me herinneren dat er een tijd geleden een cafe oid in Utrecht genoemd werd.

Welke datum wordt het dan? Ik kan zelfs geen berichten plaatsen op de groep en eigenlijk krijg ik volgens mij ook geen mailtjes met nieuwe berichten.



Volgens mij ging het destijds om de winkel van sinkel in Utrecht, Pebbles, die weet ik wel te zitten, kunnen we eventueel nog steeds samen gaan.



Over bijvoeding heb ik geen verstand, Mats is net 3 maanden dus bij ons nog niet ter sprake, merk echt soms dat Mats de benjamin van de groep is. Niet erg, dankzij jullie weet ik wat me allemaal te wachten staat!!! Hahaha.



Topic over Zoyla is idd vreselijk, ik kan me gelukkig nog niets voorstellen bij de angst die zij nu zullen uitstaan. Oneerlijk is het idd.



Slaap lekker allemaal
Alle reacties Link kopieren
ik heb op de msn een aantal leuke :) voorstellen gedaan voor meeting.

ik lees vanzelf wel of iemand het leuk vind.

ga nu Mees ff de fles geven en dan plat..............slapen

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven