Heb ik een dubbele buggy/kinderwagen nodig?

Log nu in om te reageren
 1. loopt de oudste nu of zit die nog vooral?
  Ik heb een dubbele wagen, maar mijn kinderen schelen 1 jaar. Nu is nummer 3 geboren en lopen 1 en 2 gewoon weer zelf en heb ik de wagen weer naar 1 omgebouwd. Mijn kinderen zijn nu bijna 3, bijna 2 en 0. Ik heb nu wel een plankje voor de lange stukken voor de middelste, maar ik gebruik hem eigenlijk (nog) niet. Je kunt ook denken aan een loopfietsje erbij.
  Mocht je een keer naar een dierentuin gaan ofzo en je denkt dat de oudste dat nog niet kan lopen kan je daar vaak altijd een buggy of bolderkar huren. Je kan ook een draagzak/doek voor de jongste erbij nemen voor die keren dat dat oudste toch moet zitten.
  Ik zou geen duo wagen kopen als de oudste 3 was en ik een baby kreeg. Maar ik ken jou kind natuurlijk niet.
 2. Wij hebben ook een tweede onderweg en de oudste zal ruim 2,5 zijn als de volgende komt en wij hebben ook geen duo wagen in de planning. Wel wil ik een tweede buggy hebben (zon compact op te vouwen ding) voor als we een dag echt weg gaan. De baby kan dan in de wandelwagen en oudste kan dan in de buggy als hij moe is. Hij loopt nu ook al heel goed dus ik verwacht ook niet dat dat veel problemen zal geven.
 3. Geen van beide met 3 jaar kunnen ze prima lopen een opvouwbuggy voor dagje Efteling of zo
 4. Wow wat een snelle reacties, bedankt allemaal! Geen duowagen dus! Dochter van 3 loopt graag en heeft ook een loopfietsje. Draagdoek nog niet over nagedacht en geen ervaring mee maar misschien dus ook het onderzoeken waard. Tx!!!!
 5. quote:
  marg81 schreef op 21 april 2017 @ 08:02:
  Wij hebben ook een tweede onderweg en de oudste zal ruim 2,5 zijn als de volgende komt en wij hebben ook geen duo wagen in de planning. Wel wil ik een tweede buggy hebben (zon compact op te vouwen ding) voor als we een dag echt weg gaan. De baby kan dan in de wandelwagen en oudste kan dan in de buggy als hij moe is. Hij loopt nu ook al heel goed dus ik verwacht ook niet dat dat veel problemen zal geven.
  Dat is ook handig; wij hebben ook een kinderwagen en opvouwbare buggy
 6. Meerijdplankje is alles behalve ideaal. Laatst een keer geleend, maar ik schaf m zelf dus niet aan. Het is wijdbeens of schuin erachter lopen of je tenen stoten. Een tweelingbuggy is zonde, want een kind van 3 wil en kan voornamelijk gewoon lopen. Mijn oudste van 3 heeft ontdekt dat ze op de stang kan staan bij het mandje onder de buggy. Dus rijdt ze zo mee als ze niet meer wil lopen. Als we een dag dierentuin oid doen (een dag met veel geslenter of drukte), nemen we zo'n simpele opklapbuggy mee, omdat je dan toch met 2 volwassenen bent. Kunnen beide een buggy duwen.

  Great minds think alike. Stupid ones do, too.
 7. Opvallend dat niemand enthousiast is over meerijplankje. Ging er vanuit dat dat sowieso handig zou zijn. Ligt misschien ook aan kinderwagen? Wij hebben een joolz..
 8. Door deze rare tip doen jouw pumps geen pijn meer

  De spreuk 'wie mooi wil zijn, moet pijn lijden' is voor niets zo toepasselijk als voor het dragen van pumps. Want die hoge hakken mogen je benen dan wel langer laten lijken, je betaalt er vaak een blarende prijs voor. En dan hebben we het nog niet eens over die arme tenen die afgekneld worden.

  Lees verder

 9. Nee geen duowagen aanschaffen voor een driejarige hoor.

  Als je eens verder gaat lopen dan de driejarige kan lopen doe je de kleine in een draagdoek of ergonomische draagzak en kan de oudste nog even in de buggy. Of zo'n plankje, maar daar heb ik geen ervaring mee.

  Wij hebben bijna 5 jaar leeftijdsverschil tussen de kinderen. Wij hebben een opvouwbare bolderwagen gekocht voor dagjes dierentuin/pretpark dan kan de oudste zo nodig ook nog even neerploffen aan het eind van de dag, en de tassen en andere zooi kunnen er ook handig in.
 10. Tip: als ze je zo'n simpele inklapbuggy aanschaft. Hang de zware tassen dan niet aan die buggy en al helemaal niet als je kind erin zit. Ding gaat geheid in standje: achterwaartse salto

  Great minds think alike. Stupid ones do, too.
 11. quote:
  rieta schreef op 21 april 2017 @ 08:19:
  Opvallend dat niemand enthousiast is over meerijplankje. Ging er vanuit dat dat sowieso handig zou zijn. Ligt misschien ook aan kinderwagen? Wij hebben een joolz..
  Het loopt voor geen meter, je moet er schuin achter gaan lopen en mijn kind blijft er niet op staan. Stapt zo af op een druk kruispunt als hij iets ziet.
 12. quote:
  rieta schreef op 21 april 2017 @ 08:19:
  Opvallend dat niemand enthousiast is over meerijplankje. Ging er vanuit dat dat sowieso handig zou zijn. Ligt misschien ook aan kinderwagen? Wij hebben een joolz..

  Inderdaad opvallend. Terwijl je die dingen toch best veel ziet.
  Ik ben benieuwd naar ervaringen met plankjes om op te staan versus plankjes met zo'n zadel, waar de oudste ook op kan zitten. Heeft iemand daar ervaring mee?
 13. Ja, hier een plankje met zadel van bugaboo en ontzettend blij mee! Oudste was net twee toen de jongste werd geboren (en een late loper) en wij hebben 'm ontzettend veel gebruikt. En nog steeds, als ik even wil doorlopen of als oudste moe is (dagje dierentuin of lange wandeling ofzo).
  Echt heel erg tevreden over.
 14. wij vonden het plankje juist wel fijn. maar ook wij hadden een tweede extra buggy voor oudste, zeker voor als we echt een dag ergens naar toe gingen.
 15. kinderen schelen 16 maanden en ik had een Buggaboo, een opklapbuggy en een tandemwagen (achter elkaar) van een ander merk omdat de oudste nog niet liep. Dat was echt een onding.

  Als we met zijn vieren op stap gingen ging baby in Buggaboo en oudste in opklapbuggy. Als ik/man alleen op stap ging met de tandemwagen.
  Baby in draagdoek vond ik niet handig omdat mijn peuter nog niet liep en ook ergens in/uit/op getild moest worden.

  Toen ze groter werden wel meerijdplankje gebruikt en ik vond hem súperhandig.
  Buggaboo kan je met één hand soepel besturen, dat mis ik wel nu met de opklapbuggy van de jongste (scheelt 4 jaar met de middelste dus we hadden ons wagenpark al weggedaan;))

  Ik zou dus wel een meerijdplankje adviseren, met zadeltje. Kinderen stappen er zo op en af, en als je het niet nodig hebt klap je het omhoog.

  En het verschilt ook nog per kind. Onze jongste is twee en loopt al heel lang alles zelf. Vergeet vaak buggy mee te nemen dus als je zo'n kind hebt zou ik zéker geen duowagen ofzo aanschaffen. Maar onze oudste is erg ziek geweest op bepaald moment dus toen zij bijna vier was zat ze in de Buggaboo (buggyversie) terwijl haar jongere zus liep en af en toe op het plankje zat. Dan zie je ook mensen kijken hoor, naar dat grote kind dat in buggy zit.

  samenvatting; wagen met plankje :)
 16. Mijn zoon wordt 2 als baby komt en ik twijfel ook. Hij kan prima lopen en fietsen maar als ik links wil gaat hij rechts. En aangezien ik elke dag met 2 honden moet wandelen is dat niet praktisch. Ik twijfel nu dus om een duowagen te kopen. Ik heb ook een marsupi draagzak maar die vond ik soms wel erg warm en op een gegeven moment best zwaar
 17. Hangt van het kind af. Sommige kinderen lopen niet graag of goed.
  Kind van vriendin is bijna 4, heel groot voor zijn leeftijd en die zit nog steeds op het plankje of bij dagjes uit in de buggy.
  Mijn neefje is 5 en zit vaker in de buggy dan peuternichtje, die loopt graag.
  Mijn jongste wil al zelf lopen vanaf dat hij 2 is.
  Maar: Let erop dat met een buggy en bijv zelf lopertje of loopfiets erbij het wel overzichtelijk is, kind op plankje.
  Ipv buiten bereik bij bijv dagelijkse route op een drukke weg.
 18. wij hadden met vakantie zeker de eerste twee jaar nog twee buggy's mee. Gingen we 'savonds ergens eten. zeker in zuidelijke landen is dat toch wat later en dan gingen ze beide in de buggy liggen ,met een deken. Of bij een stad bezoeken. de hele dag lopen is voor ene 4 jarige nog best vermoeiend.

  daarbij was oudste ook wel een weglopertje, jongste trouwens ook. op deze manier hield ik ze ook makkelijker bij me
  lisbeth wijzigde dit bericht op 21-04-2017 08:52 met 16%
 19. o en toevoeging; toen ik de meisjes naar school moest brengen en ik geen zin meer had om steeds de kinderwagen in en uit te klappen (4x per dag uitklappen voor 10 minuten kinderen uitzwaaienen dan weer inklappen) heb ik wel een draagzak (klikjes ipv wikkelen en knopen) gekocht om zo de jongste makkelijk het schoolplein mee op te nemen. Was ook handiger in het OV omdat ik de meisjes dan bij de hand kon houden.

  dus als je dochter volgend jaar naar de basisschool gaat is dat tegen die tijd misschien ook een handige tip.
 20. quote:
  SallySpectra schreef op 21 april 2017 @ 08:34:
  Ja, hier een plankje met zadel van bugaboo en ontzettend blij mee! Oudste was net twee toen de jongste werd geboren (en een late loper) en wij hebben 'm ontzettend veel gebruikt. En nog steeds, als ik even wil doorlopen of als oudste moe is (dagje dierentuin of lange wandeling ofzo).
  Echt heel erg tevreden over.
  Kijk, dat klinkt perfect! Hier hetzelfde leeftijdsverschil straks. Dank je!
 21. Ik ben wel enthousiast over het plankje. We hebben een Joolz en ik loop er prima achter, terwijl ik wel lange benen heb. Een vriendin met een Bugaboo vindt haar plankje wel onhandig, die is ook lastiger op te klappen volgens mij.

  Een zitje leek me dan weer niks, zeker met een beweeglijk kind is een plankje fijner. Mijn kind is niet zo van het zitten. Eigenlijk liep hij al vanaf 2 veel zelf, en als hij moe was ging hij een stukje op het plankje.
 22. Mijn bugaboo-plankje is juist heel makkelijk op te klappen.
 23. Mijn kinderen schelen 19mnd en oudste gaat op het meerijdplankje-met-zitje.
  Ik vind het een heel fijn ding. Ik zou wel altijd voor een meerijdplankje met twee wielen gaan en niet met één. Met 1 moet je inderdaad wijdbeens of schuin lopen. Met twee passen je voeten gewoon prima tussen de wielen en loop je normaal, als je het plankje goed op de wagen afstelt. Mijn oudste (nu net twee) loopt ongeveer 500-1000 meter zelf, maar dan is hij echt op. Dus dan op het zitje en zo kan ik toch gewoon met twee jongens op stap.
  Dat zitje is trouwens ook in te klappen, dus als hij wil kan hij ook gewoon staan op het plankje. Maar de luie donder wil dat nooit ;-)
  We hebben wel nog een paraplu buggy voor bijv dierentuin bezoek ofzo, maar eigenlijk gebruiken we dat ding verder nauwelijks.
 24. Bedankt allemaal
 25. quote:
  pien6 schreef op 21 april 2017 @ 08:27:
  [...]


  Het loopt voor geen meter, je moet er schuin achter gaan lopen en mijn kind blijft er niet op staan. Stapt zo af op een druk kruispunt als hij iets ziet.
  Ik ben er wel blij mee. Het bugaboo plankje met zadel zit aan de linkerkant met een soort uitsparing waar je loopt. Zadel kun je er afhalen en geheel kan opgeklapt worden. Stang maximaal uitschuiven en dan heb ik geen last van er tegenaan lopen/stoten. Kind was net twee en bleef al direct redelijk op het zadel zitten. Ik gebruikte het wel iedere dag en steeds stukje van ca 15/20 mins aaneen, in de stad. Voor dagjes idd een buggy of baby in draagzak.
 26. Plankje! Mijn oudste is net 2 en plankje gaat prima. Voor een 3 jarigenzou ik echt geen dubbele kinderwagen meer gaan aanschaffen hoor!
  Ik heb ook een draagdoek. Bij de eerste wilde ik daar niet aan, maar vind het nu ideaal! Je hebt je handen vrij voor de oudste en de kleine ligt lekker dicht tegen je aan! De oudste kan dan eventueel nog in een buggy als je de doek gebruikt!